Париж 8

• 75 556
  • 737
  •   1
Отговори
# 690
Отделни са - валидира се на влизане в метрото Peace

# 691
  • Варна
Влизаш в метрото с един билет на човек. Там можеш да смениш 2-3 - колкото искаш линии на метрото (само с този билет), след което вече е неизползваем.  Peace

# 692
  • Пловдив
Здравейте,
планираме посещение на Париж в началото на ноември. Купих самолетни билети на Уиз и съм в процес на избиране на хотел. Снощи, обаче останах неприятно изненадана от факта, че няма билети за Айфеловата кула. Колко време се чака, ако нямаш предварително купени билети?
Тъй като се пада да бъдем там първата неделя от месеца и доста от музеите са безплатни, ме интересува дали има повече опашки/по-специално за Лувъра/?

# 693
  • Варна
Здравейте,
планираме посещение на Париж в началото на ноември. Купих самолетни билети на Уиз и съм в процес на избиране на хотел. Снощи, обаче останах неприятно изненадана от факта, че няма билети за Айфеловата кула. Колко време се чака, ако нямаш предварително купени билети?
Тъй като се пада да бъдем там първата неделя от месеца и доста от музеите са безплатни, ме интересува дали има повече опашки/по-специално за Лувъра/?

За Орсей мога да кажа, че чакахме 15 мин в такава първа неделя от месеца. Просто да ни мине реда, защото проверяват на входа.
На Айфела отидохме в понеделник сутринта - 9,30 и чакахме точно 25 мин. (съшо изтървахме билетите по интернет).
За Лувъра предполагам също ще минава бързо опашката, особено ако се наредите на тази откъм метрото (не горе на пирамидата). За там имах билети от интернет, защото безплатната неделя е за зимните месеци само.
 Peace

# 694
Мира,проверявай периодично сайта на Айфеловата кула,така както сега няма,може и да ви се усмихне късмета,често се е случвало тук в темата да се похвалят. Peace

Който ходи пролетта на следващата година,ще има възможност да види в Лувъра освен всичко друго,и нашето панагюрско златно съкровище и още доста български експонати.

# 695
  • Пловдив
karie, еликсир, благодаря за отговорите  Hug
Ще дебна за билети, пък ако няма ще идем рано сутринта.

# 696
Mira_V, бях писала в някоя от предишните теми за билетите за Айфеловата кула.
Нашите ги купих 3 дни преди да тръгнем, т.е. една седмица преди да се качим.
Някъде бях чела, че в последния момент туристически агенции освобождават билети и много часове светват в зелено. Така че си проверявах упорито  Wink
Преполагам, че и сега все още действа този принцип.

# 697
Момичета, преди дни се върнахме от Париж. Магичен е, колкото и предишния път...  Heart Eyes  На тези, които искат най-добрата гледка към Париж препоръчвам да се качат на Триумфалната арка. Цената е 9.50 евро, качването е пеша по стъпалата. Нямахме предварително закупени билети, така, че на място чакахме около 15 минути на опашката. Гледката наистина е уникална, по-хубава е от тази на Айфеловата кула и Монтмартр.

# 698
  • София
Гледката наистина е уникална, по-хубава е от тази на Айфеловата кула и Монтмартр.
Това е и моето мнение.

# 699
Здравейте!

Запазила съм този хотел - http://www.booking.com/hotel/fr/ibis-budget-paris-porte-de-vince … 92e2ab4f45;dcid=2, но искам да знам районът с каква слава е, т.е. опасен ли е или може да се разхождаме до късно из Париж и спокойно да се приберем в хотела по тъмно.....От метростанцията се върви по широк булевард, има само една малка уличка, която свързва булеварда с хотела и май точно тя ме притеснява....

# 700
Ти коя точно спирка на метрото имаш предвид? Първоначално си мислех, че Saint mande ти е най-близо, тя е на метро линия 1, която стига до Лувъра и Шанз Елизе, но виждам, че Porte de Montreuil(линия 9) ви е по-близо.
Така като гледам на картата хотелът обаче ви се пада малко извън Париж, зоната ми изглежда  жилищна, но живеещите там могат да кажат по-добре.  Гледам, че има едно кръгово, по което само коли минават. Предполагам, че ще има и за пешеходци зона...

# 701
Ти коя точно спирка на метрото имаш предвид?
Скрит текст:
Първоначално си мислех, че Saint mande ти е най-близо, тя е на метро линия 1, която стига до Лувъра и Шанз Елизе, но виждам, че Porte de Montreuil(линия 9) ви е по-близо.
Така като гледам на картата хотелът обаче ви се пада малко извън Париж, зоната ми изглежда  жилищна, но живеещите там могат да кажат по-добре.  Гледам, че има едно кръгово, по което само коли минават. Предполагам, че ще има и за пешеходци зона...

Saint mande е най-близката метро станция. Разучавах маршрута в гугъл, не се излиза на кръговото, а се минава по едни вътрешни малки улички, което ме притеснява. Всъщност има вариант да се мине и по една по-голяма и оживена улица - предполагам, че на него ще се спрем....

# 702
ДО КЪДЕ Е ШАТЪЛА ОТ БОВЕ - ПАРИЖ ( КЪДЕ СПИРА ) ?

# 703
  • София
ДО КЪДЕ Е ШАТЪЛА ОТ БОВЕ - ПАРИЖ ( КЪДЕ СПИРА ) ?
До Porte Maillot, близо до Триумфалната арка.

# 704
  • София
Нещо имам проблем с регистацията в сайта за билети до Айфеловата кула. Пиша си телефона, като започвам с 0888....... и ми изписва следното съобщение  This mobile phone is not associated with any country. Пробвах и варианта 359888   и пак не става newsm78 Избирам и България, но явно има нещо друго.

Общи условия

Активация на акаунт