На море в Гърция 2014 - II

• 72 881
  • 738
  •   1
Отговори
# 645
http://www.naxosisland.eu/activities/one_day_cruises.html   и http://parosbooking.com/index.php?option=com_k2&view=item&am … isi&Itemid=86

Има няколко варианта за еднодневен круиз. Цената беше 50-55Е на човек до Санторини и около 45Е за Дилос. Има и обиколка на Наксо със спиране за обяд и къпане, тръгва се от Агия Анна и се обикалят много интересни места. Всичко си заслужава и последния цент. Да се размърдат сега по Великден и мога да намеря актуално разписание и цени, че още сме зазимени и щъкат само заблудени туристи  Laughing Корабчетата Александър са бързи и стигат за 2 часа до Санторини и за 45 мин. до Дилос , Куфониси или Иракля. Може и до Парос или до Антипарос. Всичко е близко. Сега за Санторини мога да кажа, че ги изсипват на пристанището, качват ги на Ия и Фира за кафе и снимки, ако се съберат хора за лодка има и посещение на вулкана. Само внимавайте с обувките, почвата е гореща и с джапанки и разбрицани сандалки ще ви е трудно катеренето. Пак казвам, на мен ми спря дъха и гледах с виснало чене, гледката е величествена. Отне ми време да си представя как всичката тази земна маса се е разхвърчала и е отнесла почти половината остров. Почувствах се невзрачна прашинка пред силата на майката Земя. Няма да имате време да се качите на върха на планината, там има манастир и при хубаво време се вижда Аморгос, Йо и другите наоколо.

# 646
  • София
Параход, голям си манипулатор  Mr. Green Ще го разбия, със снимки, и клипове.

зорита, благодаря   bouquet Аз принципно искам круиз до Куфониси и Иракля, и наивно си мислех, че мъжът ми ще остави на мен решението..но понеже той сега се сети да драпа за Санторини, аз ще се мъча да го разубедя  Simple Smile

Санторини - някое друго лято, само него, поне седмица.

pontes, моят звяр на първото си море в Гърция, 20 дена не спря да лочи морска вода. Точно беше навършила две и малко. Какво му стана на това дете тогава, не знам, и до ден днешен не съм разбрала (така и не признах на педиатъра), но от Сикя, през А. Николаос, та до Вурвуру, навсякъде пиеше на големи глътки. Мръщеше се, но си пийваше  Shocked  Joy

# 647
 smile3538 smile3538 smile3538 Banghead Banghead Banghead В продължение на седмица гледах билетите на Ryan Солун-Атина за 10 Е в посока и снощи ми хрумна, че мога да поема риска от изгаряне на 60 Е иии евтини билети, естествено, ТЦ.
За мен лично, верен излезе онзи лаф, дето турчинът и гъркът искали акъла на българина, дето му идва после Joy
За малките деца и бебета, само на нашето море не ги водете, моля ви се. Аз лично не мога да си простя, че причиних това детето си, и то не веднъж, а три пъти ooooh!

# 648
Здравейте!! Много интересно е това за круизите, но искам да ви попитам във връзка с това пак:Какви еднодневни круизи могат да се направят  от Торони? До Атон вероятно, но без слизане, предполагам? Писали сте назад, знам, споменаваше се Амулиани, но какви други варианти би могло да има? На пристанището предлагат ли се лодки  под наем за обиколки?

# 649
  • София
Таис, Evana, благодаря ви много  Hug Наистина бях пропуснала този пост  Embarassed

Благодаря много и на pontes, че не ми е останало време досега, а я тормозих на лични за Астипалеа   bouquet

valya_bl , не мисля че има круизи от Торони. Круизите до Атон тръгват от Ормос Панагиас всеки ден 8:30 - 9:00ч (не помня точния час). В сряда има гид на български. Повече подробности не помня, но си пазя листовката вкъщи и ако се интересуваш, ще я потърся. Знам, че има и круизи два пъти на ден от Урануполи, но е малко далече от Торони.

# 650
Корабчета около Ситония:
най-близкото до Торони е редовният курс Неос Мармарас-Порто Карас. Тръгва от пристанището в центъра, пътува около 20 минути в посока. Не е точно круиз, но спира на марината, може да разгледате комплекса и да се върнете с някой следващ курс Simple Smile
Обиколката на Атон от Ормос Панагияс е само сутринта, от Уранополи два пъти на ден в сезона - 10 и 14 ч. По-назад пускахме линковете.
Амулиани се достига от пристанището Трипити (малко преди Уранополи), като фериботът е на всеки час, пътува 10-15 мин. Правили сме го. Разстоянието Торони-Трипити е около час и половина с кола, нищо особено.
Отпред съм пуснала и един линк, с който можете да си наемете самите вие лодка и да обиколите галините около Вурвуру и остров Диапорос. Струва около 60 евро на ден, управлявате си я сами.

# 651
Привет момичета, ще изчета и темите назад, за да се ориентирам но разчитам предимно на вашите съвети и напътствия. За Гърция идеята се роди спонтанно този следобед Simple Smile Пътуващите сме 4 възрастни и 3 деца. Идеята ни е или за апартамент двустаен или за някакво бунгало...нещо такова за да сме заедно, децата да играят, а ние да си пием бирата на спокойствие  Grinning  Ще ни се да не е оживено мястото, както и да не е много далече...върти ни се в главата Керамоти... Някакви идеи за настаняване там? Лошото е, че отпуските ни са баш в силния-  сезон началото на август...и малко се притесняваме, че сме закъснели.

Ако пък някое друго тихо и не пренаселено местенце ви идва на ум моля, да споделите.

# 652
  • София
Ще ни се да не е оживено мястото, както и да не е много далече...върти ни се в главата Керамоти... Някакви идеи за настаняване там? Лошото е, че отпуските ни са баш в силния-  сезон началото на август...и малко се притесняваме, че сме закъснели.

Подходящ за вас в Керамоти е апартамента на Чолакови, но едва ли ще е свободен.....Знам, че много рано го резервират. Но може да им пишете http://www.keramoti-apart.com/
Ние юни ще бъдем тук http://www.keramotigoldensands.gr/contact.html със сигурност ще има писма, но най-добре им пишете на мейла. Отговарят по-бавно. На нас ни дадоха чудесна цена, а и вече сме били тук. Галерията отговаря на това , което е. За разлика от повечето места в Гр, където сме били. Хотелът не е нов, но е чисто, закуската прилична, на хубаво място е и цените са много приемливи!

# 653
  Здрасти, компанията! Не съм ви изпускала и за миг, но много работя напоследък и не съм се изявявала писмено. Радвам се на плановете и осъществените резервации. Най-много съм радостна от далечните дестинации, които много от дамите се престрашиха да направят тази година. Сигурна съм,че наесен ще се изпишат дълги страници суперлативи. Аз ще решавам моите гръцки почивки ласт минит тази година. Имам както идейки, така и остри спорове с мъжа ми относно посоките, та не можем да се разберем от сега. Сигурно е, че предварителни резервации няма да правя и ще се надявам вятърът да ме отвее на хубаво място. Убедена съм де!
  По 3-ти март открихме сезона в Гърция с кратък воаяж, калмари, октоподи,рибка и се поразтъжихме лекичко. Имаше слънце, нацъфтели дръвчета и цветя. Миришеше на море дори, въпреки че не стигнахме съвсем до него. Абе, хубаво беше. И аз като вас чакам лятото.

# 654
Корабчета около Ситония:
най-близкото до Торони е редовният курс Неос Мармарас-Порто Карас. Тръгва от пристанището в центъра, пътува около 20 минути в посока. Не е точно круиз, но спира на марината, може да разгледате комплекса и да се върнете с някой следващ курс Simple Smile
Обиколката на Атон от Ормос Панагияс е само сутринта, от Уранополи два пъти на ден в сезона - 10 и 14 ч. По-назад пускахме линковете.
Амулиани се достига от пристанището Трипити (малко преди Уранополи), като фериботът е на всеки час, пътува 10-15 мин. Правили сме го. Разстоянието Торони-Трипити е около час и половина с кола, нищо особено.
Отпред съм пуснала и един линк, с който можете да си наемете самите вие лодка и да обиколите галините около Вурвуру и остров Диапорос. Струва около 60 евро на ден, управлявате си я сами.

Благодаря!!! Hug

# 655
Таис, Evana, благодаря ви много  Hug Наистина бях пропуснала този пост  Embarassed

Благодаря много и на pontes, че не ми е останало време досега, а я тормозих на лични за Астипалеа   bouquet

valya_bl , не мисля че има круизи от Торони. Круизите до Атон тръгват от Ормос Панагиас всеки ден 8:30 - 9:00ч (не помня точния час). В сряда има гид на български. Повече подробности не помня, но си пазя листовката вкъщи и ако се интересуваш, ще я потърся. Знам, че има и круизи два пъти на ден от Урануполи, но е малко далече от Торони.

Благодаря ви, страхотни сте!!

# 656
  • No Line On The Horizon
Моля да споделите отзиви за filianna apartments в Никити. Четох, че много съфорумки са били там и ще се радвам, ако някой коментира.

# 657
Добър избор е Филиана,
няма да съжаляваш. Почти ново, чисто, хубава морава с поддържана трева и барбекю. Малко по-назад е в уличката, не е на бреговата линия - но тъкмо ще е по-тихо.
Отзиви можеш да намериш с търсачката, къщата е популярна и посещавана поне от няколко съфорумки, писано е в предишните 2-3 г.

# 658
  • No Line On The Horizon
Благодаря, Параход! Аз прочетох старите отговори на момичетата. Искаше ми се да сме във Вурвуру, но няма места за края на юни в харесаните от мен места.

Само за плажа до Филиана не разбрах много ли е зле?

# 659
Не, приемлив е. Сравнително тесен е, до пътя и има малко камъчета - но всъщност аз много харесвам морето (и плажните барове) в Никити.
Лош е в частта около пристанището, но Филиана не е там, а точно в срещуположния край на селото.

Общи условия

Активация на акаунт