Украйна!

• 242 683
  • 5 641
  •   1
Отговори
# 75
  • Варна
"Опорни точки", няма как.  Mr. Green

# 76
  • София

ПС Току-що прочетох, че Австрия не позволила на частен самолет със семейството на Янукович да кацне и го върнала в Украйна. Поне се усещат навреме...

По новините съобщиха, че са замразени всички сметки в чужбина и са наложени ограничения за пътуване. Очакват ги рестрикции.

Те какво си мислят - окендзват всичко и с частните си самолети си дигат чукалата?

Няма да им е за пръв път. 

ПП Не говоря конкретно за него.

# 77
EС е "обединение на ценности преди всичко"? На какви ценности? Щеше да е смешно, ако не беше толкова тъжно.
Русия е с имперски интереси,а ЕС с какви?

Със сигурност на ЕС ще му дойде малко множко да се разправя с още една бедна страна от типа на България и Румъния. И без това много хора в ЕС смятат, че и ние бяхме грешка. Една Сърбия сигурно е в по-добро икономическо състояние от Украйна - и пак никой в ЕС не бърза да я присъединява.

И да, има огромна разлика между Русия и ЕС - като ценности, традиции и всичко. Петър Първи се е постарал, но то едно царуване не стига.

Русия е една страна, която на практика не е излизала от феодализма. Нещо, което Европа е забравила преди векове.

# 78
Голяма част тези "протестиращи" са платени. И не питайте "От кого?!  И на децата е ясно - баба Меркел, ЕС, САЩ, Сорос и вся такая сволоч, дето иска да граби за шепа жълтици . Нормалните украинци не одобряват простестърите
Уф, и тук плъзнаха тролове! Sick

Не е първата, която го написа. Още на първа страница прочетох, че протестите са платени.

Моите приятели от Украйна и техните родители не са платени. Участват в протестите от самото начало. Страшно е това, което се случва в европейска страна. Още повече на фона на олимпийските игри, които текат в момента в Русия.
Киев може да не е цяла Украйна, но и източна Украйна не е цялата страна.

Последна редакция: чт, 20 фев 2014, 22:18 от Niki1

# 79
.

Последна редакция: чт, 20 фев 2014, 23:59 от Sonja7845

# 80
  • София
Вярно е, че всички очакват чудо от влизането на Украйна в ЕС - на първо място - чрез законовите механизми на ЕС да се контролира разграбването на богатствата на държавата. Защото Украйна е много богата на ресурси.
А колко са заблудени. И ние чакахме същото от ЕС...

# 81
,

Последна редакция: пт, 21 фев 2014, 00:00 от Sonja7845

# 82
Вярно е, че всички очакват чудо от влизането на Украйна в ЕС - на първо място - чрез законовите механизми на ЕС да се контролира разграбването на богатствата на държавата. Защото Украйна е много богата на ресурси.

защо нещо разочарована ли си от ЕС?  Какво повече си очаквала, да ти дават пари кеш лично ?
Откакто България е в ЕС виж какъв й е растежа и после слагай многоточията

Какво точно не се справя Бг в ЕС, тоест от страна на ЕС. Айде за реформите, които не ввървят мисля единодушно сме съгласни че ЕС нямат отношение към тях , а личната ни българска простотия и неспособност да излъчим/изберем реформатори и истински лидери. Напълни се държавата с измекяри и популисти, но ЕС какво общо имат с това. Правят хората каквото могат не знам вече колко доклада излязоха, и по колко милиона начина критиките, но какво очакваме - да ни нападнат, че 'да ни оправят'. По макроикономически показатели много добре си върви страната, не ли?  Дефицита е под 3 процента мисля, нямаме вътрешен дълг огромен и тн.

Последна редакция: чт, 20 фев 2014, 22:31 от 10 c`s

# 83
.

Последна редакция: чт, 20 фев 2014, 22:46 от Sonja7845

# 84
10 c`s,
аз лично живея по-зле от както България стана член на ЕС. Не мисля, че много хора живеят по-добре от това, че сме в ЕС. Какво значение имат някакви статистически (т.е. измислени и нагласени) данни, ако реалния живот показва, че обедняваме?

През 1997 си живяла по-добре? Е, изключение си.

# 85

Защото чакаме...някой друг да ни оправи. Няма да стане, сами трябва да се оправим, като разкараме цялата сволоч по върховете.

# 86
10 c`s,
аз лично живея по-зле от както България стана член на ЕС. Не мисля, че много хора живеят по-добре от това, че сме в ЕС. Какво значение имат някакви статистически (т.е. измислени и нагласени) данни, ако реалния живот показва, че обедняваме?

Да бе, ако не бяхме в ЕС сигурно щяхме да сме много по-добре икономически.
ЕС е митнически и валутен съюз. Това е клуба на богатите. И ние сме в него.
Ако не бяме в него, щяхме сега да сме като Молдова или  Беларус (айде да не намесвам Украйна) в най-добрия случай. Тоест доста по-голяма мизерия. Забравихме когато имаше по 2 кренвирша на рафт и се редихме по опашките за визи,  'сега 'ох, много е лошо в ЕС".

(майка ми ако я питаш най-добре по време на социализма е живяла - работата, заплатата, почивната станция.. ) и казва, че БСП най-добре я устройва защото поне индексират пенсиите. Но нито гласува за БСП, нито жали социализма.

# 87
  • София
Много бързо забравят всички...
Зле сме, защото си избираме калпави управници. Не сме зле заради ЕС.
Ако не беше ЕС щяхме да сме не зле, ами оттатък дъното.
И ако тези продажници, които не дават оставка вече осем месеца, ни изкарат от съюза, ще видите какво значи наистина зле. Защото са същите като Янукович, и много малко им трябва да ни пуснат въоръжена полиция.
Даже и мотивите са им същите - рублите на Путин.

Ето ги душичките, случайно в компания:http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2014/02/09/2237587_snimka_pokazva … nukovich/?ref=rss

# 88
.

Последна редакция: пт, 21 фев 2014, 00:00 от Sonja7845

# 89
10 c`s,

Не обвинявай ЕС затова, че живееш по-зле. Все по-зле ще се живее, ако се чака някоя майка-кърмилница да нареди живота ни.  Ще живеем зле, докато не гласуваме, докато не протестираме и докато не стачкуваме, защото тези, които са засмукали държавните кранчета, нямат нито желанието, нито интереса да се грижат за теб, за мен или за когото и да е било, освен за себе си.

Общи условия

Активация на акаунт