Отговори
# 495
Не сравнявайте Шура със Бихтер, Гюмюш, Джемре и т.н и т.н. Шура е дете, усещащо първите трепети на любовта, пеперуди пърхат в стомаха и, мечтае за онзи войник който плени сърцето и само с погледа си. А и Сеит беше доста настоятелен, това не може да му се отрече.   А и все пак руснаците не се славят с въздържанието си.
Преди малко гледах отново целувката направи ми страхотно впечатление как той със затворени очи после вдъхна аромата и беше толкова невинно и искрено сякаш искаше да я вземе със себе си.

Защо да не сравнявам? Това са жени, които са подвластни на едни и същи емоции.  Влюбени са. Годините нямат значение.  Влюбена жена и на 50,  може да бъде тийнеджърка. Разликата е само във времето, в което живеят. И точно времето, средата, възпитанието  формират поведението . И излиза, че тази, която априори  трябва да е най-сдържана и хладна,  е най-разкрепостена. Била дете. Нищо детско не видях. Без капка срам показа явен интерес към един мъж.
И  след два валса - целувка, ами задължителния за тези времена период на ухажване.    Ако целувката не беше прекъсната, не се знаеше какво ще се случи в зимната градина. ЗП 2.   Просто филмът не отразява правдиво действителността.  Това ми е идеята.  И направо компрометира образа на руската аристокрация.  Шура може да е изключение от това правило, но в този случай се превръща в най-обикновена влюбена жена.  Защо тогава  се подчертават годините и аристократичния й произход. Те са без значение.
Дишането в косите си е  запазена марка на Къванч  от един един друг филм, по-важното е,  че целуваше, без да е влюбен. Цялото му поведение   беше подчертан мъжки интерес към противоположния пол. И Курт си  играеше 100 –процентов  съблазнител. И ако Шура, не  беше  на правилното място за да я засече с поглед  след облога с приятелите ,  едва ли щеше да я забележи. И в контекста на думите на баща му,  си беше поредната бройка. Също обидно за аристокрацията.   Бързата целувка  е оправдана единствено  заради динамиката на действието  и рейтинга. Да завържат по-бързо интригата. 
Колкото до липсата на задръжки при рускините,  това е резултат от войните. Когато цели райони   са оставали без мъже. Но се отнася за друг исторически период.

# 496
Блестящ Киво и запленяващ първи епизод newsm10

Цитат
TOTAL
04 MART 2014 SALı   
TITLE    CHANNEL    START TIME    END TIME    RTG%(NET)    SHARE%(NET)    TVR%

1    KUCUK AGA    KANAL D    11,13    25,45    43,75
2    KACAK            ATV          6,87    15,55    44,16
3    KURT S VE S    STAR TV    6,84    15,82    43,21

........
AB
04 MART 2014 SALı   
TITLE    CHANNEL    START TIME    END TIME    RTG%(NET)    SHARE%(NET)    TVR%

1    KUCUK AGA    KANAL D     12,11    28,51    42,46
2    KURT VE SURA    STAR TV  10,44    25,10    41,59

Според мен 1 място в" тотал" ще е почти невъзможно срещу популярна комедия  за филм с #Crazy руски герои,атмосфера #Crazy и музика #Crazy ,но
 АВ  групата е реално  адресата  на рекламодателите  и има надежда там да е на 1 място  занапред

Едно заглавие с днешна дата:

Турция ще се намеси в Крим при опасност за татарите,
 заяви бившият председател на Междлиса на кримските татари

http://www.focus-news.net/news/2014/03/05/1891554/turtsiya-shte- … skite-tatari.html

# 497
Блестящ Киво и запленяващ първи епизод newsm10

Едно заглавие с днешна дата:

Турция ще се намеси в Крим при опасност за татарите,
 заяви бившият председател на Междлиса на кримските татари

http://www.focus-news.net/news/2014/03/05/1891554/turtsiya-shte- … skite-tatari.html

Благодаря ти за статистиката, значи всичко си е ок !  Peace  bouquet

А новината е доста тревожна.

Дафне,  Hug уважавам мнението ти,  но не съм съгласна с теб !  Peace Малко по- напред, съм обяснила и защо, според мен, не могат да се сравняват героините и различните образи. Peace/ да не се повтарям/
Аз смея да твърдя, че и без да имам синя кръв, съм достатъчно добре възпитана, но когато съм била влюбена по начина, по който се влюби Шура - от първия миг, хич никакви скрупули не съм имала, да покажа на обекта на чувствата си, че ме вълнува .  Peace

Последна редакция: ср, 05 мар 2014, 20:40 от gospojata

# 498
Хай, дружки! Hug
Страхотни постове, благодаря ви! Много благодаря за всички преводи, снимки, гифчета! Красота!
И мен не ме отпуска още вълнението от 1 серия ... много ми хареса всичко, дори и бала  Joy Joy Joy
Честно казано и аз гледах само очите им, а не краката  hahaha Чакам с нетърпение превод! Тогава ще можем да обсъждаме по-вярно серията. Единствената грешка, която видях, но не ме подразни беше, когато Сеит козирува пред снимката на войника, когото Петро уби, че козирува с гола глава ... доколкото знам чест се оказва само с шапка  newsm78 Поправете ме, ако греша ... но това да му е кусура на филма. Аз също не мисля, че има опасност да свалят филма от екран, дори не го допускам! Вярвам на Нермин, че сериалът ще е разкошен - и с тази първа серия  ме убедиха. Peace
ПС. Колко ми е хубаво, че не съм гледала нито КВФ, нито някой друг сериал, та ми харесват всички актьори. hahaha
Дафне  Hug всичко си е както трябва да бъде, няма никаква обида към руската аристокрация  Joy Joy Joy всичко е точно, както е по книгата Peace

# 499
  • София
dafne - Сценария на филма се води по книгата а тя по истинската история на една любов. Младата Шура може да е направила грешка като е целунала Сеит веднага, но пък нека погледнем от другата страна ако не е била целувката дали тези двама млади са щели да изживеят пламенната си и разтърсваща любов. Дали тези двама млади хора някога са щели да разберат що е то истинска любов ако не бяха се целунали дори да е било грешка?

# 500
Г-ца Бързо се уча Hug

Явно е , че от екипа си знаят работата и се придържат към модните тенденции в оная епоха...  Wink

Лилимс  Heart Eyes

И аз съм на същото мнение като теб,не й отиват такива цветове на Шура,черната й шапка направо си беше бабешка..

А относно руската аристокрация и дали можем да ги сравняваме...Ами по-добре Шура отколкото Ана Каренина,ами тя е с мустаци..Говоря за руския филм,стара версия е..

# 501
Имам един много важен въпрос. Mr. Green Във филма кога се развива действието - преди ВОСР ли? И това, което вчера гледахме, коя война беше - ПСВ? newsm78

# 502
Добра вечер на хубавата компания! Много интересно и оживено е станало в темата, чудесно!  Grinning

Аристокрацията се е забавлявла на балове и в театрите (не е имало тв, нито интернет, нито форуми  Joy) Играта, която видяхме в серията, се казва игра в фанты, фант значи "залог". В играта може да е предмет, който даваш, или задача, която изпълняваш, за да го откупиш, напр. да кажеш басня, стих, афоризми, епиграми, да танцуваш, да пееш. За да се забавляват по този начин, били са високо образовани, остроумни, находчиви. Намерих нещо за тази играла в мемоарите на Анна Керн:

Вот как вспоминает об этом в своих мемуарах Анна Петровна Керн (известная нам прежде всего благодаря посвященному ей Пушкиным стихотворению «Я помню чудное мгновенье...»):
«На одном из вечеров у Олениных я встретила Пушкина и не заметила его: мое внимание было поглощено шарадами, которые тогда разыгрыва­лись и в которых участвовали Крылов, Плещеев и другие. Не помню, за какой-то фант Крылова заставили прочесть одну из многих его басен. Он сел на стул посреди залы; мы же все столпились вокруг него, и я никогда этого не забуду, как же он был хорош, читая своего "Осла"! И теперь ещё мне слышится его голос и видится его разумное лицо и комичес­кое выражение, с которым он произнёс: «Осел был самых честных правил!» В чаду такого очаро­вания мудрено было видеть кого бы то ни было, кроме виновника поэтического наслаждения...»

И, вече има клип по сериала  Simple Smile Petro Borinsky & Valentina Verjenskaya

# 503
Имам един много важен въпрос. Mr. Green Във филма кога се развива действието - преди ВОСР ли? И това, което вчера гледахме, коя война беше - ПСВ? newsm78

Точно така, Първата световна война, която докарва Русия до катастрофа. На фронта търпят поражения, войниците са боси и въшлясали, надигат се бунтове, царят не се справя със сложната ситуация, стига се до революция и Гражданска война.

# 504
Снеже,  Heart Eyes действието се развива в навечерието на болшевишката революция и по време на избухването и, след което Курт и Шура бягат в Истанбул .
Мисля, че по време на Първата Световна война се развива действието, да . Peace

Валя,  Hugблагодаря ти, че подкрепи с факти това, което споделих малко преди това !   bouquet

# 505
Добър вечер,искам да ви попитам,дали някъде има качен първи епизод с БГ превод?
Благодаря предварително!

# 506
Добър вечер,искам да ви попитам,дали някъде има качен първи епизод с БГ превод?
Благодаря предварително!

И на нас много би ни се искало, но все още няма никъде превод на БГ. Peace

# 507

Снеже,годината е 1916 г.

Аз също няма да се повтарям относно края на сериала - с онази шеметна целувка.
На безпристрастен зрител е ясно ,че това не е бал на султана /то пък било ли е възможно/ или вечеринка в турското общество, а руски аристократичен бал,вероятно на него са се представяли за първи път девойките,които са прекрачвали юношеската възраст и са навлизали в опасният свят на големите жени и мъже.

Валя, те руснаците имат много такива игри,както и аристократичните европейски дворове,може да са взаимствали от тях,но пък са уникални с тяхната "руска ролетка".
Във "Война и мир" също имаше много такива забавления, а Наташа Ростова /Анастасия Вертинская/ се влюби по идентичен начин в графа още на първия си бал.

# 508
  • София
Действията в началото са 1916-1917 точно в средата на ПСВ и преди октомврийската революция, а на там проследяват действията на героите до 1924 година - това в първата книга.

# 509
Мерси, надявам се скоро някой да се заеме с превода, ще съм му много много благодарна,и предолагам не само аз Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт