Отговори
# 510
Диме, така е - такива балове, са били повод за представянето на младите момичета в обществото, т.нар. балове на дебютантките. Peace

Последна редакция: ср, 05 мар 2014, 21:13 от gospojata

# 511
Дафне,  Hug уважавам мнението ти,  но не съм съгласна с теб !  Peace Малко по- напред, съм обяснила и защо, според мен, не могат да се сравняват героините и различните образи. Peace/ да не се повтарям/
Госпожата, Hug обичам си сравненията. Даже мисля да сравня и целувките на Къванч. Коя как целува на екрана.
Ама нека напреднем с материала.

# 512
Дафне,  Hug уважавам мнението ти,  но не съм съгласна с теб !  Peace Малко по- напред, съм обяснила и защо, според мен, не могат да се сравняват героините и различните образи. Peace/ да не се повтарям/
Госпожата, Hug обичам си сравненията. Даже мисля да сравня и целувките на Къванч. Коя как целува на екрана.
Ама нека напреднем с материала.

Hug Hug Hug Разбира се, щом ти харесва !  Hug

# 513
  • София
Малко отклонение от темата но: 99 % от девойките в руската класическа литература се залюбват в своите любими  именно на дебютантските балове и винаги има голямо страдание, ред сълзи, ред сополи.

пп:Не ми обръщайте внимание но към момента съм в лека вражда с руската литература, дотегна ми просто.

# 514
Малко отклонение от темата но: 99 % от девойките в руската класическа литература се залюбват в своите любими  именно на дебютантските балове и винаги има голямо страдание, ред сълзи, ред сополи.

пп:Не ми обръщайте внимание но към момента съм в лека вражда с руската литература, дотегна ми просто.

Laughing Ма пък виж, как навреме ти се случват нещата с филма - хем доказателствен материал, хем нАучен !  Peace
Изпита си го взела, да знаеш !  Peace

# 515
Дафне  Hug всичко си е както трябва да бъде, няма никаква обида към руската аристокрация  Joy Joy Joy всичко е точно, както е по книгата Peace
Hug Да бе да. Ако е по книгата, трябваше и Курт да е много влюбен, от пръв поглед, на бала, ама не видях такова нещо. Това е с цел, разбира се. По книгата Шура изоставя Курт, във филма ще е обратно. Едже няма да допусне героя на Къванч да е отсвирен от една жена.

# 516
  • София
Привет!

И на друго място преди го бях писала, сериал на тази продуцентска къща, не е падал от екран заради рейтинг, дори той да е нисък.  Peace  Има два примера, "Al Yazmalim" (Червената забрадка) и "Samanyolu" (Млечният път), вторият даже го даваха и по българска телевизия. Не съм ги гледала, но обичам да се информирам за други сериали. Така че дори "Курт Сеит и Шура" да има нисък рейтинг, в което честно казано се съмнявам,  Wink то със сигурност ще си завърши с повече от 5 или 6 епизода.  Peace Но дори и с висок рейтинг, ще се радвам и надявам, да е по кратък като серии и сезони. Мисля, че този сериал не се нуждае от излишно разтягане на локуми.

Писах какво ми е харесало от епизода, сега ще напиша това което не ми хареса. Очаквах по-добре да представят момента, когато бяха на балет. Хилял ли не се справи, какво, но не ми допадна, очаквах да е много по-мащабна.  Rolling Eyes Бала и на мен ми се стори доста рехав.  Laughing Не знам, свикнах на висококачествената режисура на Зейнеп Гюнай Тан, ("Времето лети", "Кайъп") и сега пред нея Хилял ми се струва като студентка по режисура. Мнението ми е на чист лайк, не разбирам от режисура, но ми е любопитна и интересна, както и кинематографията. Това са едни от нещата, на който през последната година-две обръщам страшно много внимание, не само в сериалите, но и като цяло.

Елчин Сангу (Гюзиде) освен в "Една любовна история" е участвала и във втория сезон на "Времето лети". Там героинята и беше гаднярка, изобщо не я харесах, добре че беше само за няколко епизода.  Mr. Green

Дълъг пост стана, благодаря на всички, който ще имат търпението и интереса да го прочетат!  Hug   bouquet
Избягвам да се изказвам по сюжета, защото не съм гледала епизода втори път, а пък и може да изчакам първо превод на български. Което ме подсеща да попитам, има ли вече сформиран екип, само във Viki.com ли ще се превежда или ще го има и като торент с вградени субтитри?

Последна редакция: ср, 05 мар 2014, 21:28 от zarani

# 517

Това е била и целта на тези балове - нещо като "сгледа".
При нас едно време е ставало на мегдана , на хорото, а в големите градове на балове.

# 518
Госпожата  Heart Eyes Hug Heart Eyes този момент мога да го гледам стотици пъти ... нищо, че Шура се " излага "  Joy Joy Joy Дафне  Hug ти може и да не го виждаш, мила, твое право, ама аз го виждам! Не за пръв път ни се разминават мненията за това, влюбен ли е героя на Къванч или не  Joy Joy Joy
Зарани  Heart Eyes  bouquet Диме  Heart Eyes  bouquet

# 519
: Дафне  Hug ти може и да не го виждаш, мила, твое право, ама аз го виждам! Не за пръв път ни се разминават мненията за това, влюбен ли е героя на Къванч или не  Joy Joy Joy
И заради вашата любовна история - 6 % рейтинг за К и Ш.

# 520
Зарани,  Hug засега никой не се обадил, че ще превежда сериала, а помня, че имаше заявки. дано по- скоро се формира екип, за да можем да се радваме на филмчето и с бГ буквички !  Peace Знам, че това е къртовски труд, отнема много време и енергия, затова ще чакам търпеливо сформирането на екип. Подругите със сигурност превеждат, вече видяхме, ще ползваме техният превод.

Фенче,  Heart Eyes

Скрит текст:
как мина тържеството ?

# 521
Ето това открих в описанията :
"Докато Курт Сейт и Шура живеят в лукс започва възстанието на карпатците." За война в епизода само се говори - на няколко пъти казват, че ще започне скоро.

Скрит текст:
While Kurt Seyit and Şura live a life of luxury, the rebellion of the Carpathians start. From the occupation Alushta extending to Istanbul in the Pera’s of the 1920’s; a story of adventure, but also a story of true love.
http://vk.com/video?gid=59313557

# 522

Голият Къванч - единствения момент във филма, който не подлежи на коментар. Знаят как да експлоатират външността му.

# 523

За Курт Сеит може всичко да е започнало като игра, но големите, топли очи на Шура, му докоснаха сърцето и душата, плени го именно нейната невинност и откритост. Ако се беше опитала да играе, да се прави на недостъпна, с нищо нямаше да е по- различна от баронесата или пък от много, готови да го вкарат в леглото си, въпреки синята си кръв и аристократичен произход. Peace

# 524
  • София
Госпожата,  Hug  да и аз помня, че един от потребителите беше обещал, че ще направи всичко възможно сериала да има превод. Обаче не е влизал отдавна, може и да се е отказал.  Rolling Eyes А, че е къртовски труд, къртовски си е. Превеждала съм за кратко от английски с готови субтитри, вярно отдавна беше, но никога няма да забравя, колко много време ми отнемаше да преведа, едни на пръв поглед кратки 20 минути.  ooooh! Така че, аз също ще си чакам кротко и спокойно колкото е нужно.

Общи условия

Активация на акаунт