Украйна!

• 242 499
  • 5 641
  •   1
Отговори
# 5 385
Е, останалите, подкрепящи Украйна, са културни и възпитани, какво да им харесваш - скучна работа. А и едва ли биха се зарадвали да ги сложат наравно с Пламен.

# 5 386
Снощи Украинският посланик съобщи, че четирима етнически българи вече са загинали в конфликта.
Мисля, че тези 4-мата са загиналите само от с. Нова Ивановка. Аз знам за още поне 7души, етнически българи, от Приморск (едното момче ми е много далечен роднина и сестричката му учи “Право“, тук в България).
А вие подкрепяте тези, които ги убиха.

# 5 387
  • Valencia-estadio de Mestalla, Barcelona-estadio de Camp Nou
Снощи Украинският посланик съобщи, че четирима етнически българи вече са загинали в конфликта.
Мисля, че тези 4-мата са загиналите само от с. Нова Ивановка. Аз знам за още поне 7души, етнически българи, от Приморск (едното момче ми е много далечен роднина и сестричката му учи “Право“, тук в България).
Пускат българите напред и те нямат никаква алтернатива защото укропите са опрели щиковете в гърбовете им - както правят и с мирните хора.

# 5 388
Пускат българите напред и те нямат никаква алтернатива защото укропите са опрели щиковете в гърбовете им - както правят и с мирните хора.
"Пускат българите напред" срещу терористите, на които вие симпатизирате.
Етническите българи са "пушечно месо" за куршумите на подкрепяните от вас убийци.

# 5 389
  • София
Етническите българи са "пушечно месо" за куршумите на подкрепяните от вас убийци.

В момента положението в Украйна е каквото беше в Ирландия (визирам Северна Ирландия) не толкова отдавна. Този конфликт може да трае изключително дълго, ако украинското правителство не се осъзнае и не даде някаква автономия на териториите, чийто граждани искат това. По примерът по-горе, вече има подобни прецеденти по света - нищо ново под слънцето.

# 5 390
Като вулкан на глупости си. Луд умора няма !  Laughing

В момента положението в Украйна е каквото беше в Ирландия (визирам Северна Ирландия) не толкова отдавна.
НИЩО ама НИЩО общо НЯМАТ двата случая !  Laughing
Би ли ми казала коя  съседна държава финансираше и материално подпомагаше с оръжие, хора и пр ирландските терористи ? Коя държава е изпращала "зелени човечета: в Северна ирландия в помощ на терористите ?
Не е нужно да ходиш чак в С. Ирландия - достатъчно е да видиш Южна Осетия и Абхазия.

Виждам че московската ви агитка има огромно желание да представи руската мечка като австралийска коала, но желание и възможности са две различни неща.

Направихте мечешка услуга на Донбас с тези ваши разрушения и жертви.
Пример:  Освободената Селезновау Донецка област
https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=SmWrDxjsxdk#t=0
Хората се уплашиха от това и сега сами ще парират всички опити на руската агентура за проруски  митинги в Украйна.
Така стана в Мариуполь а сега и в Херсон.
"Сепаратюги всех мастей бегите!", - в Херсоне патриоты разогнали проплаченный пророссийский митинг.
http://ru.tsn.ua/politika/v-hersone-patrioty-razognali-proplache … iting-384032.html.

Могут найти с дыркой в ​​голове": солдат РФ отправляют в Украину, угрожая смертью, а их родных шантажируют, - российский депутат
http://censor.net.ua/news/300388/mogut_nayiti_s_dyrkoyi_v_golove … nyh_shantajiruyut

Не само изплашихте населението, но и "съюзниците" си:
Казахстан заявляет, что может выйти из Евразийского союза. Казахстан не будет в составе организаций, которые представляют угрозу его независимости.
http://www.pravda.com.ua/rus/news/2014/08/30/7036288/

Последна редакция: нд, 31 авг 2014, 09:40 от plamenhk

# 5 391
  • София
Пламене,
Не можеш да накараш насила едни хора да бъдат това, което не са. Тези времена отминаха безвъзвратно. Чети история, Пламене. Турската империя е присъствала на Балканите повече от 500 години и пак не е успяла да претопи коренното население, което така или иначе е отказало да се зове турско.
Това дали го разбираш? Разбираш ли, че това, което искаш ти и другите тук, които подкрепят насилствената "интеграция" на хора, които не се смятат за украинци, води до този конфликт?
Украинците не дават избор на хората от други етноси, освен същите тези хора да си извоюват сами права и свободи, поради щото украинците не желаят да видят истината в очите - ТОЛЕРАНТНОСТ се нарича тази истина - към култура, език, обичаи на малцинствата.

Не ми замазвай очите със снимки, чети историята с разбиране. Виж дори нещата в България как стоят - цинаните са живяли тук от стотици години и пак не искат да се зоват българи. Турците, също. Разбираш ли какво ти пиша?

# 5 392
Според теб - терористи и убийци  (въпреки, че единствения терористичен акт, насочен срещу някого персонално, беше покушението срещу премиера на Донецка Народна Република), според тях - борци за независимост.
В общи линии, смятам че хората тук, с мнение, подобно на твоето, не толкова подкрепят официалната украинска власт (с изключение, може би, само на Наталия123), а по-скоро - се надъхват един-друг в омразата им към Русия. Но то, как да подкрепиш депутат, който казва, цитирам по памет: "Да убием всички руски, еврейски и германски свини"
 И както Popule е обяснила - не можеш да очакваш от всички хора, насила да придобият, чувство за принадлежност към една държава.

# 5 393
Да, ама Popule не е права в обясненията си за циганите, а говори наизуст и с клишета и ти като с мегафон ѝ пригласяш. Айде, нЕма нужда!
Нещата стоят точно по обратния начин. Те не искат да ги наричат цигани. Ако можете да правите поне най-простите логически връзки, ще се сетите, че е така. Самите те не се самоопределят като такива. Ако беше така, то данните от преброяванията досега щяха да покажат, че реалният брой на тяхната популация е в пъти повече отколкото показват резултатите. Особено пък образованите цигани с висше образование, които познавам (щото и такива има, дори и такива, които са известни личности в обществото) - те пък изобщо не искат да бъдат по никакъв начин свързвани с мургавите им събратя и категорично се разграничават от тях.
И в тоя пост пак се налага да се повторя - това с насилственото побългаряване на циганите си е изсмукано от пръстите, ей така за тежест на аргументацията.

# 5 394
това с насилственото побългаряване на циганите си е изсмукано от пръстите, ей така за тежест на аргументацията.
Интересно как ще побългариш цигани. Особено пък насилствено... ooooh!
Насила убост не става...

А че Популе плещи глупост след глупост не мога да го отрека. Особено в тази многострадална тема, дето е основно населена от тролове.
Изобщо не влизам вече, а и не коментирам...Но като видя някой от вас-Теб, Пламен, Вселена или Наталия попрочитам...

# 5 395
http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A6%D0%B8%D0%B3%D0%B0%D0%BD%D0%B … D1%80%D0%B8%D1%8F
Не е като да няма и такива, които искат да се наричат такива. Както и да е. За втори път ми правиш впечатление, че се захващаш за нещо дребно и с груб тон се опитваш да наложиш твоята позиция, която, така или иначе няма нищо общо с дискусията към момента. Тя е права, според нея, а според теб - не е. Аз за цигани нищо не съм казала, нито пригласям с мегафон. Позволи да имам и собствено мнение.

# 5 396
Да, ама Popule не е права в обясненията си за циганите, а говори наизуст и с клишета и ти като с мегафон ѝ пригласяш. Айде, нЕма нужда!
Нещата стоят точно по обратния начин. Те не искат да ги наричат цигани. Ако можете да правите поне най-простите логически връзки, ще се сетите, че е така. Самите те не се самоопределят като такива. Ако беше така, то данните от преброяванията досега щяха да покажат, че реалният брой на тяхната популация е в пъти повече отколкото показват резултатите. Особено пък образованите цигани с висше образование, които познавам (щото и такива има, дори и такива, които са известни личности в обществото) - те пък изобщо не искат да бъдат по никакъв начин свързвани с мургавите им събратя и категорично се разграничават от тях.
И в тоя пост пак се налага да се повторя - това с насилственото побългаряване на циганите си е изсмукано от пръстите, ей така за тежест на аргументацията.
Колко образовани цигани познаваш?
Тук циганите не само, че не се отричат от произхода си, но и се гордеят.

# 5 397
това с насилственото побългаряване на циганите си е изсмукано от пръстите, ей така за тежест на аргументацията.
Интересно как ще побългариш цигани. Особено пък насилствено... ooooh!
Насила убост не става...

А че Популе плещи глупост след глупост не мога да го отрека. Особено в тази многострадална тема, дето е основно населена от тролове.
Изобщо не влизам вече, а и не коментирам...Но като видя някой от вас-Теб, Пламен, Вселена или Наталия попрочитам...
Глупост  е да обиждаш, излагайки своята гледна точка, като единствено правилна.

# 5 398
milalena, какво искаш да ми кажеш с цитирания линк към Уикипедия? Че в България има цигани ли?
Някой в тая тема да е казал обратното?
Аз говорех за циганите, че не обичат да се самоопределят като такива, а някои от тях дори умишлено избягват. И точно твоят линк в статията "Численост на циганите" потвърждава моите думи.

Винаги ще правя забележка, когато темата започне да се измества и да се аргументираме с "нещо дребно", както казваш ти.
Всеки път съм го казвала и в други теми и сега пак ще го кажа: Като се изчерпат разумните аргументи, най-добре е да се спре. Малко почивка няма да навреди на никого.
Ясно ми, че за човек, който се включва на 350 страница от темата, му е кеф да напише всичко, което му дойде на ума, но не трябва да забравя, че тук има все пак хора, които са от 1-ва страница и всички тия алабализми вече са ги чели поне 7-8 пъти, защото те следват някаква цикличност на всеки 20-30 страници.
Добре е да имаме уважение към всеки, пишещ тук. Ако те мързи да четеш назад в темата, проблемът е твой.

Герри, вече все по-рядко влизам в темата, защото стана наистина банална и не казва нищо, което вече да не е писано тук. А и хората, които преди ги четях с интерес, вече много малко от тях пишат тук  Peace

Сайлънс, нали се сещаш, че ако се казвах Пабло Пикасо, Хесус Навас и Телмо Сара в Испания или пък Чарли Чаплин в Англия щеше да ми е все тая дали съм циганин или не  Laughing
В българия известни хора с цигански произход са проф. Александър Чирков, Ибро Лолов, Иво Папазов, а аз познавам и други неизвестни цигани с висше образование, които се срамуват да казват, че са цигани и отричат този факт, дори и ако трябва да водят война за това. Сред тях най-много са лекарите, но има и адвокати.

П.С. Нека да спрем с тази тема, която няма нищо общо с това, за което се пише тук! Тук все пак беше тема за Украйна, ако не се лъжа.

# 5 399
Според теб - терористи и убийци  (въпреки, че единствения терористичен акт, насочен срещу някого персонално, беше покушението срещу премиера на Донецка Народна Република), според тях - борци за независимост.
В общи линии, смятам че хората тук, с мнение, подобно на твоето, не толкова подкрепят официалната украинска власт (с изключение, може би, само на Наталия123), а по-скоро - се надъхват един-друг в омразата им към Русия.
Тези борци за независимост от лошата Украйна и за зависимост от добрата Русия са убили поне четирима етнически българи.

Общи условия

Активация на акаунт