ЛЮБИТЕЛИ НА КУЧЕТА - 47 тема

• 47 971
  • 753
  •   1
Отговори
# 720
  • София, България
Ами всички казват, че има ефект, аз все се подмотвам и не го купувам Simple Smile Сигурно другия месец и аз ще го купя да видя що за чудо е това.  Wink

# 721
В петък купих противопаразитна каишка Килтикс от клиниката 70см. за 34,90 тая съм я разделила да двамата и гледам  два дни я носят и не намирам бълхи по тях.Сега края на месеца ще взема и за мецанчо, днес ММ му купи гребен да му разресваме къдриците нищо, че не е къпан Joy

# 722
  • София, България
Тука са публикували някаква обява за продаване на кученце. Ако някой се интересува
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=770161.0

Тони, аз също купих Килтикс онзи ден. За сега май се справих с проблема с бълхите, пък ще видим по-нататък.  Confused

# 723
  • София
Анчето да погледне линка, става дума за чихи. Може да помогне с намирането на дом за кученцето.

# 724
  • София, България
Ми те я изтриха темата Sad Май беше против правилата на форума...

# 725
Ми те я изтриха темата Sad Май беше против правилата на форума...
Ами ако е било от нерегламентирано развъждане, пък се продава, а не подарява, определено не всичко е наред. Въпреки че се пишеше, че има родословие кученцето. Дано да си намери свестни стопани и да е щастливо с тях.

# 726
Здравейте,
пиша тук за първи път, предстои да вземем на сина ни куче. Спрели сме се на хъски. Наша близка очаква до няклко дни да се родят и до края на април да ни го даде. Искам от сега да подготвя мястото където ще живее, но имам много въпроси и предварително моля ако тук не е мястото , няма проблем да не ми отговаряте или мнението ми да бъде изтрито.
Ще го отглеждаме навън на двора в заградено място и подслон над него. Знам че нямат проблем никакъв със студа. Четох много за характера и нрава им....за развитието им....
Знам също че и да искам - чисто практически няма да мога на сто процента да осигуря необходимото на ден движение в разходки на животното /особено през студените месеци, / но за това пък местенцето ще е достатъчно просторно, а когато имаме възможност ще го пускаме в двора....естествено когато е студено и няма засети цветя, защото имаме голяма цветна градина и ще е проблем да ходи навсякъде...Лятото така или иначе правим много разходки докато е топло и няма да има проблем....
Не знам обаче какво ми е нужно от първа необходимост.....още когато го вземем. Нещо меко и топло на което да спи? И естествено най-важния въпрос.....от малко ли да го свикна на каишка, защото не искам да е проблем когато се разхожда.....или примерно лятото има едно голямо дърво в къщи под което на шарена сянка смятам че ще му е много добре, но ако го вържа дали няма да се мъчи....
Знам от позната че много трудно им се изграждат навици и трябва да го приуча и на каишка и да идва когато го викам още от съвсем малко защото после са много трудно податливи....
Ще бъда благодарна ако сред вас има собственици на хъскита и се включат. Всяко допълнително мнение ще ми бъде от полза.
И име не можем да измислим със сина ми Simple Smile

# 727
Аз не съм гледала хъски (не бих се наела) колкото и да ги харесвам. Те не трябва да бъдат ограничавани в движение, още по-малко да стоят вързани. То и кое ли куче трябва да е вързано, ама това е друг въпрос. Бели ще има у вас и то много. За цветята.....аз просто избрах да имам куче пред цветната градинка. Просто моя си хареса една лехичка и всекидневно я "прекопава" разбирай копае дупки.....съответно там нищо не расте. Хъскитата без проблем прескачат огради колкото и да са високи и хукват нанякъде да изучават света. Не случайно има толкова много обяви за изгубени животинки - просто изследователският им дух е много силен. Трудно се подчиняват, ако самите те не искат. От наказания не разбират много много. Имам преки наблюдения от кучето на една моя приятелка и то отпреди много години, когато тук в БГ бяха рядкост. Разбира се, прекрасни животни са, но трябва много работа, търпение и любов. И...прежалване на някой и друг чехъл, книга или храст Wink
За конкретните неща, които ти трябват за малкото хъски нека някой с такава порода да се включи, но аз се сещам за мека постелка, да спи на сухо и завет при всички случаи, купички за храна и вода метални (не пластмасови). Нашийник като почне да излиза - това е след третата ваксина и по-добре кучо да е при вас, за да премерите вратлето. Отначало ще има съпротива, но за ден- два свиква и не му прави впечатление нашийника. Гребен за козинката, добра храна и.....както вече писах много любов и търпение.

# 728
Кученцето трябва да е поне на два месеца когато го взимате, иначе не знам как ще  гледате  30 дневно бебе на вън newsm78, ако сте ограничени във времето и нямате такова за да му обръщате вниманието което то ще иска си вземете някое друго или не си взимайте.Куче не се взима за ден или месец то се взима за 15- 18 години, толкова живеят, кучето не е играчка то е живо същество, което има нужда от внимание, храна, разходка и най вече от любов.Добре го обмислете преди да направите тази крачка.

# 729
  • София
Хъскито не лъжица за всяка уста т.е. за неопитни стопани не е препоръчителна порода.
Това е куче, което става разрушително щом скучае. Според мен не е добра идея да е
вързано, а пък за малко бебе е съвсем неподходящо... От мен толкова, да се включат
момичетата с хъски.

# 730
Аз  също знам за хъскитата, че са доста труднички, своенравни...  newsm78 Naughty

# 731
Ето малко нагледен материал, но да не се стреснете http://fishki.net/1235200-haski-i-neozhidannye-problemy.html
Това става, като не се изразходи енергията на хъскитата

# 732
  • София
Ето малко нагледен материал, но да не се стреснете http://fishki.net/1235200-haski-i-neozhidannye-problemy.html
Това става, като не се изразходи енергията на хъскитата

Моя приятелка има хъски - точно така изглежда апартаментът - диванът е изгризан до пружина, речниците и книгите са на парчета, всичко кожено се унищожава за секунди. Принудени са да я държат с намордник вкъщи  ooooh!

# 733
Да, да колко познато. Имах среден шпиц, не е същото като хъски, но са в една група. Та беше малък и докато сме на работа си живееше в коридора - легло, купучки, много играчки и т.н. идилия. За всеки случай бяхме сложили на вратите към другите стаи едни райбери, със закачане. Живеехме на квартира. Обаче аз работя извън града и един ден закъснявам с прибирането. Отварям със свито сърце да видя какво е сътворил и него го няма  #Crazy, а всичко на мястото си. Поглеждам и виждам как се поклаща единият райбер. Как за бога е скачал до там и как го е преметнал, за да се отвори вратата, идея нямам. Влизам, а той се разположил на дивана и ми се "хили" (шпицовете имат една такава специфична муцуна все едно се смеят), а стаята, стаята нямам думи - цветята всички бяха преобърнати и "пресадени" на нови места, дивана ...да не изброявам има нещо подобно на една от снимките. Втори случай в новия апартамент. На вратите към коридора от горната страна сложихме стъкла закалени, за да му е светло през деня. Все още на спалнята нямаше сложено стъкло. Този нашия една вечер решил и прескочил вътре. В резултат спахме на земята и тримата, а на другия ден си търсихме нов матрак.
Всъщност това са двата единствени случая с такива действия и все са когато сме закъсняли с прибирането и той вече кипи от енергия. Ох много ми липсва  Tired

# 734

Всъщност това са двата единствени случая с такива действия и все са когато сме закъсняли с прибирането и той вече кипи от енергия. Ох много ми липсва  Tired
Joy  Joy  Joy
Ето това е парадокс - всички правят бели и цапат, нанасят прах и мръсотия, но не можем без тях!

Общи условия

Активация на акаунт