Отговори
# 165
di...va,    bouquet  Мерси за превода на репортажа.  Hug

http://www.ashkimsin.ru/chayxana/topic23285s120.html

тук актьорите споделят малко за персонажите, които ще играят.

Фенче,    bouquet

Значи баронеса Лола ще пречи на Шура и Курт да се влюбят. Peace newsm78

# 166
  • София
Махмут

Осман

Шура (Александра) Верженская и семейството й

Валентина

Нина

Петро Борински

Джелил

Татя

Баронеса Лола

Гюзиде

Само аз ли не виждам никакъв превод?  newsm78 newsm78 Видях постовете на Дива, но те са на руски. Или вие точно тях имате предвид?  Rolling Eyes

# 167
Зарани,   bouquet  Да, преводът е на руски. Hug

# 168
http://www.sabah.com.tr/Cumartesi/Yazarlar/cintay/2014/03/01/mag … an-engin-akyureke

"Ф. Зейнеп Абдулла сега ще се докаже след „Времето лети”. Тя е на мястото, на което иска да бъде всяка жена: партнира на Къванч Татлъту.
В трейлърите на „Курт Сеит и Шура” Къванч Татлъту е като статуя на Курт Сеит, от която ти спира дъха. Гримът е толкова сполучлив, че очите му те пробождат изпод фуражката като с нож. Сякаш просто не е човек! Със „Сънят на пеперудата” и К/Г той показа, че може да бъде нещо повече от празноглавия Бехлюл в „ЗП”. Накара ни да свикнем с добрата му игра."
Снеже  Heart Eyes Hug

newsm51
Здравейте, момичета! Здравейте и вие, gospojata...Може би трябва да се лаская, че четете темата ни и моите преводи. При нас наистина е винаги интересно. И, да, форумът е за свободно ползване. Наслаждавайте се, в това няма нищо лошо. Напротив, вероятно отчитате, че при нас се постъпва честно и се превежда всичко, без вътрешна редакция и произвол. Девизът ми е: „Вярно с оригинала.” Но, преводът е авторство и смятам, че когато се ползват дори извадки от него, касаещи вашия любимец, трябва да посочите източника. Защото преводът не е взет от в-к "Сабах”, а от темата, посветена на Енгин Акюрек.По какво го познах ли? Всеки преводач борави с определен речников багаж и характерна само за него лексика.  Например,  potato Behlul не е картофът Бехлюл, а жаргон, който може да се преведе по много начини, но аз избрах „празноглав”. Това е моят стил, моят "печат", по който си познавам всяка дума...  
А дали ще ми благодарите, това е въпрос на възпитание.
Желая ви хубав ден и приятни моменти с Фарах и Къванч…  

loveofmine  newsm51 newsm51 newsm51 благодаря за превода, щом е твой! Чета всичко наред, що се отнася до нашия дългоочакван сериал ... наистина не съм разбрала, че е твой, мислех, че е от англ. форум. извини ме! Отново благодаря, а грешката е само моя, недей да намесваш останалите дружки. Peace Да, сега се върнах да проверя, отгоре действително пише чий е преводът от англ., ама кой да види ... Embarassed

Последна редакция: пн, 03 мар 2014, 14:47 от queen_fenka

# 169
Здравейте момичета Simple Smile, аз също ще гледам сериала и се записвам в темичката. Престраших се да пиша при вас,  едни „професионални” фенки на Къванч-казвам го това защото се възхищавам на вашата информираност, умения и всичко прекрасно, което публикувате за сериала. Да, аз харесвам много Къванч, гледала съм всичко с него (К/Г гледам по бтв), но не мога да се сравнявам с вас. Харесвам много и Фара, много хубава роля направи във „Времето лети”.

Хубав ден и до скоро Heart Eyes

# 170
  • София
Снежка,  Hug благодаря!  Като прочетох превод, помислих, че е на български и съм го пропуснала. За съжаление не владея руски.  Confused

Пропуснах преди малко да честитя празника!

Честит 3-ти март!  Hug

# 171
Аира  Heart Eyes добре дошла и тук, мила! Радвам се, че и ти ще гледаш филма с нас!  bouquet
Зарани  Heart Eyes специално за теб ще преведа какво пише
                             Петро - най- двусмисленият персонаж в сериала

За тази роля Биркан пусна мустаци, дълга коса и наддаде немного килограми.
" В началото не можех никак да привикна с новия си образ, но сега вече всичко е наред. Петро е един от най-богатите хора в Русия. Това е отрицателен образ, но за всички негови постъпки, според неговата гледна точка, си има оправдание."

Актьорът Берк Еркчар, разказва за своя герой Миша

" В неговият характер всичко е крайно, всичко е по много. Ако яде, ще е много, ако пие - същото"
За студа в Питер по време на снимките, Берк каза: " Затова пък тази дружба, това приятелство, което трябваше да покажем в кадрите, сега е реалност"

# 172

" Баронесата знае, че Курт Сеит никога няма да и принадлежи. Но ще прави всичко, на което е способна, за да попречи Курт да се влюби в Шура. Вие ще видите на какво е способна една жена заради любовта"

Седа Гювен говори за своя образ : " Сестрата на Шура - Валентина е много уравновесена жена. В самото начало не одобрява отношенията между Курт и Шура, но много скоро след това,  ще им оказва най-голямата подкрепа. Налага ми се да играя с много плътен корсет, но ако не обличаме тези костюми, няма да можем да влезем в роля. Даже отношението ни се променя."

Голямата сестра на Шура, Нина - заради заболяване в детството, когато е била малка има изоставане в умственото си развитие от сестрите си. От двете, тя е по-близка с Шура. С невинността си и чистотата си, тя ще направи важна крачка, която ще има решаващо значение в живота на Шура.

# 173
има и интервю с Хилял
          " Аз работя с трима консултанти по история. Ние искаме да разкажем за събитията, настъпили в Русия през 1916 г."
Р " Как мислите, вашите знания по история достатъчни ли са за това, разказът ви да е обективен и достоверен?"
Х " За да бъдем максимално близо до историята, аз работя с турски историк и с двама руски консултанти, които са истински професионалисти. Руските консултанти по история винаги присъстват  заедно с нас по време на снимачния процес."
Р. "Разкажете малко ..."
Х " Мястото е тясно свързано с изкуството. Това се усеща навсякъде. Но след революцията се създава крайно болезнена ситуация.  У богатите настъпва краен спад на стандарта на живота. След революцията ви очаква поразяваща картина."
Р " Вие вече за трети път работите с К. Татлъту ..той ли не може без вас, или вие без него не снимате ?"
Х " На нас много ни харесва да работим заедно, това за нас е удоволствие. Аз съм готова да работя с него не само в три проекта , но и цял живот."
Р " Каква е вината на Фатмагюл", "Забранена любов" -  едни от вашите първи проекти нажежиха страстите и още как. И в този ли сериал ще накарате сърцата ни да забият често-често при любовните сцени между Курт Сеит и Шура ?"
Х " В този сериал вие ще чувствате чистота и свежест"
Р " На мен ми се струва, че на вас не ви се харесва , когато говорят за любовните сцени във вашите проекти
Х " Не, разбира се - защо да не ми харесва - не. Та любовта заема едно от най-важните места в нашия живот, но ако покрай обсъжданията на красивите любовни сцени  говорят и някои неща като " Тя успя да заснеме и  военните сцени добре" аз ще бъда безмерно щастлива."

Дружки , дано само под чиста и свежа любов , няма предвид любов, като тази на Кузей в СЮ, че вече много ще ми дойде ... Joy Joy Joy Joy аман само от влюбени погледи и никакво действие. Crossing Arms

# 174
  • София
Фенче,  Heart Eyes  Hug  Heart Eyes  много ти благодаря!  newsm51

Р " Вие вече за трети път работите с К. Татлъту ..той ли не може без вас, или вие без него не снимате ?"
Х " На нас много ни харесва да работим заедно, това за нас е удоволствие. Аз съм готова да работя с него не само в три проекта , но и цял живот."

Дано да се шегува.  Praynig  Да работиш непрекъснато с един и същ режисьор, не би било от полза за никой актьор, още повече за Къванч, така мисля.  Peace

Дано да се е справила с военните сцени Хилял. Подозирам, че тях ще ги гледат под лупа, за нея това е нещо ново.  Peace

# 175
  • In the light side of the Moon!
привет и 4естит празник моми4ета  Hug Hug
утре е големия ден  Wink
4акам с нетърпение  Laughing

има и интервю с Хилял
          " Аз работя с трима консултанти по история. Ние искаме да разкажем за събитията, настъпили в Русия през 1916 г."
Р " Как мислите, вашите знания по история достатъчни ли са за това, разказът ви да е обективен и достоверен?"
Х " За да бъдем максимално близо до историята, аз работя с турски историк и с двама руски консултанти, които са истински професионалисти. Руските консултанти по история винаги присъстват  заедно с нас по време на снимачния процес."
Р. "Разкажете малко ..."
Х " Мястото е тясно свързано с изкуството. Това се усеща навсякъде. Но след революцията се създава крайно болезнена ситуация.  У богатите настъпва краен спад на стандарта на живота. След революцията ви очаква поразяваща картина."
Р " Каква е вината на Фатмагюл", "Забранена любов" -  едни от вашите първи проекти нажежиха страстите и още как. И в този ли сериал ще накарате сърцата ни да забият често-често при любовните сцени между Курт Сеит и Шура ?"
Х " В този сериал вие ще чувствате чистота и свежест"
Р " На мен ми се струва, че на вас не ви се харесва , когато говорят за любовните сцени във вашите проекти
Х " Не, разбира се - защо да не ми харесва - не. Та любовта заема едно от най-важните места в нашия живот, но ако покрай обсъжданията на красивите любовни сцени  говорят и някои неща като " Тя успя да заснеме и  военните сцени добре" аз ще бъда безмерно щастлива."

Дружки , дано само под чиста и свежа любов , няма предвид любов, като тази на Кузей в СЮ, че вече много ще ми дойде ... Joy Joy Joy Joy аман само от влюбени погледи и никакво действие. Crossing Arms

Фен4е, много благодаря за превода  Hug
май то4но това имат в предвид  ooooh! погледи усмивки, целувки по 4елцето и 2-3 по ръката и айдееее готово!!!  Laughing

май то4но това имат в предвид

# 176
Airra, добре дошла 

и аз не съм от запалените и добре информирани фенки на Къванч, но се чувствам добре в темата, в спокойна и приятелска среда.

Зарани, фенче, благодаря за хубавите снимки, да се запознаем с героите.
Фенче, за интервюто с Хилял Сарал! Много ми хареса това нейно изказване:
"Ние искаме да разкажем за събитията, настъпили в Русия през 1916 г."

Ако разкажат само любовната история, или само за войната, ще загуби сериалът. Ако направят сплав от двете, ще бъде наистина вълнуващо.

Хареса ми и " В този сериал вие ще чувствате чистота и свежест"
Убедена съм, че страстта може да съжителства с чистота и свежест. При млади и много влюбени хора.

# 177
Здравейте,

Hug Hug Hug Hug Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

С огромна благодарност към Госпожата за прекрасната тема Heart Eyes

Остана само 1 ден до началото Party Party Party

Благодаря на всички за преводите, мненията, инфото и въобще за всичко, което споделяте Hug Hug Hug
Вярвам, че ще гледаме страхотен сериал, и ще се наслаждаваме на прекрасната игра на Къванч Heart Eyes и Фарах Heart Eyes
Макар и на патерица, ако има нещо простете!

Скрит текст:

Честит празник, Българи! Heart Eyes

Последна редакция: пн, 03 мар 2014, 17:46 от Jane2013

# 178
# 179
Привет, дружки !  Hug Днешният празничен ден, съм го посветила на семейството и приятелите и затова нямах никакво време за превод. Blush След мъничко отново “отлитам“, но не мога да пропусна да хвърля едно око на темата. Wink
Фенче,  Heart Eyes благодаря, че си ме отменила и си превела постнатото от Дива !  bouquet
Терзи,  Heart Eyes Hug Heart Eyes за прекрасните снимки, с които си ни украсила !   bouquet

Martyna83, добре дошла при нас !   bouquet

Аира, привет и добре дошла на страниците на темата и на теб !   bouquet
Често сме се смяли с дружките, че бих могла да напиша нАучен труд за наш левент, под вещата редакция на Терзи Heart Eyes! Wink Но, това е нормално - когато харесваш някого, когато оценяваш творчеството и таланта му, ти ставаш, освен пристрастен и пристрастЕн !  Heart Eyes

Уважаема  loveofmine, не разбрах защо конкретно към мен беше насочено Вашето обръщение - тук всеки има възможност да се изразява свободно и така, както намери за добре, да споделя и да пише това, което го вълнува . Стана ясно, че е станало недоразумение, надявам се, че сте удовлетворена от извинението и получената благодарност за положеният от Вас интелектуален труд.  bouquet
Пожелавам успех на очаквания от Вас проект. Peace

И така, дружки,  Hug Hug Hug утре е големият ден, Нашият ден ! Сигурна съм, че ще е вълнуващ, така както и сериала !  Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт