ЕЛП - отчетно-потребителска- 41

• 26 737
  • 728
  •   1
Отговори
# 180
  • Пазете Гор
Показвал ли съм ги вече тука пейчиците? Ох, изложих се със стари неща.

# 181
  • Ако искаш да бъдеш щастлив, бъди!
Показвал ли съм ги вече тука пейчиците? Ох, изложих се със стари неща.
Не тук, бяха в Споделете. Спокойно, не си се изложил. Езиколюбителките не са ги виждали.

Добри, какви са тези кисели яйца? Че чак и три вида? Питах Гугъл, ма той не знае. Дава ми яйца с кисели краставички. На краставичаря краставици...
И моля за превод на АКК.

# 182
  • София
Честита Баба Марта!

Идвам да ви препоръчам "Службогонци" по Вазов и Парашкев Хаджиев в Музикалния театър.
Не съм се смяла така отдавна. Актьорите са прекрасни, режисьорската работа е на ниво.
За съжаление установих, че от Вазово време до днес нищо не се е променило в нашата държавица.
Преживяването обаче си заслужава.

# 183
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯

Добри, какви са тези кисели яйца? Че чак и три вида? Питах Гугъл, ма той не знае. Дава ми яйца с кисели краставички. На краставичаря краставици...
И моля за превод на АКК.

ей ги еецата http://www.simplyrecipes.com/recipes/pickled_eggs/ лично мнение още не мога да кажа Simple Smile ще ги чакам седмица и тогава, а АКК е Ингилизки Коледен Кекс Simple Smile пие ром и коняк куту смок Simple Smile Simple Smile Simple Smile и е спорен откъм харесване.

куркума, за мен бар-плота ако може  Blush па може някой да си помисли, че съм дългокрака  Blush

# 184
  • Ако искаш да бъдеш щастлив, бъди!
Добри, видях ги. Изглеждат много шик. Аз яйца ям всякакви. Много обичах студентски яйца - печени върху лист от тетрадка директно върху котлона. Ще изчакам да станат твоите и да кажеш мнение и после ще ги пробвам и аз. Някои продукти не ги знам на английски, та ще трябва с речника да действам.
АКК да не е онзи, дето има лой в него? Ама то май беше коледен пудинг newsm78 Аз не съм го пробвала, но една приятелка го прави и всички много го харесали. Било типичен английски коледен  сладкиш, от стари времена.
Някои неща само звучат ужасно, но иначе не са. Примерно, като кажа, че слагам свинска мас в козунаците, всички - "ооооооо!". Но стават по-пръхкави и стоят влажни. Затова вече не казвам.
Сега да ви поискам прошка:
Ако с нещо съм засегнала или обидила някого, от глупост е било, не от зла умисъл.
Така че моля да ми простите.

Отивам да правя баници.

# 185
простете и простено да ви е Simple Smile

светалчо, аз изпробвам най-простата рецепта: като изядеш киселите краставички слагаш твърдо сварените и обелени яйца в буркана със саламурата. пише, че ставали леко зелени, но това не ме плаши. сложила съм и две яйца с червено цвекло Simple Smile
ако се харесат ще знам точно какво да правя с излишните великденски яйца  Laughing

# 186
  • София
Ама молим ви се!
Козунаците стават хубави само с мас.
Както и цял списък със сладки и по-солени изкушения.

# 187
Простете!

Какви великолепни пейчици.  Heart Eyes

# 188
  • гр. София
Прощавайте, ако има нещо.

И разсадът, и пейчиците са чудни. Пу, пу, Милорд, дано всички семенца покълнат и дано всички коренчета се прихванат!

# 189
  • Пазете Гор
Простете ме, мили мои. За пуешката ми суетност, за многословието и чревоугодието ми, за склонността ми да поучавам и напътствам. Не ме слушайте.

Освен когато става дума за разсад, де! Wink

Пейчиците, дето показах, са само част от десетки свои неповторими посестрими. Не знам кой е майсторът им, нито дали е само един. Подредени са на точните места в местността по пътя към манастира "Свети евангелист Лука" в Осогово. Да присядат пилигримите докато крачат по El camino d'Osogovo, или там както бихме го наричали, ако бяхме кастилци, да речем.

Аз като пилигримствам, и особено на връщане много огладнявам, да ме прости Бог. Нося си сандвичи, кога с варен език или само с лютеница, пък понякога и по-засукани неща. На една от тези пейчици изядохме къмто половин тенджура лозови сармички. Много са сладки, ако ги ядете с пръсти.

# 190
  • София
Простете, че с 20 минути прехвърлих дедлайна за тази цел... но прощавайте за каквото трябва, ако е трябвало. Пък то все има за какво  Hug

# 191
простено ти е атти  Hug

честит празник

а знаете ли какъв е срока на действие на мартеницата?  Crazy
после ще обяснявам защо и какво и каква всъщност беше идеята

# 192
  • n/a
По реда на пропуските ще се вписвам днес, че
то уж само три дни, пък много нещо  Hug

И аз на патерици - моля да ми простите  Hug

Честит празник! 

# 193
  • гр. София
Честит празник!

Добри, мартеницата се носи докато се види щъркел, след което се слага под камък. Ако не се види щъркел до 22 март, на 22 март (първа пролет...или на 21 март бееш?  newsm78) се връзва на цъфнало дръвче. Т.е. срокът на годност е най-късно до деня на първата пролет.  Simple Smile

# 194
  • Пазете Гор
Честит празник! И наздраве.

Не само в днешния ден се питам какво е България? И си казвам - и ей тези пейчици по пътя към манастира е. Инак предпочитам националният празник да е 24 май - безспорен, всеобщ.

Общи условия

Активация на акаунт