ВАКСИНИ - дискусия САМО за вредата от тях - тема 31

• 45 288
  • 324
  •   1
Отговори
# 90
В болницата се записва адресът по ЛК. Аз не живея на него, и да ме е търсил някой, не зная.

# 91
При отказ от ваксини има ли някакъв шанс на по-късен етап детето да бъде прието в детска градина?

# 92
Няма как да ви запишат детето в държавна ясла или градина без ваксини.

# 93
Здравните власти признаха! Ваксина не действа според очакванията им

"Същевременно в писмо на МЗ до Администрацията на Министерски съвет във връзка със запитване за живата полиомиелитна ваксина (№ 1842/13 от 28.11.2013 г.), се казва следното:
"За разлика от ОПВ, ИПВ предизвиква много слаб имунитет в чевния тракт. Когато имунизирано с ИПВ (инактивирана полио ваксина) лице се зарази с див или с циркулиращ произхождащ от ОПВ (живата ваксина) вирус, този вирус може да се размножи в чревния тракт и да се излъчва с изпражненията, като така продължава циркулацията си."

Тоест самите здравни власти признават, че инактивираната ваксина не действа и не предпазва от полиомиелит, а живата ваксина заразява ваксинирания и околните, включително и ваксинирани с инактивирана ваксина."

Цялата статия е интересна - прочетете я...  Peace

# 94
Здравейте,
Един въпрос, на който търсих отговор в темите назад, но не намерих.
Според наредбата за здравните книжки, определените в наредбата лица подлежат на проба Манту. Въпросите ми са:
Кой прави това Манту (ЛЛ или в ТУБ-диспансер, лаборатория, РЗИ др.), кой отчита тази проба?
Някой в този форум знае ли дали РЗИ биха признали резултат от т.нар. TB Spot test или Quaniferon TB Gold test вместо проба Манту?
Предстои ми издаване на такава книжка, но не желая поставяне на проба Манту. Затова търся алтернативи.
Благодаря предварително!

# 95
Здравейте,
Един въпрос, на който търсих отговор в темите назад, но не намерих.
Според наредбата за здравните книжки, определените в наредбата лица подлежат на проба Манту. Въпросите ми са:
Кой прави това Манту (ЛЛ или в ТУБ-диспансер, лаборатория, РЗИ др.), кой отчита тази проба?
Някой в този форум знае ли дали РЗИ биха признали резултат от т.нар. TB Spot test или Quaniferon TB Gold test вместо проба Манту?
Предстои ми издаване на такава книжка, но не желая поставяне на проба Манту. Затова търся алтернативи.
Благодаря предварително!

Различно е... В някои градове съобщават, че Манту и отчитането му става в туб-диспансер, но в повечето ЛЛ правят и отчитат пробата... РЗИ едва ли биха признали резултат от друг тест, макар и много по-сигурен от Манту най-малкото, защото си спазват наредбата... Алтернативата е да се разберете с ЛЛ или дори да направиш някой друг тест, други изследвания, които ЛЛ да признае вместо Манту...

# 96
Благодаря за бързия отговор!

# 97
Здравейте,момичета.на нас ни предстои ваксина за морбили,която аз искам да избегна.дайте някъкав съвет за справяне със ситуацията. newsm78 направо ми идва да се разрева от безсилие и страх за детето ми.

# 98
  • София
Отказ - само това ми идва наум  Peace

# 99
Здравейте момичета,
Внучката ми е на един месец. Дъщеря ми отказа ваксини в родилния дом, както и при ЛЛ. Вчера получи писмо да се яви в РЗИ и ако не го направи ще и бъде съставен акт. Някой получавал ли е такава покана и знае ли за какво става въпрос ? Знае ли някой как да избегнем глобата и до колко пъти могат да ни глобяват?

# 100
Здравейте,момичета.на нас ни предстои ваксина за морбили,която аз искам да избегна.дайте някъкав съвет за справяне със ситуацията. newsm78 направо ми идва да се разрева от безсилие и страх за детето ми.

Или отказ, или лекар, който да я впише, без да я поставя.

# 101
  • Пловдив
Здравейте момичета,
Внучката ми е на един месец. Дъщеря ми отказа ваксини в родилния дом, както и при ЛЛ. Вчера получи писмо да се яви в РЗИ и ако не го направи ще и бъде съставен акт. Някой получавал ли е такава покана и знае ли за какво става въпрос ? Знае ли някой как да избегнем глобата и до колко пъти могат да ни глобяват?

Викат я,за да я убеждават колко са полезни ваксините.Дават й някакъв срок и пак ще я глобят.Ще я глобяват за всяка ваксина по задължителния имунизационен календар на България.
Как получи поканата?С куриер?Лично ли?Вариант е да не получава писмата от РЗИ

# 102

Или отказ, или лекар, който да я впише, без да я поставя.

ако откажа после ще мога ли да я дам да ясла.нямам възможност да си  ягледам до училище

# 103
  • Пловдив
ако откажа после ще мога ли да я дам да ясла.нямам възможност да си  ягледам до училище

Държавните ясли и градини искат задължителните ваксини.Имате шанс за частна или кооператив без ваксини.Отделно ако лекар ги впише

# 104
♥Elfita♥, благодаря за за бързия отговор.   bouquet
 Писмото беше с обратна разписка, взехме го от клона на пощата защото не сме били в къщи когато е минал куриера. Чудим се дели въобще да ходи или  направо да си платим глобата. Ако някой знае лекар в Пловдив или близките около града села който маже да ни помогне моля да ми пише на лични. Целта ни не е да взема детски или помощи, а ако може поне да избегнем глобите.

Общи условия

Активация на акаунт