6 годишните на предучилищна - 3та тема

• 43 771
  • 747
  •   1
Отговори
# 105
Една приятелка сподели ,че на госпожата/ класна  в училище/ подарили уикенд в СПА хотел.

Всичко зависи от това с колко пари ще разполагате.

# 106
  • София (Възраждане)
Ама три подаръка трябват, и за лелята...един и същ ли да е подаръкът за всички? Бюджетът ще е скромен, на малцина им пука Tired

# 107
Ама три подаръка трябват, и за лелята...един и същ ли да е подаръкът за всички? Бюджетът ще е скромен, на малцина им пука Tired
Ами ние по големи суми дадохме на госпожите, на лелите по-скромно. Но нашата група беше голяма около 33 деца. И ние имахме от предните години към 650лв. остатък. Събирахме по 12 лв.  и с тези пари платихме всичко. Цветя, пликчетата, книжки на децата, кувертите в Капела Плейс  и сметка на госпожите в Капелата. Добра организация имахме.

# 108
  • София (Възраждане)
Това с парите в пликче е най-удачен и лесен вариант, но пък е някак неелегантно, не зная дали би се приело от всички.
650 лв. остатък, хлъц /като си знам нашия остатък, че и децата не са чак толкова много/, браво на вас!

# 109
Аз си мисля, че вариант с ваучер е подходящ, когато става въпрос за повече от един дар...Разбира се, трябва да се уточни и разумна сума, отговаряща на възможностите на всички семейства. Тук се събраха пари за бутикови тортичета и букети на левова равностойност около 15лв. на семейство.

Последна редакция: пт, 07 мар 2014, 14:34 от marini

# 110
marini откровено ви завиждам за организацията по тържествата. Дано с малкия случим, но такива тържества така и не видяхме. Чудесен комарко!
За осми март ще подаря цвете на мама. Очаквам и моите деца да ми подарят цвете.

# 111
Ето ни го комарчето...

Много е хубав! И браво за костюма, крилата са супер!  smile3501

# 112
  • Sofia
Марини, страхотен комарко!  Hug

# 113
Това с парите в пликче е най-удачен и лесен вариант, но пък е някак неелегантно, не зная дали би се приело от всички.
650 лв. остатък, хлъц /като си знам нашия остатък, че и децата не са чак толкова много/, браво на вас!
То и аз се учудих, че имаме толкова пари. Като сметнеш 33 деца , книжка за 3,50, куверт 12 лв. в Капелата- тортата и водите отделно. Букетите бяха май 6. И те  си се събират.
Трябва да отбележа, че това са ми първите дадени пари с удоволствие за детската градина. Специално за госпожи. Изключително много съм доволна от тях. За сравнение госпожите на сина получиха по един букет и друго нямам и на идея дали тогавашната касиерка купи. Отказахме да даваме пари накрая родителите.

# 114
  • София (Възраждане)
Отказахме да даваме пари накрая родителите.

Подозирам, че и при нас настроенията са такива! Примерно на лелята е логично да й отрежа подаръка като се има предвид колко консуматив завлече през годините, но няма да го направя, на изпроводяк ще загърбим лошото Mr. Green

# 115
Отказахме да даваме пари накрая родителите.

Подозирам, че и при нас настроенията са такива! Примерно на лелята е логично да й отрежа подаръка като се има предвид колко консуматив завлече през годините, но няма да го направя, на изпроводяк ще загърбим лошото Mr. Green
Нас точно на изпроводяк ни сервираха ,че тържеството на децата ще се проведе в Х хотел и трябвало да платим по Х лв. Без родителска среща, без никакви коментари и съгласие от наша страна.И това ни го казаха една седмица преди тържеството. Нямаше време за реакция. А преди това питахме ще има ли род.среща. Глас в пустиня.

# 116
  • София (Възраждане)
Е, при нас така не е е, тъкмо обратното е, почти с нищо не можем да привлечем родителския интерес, само единици откликват на съобщенията ми за комуникация чрез мейл листа, например.  Въпреки, че ако не ме занимават мен като касиер с уреждане на тържество, ще е много добре. Но не е редно и сумата да се определя на тъмно и без обсъждане. Прави сте били да негодувате!

# 117
  • В светлината на слънцето
Цветя задължително ще носят и двамата утре - в дг и в училище. Елементарно уважение е да подариш цвете на жените, които се грижат и обучават децата ти. Поне аз така смятам. И ще носят цветя на всички учителки. В детската градина са 2 госпожи и една лелка, а тази година мисля да го пратя с букет и при директорката, защото няма такава жена просто. За близо 7 години в тази дг един лев не е поискала от нас за нищо. А вътре обстановката е по-добра и от частна, уредите им на двора са на Кетлер - за всяка група си има индивидуална площадка, храната няма нищо общо с другите градини, невероятно отношение на учителите към децата. Не знам как го прави, но успява. Участва в разни проекти, търси и намира, но нас, родителите не ни закача за нищо. Абе едни кърпички не сме занесли за толкова години, а вече второ дете ми минава през тази градина. Така че ще носи и на нея букет. Каката в училище пък има няколко учителки, освен класната - по езици, по инф.технологии, занималня, а сега и стажантка от СУ, така че ще носи на всички. Има такива прекрасни пролетни цветя, как да не ги зарадваме. Peace
Относно подаръците - не сме подарявали за 8 март нищо организирано. Но на финала на градината с каката, родителите събрахме пари и подарихме на двете учителки ваучери от туристическа компания. Мисля, че си избраха да отидат в Италия. А на лелката - ваучер от Текномаркет, за да си вземе каквото реши. Много се радваха и трите. Това с ексурзията е чудна идея, а и сега има доста добри оферти. Само трябва фирмата да е читава. Всеки би се зарадвал на такъв подарък. Peace

# 118
Като ви чета за какви подаръци става въпрос....чак се чудя...
Всичко това нужно ли е? Т.е. е жизненонеобходимо учителката да отиде на спа уикенд, екскурзия в чужбина или да си купи пералня?
Едно време подарявахме или изработени от нас картички, или за края на годината се събираха пари и се вземаше някаква вещ за дома обичайно...
Явно нещата доста са се променили...от към големината на подаръците.

# 119
  • В светлината на слънцето
Ами при нас беше някак логично. За 4 години не бяхме купили нито една дреболия на учителките и това беше своеобразен реверанс и начин да кажем благодаря на жените, които 4 години са били по 8 часа дневно нон-стоп с децата ни. Заслужават го.  Peace Това обаче беше подарък за т.нар. завършване на детската градина, не за 8 март. При нас се организира доста пищно от самата градина - в зала, с програма от децата, обличат ги в специално направени тоги, раздават им дипломи. Майтапихме се, че е детскоградинският им бал. Mr. Green Не помня колко пари събрахме, но не беше много - може би 10-15 лв на човек, а дали не и по-малко. newsm78 Децата бяха малко над 30 в групата на каката, така че се събра сума. Перални не сме купували естествено. Ваучерът за лелката беше нещо от рода на 50-ина лева. По принцип ваучерите са по-елегантния начин да се дадат под някаква форма пари и хората сами да решат какво точно да си вземат с тях. А екскурзии в чужбина в момента има и за доста прилични суми.  Peace При всички случаи е по-добре да се подари нещо, което оставя спомени, отколкото поредната прахосъбирачка. С арт подаръците е малко опасно, защото ако е икона, то не е сигурно дали човекът е религиозен и би поставил подобно нещо на стената си, ако е картина, то трябва да е от добър художник, защото иначе е леко неуважително, от друга страна пък не е ясно дали стилът би се харесал на човека, дали би паснал на други картини в дома му, ако има такива и т.н. А да се подари имитация на изкуство поне аз мисля, че е проява на доста лош вкус. Тоест или се подарява нещо стойностно (не е задължително да бъде прекалено скъпо), или не. Естествено, това е моята гледна точка, на друг пък точно това може да му идва съвсем на място.  Peace

Общи условия

Активация на акаунт