Украйна!

• 242 821
  • 5 641
  •   1
Отговори
# 120
А ти защо си мислиш, че не канят Турция? Не можеш да вържеш слон с кучешка каишка, Турция не е с европейски мащаби, нито пък Русия, и да се допуснат в икономическата група значи просто да им се подчинят всички ес страни. Разликата в мащабите е огромна, достатъчно е да отвориш която искаш статистика по географски сегменти и да го видиш.

Това е вярно. Както е вярно и че около два пъти повече граждани на ЕС са срещу приемането на Турция, отколкото са "за" (поне по някакви проучвания, които гледам). И повечето от тях не разбират много от икономика, причините им са други.

Та това, че ти си права, не значи, че аз не съм.

# 121
Слушах преди малко по радиото слуховете как им плащали по близо 100 лв за денонощие ! Снайперисти по покривите стрелят по полицаи - ми това  със сигурност не са обикновени граждани вдигнали се на протест !

# 122
А двата американски военни кораба в Черно море, пристигнали още преди началото на олимпиадата, са за украса.  Confused

# 123
  • София
 Насилието от страна на протестиращи в Киев не се случи поради провокации в техните редици, а поради недопустима безотговорност от властимащите. Отговорността за жертвите не е на отделни агресивни криминални елементи, а на властимащите! Липсата на градивен диалог доведе до гражданска война! Кой протестира срещу хубавото? Ничии пари не могат да изкарат стотици хиляди на улицата и да ги държат там. За дребният "император" от Кремъл обаче стотици човешки живота са нищо, предшествениците му са унищожили милиони, та това ли ще го спре

# 124
Вярно е, че всички очакват чудо от влизането на Украйна в ЕС - на първо място - чрез законовите механизми на ЕС да се контролира разграбването на богатствата на държавата. Защото Украйна е много богата на ресурси.
А колко са заблудени. И ние чакахме същото от ЕС...

защо нещо разочарована ли си от ЕС?  Какво повече си очаквала, да ти дават пари кеш лично ?
Откакто България е в ЕС виж какъв й е растежа и после слагай многоточията

Какво точно не се справя Бг в ЕС, тоест от страна на ЕС. Айде за реформите, които не ввървят мисля единодушно сме съгласни че ЕС нямат отношение към тях , а личната ни българска простотия и неспособност да излъчим/изберем реформатори и истински лидери. Напълни се държавата с измекяри и популисти, но ЕС какво общо имат с това. Правят хората каквото могат не знам вече колко доклада излязоха, и по колко милиона начина критиките, но какво очакваме - да ни нападнат, че 'да ни оправят'. По макроикономически показатели много добре си върви страната, не ли?  Дефицита е под 3 процента мисля, нямаме вътрешен дълг огромен и тн.

Айде моля  не на нас тия! Той и Дянков с тоя номер излизаше- дефицита ни бил под 3 % бла бла бла... абе народа от глад пука , все повече  фирми са пред фалит, икономиката не работи а въпросните потоци от европари са за наши и ваши!

# 125
Слушах преди малко по радиото слуховете как им плащали по близо 100 лв за денонощие ! Снайперисти по покривите стрелят по полицаи - ми това  със сигурност не са обикновени граждани вдигнали се на протест !

Аз ако започна да разказвам какви слухове съм чувала, има да пиша до сутринта. Simple Smile

Колко са снайперистите и колко са застреляните полицаи, между другото? Ей така, да направим сметка дали си изкарват стоте лева. (Лева???)

# 126

Аз ако започна да разказвам какви слухове съм чувала, има да пиша до сутринта. Simple Smile

Колко са снайперистите и колко са застреляните полицаи, между другото? Ей така, да направим сметка дали си изкарват стоте лева. (Лева???)
Ами слухове са за мен - не съм там , седя си в колата и слушам по радиото преки включвания от Украйна... а казаха и в местна валута, ама запомних равностойността и в лева .... то и тук във форума писанията са слухове , знаеш ли кой е зад компютъра и с каква цел пише  Mr. Green

# 127
Ами слухове са за мен - не съм там , седя си в колата и слушам по радиото преки включвания от Украйна... а казаха и в местна валута, ама запомних равностойността и в лева .... то и тук във форума писанията са слухове , знаеш ли кой е зад компютъра и с каква цел пише  Mr. Green

Не, затова и не го приемам за чиста монета, а пробвам да мисля върху него. Например - колко хора има, колко би струвало това. Колко снайперисти има, колко убити, такива работи...

# 128
  • Варна
Ох, пак са в ход ченгеджийските номенклатурни номера!  Sick
Платени били протестиращите, кръвождани били, орагнизирани (?!?) и прочие пропагандни тъпотии. Естествено, че това ще се твърди от властите! В противен случай хората, които са по площадите ще са едни наистина убедени борци за свободна и цивилизована държава, а това никак не допада на властта. Щом протестиращите са в бяло, значи те са лошите. И действат по добре познатия им и отработван толкова години начин- дайте да принизим опонентие, щом не можем да се издигнем на нивото им. Убедена съм, че снайперистите по покривите и всички нападения над полицаите (поне тези в началото) са дело на провокатори целящи точно това. Нима у нас се случи нещо по- различно като общ сценарий? За щастие кървавата баня ни се размина, но схемата си е абсолютно същата.

# 129

Това е вярно. Както е вярно и че около два пъти повече граждани на ЕС са срещу приемането на Турция, отколкото са "за" (поне по някакви проучвания, които гледам). И повечето от тях не разбират много от икономика, причините им са други.

Та това, че ти си права, не значи, че аз не съм.

Не може ли за мъничко да спрем с играта на прави-неправи, нормални-ненормални, бели-черни?
Гражданите на ЕС са точно същите като гражданите на Швейцария, Украйна или която и да е друга страна. Имат своите страхове, аргументи, настроения, рационални и ирационални, емоционални и логични.
Бих се въздържала преди да окачествявам с тежки обиди и епитети. Щото и кмета на Бургас е престъпник, за Бойко Борисов и организираната престъпност да не зачекваме темата, но това не пречи на три четвърти форум да им се възхищава, щото "виж колко дръпна Бургас".

# 130
Не може ли за мъничко да спрем с играта на прави-неправи, нормални-ненормални, бели-черни?

В случая ми се струва, че ти сама си я играеш тая игра. Аз, както виждаш, приемам твоите аргументи, защото ги считам за верни. Но - както обикновено е в живота - ситуацията има много лица. И икономическите съображения на експертите са само едно от тях.

За тежките епитетите пък - нямам и идея какво в моите постове би могло да те накара да се сетиш за тях.

Не знам какво разбираш под "Гражданите на ЕС са точно същите като гражданите на Швейцария, Украйна или която и да е друга страна." - но като цяло това не е вярно. Всяка страна и регион си има своите особености, идващи от история, религия и т.н. Една част от "добро" и "зло" е универсално човешка, но друга си е чисто културологично обусловена.

И както "не убивай" звучи универсално, така по места неявно се добавят неща като "освен ако жена ти не ти е омръзнала", които лекинко променят смисъла, който ти и аз бихме вложили в иначе толкова общочовешко звучащото пожелание.

Като в прочутата гръцка демокрация - участваш, ако не си жена, беден или млад.

Но това вече е твърде встрани от темата.

# 131
А ти защо си мислиш, че не канят Турция? Не можеш да вържеш слон с кучешка каишка, Турция не е с европейски мащаби, нито пък Русия, и да се допуснат в икономическата група значи просто да им се подчинят всички ес страни

Турция не я канят само заради фундаменталните културни различия , които стават все по-видими ,
Русия е излишно да я канят - тя все още се надява , че самата тя може да бъде един ЕС ,
някой ден Русия все пак ще влезе ,  Турция - не ...

# 132
защо не поканят Босна или Албания - те са малки държави ; )
и в Босна има подобни бунтове като в Украйна , които са от безизходица и беднотия , а не защото някой иска да се разделя ...

# 133
МИР за Украйна! Praynig

Не разбирам защо политиците не правят референдуми. Защо не се е попитало, когато му е било времето, иска ли, не иска ли украинския народ в ЕС?

Вчера четох долната позиция на шведския външен министър Карл Билд, който казва, че желанието за членство в ЕС е било споделяно от целия украинскаи народ до миналото лято, когато  Русия налага едностранен натиск, за да накара Украйна да се отклони от избрания курс. Брутални търговски ограничения и открити заплахи. Не знам дали това е така.

Карл Билд: Черен ден за Европа, ръцете на Янукович са в кръв

# 134
Не съм се обърнала с целия си пост персонално към теб, jp, нищо, че съм се закачила за твой цитат. Никого не съм обидила все пак, та не мисля, че я играя.

Имам предвид всички тези определения какво искат нормалните хора, вкл.задължението да простестираш на площада, иначе си труп ( точно тази дума е твоя Simple Smile и т.н.

Мнозинството от швейцарските граждани също не пожелаха да са част от свободното движение на хора, което несъмнено е културно, икономически и всякак обусловено, но защо тях не ги наричаме ненормални както украинците, които не искат да са част от ЕС.

Пък че ръцете на Янукович са в кръв никой не спори, макар че като нищо да вади и той чужди кестени от огъня.

Общи условия

Активация на акаунт