Енгин Акюрек в „Kara Para Aşk”, нови и стари проекти – Тема 253

• 50 760
  • 723
  •   1
Отговори
# 90
# 91

Smile Джанъм, как се стърпя да не покажеш това... Ъ?

# 92
 Embarassed Embarassed Embarassed Ами много картинки бях наслагала вече... Пък и друго си е да отвориш линка и да се спогледате... изненадващо. Wink)))

Скрит текст:

Wink

Последна редакция: чт, 20 фев 2014, 15:15 от marytza

# 93

Привет момичета Енгинки !

Прочетох днешните ви откровения и сега ще се постарая да "вляза" в някакъв диалог със всяка от вас, все едно съм била онлайн в темата.

Паула уверявам те, че и в нашите умове емоциите са на макс. "Цветни и хубави".

Марица страхотно много снимки има с "Асил" от проведената лекция - представи си колко ли снимки ще излязат от лекцията на Енгин бей ?! Не е лошо да бъдем подготвени ...

Комет така си е - Енгин се завърна доста атрактивно на екран. С два нови прекрасни проекта ! Не се и съмнявам в успеха на "Kara Para Aşk”. Обещаха ни всякакви "бомби" май ще се  окажат прави този път !

Хаяско Аурелия много ми е  приятно,  да ви чета пожеланията за прекрасен ден ... дори и в следобедния час.

Вили абсолютно те подкрепям в мнението ти за темата - много точно си го казала ! Темата ни е стойностна !

Милка щастливка си, че сутрин си четеш, пийваш кафенце в приятна компания ... а питаш ли ме, дето трябва да прочета по 5-6, а когато има новини и снимки и до 10 страници текст, да видя всичко, да чуя всичко, че и да пиша. Не се оплаквам, ама някак си изтървам момента.

Аурелия Марица - споко бе ! Сериалът идва - как беше - ""yakında" което на просто-сериалски език означава ... засилване на интереса и емоцията на евентуалната публика ...

Тануша благодаря ти, че и днес ме зареди с нещо красиво и цветно. Всеки ден чакам и търся спойлерчетата.

Ками благодаря ти за подарената усмивка ! Много чаровен този Кадир !

И нещо, което остана от вчера - ама вие ме "ошашавихте" с четене - 10 страници, после гледането на втората част от "ВКЕМ" и не ми остана време.

Хареса ми вчерашната дискусия между Миранда, Марица и Любов върху  „ВКЕМ“

Не се включих, но днес искам да кажа нещо и аз.

Насочвам го по-скоро към Миранда , защото тя сподели, че не може да приеме финала на филма.

Значи доста мислих, за себе си съм наясно със значението  на събитията и решението на Керем Дерен да „убие“ героя си.

Дано обаче да успея да обясня достатъчно ясно това което чувствам.

Миранда, абстрахирай   се, че гледаш на Ейлюл и на Текин физически. Тоест виж в тях само "духовното тяло". Представи си ги като едно кълбо от светлина и цветни нюанси.

В „Текин“ ще видиш – простотата / живещ в хармония с природата / , ще видиш чистотата – изразена в „детското“ възприятие на заобикалящата го среда, защото едно невинно, чисто дете вижда в света красивото и доброто.
Ненапразно децата обичат заради отношението към тях, а не заради физическите данни.
Ще видиш в него красотата, ще видиш любовта. Ще видиш чудото.

Какво ще видиш в Еюлюл – също доста неща, които обаче са точно противоположните.  Модерна, зависима от съвременните технологии жена, може би егоистична във връзките си.

И тези две различни душевности „Текин“ и „Ейлюл“ се срещат.

„Текин“ е чудото на „Ейлюл“ – защото той и показва богатството на душевната красота, показва и красотата, показва и любовта – и тя трябва да ги „види“ усещайки ги .

Затова залагат на емоциите и на чувствата, а не на репликите.

Ако обаче „Ейлюл“  виждайки ги, не съумее да „задържи“ тези малки чудеса – те ще отминат , ще останат загубени в миналото. Моментът е пропуснат.  Това е нейният „урок“ и от там и на публиката – забелязвайте и задържайте своите чудеса в живота, защото в противен случай те ще си отидат т.е. ще „умрат“

Да се върна към филма.

За „Ейлюл“ чудото „Текин“ е видяно, но не е задържано- т.е остава само спомена.
„Физическият“ Текин е мъртъв.

За „Текин“ чудото „Ейлюл“ е видяно, той иска да го задържи – затова „тръгва“ след него.

И когато „физическата“ Ейлюл накрая пише на пясъка „Ейлюл обича Текин“ – „Текин“ получава това послание.

Керем Дерен го беше казал – „ще гледате филм за човешката душа.“

Енгин пък каза, че отново е „бръкнал“ дълбоко в себе си, Фара сподели и тя същото за да представят героите си и да бъдат разбрани / което е най- важното /

Филмът е дълбоко смислен и много ми се иска да го видя с превод.

Всичко което пиша е от преразказите на Тануша и от малкото видяно / без превод /.

Не зная обаче дали успях да предам това което чувствам, защото наистина  е трудно да го обясня с думи.

Но  го усещам вътре в себе си и всичко ми е кристално ясно.

Последна редакция: чт, 20 фев 2014, 15:54 от Марта_49

# 94

Маричке,

Те картинките за нас нямат край.
Я тук, какъв поглед - изпитателен. Много ми харесва.

# 95
  • Пловдив

Момичета, ето едно прекрасно интервю на български с Енгин, фарах и Керем Дерен, дадено в предаването "Ден и нощ". Превод от английски: Loveofmine; субтитри: mariana51. Приятно гледане.

И тук:

http://vbox7.com/play:cfee66c931

# 96
А на мене ми хареса повече първия трейлър на КРА.

Имаше повече емоция в него. Аз нали основно емоциите си следя... Simple Smile Всъщност, точно заради това и съм почитател на Енгин. Simple Smile Това си търся... действието е... само рамката за мен.

# 97

Момичета, ето едно прекрасно интервю на български с Енгин, фарах и Керем Дерен, дадено в предаването "Ден и нощ". Превод от английски: Loveofmine; субтитри: mariana51. Приятно гледане.

newsm51
ЗА ТАРАНТУЛАТА И ОЩЕ НЕЩО…

Прекрасно интервю. То потвърди досегашните ми размисли не само за филма, но и за Енгин и Фарах. „Привилегировани”, казва Керем Дерен. Преведох го така, но сега си мисля, че той има предвид „надарени”. Да, определено надарени Свише. Много е случил  Дерен с тях – Фарах известна, но не чак толкова популярна. Актриса – струна. Той – специален, единствен като образа си. Актьор. Точка. Не го занимават рейтинги, не се състезава с никого. Той, свалил от себе си ненужния багаж, остава насаме с ролята. А тя я навлича като нова рокля. И двамата нетрадиционни и спойката между тях се е получила.
И въпреки провокациите на водещата, Енгин – нито дума за Туба, Фарах – нито дума за Къванч. Работа, която трябва да се свърши възможно най-добре. Толкоз.
Що се отнася до филма:  Светът е пълен с Ейлюлки, а Тек е един-единствен. Рядък екземпляр, почти на изчезване.  Ейлюл знае какво прави и няма как да й го простя… Фарах много добре е разчела  героинята си и сливането с нея наистина е перфектно! Ейлюл безмилостно ни показва какво представлява - умна блондинка с амбиции. Някой спомена „пренебрежителна”. Аз бих казала повърхностна, небрежна, неспособна да изпитва сериозни и дълбоки чувства. С две думи, Фарах не спести нищо на героинята си. Много й лежи тая роля. Представи …една фатална яркоцветна тарантула и краят на Текин, оплетен във фината й паяжина,  наистина бе предизвестен. Няма защитни сили. Керем Дерен все повтаряше, че Текин е „грозен”. Но забелязахте ли как с всяка минута  става все по-хубав и по-хубав? Енгин показа как с жестовете, с очите, с тялото или чрез гласа, който е едновременно и душа, и тяло, се прави нов човек. Как помръкват очите му, лицето му се превръща в книга, която можеш да четеш, какъв финес на мимиките, какви пъстри емоции показват и магия! В тях струи вътрешната красота, подразбирай съвършенство, излято изцяло върху външната форма на нещо, подритнато от живота. Но няма ли душа в твореца, героят стои като едно мъртво тяло, предмет, карикатура. Не и при Енгин…Попаднала в този емоционален капан, наречен Ейлюл, след нейното заминаване душата на Енгин/Тек остава празна! И какво, как да продължи нататък?
Текин умира, за да живее Енгин в следващото си превъплъщение… Жестоко, нали?
Е, никой не ни е обещавал, че няма да плачем…

# 98

И тук:

smile3501 newsm51

Браво! Момичета, велики сте! Сърдечно благодаря!

txtloves Мариянче! txtloves Любов!

# 99
  • Пловдив

Тази седмица Енгин е гост в Академията по изкуствата, има телефон за информация предполагам.
Мариянка да се яви за по-коректен превод, моля.

Скрит текст:
Engin Akyürek, atölye çalışmalarıyla #BisanfaAkademi'ye konuk oluyor!
İletişim için: 0216 348 48 18
Източник: https://twitter.com/bisanfaakademi/status/436445199137402881/photo/1

"Енгин Акюрек е гост на работен семинар в "Bisanfa Akademi". Тел. за контакт:0216 348 48 18"

# 100
Марта,толкова хубаво си го написала!Наистина и аз мисля така,но не мога като теб да облека с думи чувствата,които изпитвам за този негледан филм.  love001

# 101
  • Пловдив

https://www.youtube.com/watch?v=JpF6L0ASB8k

Момичета, ето интервюто и тук.  Приятно гледане.

# 102

И тук:

Момичета ! 

Мариянка    Любовче 

# 103

Hug Hug Hug Много ви благодаря! Страхотни сте! Любов, Марианка,   bouquet  bouquet
Затвърдих си впечатлението от гледането без превод - водещата твърде много говори. Аз предпочитам да си беше формулирала кратко въпросите и да оставеше повече време за отговори от страна на актьорите и режисьор-сценариста. Simple Smile

newsm51
ЗА ТАРАНТУЛАТА И ОЩЕ НЕЩО…

Скрит текст:
Прекрасно интервю. То потвърди досегашните ми размисли не само за филма, но и за Енгин и Фарах. „Привилегировани”, казва Керем Дерен. Преведох го така, но сега си мисля, че той има предвид „надарени”. Да, определено надарени Свише. Много е случил  Дерен с тях – Фарах известна, но не чак толкова популярна. Актриса – струна. Той – специален, единствен като образа си. Актьор. Точка. Не го занимават рейтинги, не се състезава с никого. Той, свалил от себе си ненужния багаж, остава насаме с ролята. А тя я навлича като нова рокля. И двамата нетрадиционни и спойката между тях се е получила.
И въпреки провокациите на водещата, Енгин – нито дума за Туба, Фарах – нито дума за Къванч. Работа, която трябва да се свърши възможно най-добре. Толкоз.
Що се отнася до филма:  Светът е пълен с Ейлюлки, а Тек е един-единствен. Рядък екземпляр, почти на изчезване.  Ейлюл знае какво прави и няма как да й го простя… Фарах много добре е разчела  героинята си и сливането с нея наистина е перфектно! Ейлюл безмилостно ни показва какво представлява - умна блондинка с амбиции. Някой спомена „пренебрежителна”. Аз бих казала повърхностна, небрежна, неспособна да изпитва сериозни и дълбоки чувства. С две думи, Фарах не спести нищо на героинята си. Много й лежи тая роля. Представи …една фатална яркоцветна тарантула и краят на Текин, оплетен във фината й паяжина,  наистина бе предизвестен. Няма защитни сили. Керем Дерен все повтаряше, че Текин е „грозен”. Но забелязахте ли как с всяка минута  става все по-хубав и по-хубав? Енгин показа как с жестовете, с очите, с тялото или чрез гласа, който е едновременно и душа, и тяло, се прави нов човек. Как помръкват очите му, лицето му се превръща в книга, която можеш да четеш, какъв финес на мимиките, какви пъстри емоции показват и магия! В тях струи вътрешната красота, подразбирай съвършенство, излято изцяло върху външната форма на нещо, подритнато от живота. Но няма ли душа в твореца, героят стои като едно мъртво тяло, предмет, карикатура. Не и при Енгин…Попаднала в този емоционален капан, наречен Ейлюл, след нейното заминаване душата на Енгин/Тек остава празна! И какво, как да продължи нататък?
Текин умира, за да живее Енгин в следващото си превъплъщение… Жестоко, нали?
Е, никой не ни е обещавал, че няма да плачем…

newsm10
Аз искам отново да обърна внимание на момента, в който Ейлюл пита със страх: "Любов ли е?"
В паяжината е оплетен не само Текин. Самата Ейлюл е оплетена в същата паяжина... аз поне така мисля... Да, Ейлюл е част от капана на модерния живот, но и тя е уловена в него...

Скрит текст:
УЛОВЕНА

В обърканото ми съзнание
все пак намира се и нещо трайно –
това е страстното желание
да бъда с теб,
да бъдем заедно.
Денят минава в нощ, нощта във ден.
Но като уловена пеперуда
трептя,
оплитам се все повече,
а в мен
живее и расте очакване за чудо.
Обречена,
не спирам да мечтая.
И виждам във съня си
светли залези,
коне, надбягващи се с вятъра,
и пеперуди,
недокоснати от паяци.

Тя по-скоро е една красива пеперуда, която не си дава сметка, че животът е кратък...

Последна редакция: чт, 20 фев 2014, 15:54 от marytza

# 104

И тук:

Момичета   -    newsm51      Любовче, txtloves

Марианка, txtloves

Наистина  сте невероятен тандем. Колкото и да Ви благодаря, ще бъде малко.  love001  love001

Общи условия

Активация на акаунт