Отговори
# 150
  • Ако искаш да бъдеш щастлив, бъди!
И аз благодаря за статията. Беше много приятно да я прочета. Не разбрах обаче кой разказва, каква е тази жена.

# 151
Момичета Hug, случайно някоя от Вас да е поглеждала днес в Stars TV?  newsm78
Случайно попаднах на инфо, че се очаквало интервю с Къванч за проекта КСШ.
Дива Hug, благодаря ти аз за интервюто...  bouquet

# 152
Здравейте. Да се запиша и аз, че ще гледам филма.   Peace

Добре дошла !   bouquet

Добре заварила!   bouquet

# 153
И аз благодаря за статията. Беше много приятно да я прочета. Не разбрах обаче кой разказва, каква е тази жена.

Светле Hug, статията е от журналиста на в."Хюрриет"- Хакан Гендже:

Още миналата седмица човекът отлетя за Санкт Петербург на пожар и сега виждаме защо.
Цялата статия е доста дълга, но подругите са превели най- интересното от нея. Peace
Ето и туитъра на човека: https://twitter.com/hakangence

# 154
Шани  Hug нещо бъркаш, мила ... статията, която ни постна Дива  Heart Eyes е писана от жена. Не знам този господин кога е ходил в Петербург, но ... все още няма нищо от него. Благодаря за новината от Стар тв.   bouquet

# 155

Фенче Hug, не бъркам! Първият пост в туитъра на журналиста е и неговата статия, има и линк към вестника точно с тази статия... Peacehttp://kelebekgaleri.hurriyet.com.tr/galeridetay/79916/2368/1/25 … etersburg-gecesi? Погледни и името на човека най- отдолу на този линк под текста.
Преводът е от подругите. Благодаря ти все пак. Лека нощ!   bouquet

# 156

Хел, благодаря за отзивчивостта, за същата статия идеше реч. Peace Терзи  Heart Eyes я беше постнала на турски и затова помолих да хвърлиш едно око.  Peace Интересно, защо го няма този пост, обаче ?! Thinking

Не знам и аз защо  Thinking Нейсе, забавих се, но благодаря изключително на Дива за превода  Hug И на всички други за новините  Hug

# 157
ЧЕСТИТ ПРАЗНИК НА ВСИЧКИ, КОИТО НОСЯТ БЪЛГАРИЯ В СЪРЦАТА СИ, НЕЗАВИСИМО КЪДЕ СЕ НАМИРАТ!

Де е България

Автор Иван Вазов      

Питат ли ме де зората
ме й огряла първи път,
питат ли ме де й земята,
що най-любя на светът.

Тамо, аз ще отговоря,
де се белий Дунав лей,
де от изток Черно море
се бунтува и светлей;

тамо, де се възвишава
горда Стара планина,
де Марица тихо шава
из тракийска равнина,

там, де Вардар през полята
мътен лей се и шуми,
де на Рила грей главата
и при Охридски вълни.

Там, де днес е зла неволя,
де народа й мъченик,
дето плачат и се молят
се на същият язик.

Там роден съм! Там деди ми
днес почиват под земля,
там гърмяло тяхно име
в мир и в бранните поля.

До чукарите Карпатски
е стигнала тяхна власт
и стените Цариградски
треперали са тогаз.

Вижте Търново, Преслава -
тие жални съсипни:
на преминалата слава
паметници са они!

Българио, драга, мила,
земля пълна с добрини,
земля, що си ме кърмила,
моят поклон приемни!

Любя твоите балкани,
твойте реки и гори,
твойте весели поляни,
де бог всичко наспори;

твойте мъки и страданья,
твойта славна старина,
твойте възпоминанья,
твойта светла бъднина.

Дето ази и да трая -
за теб мисля и горя,
в теб родих се и желая
в теб свободен да умра.

Мили момичета, остана само още един ден до старта на филма, до започването на вихрения валс и вълшебната приказка, която така очаквахме ! Heart Eyes Hug Heart Eyes

# 158
Добро утро, дружки! Hug

Честит национален празник!  bouquet
Шани  Hug може, мило, да е както казваш, но този превод, който беше постнала Дива е все едно писано от жена  newsm78 Както и да е, няма значение - важно е съдържанието, нали?
Не мога да повярвам, че утре най-после ще видим 1 серия на този толкова очакван от нас филм ... Много съм нетърпелива и щастлива  newsm68 newsm44 newsm68 newsm44
http://www.ashkimsin.ru/chayxana/topic23285s120.html
тук актьорите споделят малко за персонажите, които ще играят.
Поздрав, по случай празника за всички дружки!

Последна редакция: пн, 03 мар 2014, 10:40 от queen_fenka

# 159
Добро утро. Hug Hug Hug

Скрит текст:

Честит 3 март! Hug

Скрит текст:
Хубав ден.  bouquet

# 160
http://www.sabah.com.tr/Cumartesi/Yazarlar/cintay/2014/03/01/mag … an-engin-akyureke

"Ф. Зейнеп Абдулла сега ще се докаже след „Времето лети”. Тя е на мястото, на което иска да бъде всяка жена: партнира на Къванч Татлъту.
В трейлърите на „Курт Сеит и Шура” Къванч Татлъту е като статуя на Курт Сеит, от която ти спира дъха. Гримът е толкова сполучлив, че очите му те пробождат изпод фуражката като с нож. Сякаш просто не е човек! Със „Сънят на пеперудата” и К/Г той показа, че може да бъде нещо повече от празноглавия Бехлюл в „ЗП”. Накара ни да свикнем с добрата му игра."
Снеже  Heart Eyes Hug

# 161
Здравейте на всички. Честит национален празник!

# 162
# 163
http://www.sabah.com.tr/Cumartesi/Yazarlar/cintay/2014/03/01/mag … an-engin-akyureke

"Ф. Зейнеп Абдулла сега ще се докаже след „Времето лети”. Тя е на мястото, на което иска да бъде всяка жена: партнира на Къванч Татлъту.
В трейлърите на „Курт Сеит и Шура” Къванч Татлъту е като статуя на Курт Сеит, от която ти спира дъха. Гримът е толкова сполучлив, че очите му те пробождат изпод фуражката като с нож. Сякаш просто не е човек! Със „Сънят на пеперудата” и К/Г той показа, че може да бъде нещо повече от празноглавия Бехлюл в „ЗП”. Накара ни да свикнем с добрата му игра."
Снеже  Heart Eyes Hug

newsm51
Здравейте, момичета! Здравейте и вие, gospojata...Може би трябва да се лаская, че четете темата ни и моите преводи. При нас наистина е винаги интересно. И, да, форумът е за свободно ползване. Наслаждавайте се, в това няма нищо лошо. Напротив, вероятно отчитате, че при нас се постъпва честно и се превежда всичко, без вътрешна редакция и произвол. Девизът ми е: „Вярно с оригинала.” Но, преводът е авторство и смятам, че когато се ползват дори извадки от него, касаещи вашия любимец, трябва да посочите източника. Защото преводът не е взет от в-к "Сабах”, а от темата, посветена на Енгин Акюрек.По какво го познах ли? Всеки преводач борави с определен речников багаж и характерна само за него лексика.  Например,  potato Behlul не е картофът Бехлюл, а жаргон, който може да се преведе по много начини, но аз избрах „празноглав”. Това е моят стил, моят "печат", по който си познавам всяка дума...  
А дали ще ми благодарите, това е въпрос на възпитание.
Желая ви хубав ден и приятни моменти с Фарах и Къванч…  

Последна редакция: пн, 03 мар 2014, 14:06 от loveofmine

# 164
Здравейте,момичета!
Честит Национален празник!
Записвам се при вас да  следя сериалът.Чела съм книгата и очаквам вече от доста време втората й част,но засега нямам информация дали ще излиза изобщо.
Бих искала да знам дали ще се превежда нещо от сериите при онлайн гледането.А след излъчването им newsm78

Общи условия

Активация на акаунт