Украйна!

• 242 715
  • 5 641
  •   1
Отговори
# 90
Да не отклоняваме темата. Напълно ясно е защо нормалните украинци искат ЕС.
Както назад някой каза, това е много богата страна. Да живеят мизерно и потиснато в нея не е нормално. Не искат руския модел 'демокрация'. Тук всяка втора болногледачка е украинка и изхранва фамилия там. Не са тръгнали от добро тези жени. Искат свобода, искат достоен живот искат да са европейци. Това е.

# 91
10 c`s,
аз лично живея по-зле от както България стана член на ЕС. Не мисля, че много хора живеят по-добре от това, че сме в ЕС. Какво значение имат някакви статистически (т.е. измислени и нагласени) данни, ако реалния живот показва, че обедняваме?

Ама вие кво чакате от ЕС-да ви дава на всеки лична издръжка ли? Да ви бърше носовете?
Да ви сервира и отсервира?

# 92
  • София
Sonja - Не забравяй и тежката финансова криза която не подмина и България, много фирми фалираха, много хора останаха без работа, спука се имотният балон - бързо нарасналите цени на жилищата рязко се сринаха. Ипотеките на 80% от имотите закупени през този период от време вече многократно надвишават цените на самите имоти. На това и на лошото управление на страната се дължат всичките ни финансови проблеми не на ЕС. 
Вие какво очаквате от ЕС - по 2 милиона в банкова сметка ли?

# 93
.

Последна редакция: чт, 20 фев 2014, 23:58 от Sonja7845

# 94
jp,
сигурно и пенсионерите са изключение, а и всеки нает служител, след като цените от тогава се качиха няколко пъти, а заплатите и пенсиите - не.
1997 г бях студентка, не ни вълнуваше стандарта, нямахме семейства, но до 2007 определено живеехме по-добре, по-богато от сега.

Е, като си била студентка, не си яла, не си харчила ток и т.н.? И тогава е имало пенсионери и хора с деца, нали така? Или като ти е удобно, го забравяш? Simple Smile

Както и да е, има си статистика за годините. Тъпо е да си избереш една година от собствения живот и да твърдиш на тая база "всички живеехме по-добре преди да влезем в ЕС".
Да не говорим, че самият факт, че България щеше да влезе в ЕС, привлече доста инвестиции предните години.

А за проектите - аз пък познавам много хора, които си кандидатстваха и си спечелиха проекти без никакви подкупи. Може би, защото са опитали все пак.

# 95
Герри, понеже беше много груба, ще ти отговоря.
Искам парите, които отпуска ЕС да са достъпни за всеки желаещ и  можещ българин, да допринасят за благосъстоянието на всеки от нас, какъвто е и смисъла на отпускането им.
А не да потъват в нечии джобове, проектите да се печелят чрез подкупи, а "спечелените" проекти да се претупват и изпълняват условно, с цел колкото може повече пари да се отклоняват.

Именно това не разбират приятелите ми украинци, че ЕС ще отпусне пари, но както виждаме, няма как ефективно да контролира използването им.
Много интересно. Значи от ЕС все пак се чакат пари....Сори, ама не може ЕС като разпоредител да издирва всеки и лично да му дава-това зависи от нашето родно управление...А нашето родно управление не ни го избира ЕС, нали??
 Последното нещо което украинците чакат от ЕС са подарени пари.

# 96
,

# 97
Герри, понеже беше много груба, ще ти отговоря.
Искам парите, които отпуска ЕС да са достъпни за всеки желаещ и  можещ българин, да допринасят за благосъстоянието на всеки от нас, какъвто е и смисъла на отпускането им.
А не да потъват в нечии джобове, проектите да се печелят чрез подкупи, а "спечелените" проекти да се претупват и изпълняват условно, с цел колкото може повече пари да се отклоняват.

Именно това не разбират приятелите ми украинци, че ЕС ще отпусне пари, но както виждаме, няма как ефективно да контролира използването им.

това не е точно така. ЕС не 'отпуска' пари, които са брани по дърветата:) Тия пари ние сме ги изкарали и платили с данъци.  ЕС изобщо не е касичка.  Европроектите са само една малка част от това какво представлява съюза и е много жалко, че у нас се гледа на него като на някакъв източник на 'средства', за разпределение. Това всъщност аз подозирам, че е нарочно, ГЕРБ много натиснаха на този аспект на ЕС, защото искаха да докажат, че 'правят' неща. там се изродиха нещата поради български дефекти, ЕС контролира и то доста, но човек ако не е видял документация явно наистина остава с впечатлението, че парите се изсипват на плажа.

Първото нещо оето не се случи у нас, но се надявам да се случи в Украйна е хората да разберат наистина какво означава ЕС. Ние малко криво го разбрахме, като поредния 'освободител', към който ще се прилепим да ни дундурка и от когото да .. чакаме. А не е така.
И всъщност интелигентните хора предполагам, че го разбират.

Украйна няма друг шанс да се откъсне от руската демокрация, освен да дърпа към Европа.
Според мен те ще се разцепят в най-добрия случай. Въпреки че руснаци има те са малцинство и би следвало да се третират като малцинство така, както Путин третира малцинствата в Русия. Нали?!

# 98
.

# 99
  • София
Вярно е, че всички очакват чудо от влизането на Украйна в ЕС - на първо място - чрез законовите механизми на ЕС да се контролира разграбването на богатствата на държавата. Защото Украйна е много богата на ресурси.
А колко са заблудени. И ние чакахме същото от ЕС...

защо нещо разочарована ли си от ЕС?  Какво повече си очаквала, да ти дават пари кеш лично ?
Откакто България е в ЕС виж какъв й е растежа и после слагай многоточията

Какво точно не се справя Бг в ЕС, тоест от страна на ЕС. Айде за реформите, които не ввървят мисля единодушно сме съгласни че ЕС нямат отношение към тях , а личната ни българска простотия и неспособност да излъчим/изберем реформатори и истински лидери. Напълни се държавата с измекяри и популисти, но ЕС какво общо имат с това. Правят хората каквото могат не знам вече колко доклада излязоха, и по колко милиона начина критиките, но какво очакваме - да ни нападнат, че 'да ни оправят'. По макроикономически показатели много добре си върви страната, не ли?  Дефицита е под 3 процента мисля, нямаме вътрешен дълг огромен и тн.
Еееее Фифти не с тоя тон де. Както се казва малко го смекчи.
Перефразираш ми думите. Наблегнах на това, че ЕС не може да свърши работата на държавата и че проблемът е в неразбирането и  чакането. Защото да повечето хора си представят това - влизаш в ЕС и оттам веднага идват едни чичковци с едни куфари и започват от врата на врата да раздават пари. Това чудо се очаква от много хора. Това имах в предвид.
Не оспорвам плюсовете на приемането на БГ в ЕС. Нито икономическия растеж. В същото време за много голяма част от негативите и моментната ситуация в страната не ни е виновен ЕС, а неадекватно управление на държавата.  

# 100
https://scontent-b-mxp.xx.fbcdn.net/hphotos-frc1/t1/1898261_7025 … 8_361701189_n.jpg

Ето какво казва Путин за малцинствата. По тази логика руснаците в Украйна би следвало да напуснат страната, ако не са съгласни с украинския начин.

тцвети, разбрах те.  Simple Smile

# 101
# 102
  • София
Герри,
не ми казвай, че все още има наивни хора като теб, които да вярват, че по време на избори действително избират нещо или някой!
Няма честни избори в последните 20 години, всичко е предварително договорено.
И то не от политиците, те са марионетки.

Украинците не чакат пари, пари им дава Русия и то много повече. Те очакват от ЕС правила, законност и контрол!

Няма честни избори защото гласуват само 30% от населението предимно купени,  другите си седят у дома и мрънкат пред телевизора. Демокрация така не се прави! Ако гласуват 95% положението ще е друго. Ама НЕ! Българинът не е научен да ходи да се мори  - той си знае да седи вкъщи на ракийка и салатка и да мърмори пред телевизора но без да прави нищо. Той знае да дава акъл а не да върши работа - за това ни е такова положението. Не ни е виновен никой друг освен самите ние но по стар БГ обичай българина обвинява другите.

# 103
  • София
Няма честни избори защото гласуват само 30% от населението предимно купени,  другите си седят у дома и мрънкат пред телевизора.
Ей при нас това е най-сериозния проблем. Не само че повечето хора не гласуват, ами след това са и недоволни от избора.

това не е точно така. ЕС не 'отпуска' пари, които са брани по дърветата:) Тия пари ние сме ги изкарали и платили с данъци.  ЕС изобщо не е касичка.  Европроектите са само една малка част от това какво представлява съюза и е много жалко, че у нас се гледа на него като на някакъв източник на 'средства', за разпределение. Това всъщност аз подозирам, че е нарочно, ГЕРБ много натиснаха на този аспект на ЕС, защото искаха да докажат, че 'правят' неща. там се изродиха нещата поради български дефекти, ЕС контролира и то доста, но човек ако не е видял документация явно наистина остава с впечатлението, че парите се изсипват на плажа.

Първото нещо оето не се случи у нас, но се надявам да се случи в Украйна е хората да разберат наистина какво означава ЕС. Ние малко криво го разбрахме, като поредния 'освободител', към който ще се прилепим да ни дундурка и от когото да .. чакаме. А не е така.
И всъщност интелигентните хора предполагам, че го разбират.

Ей сега прочетох това, абсолютно съм съгласна!

# 104
  • Под Слънцето
Има си практика кой да управлява.Гласува се, избира се. Това тук да ми разколачват улиците и бурдюрите  за да вземат павета че да ги мятат .. по себе си
Видяхме и  арестувани беларусци,азери. Тях имам предвид,че  са платени. И аз гледам и чета, комуникирам с приятели от Мариупол, Донецк, Одеса. Те не одобряват това.
И не , не съм трол, много моля. Но мнението ми е, че  тези ,който стрелят по демонстрантите със снайпер хич не са от Беркут..

Общи условия

Активация на акаунт