За жалост майка му не бе добра домакиня и той няма усещане за чистота и ред, т.е. хаосът не му пречи... трохите също. Мен ме вбесяват.

Може да не му идва отвътре готвенето, но гаранция може да направи нещо бързо и вкусно...

Опитах се и в тези случаи да не намирам кусур, обаче как да стане, като погледът ми е все през прозореца и вперен във веещите се на първи ред гащи.

. Мъжете са по-ориентирани към постигане на цели и постижения. Отделно има сфери, които се считат за "мъжки" и това също води до затвърждаване на различията между половете. Примерно - едно че по-малко жени кандидатстват за технически специалности, но и не винаги ги приемат за равни с мъжете на работното място. Нещо като gender barrier, не знам как да го формулирам на български. И в къщи има деление на работа на "мъжка" и "женска" и извън дома има разделение на професиите, ако ще неформално. Тоест това разделение е и в личната и в социалната сфера.
Пазаруването -- отново заедно. Хвърлянето на боклука също (най-малкото, излизаме заедно
Разбира се, приоритетите може да се изменят, ако от двама станем повече или ако задълженията се увеличат -- предполагам, че бих заложила на помощница, още повече, че се случва и двамата да работим и вечерта от вкъщи. И така, рапорт даден!