Енгин Акюрек в „Kara Para Aşk”, нови и стари проекти – Тема 253

• 50 785
  • 723
  •   1
Отговори
# 105
Любов,Марияна smile3501СТРАХОТНИ СТЕ!!!

# 106
Скрит текст:

Привет момичета Енгинки !

Прочетох днешните ви откровения и сега ще се постарая да "вляза" в някакъв диалог със всяка от вас, все едно съм била онлайн в темата.

Паула уверявам те, че и в нашите умове емоциите са на макс. "Цветни и хубави".

Марица страхотно много снимки има с "Асил" от проведената лекция - представи си колко ли снимки ще излязат от лекцията на Енгин бей ?! Не е лошо да бъдем подготвени ...

Комет така си е - Енгин се завърна доста атрактивно на екран. С два нови прекрасни проекта ! Не се и съмнявам в успеха на "Kara Para Aşk”. Обещаха ни всякакви "бомби" май ще се  окажат прави този път !

Хаяско Аурелия много ми е  приятно,  да ви чета пожеланията за прекрасен ден ... дори и в следобедния час.

Вили абсолютно те подкрепям в мнението ти за темата - много точно си го казала ! Темата ни е стойностна !

Милка щастливка си, че сутрин си четеш, пийваш кафенце в приятна компания ... а питаш ли ме, дето трябва да прочета по 5-6, а когато има новини и снимки и до 10 страници текст, да видя всичко, да чуя всичко, че и да пиша. Не се оплаквам, ама някак си изтървам момента.

Аурелия Марица - споко бе ! Сериалът идва - как беше - ""yakında" което на просто-сериалски език означава ... засилване на интереса и емоцията на евентуалната публика ...

Тануша благодаря ти, че и днес ме зареди с нещо красиво и цветно. Всеки ден чакам и търся спойлерчетата.

Ками благодаря ти за подарената усмивка ! Много чаровен този Кадир !

И нещо, което остана от вчера - ама вие ме "ошашавихте" с четене - 10 страници, после гледането на втората част от "ВКЕМ" и не ми остана време.

Хареса ми вчерашната дискусия между Миранда, Марица и Любов върху  „ВКЕМ“

Не се включих, но днес искам да кажа нещо и аз.

Насочвам го по-скоро към Миранда, защото тя сподели, че не може да приеме финала на филма.

Значи доста мислих, за себе си съм наясно със значението  на събитията и решението на Керем Дерен да „убие“ героя си.

Дано обаче да успея да обясня достатъчно ясно това което чувствам.

Миранда, абстрахирай   се, че гледаш на Ейлюл и на Текин физически. Тоест виж в тях само "духовното тяло". Представи си ги като едно кълбо от светлина и цветни нюанси.

В „Текин“ ще видиш – простотата / живещ в хармония с природата / , ще видиш чистотата – изразена в „детското“ възприятие на заобикалящата го среда, защото едно невинно, чисто дете вижда в света красивото и доброто.
Ненапразно децата обичат заради отношението към тях, а не заради физическите данни.
Ще видиш в него красотата, ще видиш любовта. Ще видиш чудото.

Какво ще видиш в Еюлюл – също доста неща, които обаче са точно противоположните.  Модерна, зависима от съвременните технологии жена, може би егоистична във връзките си.

И тези две различни душевности „Текин“ и „Ейлюл“ се срещат.

„Текин“ е чудото на „Ейлюл“ – защото той и показва богатството на душевната красота, показва и красотата, показва и любовта – и тя трябва да ги „види“ усещайки ги .

Затова залагат на емоциите и на чувствата, а не на репликите.

Ако обаче „Ейлюл“  виждайки ги, не съумее да „задържи“ тези малки чудеса – те ще отминат , ще останат загубени в миналото. Моментът е пропуснат.  Това е нейният „урок“ и от там и на публиката – забелязвайте и задържайте своите чудеса в живота, защото в противен случай те ще си отидат т.е. ще „умрат“

Да се върна към филма.

За „Ейлюл“ чудото „Текин“ е видяно, но не е задържано- т.е остава само спомена.
„Физическият“ Текин е мъртъв.

За „Текин“ чудото „Ейлюл“ е видяно, той иска да го задържи – затова „тръгва“ след него.

И когато „физическата“ Ейлюл накрая пише на пясъка „Ейлюл обича Текин“ – „Текин“ получава това послание.

Керем Дерен го беше казал – „ще гледате филм за човешката душа.“

Енгин пък каза, че отново е „бръкнал“ дълбоко в себе си, Фара сподели и тя същото за да представят героите си и да бъдат разбрани / което е най- важното /

Филмът е дълбоко смислен и много ми се иска да го видя с превод.

Всичко което пиша е от преразказите на Тануша и от малкото видяно / без превод /.

Не зная обаче дали успях да предам това което чувствам, защото наистина  е трудно да го обясня с думи.

Но  го усещам вътре в себе си и всичко ми е кристално ясно.

newsm51
Марта, прекрасен пост! И той ми дойде като „бомба със закъснител” днес. Огромно удоволствие ми достави както всеки път. Както се казва, „пипаш с ръкавици”…
Възхищавам се на тъй мекото и гальовно отношение към двата образа. Прекрасно си  обяснила мотива за „духовното тяло” и „смъртта” на малките чудеса…
За мен Ейлюл също е образ в криво огледало на Текин, та не ми се иска да се повтарям…Ти си казала всичко…

# 107

Мартичка,   newsm51     Добре си дошла. Поста ти е чудесен. Много интересни разсъждения.

Любовче,   newsm51      За Тарантулата и още нещо......

Поздравления   - прекрасни сте  Two Hearts Two Hearts Two Hearts Two Hearts

Последна редакция: чт, 20 фев 2014, 15:57 от komet

# 108
Скрит текст:

Hug Hug Hug Много ви благодаря! Страхотни сте! Любов, Марианка,   bouquet  bouquet
Затвърдих си впечатлението от гледането без превод - водещата твърде много говори. Аз предпочитам да си беше формулирала кратко въпросите и да оставеше повече време за отговори от страна на актьорите и режисьор-сценариста. Simple Smile

Скрит текст:
newsm51
ЗА ТАРАНТУЛАТА И ОЩЕ НЕЩО…

Скрит текст:
Прекрасно интервю. То потвърди досегашните ми размисли не само за филма, но и за Енгин и Фарах. „Привилегировани”, казва Керем Дерен. Преведох го така, но сега си мисля, че той има предвид „надарени”. Да, определено надарени Свише. Много е случил  Дерен с тях – Фарах известна, но не чак толкова популярна. Актриса – струна. Той – специален, единствен като образа си. Актьор. Точка. Не го занимават рейтинги, не се състезава с никого. Той, свалил от себе си ненужния багаж, остава насаме с ролята. А тя я навлича като нова рокля. И двамата нетрадиционни и спойката между тях се е получила.
И въпреки провокациите на водещата, Енгин – нито дума за Туба, Фарах – нито дума за Къванч. Работа, която трябва да се свърши възможно най-добре. Толкоз.
Що се отнася до филма:  Светът е пълен с Ейлюлки, а Тек е един-единствен. Рядък екземпляр, почти на изчезване.  Ейлюл знае какво прави и няма как да й го простя… Фарах много добре е разчела  героинята си и сливането с нея наистина е перфектно! Ейлюл безмилостно ни показва какво представлява - умна блондинка с амбиции. Някой спомена „пренебрежителна”. Аз бих казала повърхностна, небрежна, неспособна да изпитва сериозни и дълбоки чувства. С две думи, Фарах не спести нищо на героинята си. Много й лежи тая роля. Представи …една фатална яркоцветна тарантула и краят на Текин, оплетен във фината й паяжина,  наистина бе предизвестен. Няма защитни сили. Керем Дерен все повтаряше, че Текин е „грозен”. Но забелязахте ли как с всяка минута  става все по-хубав и по-хубав? Енгин показа как с жестовете, с очите, с тялото или чрез гласа, който е едновременно и душа, и тяло, се прави нов човек. Как помръкват очите му, лицето му се превръща в книга, която можеш да четеш, какъв финес на мимиките, какви пъстри емоции показват и магия! В тях струи вътрешната красота, подразбирай съвършенство, излято изцяло върху външната форма на нещо, подритнато от живота. Но няма ли душа в твореца, героят стои като едно мъртво тяло, предмет, карикатура. Не и при Енгин…Попаднала в този емоционален капан, наречен Ейлюл, след нейното заминаване душата на Енгин/Тек остава празна! И какво, как да продължи нататък?
Текин умира, за да живее Енгин в следващото си превъплъщение… Жестоко, нали?
Е, никой не ни е обещавал, че няма да плачем…
[/quote]
newsm10
Аз искам отново да обърна внимание на момента, в който Ейлюл пита със страх: "Любов ли е?"
В паяжината е оплетен не само Текин. Самата Ейлюл е оплетена в същата паяжина... аз поне така мисля... Да, Ейлюл е част от капана на модерния живот, но и тя е уловена в него...

Скрит текст:
УЛОВЕНА

В обърканото ми съзнание
все пак намира се и нещо трайно –
това е страстното желание
да бъда с теб,
да бъдем заедно.
Денят минава в нощ, нощта във ден.
Но като уловена пеперуда
трептя,
оплитам се все повече,
а в мен
живее и расте очакване за чудо.
Обречена,
не спирам да мечтая.
И виждам във съня си
светли залези,
коне, надбягващи се с вятъра,
и пеперуди,
недокоснати от паяци.

Тя по-скоро е една красива пеперуда, която не си дава сметка, че животът е кратък...
[/quote]
Да, и ти си права, Маричке, харесва ми вариантът в спойлера... Все пак поетът си ти...Аз просто нахвърлям мисли...А и пеперудата няма паяжина. Тя е жестока само към себе си...И в този смисъл не е така фатална...

Последна редакция: чт, 20 фев 2014, 16:23 от loveofmine

# 109
  Момичета! Много ви благодаря за превода! newsm51
   Интервюто ми хареса, въпреки бъбривата журналистка. Прощавам й, защото съвсем неприкрито показваше възхищението и смущението си. А като се обръщаше към Енго, направо се притесняваше! Хи-хи! hahaha
   Фара им донесла матрьошки от Русия... пък я срам да си признае. Embarassed Енго я издаде. И моля ви се, арабите наричали Фара "грозната", когато снимала до... (чакай да не споменавам имена, че някои се засягат smile3534). Божееееее! Тия луди ли са, кьорави ли са или вкус нямат? smile3511 Не ми се карайте, че обиждам! Naughty Тях ги няма тука, пък и кирилица на четат. Ай ша му са не види! smile3515 Оня убав пък тя грозна! smile3555 Е коя е красива тогава? Чуденка, голяма чуденка... newsm78
   Чудно ми е и как така Керем е опрял историята на лично преживяване. Какво ли му се е случило? Сигурно какъвто е невзрачен на външен вид, някоя фукла го е подминала и той страдал... Кой знае? newsm78 Храна за въображението ни.
   Ама и той с какво уважение в гласа каза: "Много труден образ! Ама много!" (за Текин, естествено) Щом той го смята за труден, представяте ли си? newsm08

# 110

- Любов ли е?
- Щом питаш, значи не е...

https://cdn.bg-mamma.com/C7yl/739a2272.jpg

Просто се опитвам да разчета емоциите, Любов.  Hug А тези двамата умеят да ни ги показват с нюанси...
Виж очите на Ейлюл при отговора на Текин. Него го боли, че тя си е задала въпроса... нея я боли от отговора...

barisea, в свое интервю Керем разкрива каква е личната част от историята - загуба на памет за 20 дни от живота му, вследствие на мозъчен инсулт (? - не съм сигурна точно за заболяването). Как болезнено е било възвръщането на спомените и възстановяването на личността му след преживяването...

Последна редакция: чт, 20 фев 2014, 16:03 от marytza

# 111
  • Пловдив
   Интервюто ми хареса, въпреки бъбривата журналистка. Прощавам й, защото съвсем неприкрито показваше възхищението и смущението си. А като се обръщаше към Енго, направо се притесняваше! Хи-хи! hahaha
   Фара им донесла матрьошки от Русия... пък я срам да си признае. Embarassed Енго я издаде. И моля ви се, арабите наричали Фара "грозната", когато снимала до... (чакай да не споменавам имена, че някои се засягат smile3534). Божееееее! Тия луди ли са, кьорави ли са или вкус нямат? smile3511 Не ми се карайте, че обиждам! Naughty Тях ги няма тука, пък и кирилица на четат. Ай ша му са не види! smile3515 Оня убав пък тя грозна! smile3555 Е коя е красива тогава? Чуденка, голяма чуденка... newsm78
   Чудно ми е и как така Керем е опрял историята на лично преживяване. Какво ли му се е случило? Сигурно какъвто е невзрачен на външен вид, някоя фукла го е подминала и той страдал... Кой знае? newsm78 Храна за въображението ни.
   Ама и той с какво уважение в гласа каза: "Много труден образ! Ама много!" (за Текин, естествено) Щом той го смята за труден, представяте ли си? newsm08

В последното си интервю, което не сме превели, Керем - споменава, че е получил мозъчен кръвоизлив и с жена си са изкарали 45 дни на Бозджаада.... Това е личната му драма. Тя е била до него и той също си е възстановявал спомените....

# 112

Още някой, който е пленен от емоциите в първия трейлър на КРА. Simple Smile

Аурелия,
Скрит текст:
отговор на въпроса ти за постъпващите в Туитър изображения на насилие:

Its showcase Muslim democracy came off the rails when police opened fire last June on demonstrators in Istanbul's Taksim Square and cities across the country, killing six and injuring 8,000. Amnesty International accused the government of human rights violations on a "huge scale”.
The latest escalation is an internet law that would let censors shut down websites without judicial review, a foretaste of what we may see other in countries. Freedom House says Turkey is already blocking 29,000 websites. The new bill lets Turkey's leaders block "anything it does not want its people to know".

Напрежението отново е ескалирало заради закони, цензуриращи Интернет.

https://www.facebook.com/OccupyGezi

# 113
Скрит текст:

[/spoiler]

В последното си интервю, което не сме превели, Керем - споменава, че е получил мозъчен кръвоизлив и с жена си са изкарали 45 дни на Бозджаада.... Това е личната му драма. Тя е била до него и той също си е възстановявал спомените....
Мерси за инфото! smile3525 Не знаех. Това съм го пропуснала. Не е лесно да преживееш такова нещо. И не е ли млад за инсулти? Пу, пу да не му е уроки, възстановил се е! smile3501

# 114

Маричке, поздрав за теб. Разбрах, защо го харесваш повече тук.

Последна редакция: чт, 20 фев 2014, 16:48 от komet

# 115
  • Пловдив

http://gecce.com/magazin/haber/kara-para-ask-ile-kurt-seyit-ve-s … adan-buyuk-basari

Статия от днес:
"Мръсни пари и любов" и "Курт Сеит иШура", счупиха рекорда преди още да са започнали. Двата сериала са продадени в Близкия изток и Гърция. Канал "Виктори-ТВ" в Гърция е откупил правата за излъчване....."
..................
Същото го каза и журналистката в последния репортаж който сложихме. На мен ми направиха впечатление няколко момента: Енгин извади от неудобната ситуация Фарах. Тя няма право да говори за новия проект вероятно и той промени темата със закачка - Матрьошки.... Подаде отново правото на отговор към Керем, когато журналистката се отплесна с новите им проекти. И най- силно ме впечатли това: "Оставяме Текин на зрителите". Знае, че няма да бъде разбран от всеки този образ на особняк.
..................
С този филм "Малък септемврийски проблем", летвата отново е поставена много високо - и от Енгин и от Фарах... Оттук насетне няма как да не сравняваме Енгин с него самия, а партньорките му - една с друга. И най-хубавото е, че филмите с негово участие ни карат да мислим. Героите му провокират. Може тълкуванията да са различни, но естетичните и духовни послания са едни и същи - от сърцето на Енгин Акюрек Е, как да ни омръзне този човек?
..................
Допълвам: интервюто е качено и на 1 стр. на темата - "Нови видеоинтервюта с Енгин Акюрек".

Последна редакция: чт, 20 фев 2014, 16:32 от mariana51

# 116

Абсолютно ми хареса интервюто !

Също ми хареса и журналистката - беше подготвена и задаваше доста добре въпросите си с цел да "измъкне" не само отговор, но и още нещо.

Енгин и Фара  се справиха  страхотно ! Казаха това което мислят, без да издават нещо повече от сюжета на филма представен  в трейлърите.

Направи ми впечатление, че отношенията между тримата са повече май от работни / личи хем приятелство, хем колегиално уважение /. Как само се обръщаха към Керем Дерен ... ама и той не скриваше задоволството си от добре свършената работа.

Също така водещата два пъти подхвърля за фенската любов към Енгин, пък Керем направо си го каза - атаки през 10 минути в Туитър   

Заслужават си адмирациите !

Публиката явно е повече от заинтригувана, феновете "сигурно са полудели"  

Как беше - "yakında" - "bombası" то и в двата сериала ще се гърми и стреля ... ами да се пазим от осколките !

Ама забелязвате ли с какви  термини боравя вече  - "осколки"...

Е, питайте кой ми го каза ... знаете, че както обичам да си лежа на прословутото диванче / справка - същото, дето съм му сложила снимката  в един  по-преден мой пост / и телефона ми звъни ... продължението го знаете  

# 117

Забелязвате ли, че напоследък имаме прекрасни и спокойни дни в темата.

До кога ли ще продължи тази прелест?   Как ми се иска да не свършват тези хубави дни,

пълни с положителни емоции и взаимно уважение  между пишещите.   Освен това, сме

"засипани" от новини, преведени интервюта, видео в кадър и зад кадър, снимки, трейлъри,

водят се дискусии, споделят се мисли и размисли и какво ли не.

Дано никой не разваля хармонията, която съществува и ако някой се опита да си

сложим невиждащите очила  newsm08   или позвъним на комисар Йомер. Той е на линия.

# 118
  • Пловдив

Е, всички творят....

Голяма реклама е филмът за о-в Бозджаада. Предствяте ли си туристите как ще търсят местенцата на Текин и ще се снимат....
.........................
А тук са сложили линк за купуване/запазване на билети онлайн:
http://www.mybilet.com/event/15723/bi-kucuk-eylul-meselesi/

Последна редакция: чт, 20 фев 2014, 17:36 от mariana51

# 119
Комет

Керим ще пръсне около себе си - аромат !

Пък Мустафа  ... ще бъде по Булутовски директен !

Общи условия

Активация на акаунт