ВАКСИНИ - дискусия САМО за вредата от тях - тема 31

• 45 296
  • 324
  •   1
Отговори
# 75
  • Стара Загора
Напоследък направо съм бясна. Първо, много се радвам, че попаднах на този форум и за нещата, които споделяте и които няма от къде другаде да разбера. Например не знаех, че детски паралич може да се развие в следствие на ваксина и че това май е най-честият случай. Как е възможно да бият ваксина на детето ми без аз да знам това!!! Това е като да насочат пистолет срещу главата ми, за да ми прочистят ушите, без да ми кажат, че вътре има куршум, който може и да гръмне! И това за памперса и млякото - детето било ли е вече болно или просто е било ваксинирано? Сега близначетата как са, излекувани ли са напълно? Как е възможно лекарите ни да са толкова зомбирани и да си мълчат за всичко? Или всеки се надява, че на него няма да се случи, а и да се случи, системата така ги защитава, че винаги излизат чисти като сълза. Възмутена съм и отвратена.

# 76
  • По-близо до звездите
Моето бебе днес става на 1 месец и получихме за "подарък" ваксината срещу хепатит Б. Питам в консултацията: "Каква е причината да се слага една и съща ваксина няколко пъти подред, при условие, че се твърди, че вече сложена, тя "има изключително защитно действие за организма"? Дали се дължи на ниски дози, които се наслагват в организма, докато се достигне определеното количество или какво?
Единственият отговор, даден с половин уста, беше, че така е по имунизационния календар на България.
Знам, че темата е с друга насоченост, която не е чужда на сърцето и разума ми, но моля някой да ми отговори смислено. Защото в кабинета не можаха.  Whistling

# 77
то тя системата в бг е създадена от лекарите и естествено е в тяхна полза, а ролята на пациента е да плаща
то не случайно е "задължително здравно осигуряване" , т.е. задължително да плаща. и колкото повече плаща толкова по-добре. ако ви излекува не ходите при лекаря и той не получава нищо
жалкото е само, че здравето на бебето е превърнат в такъв бизнес у нас........че направо е страшно

# 78
  • София
Qlena, ваксината, за която се разказва в случая с близначетата е била жива, сега се поставя умъртвена, не че е по-полезна, но поне не може да "зарази".

Kalinkata, счита се, че при поставяне на пълния курс се постига достатъчен имунен отговор за да развие имунитет.

# 79
Мисля, че след случая с близнаците /2006г./ живата полиемиелитна ваксина отпадна, защото 2007г., когато се роди моя син се доизчерпваха наличните количества от нея, а имаше и убита и родителите тогава се тревожеха каква точно ще сложат на тяхното дете. За да съм сигурна че грешка няма да стане купувахме Пентаксим. Тогава смятах, че това е по-малкото зло. Сега мисля различно и ще следвам интуицията си по отношение на моя син.
Близнаците бяха в Майчин дом в кувьози, защото майката е слаба и по-дребна и съответно те се родиха напълно доносени, една седмица преди термин с планово секцио, но дребнички и ги задържаха докато понаедреят, което можеше да им коства живота. Докато се бореха за живота им лекарите бяха казали на майка им да се моли поне едното да оживее, а след това отрекоха това да се е случило. Сега децата са добре. Когато за последно се чух с невероятната им борбена майка тя каза, че децата са толкова добре, че само тя и лекарят който ги следи виждат остатъчната парализа на засегнатите крайници. Обяснението с приготвянето на шишето и памперса са го дали на майката на четири очи и са й казали че истината никога няма излезе наяве. Впредвид изминалите години си позволявам да кажа, че "кралят е гол", защото ме вбесява твърдението на лекарите че никой не е пострадал от ваксина.
А и защо никой не ги пита в ефир защо на бебета се бие ваксина срещу хепатит Б впредвид начина на заразяване и рисковите групи, че и на 1г. има реимунизация, както прочетох във форума според новия имунизационен календар. Не е ли това явно доказателство за комерсиалния характер на задължителното поставяне на ваксини. Нямаме ли право българите да съдим държавата за това че ни задължава да ваксинираме. Би трябвало да е израз на свободна воля, на базата на пълна информираност за ползите и вредите. Смятам че е право на личен избор и така и трябва да бъде по закон. Ако ваксините действат така както ни убеждават къде е драмата. Ваксинираните са защитени доживотно, неваксинираните ще се лекуват при нужда. Едните се ползват от лекарства /ваксини/ безплатно по здравна каса многократно според имунизациония календр, другите при нужда, а и когато човек се разболее всъщност лекарствата са си за негова сметка. Така че никой от ваксинираните няма да е ощетен финансово от системата на здравно осигуряване и солидарното възползване от нея.

# 80
Да се запиша в темата, бях обещала да превеждам нещо, искам да се извиня не стигнах до там, а вече и не ми изглежда важно  Embarassed

Таблица на регистрираните случаи на тетанус в Германия по години:

# 81
Шанта,благодаря много за инфото!  bouquet

# 82
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
asyalein , в кой университет си учила??

ПУ Whistling

# 83
  • Пловдив
Ха,asyalein,колеги значи...и по университет Wink

Да се посмеете малко...http://www.novini.bg/news/183961-%D0%B2%D0%B0%D0%BA%D1%81%D0%B8% … %D1%86%D0%B0.html

# 84
Напълно разбирам как се ядосвате, аз самата не мога да си намеря място понякога. Това си е най-голямата измама, долна игра със страховете на родителите.  Кой родител иска детето му да е болно? Фармацевтичният картел притежава света. Всяка 2ра тв реклама е на лекарства, добре, че не гледам тв по принцип. Ваксините ни се набиват в главата като някаква панацея, а няма нищо общо с истината. А като поговоря с приятелки за вредите и неефективността обикновено отсичат как няма никакво значение тъй като не пускали без ваксини в градините. Как може социални предпоставки да водят решения за здравето! С нетърпение чакам да видя градина за неваксинирани деца!

# 85
# 86
  • София
Цитат
Това е особено наложително за по-възрастните родилки - над 30 години. Причината е, че при тях вече няма антитела от задължителната им имунизация като деца и няма как да ги предадат на бебето до поставянето на неговите имунизации.

Това е просто култово изказване!

# 87
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Цитат
Причината е, че ваксината за коклюш и дифтерит е смесена, щом се увеличава едната болест, значи нямаме защита и за другата.

хахахаха Joy
желязна логика...

# 88
дали пък да не се промени и имунизационния календар и да се сложат и задължителни имунизации за хората над 30, че явно са си загубили антителата........?!?!
уникално изказване.

# 89
Привет! Някой ще ме светне ли след отказ от ваксини в родилното, декларацията къде я пращат - в РЗИ по постоянен адрес на майката или в РЗИ в града в който се е родило детето? (Изобщо ако го пращат в РЗИ както ми казаха, но то иначе за какво ще ми го искат пък..)..и също - очаква ли се тези хора да ме търсят за нещо изобщо, тъй като с такова впечатление останах??...

Общи условия

Активация на акаунт