6 годишните на предучилищна - 3та тема

• 43 385
  • 747
  •   1
Отговори
# 45
  • София
Благодарности за темата!
Ние сме в голямо чудене (ако ни приемат де) между държавно и частно - 104то и Питагор.

И аз се присъединявам в темата с дете в 4 група в ДГ.

Otimerk, и ние сме в същата дилема. Понеже следя темата и за 73-то, вие отказахте ли се оттам и ако е така, би ли споделила причините.

Да, отказахме се напълно от 73то, най-вероятно ще заложим на частно.

Жасмин, смяташ ли наистина, че Питагор е само за деца с математически заложби? Аз не мога да преценя още заложбите на дъщеря ми, но имам по-скоро обратната идея - да й помогна да е конкурентна по дисциплина, която не е основната й сила. Математиката е ключова минимум до кандидатстването в 7ми клас и за мен всяко усилие в тази посока е полезно.

# 46
Жасмин, смяташ ли наистина, че Питагор е само за деца с математически заложби?

Утре има ден на отворените врати в Питагор, от 18 ч., най-добре отидете и задайте въпростите там, а и ще огледате училището. http://www.parvamatematicheska.com/news-bg/141-den-na-otvorenite … pitagor-2014.html
Аз съм влизала 5-6 пъти, много ми харесват преподавателите и редът в училището, но не се наемам да определям за кое дете става и за кое не.  Peace

# 47
  • София
Жасмин, благодаря ти, исках просто неангажиращо мнение  Peace
Ние ходихме на отворените врати, видяхме, детето мина пробния ден и т.н.
Сега остава да решим   bouquet

# 48
Жасмин, благодаря ти, исках просто неангажиращо мнение  Peace

Тогава вие имате много по-преки наблюдения от моите. Аз дори на отворените врати не съм била, моите деца са в друго ЧУ. От Питагор познавам няколко учителки (по забавна математика и шах), отделното информацията, която съм чела във форума. А какъв е този пробен ден, как се провежда?

# 49
  • София
Точно като във вашето училище за ПУК, поне по описанията, което имам от кандидатката  Simple Smile  Peace
Просто търся допълнителни мнения, за да си наклоня везните нанякъде Simple Smile

# 50
А в 73-то ще ви приемат ли? Разбирам дилемата ви - ние живеем близо 73-то и наистина не знам кое бих избрала между него и Питагор.

# 51
Записвам се и аз в новата тема.  Hug

# 52
Жасмин, благодаря ти, исках просто неангажиращо мнение  Peace
Сега остава да решим   bouquet
Решихте ли вече? Аз отидох на отворените врати онзи ден, но май не съм особено впечатлена. Направи ви впечателние, че директорката не е отворена към нови идеи. При положение, че има държавни училища, в които се учи втори чужд език отрано, не знам защо да не може при интерес от родителите да се формира група за друг език освен английски, било вместо него, било като допълнителен. Питах не само аз, но и други родители. Не можело, само с английски се занимавали. И другото е, че на тях им е все едно какво ще стане с децата след ІV клас, като обясниха, че отиват в ПМЧГ около 80 %,, т.е. изявените математици, добре ама аз търся училище поне до VІІ клас. Къде ще попаднем след ІV клас, ако не се справи с цедката по математика, при положение, че от добрите училища никой не се мести?

# 53
Моето дете днес го взех почти ревящо. Правили са мартеници и тя не е разбрала как става. Госпожата на всеослушание е заявила ,че Никол не се справя. Детето супер нещастно.

# 54
  • Sofia
Е браво бре, на тази "педагожка"... да не кажа друго дето се римува.  ooooh!
Вела, обясни ли на Никол, че явно е станала с г... нагоре госпИжата, пък и вероятно сама е спала...
Е, не с тези думи, ама таковата де...

# 55
ЕЕЕ, как може такава постъпка на г-жата...

Да не казвам, че и нашата е такава и конкретно за едно момченце, което наистина още няма желание да се учи и тя пред всички деца все го обвинява, че не знае и децата и те.

Преди повече от месец падна горния централен десен резец и още никакъв го няма. Трябва ли да я заведа на зъболекар или е възможно такова закъснение?

# 56
Е браво бре, на тази "педагожка"... да не кажа друго дето се римува.  ooooh!
Вела, обясни ли на Никол, че явно е станала с г... нагоре госпИжата, пък и вероятно сама е спала...
Е, не с тези думи, ама таковата де...

Обясних аз. Ама не е там въпроса.  ooooh! Същата госпожа ще трябва да и преподава музика цели 4 години. Направо се чудя какво да правя. Понеже сме отишли в училището точно заради пеенето.

ЕЕЕ, как може такава постъпка на г-жата...

Да не казвам, че и нашата е такава и конкретно за едно момченце, което наистина още няма желание да се учи и тя пред всички деца все го обвинява, че не знае и децата и те.

Преди повече от месец падна горния централен десен резец и още никакъв го няма. Трябва ли да я заведа на зъболекар или е възможно такова закъснение?

Сина цяла година беше без горни резци. И добре, че стана така. Нямаше място. Аз се бях  притеснила и си мислех ,че ще слагаме шини ,понеже е с малка челюст. А то какво излезе, след година му пораснаха, правилно разположени, има място за всички зъби. Виж с Никол нещата обаче са зле. Май ще се слагат шини.

# 57
  • София
Милата Никол! Говори със "специален" тон на госпожата и ще те разбере Peace Тия хора за какво са там?
Нашата се държи супер с децата - хем е мила, хем я слушат. Не се оплаквам. Обаче в мейл до родителите беше объркала пълен с кратък член. И аз понеже съм маниак на тема правопис  Crazy ... още съм в потрес Laughing То не е смешно де, ама... надявам се да е печатна грешка.
Жасмин, четох какво си писала за информатиката. Възхищавам се на такъв ентусиазъм. И на усилията. Направо си пожелах всички деца от темата да са в един клас  Hug

# 58
Жасмин, четох какво си писала за информатиката. Възхищавам се на такъв ентусиазъм. И на усилията. Направо си пожелах всички деца от темата да са в един клас  Hug

Благодаря, много ме трогна!  Hug
И на мен ми се иска, но понеже са разпилени, нищо не пречи като се оправи времето, да ги съберем някъде да се запознаят и поиграят - в Борисовата, или Южния парк.  Simple Smile

Много неприятно това с учителката, дано да е някакво недоразумение!

# 59
Вела, думи нямам, как може така, нали затова са там тези учителки, да им помагат.
Ние днес също имахте неприятен момент, една от госпожите каза, че моята много била бавна и се разсейвала, ама според обясненията на детото просто му е скучно да чертае чертички и затова се разсейва Sad  Идеи как да я накарам да работи в клас по-бързо, тя твърди, че просто се опитва да си попълни всичко красиво, а децата до нея драскали в тетрадките, защото бързали, но според госпожата в първи клас никой нямало да я чака.
Мимка, за зъбчето не се притеснявайте, бавно израстват понякога, щерката около 6 месеца беше беззъба и сега пак е частично така.

Общи условия

Активация на акаунт