6 годишните на предучилищна - 3та тема

• 43 393
  • 747
  •   1
Отговори
# 60
Вела,неприятна случка това с учителката по музика, но все пак децата ще срещат различни хора в живота си. Аз лично бих се въздържала( с огромно усилие) от квалификации за госпожата пред детето и бих предложила да седнем да усъвършенстваме уменията с мартениците, докато детето остане доволно от резултатът. А тя самата харесва ли това което е направила в час? Всъщност от известно време съм установила, че прекалената деликатност по отношение на децата ни, не ражда само добри плодове.
Мила признавам, че заради теб си чета няколко пъти постовете. Не е полезно това да знаеш. Laughing 

# 61
Честита Баба Марта! Късмет и здраве на нас, нашите деца и всички любими хора около нас!

Мерси момичета за милите думи. Hug
sky* Права си ,че ще срещат различни хора в живота си. На все пак това е учителка. Хем мисля като теб ,хем се възмущавам като се чуя за такива случки.
Проблема на моето дете е ,че до сега не е имало нещо което да и се опъне. И тя се  разстрои от това, че не е разбрала. Госпожа е доста пряма. Никол не е направила мартеница,  понеже не е разбрала как се прави. Някаква плетеница е показвала госпожата.
Още снощи и мина. Но няма да забрави случката. Много помни такива неща. В първа група на едно тържество , едно момиченце беше разляло сок върху роклята и. Е ,не могат да се понасят двете и до ден днешен. Заедно с детето пеят в хор и госпожата се е видяла в чудо с тях. Опитала се е да ги помири, но нито едната не се е съгласила. Аз и обясних ,че те имат стара "вражда "  и да не ги помирява.  Уча я  на търпимост.  Grinning

Днес Никол има концерт. Късно вечерта ще напиша как е минало. Ще пее 5 песни,ще танцува три народни танца има и стихотворение.

Последна редакция: сб, 01 мар 2014, 11:10 от vela

# 62
  • В светлината на слънцето
Честита Баба Марта!

Снощи мина патриотичното ни тържество по повод 3 март. Децата бяха чудни! Разиграха различни моменти от историята на родината - от създаването до наши дни. Моят беше хан Кубер. Отделно рецитира "Хаджи Димитър". Пяха, виха хора.. много хубаво чувство оставиха на финала. Истински се възхищавам от двете госпожи в градината, голям ентусиазъм имат тези жени, отговорност към децата и с огромна любов работят с тях.  bouquet
При нас - новост. Сашо започна да пише думи и то доста добре. Май преди да се научи да чете, ще се научи да пише. Mr. Green Такъв мерак го е хванал, че не е за описване. Опитва и да чете, та имам някакви надежди за есента (може и да не се срамим).

# 63
  • София (Възраждане)
Честита Баба Марта, да носи здраве, късмет и сговор!

# 64
  • Sofia
Честита Баба Марта, момичета !

# 65
  • София
Вела, много неприятно. Задължително говори с госпожата. И ние имахме случай, в който едната госпожа беше квалифицирала Ивайло като лош, дори нещо от типа "най-лош". Нашият човек е различен тип и не си беше казал, разбрах месеци по-късно, когато вече повечето деца от групата го бяха нарочили за лош и ми каза, че ще ходи на градина само ако е на смяна само другата госпожа заради това. Много сериозно си говорихме с госпожата, детето беше започнало вече да се подмазва на децата, за да се отърве от квалифиакцията. Нещата се оправиха едва когато тя разбра грешката си и взе нещата в свои ръце, за да поправи пред другите това, което волно или неволно беше причинила. Говори с вашата, спокойно й обясни нещата и тя сама трябва да оправи грешката си пред Никол и пред другите деца, защото тя е авторитета. Не оставяй нещата така.

Симантро, и аз преди се впечатлявах от правописните грешки на учителките, вече... не знам. Последната начална на големия ги занимаваше с прераждане, задгробен живот, края на света... Вдигаше скандали на децата, заради оплаквания на родителите им. Правописът й беше последния проблем. И това в уж добро квартално училище, представям си не-добрите Simple Smile
Въобще, сблъсъкът с българската образователна система беше шокиращ.
Не знам как е в реномираните ЧУ, имам малко наблюдения от близки деца, но и те не са изключителни, за съжаление.

Честита Баба Марта! Много здраве за всички Simple Smile

# 66
Честита Баба Марта! Бъдете винаги бели и червени и винаги засмени.

# 67
Честита Баба Марта!  Heart Eyes

# 68
Честита Баба Марта на всички майки на предучилищници и първокласници Simple Smile
Привет и от нас.
Нашето дете е на 5 години и 9 месеца .Вече почти 3 години е в предучилищни групи :
-на 3 и 5м. беше в Монтесори предучилищна до 4г. и 2м. за два дни в седмицата  
-от 4г. и 3 м. до 5г. и 3 м. беше в училище на пълен ден предучилищна паралелка в Англия
-за два месеца от 5г. и 3м. до 5г. и 5м . беше в първи клас в Англия
-от 5г. и 7м. е в предучилищна френска паралелка в Канада и от Септември когато ще е на 6г. и 3 м . ще е в поредния първи клас:))
Ще се радвам да се присъединя и да обменяме опит и съвети за малките първокласници.  bouquet

# 69
  • Sofia
Ха, добре дошла, КонтесHug

# 70
Ха, добре дошла, КонтесHug
Ха, Добре заварила , Морена! Благодаря за поканата  Hug  bouquet

# 71
Добре бошли  Hug на новите мами и
ЧЕСТИТА БАБА МАРТА  на всички
Баба Марта бързала, мартеници вързала,
бели и червени, весели, засмени Simple Smile

# 72
Всъщност от известно време съм установила, че прекалената деликатност по отношение на децата ни, не ражда само добри плодове.

И аз съм на това мнение  Peace Тук само можем да гадаем как в действителност се е развила случката , каква е била обстановката , какъв е бил тонът и т.н. Нещата са много тънки и погледнато от различни ъгли , гледните точки може да са много . Днес например сутринта тръгвам да излизам с децата , бързам , телефонът ми звъни за пореден път , закъсняваме , междувременно се опитвам да свърша още няколко неща и да не забравя да вземе едни документи , подвиквам по децата за n-ти път да побързат , когато сина ми идва с облечен на обратно пуловер . Е , преля ми и набързо го скастрих , че е смотан , че ето , малката се е облякла сама , а е на 3 години , пък той вече е голям , как ще се справя догодина сам в училище и т.н. После ми мина , извиних се , но ако го разкаже  някъде как мама му се кара и му казва , че е смотан и че не може да справи с нищо , няма да ме представи в най-добрата ми светлина  Embarassed

# 73
Ами Вела ти си знаеш детето и къде трябва да работите с нея. Определено амбицията да си можещ във всичко носи много успехи и много разочарования. Ние като родители нали знаеш, ще бършем сълзи и сополи, но някой уроци ще ги научат трудно, а някой никога няма да ги схванат. Има едни плетеници в тубата за гривни от конци. Мисля че това ще помогне да изчистите разочарованието, че не се е справила. Може и да подари една на госпожата за осми март или първа пролет.
 Тонивил - и не само това. Просто в животът се случват и публични порицания и децата трябва да знаят как да реагират и на тях. Не можем да моделираме света по наш тертип. Случаят на Рали вече е педагогическа грешка. Там и аз бих си говорила високо с госпожата.

Последна редакция: нд, 02 мар 2014, 01:58 от sky*

# 74
Вчера сутринта направихме мартеничка с пискюлчета. Никол после я подари на баща си. Беше доволна.Не смятам да я карам да прави мартеница на госпожата за да се доказва. Ако тя самата реши ,ще и помогна.

Вчера тържеството в читалището мина много добре.Никол откри тържеството ,после имаше още много изяви на сцената. Хубаво си прекараха децата.

Общи условия

Активация на акаунт