6 годишните на предучилищна - 3та тема

• 43 558
  • 747
  •   1
Отговори
# 675
Morena, благодаря за линковете! На този етап ми стига да знам, че ги има...Ще се пазаруват по-нататък!
mimka_8, всички сме в трепетно очакване да се приберем - тепърва ще подреждаме и организираме живота за пореден път, но поне ще сме си в къщи! Ученикът на думи се радва, но всъщност знам, че ще му е мъчно, защото и двамата се чувстват много добре в градината и се разбират с децата, а и да не забравяме Настья... Heart Eyes Аз станах особено чувствителна след второто раждане - просълзявам се от неща, на които преди съм се смяла!

# 676
  • София
....
Днес й откриха гръбначно изкривяване Sad  Бях я водила на профилактичен преглед точно преди започването на учебната година и тогава нямаше нищо. За девет месеца се е получило.

Как й го установиха?

На синът ми също му откриха такова нещо преди 2 г. На ортопед, след ренгенова снимка. Ходи на плуване, водих го на един рехабилитатор (то аз отидох първо, но след това цялото семейство минахме през ръцете му), който го понамести уж. Трябваше да прави едни упражнения, но много несериозно подходихме. Но не сме проверявали сега как е.

Ние ще имаме открит урок за завършването. Мина ми вълнението на мен след простотиите в ДГ. Трепетно ми е да го запишем в желаното училище.

# 677
  • В светлината на слънцето
Пролетен дъждец, дано си справите бързо с проблема. Praynig Може ли инфо за доктора? Ако сте от София, при кого отидохте? Ако е удобно за малко координати. Бих искала да заведа и двамата на профилактичен преглед, защото това си е важно.
При нас минаха две от извънучебните занимавки. Онзи ден бе финалното тържество-открит урок по таекуондо, а ден преди това футболистите взеха първото място и купата на традиционния футболен турнир на детските градини. Даже давали репортаж по бтв, ама го пропуснахме. Grinning
Остана да се отчетат по английски - ако изобщо направят нещо. И на 29-и е големият финал на детската градина. Аз, каквато съм си ревла, трябва да пъхна цяло тесте кърпички в джоба. Mr. Green

# 678
Днес я водих тук http://asemgroup.net/news-archive/165----------qq Имаше безплатни прегледи за деца от специалисти.
Лулумба, в Асем (от линка горе) са кинезитерапевти, а не доктори. Иначе в началото на годината я водих в Горна Баня при д-р Ефремов.
Ходихте ли днес на състезанието?

Марини, успешен преход! Децата по-бързо се адаптират от нас като са малки. Ние преди три години се върнахме в България и за мен беше най-трудно от всички ни.

# 679
Моренски, ще си открадна малко от предложенията ти и ще си спретна една поръчка от стор.бг Simple Smile
Празникът ни е на 28-и и даже и сина ми много се вълнува, ще ходим с малкия и с бабата да го гледаме.
Вече се замислям какви занимания да му организирам за лятната ваканция, много иска да ходи да поседи при баба си и дядо си (на село), странно ще ми е да ги деля с малкия. Иначе моренцето вече сме запазили, на Китен Simple Smile и ако успеем да се организираме може и септември да скокнем до Гърция.
Зачетох се вече и в темичката за разниците, то си дойде времето. Попитах го каква раница иска и той заяви, че не желае да има картинки - той бил вече голям  hahaha явно някой го е коментирал това.
Колкото по-топло стаав - толкова по-трудно го завивам да седне да пишем или да учим нещо. Но намерих нов начин да учи разни неща, разхождаме брат му с количката и си говорим, разказвам му каквото се сетя - георгафия, история, за писатели, художници и многоооо вицове, познайте кое запомня най-добре Joy разказва после на баща му вицове и се хилят.
Е най-после стигнах да се отчета, че все ви чета през телефона и нямам много възможност да попиша на спокойствие. 

# 680
  • Варна
Добро утро Simple Smile
Дъждче, стискам палци бързо и леко да преминете рехабилитационния период! Май е време и аз да се замисля да я заведа на прегледи. Мен лично ме тревожи очния преглед. Струва ми се, че не е съвсем наред със зрението девойката, много се навежда като пише и чете, като гледа телевизия все се приближава към екрана... Намислила съм да я водя, но за ортопеда бях забравила съвсем. Понеже тя се роди с дисплазия на тазобедрена става и през първата й годинка (докато проходи) обиколихме поне 5 ортопеди, та сега само като си помисля за тях и потрепервам Sad
За реването - пишете ме и мен в клуба Simple Smile Не ми се е разминало на нито едно тържество или концерт да не прирева Simple Smile))
При нас ще учат днес и утре и после чак другия вторник.
Бебо, и ние сме така с писането и четенето. Все по-зор става работата. Особено с четенето. Но пък играем на игри. Обикновено тя ги измисля, аз доуправям правилата и така. Вчера играхме на "Кажи множественото число". Аз казвам дума в единствено число, тя в множествено. Например: картоф - картофи, матрак - матраци, храст - храсти, лост - лостове, човек - хора и т.н... Мисля, че е полезно да се учи на това, защото вече знае, че така може да проверява на коя буква завършва думата, когато се колебае.
Марини, успех с преместването! Децата ще намерят нови приятелчета и среда бързо, сигурна съм. След година ще ви остане само спомена от хамалогията. А пък с Настя могат да си пишат писма като едно време - какви трепети бяха да си пишеш с другарче от чужбина...

# 681
Калина днес е за последно на училище, а утре им е тържеството. Simple Smile
Преди 2дни реши да се подстригва....и то късо, до раменете. Убеждавах я да е след тържеството, обаче не. Simple Smile
Та ето я с новата прическа. )
Калина

# 682
  • Варна
Сладкишка! Много й отива! Имам наблюдения, че девойките се подстригват по-кардинално като се усетят пораснали. Няколко момиченца край нас  настояха значителнно да си подкъсят косите на 8-9 години. Калина е пионер  Hug

# 683
  • Sofia
Това с напъването за четене, писане и т.н. съм ни го спестила за сега, от 1ви клас е по друго вече, то си е у-ще.  Grinning  Знае, че там е сериозно, не като сега.  За този етап няма какво повече да искам от детето.

Dive, хубава игра... така се научава най-вече. Simple Smile Благодаря, че сподели, определно ще се възползваме, че има нужа. За някои думи такива бисери ръси в множественото им число... не мога да се сетя, та да ви ги кажа... толкова са странни.  Crazy

Онзи ден беше с татко си навън (той по задачки) и при някаква негова позната разказвала приказки - за Василиса прекрасна, Кошчей безсмъртни... и "влизала" в ролите, та онази жена се впечатлила - каква артистка била...  Laughing  Та така, театро разгиграва нашата.  Laughing
После пък при свекитата носеше "готвено", нейно разбира се, да "черпи" дядо си... магданоз и дръжките му, нарязани и той разсеян,наистина хапнал да яде, тя се втрещила... изпопадали от смях там...  Joy

Бебо, и ние като ходим много си говорим, за разни неща.
Нали в тия албуми на Била, сегашния с морските животни, има Марианската падина, та снощи я гледахме заедно по NG, показаха и някои от животните в албума и тя беше много впечатлена... видяхме подморските "Алпи", страхотно беше.  Grinning
Радвам се, да съм ти била полезна, знаЙш!  Hug

Ще питам днес как почиваме ние, че се чудя... нали е ОУ, няма матури при нас... предполагам де. Thinking

Мирама, много е хубава, честита и' прическа на Калина!  Grinning

Последна редакция: пн, 19 май 2014, 11:11 от Morena

# 684
Благодаря за куража, девойки!  Hug Ще се справим, няма къде да ходим - не ни е за първи път и сигурно няма да е за последен, но всеки път е голяма разправия. Сега сме предвидили в началото на юни да откараме децата по разпределение при бабите и да се върнем с мъж ми да досъберем багаж, да напълним колата максимално, а и малко да си починем, че като се сетя каква въртележка ни чака след това...а и три години без никаква помощ малко в повече ми дойдоха.
Успокоихте ме, че не съм само аз ревла, че онзи ден на тържеството само аз и бабата на едно от децата подсмърчахме... Grinning
Аз също не мисля да го карам лятото да учим нещо - той сам чете всичко, което му се изпречи на пътя, а за писането, мисля че няма да забрави наученото - все пак толкова месеци тук усилено ги учиха и вече се справя без проблем с изписването на буквите, има рутина и дори не използва тетрадка за упражнения при писане на нови букви (те им останаха още две само). Въобще не мога да се оплача от подготовката тук - пращат ги напълно подготвени в първи клас.
Maryse, отива ѝ на Калина, а най-важното е, че сама го е пожелала...нали повечето девойки искат едни дъъълги, рапунцелски коси...За щастие и нашата девойка, макар и на 4 и имаща уклон към "розова" околна среда, също няма против скъсяване на косата, още повече, че скубането сутрин ще е по-малко!
Morena, артистична кулинарка си отглеждате - гладни няма да останете и във физически и в духовен аспект! Laughing
catty_M, заведете овнето пак на преглед - със спорт, предимно плуване се оправят тези неща, но все пак трябва да се следи!

# 685
  • София
Да, мисля да го направим това. Ще ги заведа и двамата (маката тъкмо проходи) при Ефремов.

# 686
Тя много обича да се подстригва,  а аз не толкова. Simple Smile
Последно на 3г. Е била с толкова къса коса.

# 687
Записвам се да ви следя.
Хлапето ми е ПГ в училище към едно сдружение.
 Hug

# 688
  • В светлината на слънцето
Дъждец, мерси за инфото. Hug
В неделя не бяха на турнир. Тяхната градина е към "Лъвчетата".
Maryse, много й отива на Калина с такава прическа. Hug
Morena, прекрасна кулинарка. Hug
Абе много са ни хубавите децата, спор няма. Heart Eyes
marini, успешно преместване. Сигурна съм, че бързо ще се впишете в новата обстановка. Peace
Сладкиш, Hug

# 689
Sladkishche добре дошла сред нас.
Maryse страхотна е прическата. Стефи така се подстрига като беше на 5 год., но вече иска да я пускаме дълга.
Mariniлесно ще се адаптират децата. Щом не ви е за първи път, значи сте свикнали Simple Smile, а и мисля че е добре да се сменя обстановката.

Общи условия

Активация на акаунт