ЕЛП - отчетно-потребителска- 41

• 26 784
  • 728
  •   1
Отговори
# 270
  • София
Не разбрал кво честитите на Анге, но Анге да ти е жив и здраво детенцето!   bouquet

Мачик, учим го някои тоя език. Даже почнахме да схващаме смисъла на падежите.  Whistling

не знам за кво друго говорите... аз щях да бъда ядрен физик... ама това май съм го споделяла вече!

# 271
  • София
Паздравляю, Злате  Hug Все така да се учиш   bouquet

Аз пък исках да ставам музикесса. Китара, пеене, ей такива раути. Пък на, станах архитетка  Crazy

# 272
Честито, Злате! Браво!

отде тва Линд-?  Thinking Ще трябва да чета по-късно, че сега не мога, по дяволите. Внезапно си представих как със Све ме тренирате да лея чугун.  hahaha

Пуц, след дълбок ретроспективен размисъл достигнах до извода, че се е получил в резултат на микс от "Добре де, Пуцбърг все от нещо е съкратено... или ще бъде.", четене на тема авиация, но, най-вече, както Ло правилно е усетила  Laughing

като видя Линд и съм ей така  newsm53

Све, специално за теб, като специалист по тежки метали, втората част на постаMr. Green

Довечера - първа тренировка по чугунолеене, в поста на Куркума.  Laughing

Тези, които ме познават по-дълго са чували нееднократно да заявявам,че ако не бях станала преводач, щях да стана леяр. В точно леене. Представа си нямате колко е интересно това и какво предизвикателство е. Чугуният в точното леене не влиза, ма пък мога да разкажа за леенето на алуминь.
Ма по-добре да не.

Ма по-добре да. Потекоха ми чугуни от интрото.

# 273
  • в морето до колене
Мачик, учим го някои тоя език. Даже почнахме да схващаме смисъла на падежите.  Whistling

newsm10

# 274
Докато чакаме първите глави, ето няколко проекто-илюстрации за томчето:

Скрит текст:
лемур старши експерт:

лемур първи разряд:

Све:

Муа + лемур на фона на завода откъм северната му страна:

Лемур-майстор:

А специално за Лоана и другите бонбонoлюбители, sneak preview на новата линия бонбони на мадам Роза, пусната специално за промо-разпространението на книгата:

Скрит текст:

Последна редакция: ср, 05 мар 2014, 16:39 от Nickkie

# 275
Братчедите!  Mr. Green

Може и да бъде, колега, може, за момента е... сплав.  Flutter

Внезапно си представих как със Све ме тренирате да лея чугун.  hahaha

Ако аз не съм специалист по тежките метали, тогава кой, м?  Flutter

Тру, тру. Само не знам желязото тежък ли е.  Embarassed Наистина не знам, срамота е.

# 276
  • Mars Hotel
Само не знам желязото тежък ли е.  Embarassed

E.
Iron Maiden = heavy metal

# 277
  • София
Девойката с ютията   superuu

# 278
 #Crazy Дежа вю! Адски силно! И докато го пиша, усещам, че съм писала абсолютно същото.

Кой счупи матрицата, бе!

# 279
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
жив и здрав Герасим, неговата мамка и бащицата му и всички около него  Hug

познавах един волен художник металист  Blush и още един, не толкова волен - живее с  мен  Blush

спомних си какво мечтах да стана. сега го искам още по-силно. може пък да имам още време  Hug

# 280
  • Пазете Гор
Утре трябва да ставам в 5, но по-добре в 4 и половина. Няма лошо, ама ще трябва да си огранича винцето.

Ако знаете в какви ядове се вкарах с това леене на чугунени кранове и прочие. Никак не ми се вплитат отливките в другите фабули. Да бях натикал действието в някой консервен цех, ама кой да знае.

# 281
  • София
Дубрутру!

Аз с философски въпрос пак ида.
Начи в Билла се продават "БИО ябълки", на които има изписан надпис Аз сърчице България. Сред ананасите това. Ама тоя надпис е направен някак в самата кора на ябълката. Не е изрязан, не е боядисвана, не е "инжектирана". Дуре де, питам аз, за чии ми е на ябълката да ми пише аз обичам България? Да ми я продават за 1,99 килото (а може и 1 ябълка да е толкоз, не видях добре)? Да има лепната лепенка Био? По-българка ли ставам или ябълката става по-био? Толкова се възмутих в магазина... Толкова се възмутих... И колко може да е био една ябълка с надпис все пак... не можах да снимам. Беше ми неудобно, че имахше много хора.

# 282
  • Ако искаш да бъдеш щастлив, бъди!
Добрутро и от мен!

Аз пък ида с езиков. Който ме мъчи от доста време, но си трая, да не издребнявам. Обаче вече не се трае. Чета, че едно момиче е студент по българска филология и няма как вече да си затрая. Особено пък след като снощи прочетох една жена да обяснява на друга, че "стоматолога е зъболекарка". Просто си говорят за някакъв препоръчан, явно, зъболекар, едната е отишла и после разказва на другата.
Това, че доброволно и с лекота се отказваме от удобството на родния език да разберем  веднага мъж или жена стои "зад" професията, горе-долу мога да го преглътна, особено в случаи, когато е труднопроизносимо, като "драматуржка", например, или двусмислено, като "хлебарка". Но пък е толкова удобно и практично да кажеш колежка, докторка, министърка, дипломатка, депутатка, администраторка, портиерка, камериерка (това специално го пиша, защото една позната ми разказваше как жена с тази професия се представила като "камериер", пък аз доста често чувам чистачки да казват, че са "хигиенист" ), а не да се чудиш мъж или жена те чака зад вратата, пред която чакаш, пък и във всички житейски ситации е удобно да се знае.
Извън удобството си има закони в българрския език и според тях професиите за мъжа са в мъжки род, за жената - в женски.
И не мога да разбера защо е по-хубаво да си "студент", отколкото "студентка".
Скрит текст:
Между другото, една колежка филоложка ми каза наскоро, че покрай Карбовски и нашумялата му любима тема за "мъжеложството", нашата професия звучала малко ...хм, двусмислено за незапознатите с "филоложството". Аз, слава богу, нямам познати, които не знаят какво е филоложка, но явно има и незапознати.  Joy Обаче не е смешно, май.

# 283
Какво е мъжеложство? Не следя подвизите на Карбовски, но се заинтригувах.  Mr. Green

Ване, няма срамно, да беше снимала.

# 284
  • Ако искаш да бъдеш щастлив, бъди!
Какво е мъжеложство? Не следя подвизите на Карбовски, но се заинтригувах.  Mr. Green

Ване, няма срамно, да беше снимала.

Някакъв църквен термин за любовта на мъже към мъже и не точно за любовта, май. Карбовски и аз не го следя, но със сигурност не той е измислил темата, съществува и преди Карбовски.

Общи условия

Активация на акаунт