Отговори
# 180
още едно интервю, с Едже
  В сериала всички ще говорят на чист турски език. Няма да има акцент, нито субтитри
Кога ви дойде идеята да напишете сценарий за този сериал?
- За първи път прочетох тази книга през 1992 г. и историята много ми хареса. Но по това време в Турция не само, че не се снимаха сериали, ами и широкоекранни филми не се снимаха. Идеята за този проект се зароди в главата ми преди 2 години. Когато започнахме да снимаме "Кузей Гюней" , започнахме да обсъждаме и този сериал.
Исторически сериали са се снимали и преди вас. С какво вашият проект ще се отличава от всички останали ?
- Да, исторически сериали вече са излизали на екран. Но за пръв път това ще бъде филм, на който действието ще започне в Русия, ще продължи в Турция и ще завърши през 1920г. Вие тепърва ще видите историята на една вълшебна любов, която преживява всички беди и нещастия по онова време.
Сюжетът на сериала започва през 1916 г. в Русия, първите дни от революцията
- Постарах се да вместя историята в рамките на сериала. Описала съм всичко така, както са го преживели героите от книгата, пред очите на които са се случили всички тези събития. Те са живели удивителен живот, били са принудени да емигрират в Турция. Разбира се, най-важния детайл е, че Курт Сеит е кримски татарин.
Вие отново работите с К.Т. Специално ли избирате именно него?
- За пръв път видях Къванч в сериала " Гюмюш". От първата си среща с него аз бях впечатлена от неговата енергия и вътрешни сили.
Какво можете за кажете за Къванч, нещо, което никой друг не знае за него?
- Той е отличен автор на пародии / пародист - поне така го превеждам./ Веднага схваща отличителните детайли и може достоверно да предаде образът.
Да преминем към Фарах , с нея вие работите за първи път?
- Аз приех много близко в сърцето си образът на Шура от книгата. Тази героиня така достоверно и подробно е описана, че още тогава започнах да прехвърлям в ума си актрисите, които биха могли да изиграят тази роля. Но след като изгледах " Сънят на пеперудата" веднага разбрах, коя ще изиграе Шура.
Снимките преминават в Русия. Персонажите са руски. Планирате ли да пишете субтитри под епизодите?
- В нашата история това е най-основната трудност. Реших, че всички ще говорят на чист турски, няма да има акцент и субтитри.
Обикновено сценаристите пишат сценария и с това тяхната работа приключва. Вие през цялото време присъствате на снимачната площадка, контролирате целия процес.
- За мен е много важно да проникна в духа на снимките. Затова дойдох в Санкт Петербург, за да съм с актьорите и още веднъж да обмисля всички детайли.

Последна редакция: пн, 03 мар 2014, 17:55 от queen_fenka

# 181
Здравейте,

Hug Hug Hug Hug Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

С огромна благодарност към Госпожата за прекрасната тема Heart Eyes

Сега ги видях - прекрасни са, благодаря ти от сърце !  Heart Eyes

Фенче,  Heart Eyes благодаря !  bouquet

# 182
Фенчеbouquet

# 183
  • AMS

Привет, дружки!!! Честит празник!!!
Благодаря ви за споделеното!!! Много новини, много нещо!!!
Все по-интересно става в темата Курт Сеит и Шура!!! Вече имаме героите на нашите любимци!!!
Картината се избистря. Все по-хубави снимки виждаме.
Дано и интервю с Къванч да има, както и торта за началото.
Разходих се насам натам из сайтовете и смятам, че политическата обстановка е доста подходяща именно за старта на Курт Сеит и Шура. Руснаците не случайно отвориха широко обятия за снимките, за което можем само да сме благодарни. Никога не съм била така смела в предвижданията си, но специално за КС§Ш смятам, че Керем Чатай улучи момента.

Скрит текст:
И да уточня за превода.

Първо - От моя страна няма превод!!! Постнах текста, който намерих при рускините и в него се вижда кое от къде идва. Аз не съм изтривала, или добавяла нищо. Даже не ми стана ясно после за какви благодарности, преводи и автори, иде рече. Пак ще се върна да прочета.

Второ -  Изключително съм възмутена от претенциите за авторско право на превод с квалификациите на героя на Къванч. Това е чиста провокация!!!
Но, щом е "Вярно с оригинала", нека се сложи и печата на заклет преводач и да се представи фактурата/сметката/. Ако искат такива преводачи да си защитят авторското право, да си  слагат  преводите в заключени файлове, или да ги публикуват в заключени групи и да търсят осребряването там.
Има кой да преценява, нарушенията на авторските права.
Всичко каквото хвърчи в интернет - пространството и е достъпно за цял свят, който го улови го слага стига да е по темата. Другото е бош лаФ.

# 184
Госпожата, Терзи, Зарани, Меги, Джейни, Снеже, Вале , Дива newsm51 newsm51 newsm51 /дано не изпускам някоя дружка/
Мартина  Hug welcome
наистина утре ще е нашият ден ... вярвам, че ще гледаме една красива и вълнуваща любов, на фона на всичко останало ... а на мен ми харесват много и военните действия! Особено с такъв командир начело ...
много е готин малкия брат на Курт ... красив е като батко си!

жалко, че няма да му се наслаждаваме дълго ... ако е по книгата, той загива. Cry

# 185

Последна редакция: пн, 03 мар 2014, 19:45 от queen_fenka

# 186
                   Здравейте мили момичета,
много нещо сте изписали за 2 дни. Едва сега ви изчетох.
Със закъснение -  Моля за прошка пред вас, ако с нещо съм ви обидила. Простете ми.

Госпожата, любима, ПРОСТИ, че сега  преди малко видях молбата ти в пост 137 на стр. 10.
Ще се помъча да дам пояснения по  героите.

Моля да извинение, ако нещо съм пропуснала или неуточнила.

По книгата на Нермин Безмен. /Името й е по съпруг, но и да е по баща пак няма да е Еминова, защото Сеит Еминов има 2 дъщери и няма син./

поручик Сеит Еминов - син на  офицера от Царската армия на цар Николай втори  Мехмет Еминов. Дядото на Сеит Еминов също е бил офицер от царската гвардия. Някое момиче питаше за това. За това семейството на Еминови е познато на цар Николай втори. Та.....Сеит е потомствен царски офицер.
Майката на Сеит - туркиня е, но е живяла в Санкт Петербург. Казва се Захиде, но са й казвали на глезено Зайде.
Сеит има двама братя -  Махмут и Осман и две сестри - Ханифе  и Хавва. Семейството е живеело на п-в Крим, града е Алуща - и днес съществува този град. Къщата им е била близо до брега на Черно море.

Семейството е било много богато - имали са стотици хектари плодородна черноземна земя, засята с много лозя. Отглеждали са и  слънчоглед, царевица и пшеница. Имали са  мужики, които са им помагали.
 Семейството е имало освен тази голяма къща в Алуща и още 3 големи къщи - едната в Санкт Петербург, другата в Царское село - някъде близо до Двореца на Екатерина Велика и една голяма къща в Москва.
Освен тези имоти -  в района, където са им били лозята и там са имали огромна къща и в работното време семейството е  отивало там да работи и да живее.

Като съм започнала със   Сеит Еминов да продължа. Къщата в Царское село /Днес град Пушкин/ се е стопанисвала от семейство  Ганя и Тамара Карлович. Те са имали дъщеря Татяна.

Сергей Моисеев - не си спомням имаше ли го в списъка - той е приятел на Мехмет Еминов , изключително близки са, защото Сеит там е отсядал да живеве по за няколко дни. Жената на Сергей се  казва Олга Николаевна. Тя е играела определена роля във възпитанието на Сеит Еминов.

Аркадиеви - семейство, което се е грижило за лозята им на Крим. Дъщерята на Аркадиеви е Лариса.  Сигурно ще я има във филма, защото в романа има отделено място за тях.

Сеит Еминов - приятелите му - подпоручик Джелил  Камилов - най-добрия приятел на Сеит,
Балерината  Татяна Чурилкина - това е много известна балерина - в учебниците по балетно изкуство в Русия има уроци за нея. Татяна /Таня/ е приятелката на Джелил, който в последствие се оженва за нея.

Пьотр - приятел на Сеит от военното училище. Важно е за него да се отбележи, че той е от много богато семейство, приближено към царския хайлайф. После Пьотр напуска военното училище и се присъединява към червената армия, отива на страната на болшевиките и благодарение на него Сеит е включен в черния списък за убиване от Червената армия.

Миша и Владимир са приятели на Сеит от белогвардейската армия.

Не знам дали Петро е същия Пьотр.

Сеит е имал  адютант, който е убит във войната, съпругата му се казва Анна Верочка - ще ги има във филма.

Ако дадат училището на Сеит ще се срещнем с  майор Валерий Паустовски, който помага на Сеит в учението.

Тези имена съм запомнила от книгата. Вероятно ще има още нови лица - ще ги видим.

За Шура - казва се  Александра Юлияновна Верженская. От много богато семейство -имали са бизнес - петрол. Живеели са в гр. Красноводск, мисля, че е новото име, а старото е Туркменбаши. Шура е била любимката на царя.

В книгата Шура има един брат и една сестра - за другата сестра не си спомням.  Братът на Шура е  Владимир, а сестра й се казва Валентина - Шура й е казвала Тиночка на галено.

Майка й как се казваше - не помня.
Баща и - Юлиян Верженски - богаташ, много близък на царския двор и на  цар Николай втори. С царя са били на "ти".
Юлиян Верженски е имал много добър приятел в Москва, а също и съдружник в петролния бизнес -  казва се Андрей  Борински  / те двамата са имали огромни по проценти акции, които царя знае много добре/ с огромна къща като дворец. Именно при него  Юлиян Верженски  е  завел  двете си дъщери  Тиночка и Шура  на  бала на  царската аристокрация в Большой театр. Именно там са се видели Сеит и Шура и веднага е пламнала  умопомрачителната  им   любов.

Сетих се за Баронеса Мария фон Овен  Старов - тя е германка, живее в Царское село - 46 годишна красива жена, която обучава 13 годишния Сеит Еминов в сексуалното изкуство, даже и в първите им интимни докосвания, тя казва, че Сеит много добре се справя.
Не знам дали тази баронеса е същата, която я има в героините - баронеса Лола.

Тиночка - сестрата на  Шура си има годеник - Барон Константин.

Мисля си, че във филма ще има и още доста епизодични  герои.  Ще видим.

Всичко хубаво.  Утре  ще ни трепкат  сърцата.

Последна редакция: пн, 03 мар 2014, 21:32 от sisi55

# 187
Привет, момичета! Hug За всички Ви  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet
Терзи Hug, Фенче Hug (станала си половин рускиня Grinning), Зарани, Дива, Сиси (ти си енциклопедия! #Crazy) , огромни благодарности за постнатото...
Добре дошли и на Аира, Мартина...  bouquet  bouquet  bouquet
В темата започна да ври и кипи, много е хубаво! Heart Eyes Новините валят като сняг по Коледа! Браво  bouquet

# 188
  • Тук някъде.....
Коя е Гюзиде?

Привет, момичета, да идва по-скоро утре!   bouquet

# 189
Коя е Гюзиде?

Привет, момичета, да идва по-скоро утре!   bouquet

Софи Hug, претендентка за сърцето на Сеит Crazy, поне така разбрах! Ще забърква интриги Grinning

Последна редакция: пн, 03 мар 2014, 23:03 от shaane

# 190
Шани  Heart Eyes  Laughing позабравила съм го вече руския... отдавна не съм говорила на този език, а едно време го знаех перфектно - живели сме там, майка ми е завършила руска филология #Crazy смея ли  да не го знам  Joy Joy Joy ама тъкмо добър повод да си го припомня Mr. Green
Софи  Hug и аз това казвам - да идва по-скоро утре ... Аз за съжаление ще изпусна началото, но после ще наваксам ... по вашите мнения ще разбера дали ще се оправдаят очакванията ми, които са наистина много големи! Peace
ето още малко снимки
това е столовата, в която Курт Сеит и Шура , заедно със семействата си ще се съберат за първата си съвместна вечеря

Зимната градина, където Шура ще седи и ще мисли за любимия си Сеит

това пък е къщата на Шура

снимките на сериала днес са завършили в Музея на локомотивите.  Утре снимачната група се готви за завръщане по обратния път, май ще се прибират вече  newsm78

Махмут Еминов

а тази снимка е от инстаграма на Мелек ... дали е стара  newsm78

подругите се смеят, че са поканили в Петроград Мелек, за да види колко е изгубила, като се е отказала от проекта ... и от мъка се напили и трите  Joy Joy Joy Joy

Дружки Heart Eyes тук давам линк, където едно момиче споделя за участието си в снимките на сериала. Дългичко е, затова сега само го поствам, утре, ако намеря време ще го преведа, обещавам! Peace
http://www.ashkimsin.ru/chayxana/topic23285s135.html

Последна редакция: пн, 03 мар 2014, 23:16 от queen_fenka

# 191
Според подругите, снимките са приключили днес в Музея на парните локомотиви, а утре групата ще се подготвя за завръщане у дома...

Махмут Еминов

А тези не се нуждаят от представяне:

# 192
  • Ако искаш да бъдеш щастлив, бъди!
Нещо радостно:

По повод страха, че "свежест и чистота" изключва любовни сцени - явно трябва да се успокоим, защото момичето от масовката (от линка на Фенче) казва, че за онези, които чакат "химия" ще има цяла Менделеева таблица. И че те са се нагледали на целувки по времена снимките, заради многото дубли.

Така че, ще си дочакаме любовните сцени.  newsm44

# 193
Ще ви напиша най-важното от разказа на Наташа - ще видим цялата Менделеева таблица, що се касае до химия между нашите гълъбчета и че когато видяла Киво, останала с отворена уста - Киво бил много по-красив на живо, отколкото на снимки, било невъзможно да откъснеш очи от него ... очите му били толкова сини, даже не сини, а с цвета на морето на лазурния бряг, такова топло синьо -сиво , примесено със зелено и това се виждало от километри. Такива очи, не можеш да им се нагледаш, лицето му е малко и с фини черти, носът му - малък и изписан, без думи, а брадата никак не го състарявала. Косата му е тъмно руса, много строен, с широки рамене и плещи, а с тънък кръст, като буквата V и много висок - двамата с Биркан били най-високите. Къванч в почивките бил много весел и забавен, подвижен, не давал на никого да скучае, несъмнено бил душата на компанията, когато е в добро настроение, постоянно разказвал нещо забавно и смешно със съпровождащи мимики и жестове и със своя смях като на бас хохохо, имитирал разни неща, всички се смели, не само турците, но и руснаците, без дори да знаят за какво се смеят. Никога не оставял Фарах сама, или бил с нея или с цялата компания,  царяла много дружеска обстановка на снимачната площадка. Но когато работел, бил много сериозен, Фарах била по-разкована, понякога избухвала в смях, а Къванч се оттеглял, за да може тя да се насмее на спокойствие. Разказва още, че се нагледали на истински целувки, имало много дубли и от всички страни. Разказва още за това, как не успяла Фарах да се разплаче, а всички я чакали търпеливо.
Има една смешна сцена, в театъра, когато искал стилистът да го напръска с лак, а Киво едва не паднал от седалката и само повтарял ЙОК- ЙОК-ЙОК  hahaha Казва, че Киво оправя косата си също като Кузей. Всички на живо били великолепни, но разбира се, Киво правел впечатление - дори мъжете питали този висок красавец ли е главният герой, той ли е звездата на Турция? Наташа споделя, че си е поговорила с Ева Дедова, която добре знаела руски и и казала колко се възхищава на техните сериали и филми и тяхната работа, станало и много приятно на Ева.. Щял да и остане спомен за цял живот тези снимки на момичето.
Това е накратко. Hug Светле   bouquet

# 194
Фенче, съжалявам, че такава тавтология се е получила, но корекцията ти е закъсняла.  bouquet
Светле Hug, и още колко много споделят участниците в масовката, така, че ще нагледаме и ние на "химически реакции"... Лека нощ!   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт