ЛЮБИТЕЛИ НА КУЧЕТА - 47 тема

• 47 897
  • 753
  •   1
Отговори
# 45
Момичета, много искам да си купя мопс или чихуахуа. От София съм. Говорих с един зоомагазин на ул.Солунска, които предлагат кученца от развъдник, който е в Сърбия. Казаха, че доставят кученцата след поръчка, на около 20тина дена с документи и с една ваксина. може да са с родословие или без родословие/ Как ви се струва? Има ли рискове при таква покупка на кученце? Ще сбъркам ли ако си купя от такова място? Нямам познати, от които мога да си купя и на които да имам доверие. Какво бихте ме посъветвали? Можете ли да ми препоръчате легитимни, сигурни места, от които да си купя кученце?
Мерси предварително  bouquet

# 46
  • виртуално
Не купувай куче от зоомагазин, а на 20дни кучето е прекалено малко за да се отделя от майката.
Питай Ancheto за чихита, ще те посъветва от къде и как  Peace

# 47
  • София
Абсолютно подкрепям Рапунцел. На 20 дни са си направо ембриони, които нямат кой знае какви шансове за оцеляване. Дребна порода се взима на около 3 месеца, с 2 или всички ваксини.

Дано Анчето пусне снимки на първите шкембовци, те са вече на 20-тина дни и ще видиш за какви безпомощни същества става въпрос.

Последна редакция: нд, 23 фев 2014, 12:08 от -=Деси=-

# 48
Благодаря ви, сега ще й пиша за повече информация.
А имате ли някави отзиви за Мопс България?
Някоя от вас има ли информация или впечатления от развъдника?
Много ви благодаря  bouquet

# 49
  • виртуално
Не съм запозната с този развъдник, но принципно бих препоръчала два начина за купуване на куче:
- директна връзка с развъдник, не чрез посредници и зоомагазини
- куче от домашно развъждане т.е. по обява - отиваш и виждаш цялото кучило, майката, как се отглеждат и хранят ....
Кучето трябва да е поне на 40дни с първа ваксина и да е захранено с обща храна.
Всичко зависи от желанието ти и парите, с които разполагаш  Peace
Успех

# 50
Момичета, много искам да си купя мопс или чихуахуа. От София съм. Говорих с един зоомагазин на ул.Солунска, които предлагат кученца от развъдник, който е в Сърбия. Казаха, че доставят кученцата след поръчка, на около 20тина дена с документи и с една ваксина. може да са с родословие или без родословие/ Как ви се струва? Има ли рискове при таква покупка на кученце? Ще сбъркам ли ако си купя от такова място? Нямам познати, от които мога да си купя и на които да имам доверие. Какво бихте ме посъветвали? Можете ли да ми препоръчате легитимни, сигурни места, от които да си купя кученце?
Мерси предварително  bouquet
https://www.facebook.com/pages/Национален-Клуб-Чихуахуа-България … a/417913931603244 - това е адрес в ФБ на Национален Клуб Чихуахуа - България.
Това е Национален Киноложки клуб Мопс http://nkk-mops.com/.
Ако искаш здраво кученце и от точно определена порода обръщай се само към легитимния клуб за България. Посъветвай се с тях ще получиш много и полезна информация, както и актуална такава за кучилата имащи или чакащи кученца. В никакъв случай не си купувай куче от борса, магазин или пазар - това крие много опасности! Успех и да пишеш какво става.

# 51
Значи няма да му давам зор,да реши той кои кучовци харесва. Wink

Леле,куче на 20 дни да продават....та те трябва да сучат на тази възраст,а не да пътуват по света....
а после защо се разболяват повечето такива животинки и често се случва най-лошото.

Вие взехме пинчер на 2 месеца като беше и пак ми се виждаше дребен и го пазехме като бебе.

Габриела, не се връзвай на такива обяви, после ще имаш други главоболия с кученцето. Анчето е спец по чихитата и в момента има малки сладки бебета. Виж снимките на мъниците в предната тема. Много са сладки! Wink

А относно страшното йорки и галещото го дете, нямаше да се стърпя пред крякащия баща...само тормозят и възпитават омраза към животните....

А за миризливите зоомагазини и гнусливите майки,ние влизаме всеки път, дори и да не ни трябва нищо,малкия умира за животинки и всеки път излиза сърдит,че не искам да му взема таралеж, рибки, хамстер, заек.  Mr. Green

Даже в един магазин не влизам вече,толкова е нелюбезна продавачката,детето никога не пипа животните,а само им се радва, а тя е толкова тросната и се чуди как да излезем от магазина. Опитвала съм се да купя разни неща от там,но се отказах,няма смисъл да давам пари на хора,които не си обичат работата.....а и клиентите си.

# 52
  • виртуално

ей това ме изуми  Shocked
Що за лицензиран развъдник ще си захранва бебетата подобна шир-потреба храна

Всички бебета Мопс от развъдник Мопс България са захранват с Happy Dog Mini Baby+Junior 29 / за кучета от дребни породи от един до дванайсет месеца / и Pedigree Junior 400 гр. пълноценна консервна храна за малки и подрастващи бебета мопс от един до дванайсет месеца.

˙·٠●Bed●●of●●Roses●٠·˙ - нищо не иска още детето, последният път на животинското пазарче на Подуене дъщерята договаряше крокодил  Joy

Последна редакция: нд, 23 фев 2014, 12:53 от Рапунцел ®

# 53
  • София
Здравейте, чета ви от известно време и реших че вече е време да се представим Simple Smile
Аз съм Теди, а това е Ати (дого аржентино) на 4,5год. https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1982970529101&set=a. … ype=3&theater

# 54
Рапунцел, то и кенгуру ме навива да му взема,ама аз вече не го слушам какви щуротии си навива на пръста! Wink

Добре дошли на Теди и Ати. Страхотен е!  Hug

# 55
Здравейте, чета ви от известно време и реших че вече е време да се представим Simple Smile
Аз съм Теди, а това е Ати (дого аржентино) на 4,5год. https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1982970529101&set=a. … ype=3&theater

Много е красива  Heart Eyes добре дошли , гледам имаме 1 общ приятел с вас   bouquet

# 56
https://www.facebook.com/pages/Национален-Клуб-Чихуахуа-България … a/417913931603244 - това е адрес в ФБ на Национален Клуб Чихуахуа - България.
Ако искаш здраво кученце и от точно определена порода обръщай се само към легитимния клуб за България. Посъветвай се с тях ще получиш много и полезна информация, както и актуална такава за кучилата имащи или чакащи кученца. В никакъв случай не си купувай куче от борса, магазин или пазар - това крие много опасности! Успех и да пишеш какво става.

Вече не съществува "Национален клуб чихуахуа". Там почти всички от развъдчиците прецениха, че искат по-свободни правила за развъждане и да не бъдат следени кучилата им. Вероятно ще минат към друга федерация с "олекотени" правила или ще развъждат без родословия.
В момента единствения легитимен клуб за породата Чихуахуа е "Чихуахуа клуб - България"
Това са координатите
Скрит текст:
Координати на "Чихуахуа клуб - България"

Председател: Диана Стоянова / Национален съдия за породата чихуахуа /
Телефон за контакти: 0896 750 830

Отговорници развъдна дейност:

Гергина Спасова Денева - 0878 336 494
Анна-Мария Димитрова / Клубен съдия за породата чихуахуа / - 0877 433 213

е-мейл: chihuahuaclub.bg@abv.bg
А това са координати на легитимните развъдници в България
Скрит текст:
ANFARIS KING http://anfarisking.blogspot.com/ ,Собств: Анна-Мария Димитрова; Варна, България, 0884 733 611 , gambrina@gmail.com

COUNTESS KUZMENKO, https://www.facebook...270020603040520 , Собств: Гери Спасова, София, България, 0877 223 368 и 0888 894 283 , countess_kuzmenko@abv.bg

CANDY ROYALS Собств: Надя Радомирова- Варна , България , 0879 039 022 ,
skypename - nadya.radomirova , http://candyroyals.com/

ELF'S WONDERLAND Собств: Светослава Стойчев-Плевен, България, 0886 624 453 и 0889 490 167 , elfs.in.wonderland@mail.bg

Felixchihuas http://www.felixchihuas.com/

GALLERIA CHIO Собств.Радослава Палешутска – Стара Загора, България, 0878 310513 , galleriachio@abv.bg

PALLAORO D.R. Собств: Диана Стоянова-София, България, 0899990509, pallaoro@abv.bg

Страницата във Фейсбук
Скрит текст:

Габриелла , предполагам малко неправилно се изразихте и грешно се разбира, но сигурно кученцата сега са на 20 дни и ще може да ги вземете като им сложат първата ваксина. Не виждам смисъл да взимате куче, което не сте видяли и нямате снимка на малкото и на родителите, за да предположите как ще изглежда като възрастно. Освен това да се взима куче само с първа ваксина е крайно безотговорно от страна на продавача и даже от ваша страна, защото кученцето не е със стабилна храносмилателна система и има опасност особено ако е с ниско тегло и е мини, да откаже да се храни, да получава припадъци ...много неща още.
Колкото до 20 дневни бебоци - някой на тази възраст вече правят първи опити да се хранят (тук там успешно  Laughing) , а други отказват захранване даже до 50- 60 дни.

Рапунцел , на такъв "загрижен" татко трябваше да му се наблегнеда погледне страхливото си дете, което в момента е галило кучето, да му се поясни, че точно от такива моменти трябва да се възползва и да учи детето за адекватна реакция когато към него идва животно, да го учи как да се движи до куче ... или пък да му се тегли една ако е надут кухел  #Cussing out А друг вариант е да не му обърнете внимание и ласкаво да се заговорите с дечко и да му обясните направо на него как да гали и колко е доволно йоркито, че го чешкат. Бащата най-вероятно ще млъкне като не му обръщате внимание.

А по повод страхливите кучета - това при мъжките се преодолява най-вече с игрива, дребна и разгонена мадама. След срещи с любовта ( не говоря да се пуска за разплод, а само да се влюби) мъжкото куче се наежва и става по-контактен със себеподобните си.

Лиске и аз да попитам има ли шанс да си вземеш Бела при теб отново?

Ей сега ще покажа сника на 22 дневни шомбита  Heart Eyes Heart Eyes

# 57

Ancheto ,да ,само да се преместим живот и здраве  Peace

# 58
Здварейте и от мен! Много се радвам да видя още една тема, която ме вълнува тук! Ще я следя с удоволствие! Grinning

Аз се сдобих преди 7 месеца с моето любимо кученце, което взех съвсем случайно- гледайки обявите за чихуахуа, попаднах на една за пинчерче- отворих снимката и се влюбих от пръв поглед. Нямаше нищо с пинчер, нито с нещо, което съм виждала до момента- просто беше уникално, беше моето куче! Оказа се, че е родено на моята дата и го взех за много пари, без да искам да виждам родители, баби и дядовци  Grinning Embarassed Просто исках да го взема и никога да не го пускам...И не съжалявам- ужасно съм щастлива, с него никога не се чувствам сама, той е най-страхотният приятел.

Наистина и аз не бих подкрепила купуването на кученца от магазин и съмнителни хора, но пък не се знае къде ще намерите вашия приятел... не го избирайте по външен вид, по произход и по титли- това е съветът ми, вижте в душата му!  Hug Peace

# 59

Привет на Lindie , Теди и Ати  Hug Красив белчо  Heart Eyes

Ето снимчици от нас. Малкият Зенит с мамчето си  Heart Eyes
Скрит текст:
. Рижко и Дундя с мама  hahaha на 22 дни вече са дебелаченца  Heart Eyes Heart Eyes
Скрит текст:

Радвам се за теб, Лиске  Hug

Общи условия

Активация на акаунт