Екзема по ръцете

• 66 061
  • 132
  •   1
Отговори
# 75
  • Sofia
препоръчвам ти Джинджира Алба и Судокрем,на мен ми помогнаха
Судокрем на мен не ми помага, другото хомеопатично ли е?
не е хомеопатично,когато го ползвах беше с флакон за пръскане,днес в аптеката го видях като крем
http://gingira.bg/%D0%B4%D0%B6%D0%B8%D0%BD%D0%B4%D0%B6%D0%B8%D1% … 0%B8%D1%87%D0%BD/

# 76
Здравейте момичета. Страдам от подобна екзема от дете, за всичките години са опитала много лекове и съм посетила много лекари. По принцип ми се появяват ситни пъпки пълни с течност, които сърбат, след като се спукат завяхват , кожата се нацепва и става на рани - това нещо е по стъпалата и по ръцете. Забелязала съм ,че се появят от препарати, от много студена вода,от спарване (ръкавици и изкуствени обувки). Това лято открих моят лек - каза ми го една медицинска сестра. Показах и ръцете ми - които Юли месец бяха целите на рани и пак бях сменила 3 крема. Лекарството се казва Маз на Вишневски. Изключително неприятно - кафяво и с ужасна миризма , но за 1седмица ме излекува и от тогава проблем нямам. Прилагах го заедно с Капки Ксизал - мажех си ръцете с дебел филм по кожата, слагах ръкавици и така приспивах. Надявам се да помогна на някой да се отърве

# 77
  • Пловдив
Още утре отивам на аптеката на този Вишневски.Само не разбрах капките къде си слагала?

# 78
Още утре отивам на аптеката на този Вишневски.Само не разбрах капките къде си слагала?

Здравей, капките се пият по схема - питай в аптеката.Мисля ,че бяха по 20 капки в чаша с вода веднъж дневно. Но са Вишневски отново предупреждавам - Мирише ужасно и цапа ужасно

# 79
  • Пловдив
Вече две вечери си мажа засегнатите участъци по ръцете с Вишневски. Мирише наистина ужасно.Но аз му намерих цаката.Първо мажа обилно,отгоре марличка,и накрая увивам със санпласт. Иначе не мога да спя от миризма.Лошото е ,че през деня няма как да седя увита по ръцете и намазана.Засега имам подобрение,но ако ми се махнат напълно ще го похваля кремчето.Пак ще дам отчет след няколко дни. Alain ти само вечер ли се мажеше? Аз през деня си продължавам мазането с чаеното дърво или невен.

# 80
krems86 Само вечер се мажех и приспивах с него в продължение на 1 седмица. Как е положението при теб има ли подобрение ?

# 81
  • Пловдив
Ами вече пета вечер се мажа.Подобрение определено има,но по скоро ми изчезнаха цепнатините по кожата,които не можеха да зараснат,а сърбящите мехурчета с вода нещо се опъват.Лошото е,че работата ми е свързана с ужасно много химикали и препарати.Използвам и ръкавици,когато може,но вечер лекувам,а през деня  се влошава положението  Sad

# 82
Горещо препоръчвам крема дексерил. Няма никакви кортикостероиди в него - за 2 години от мазилата с кортикостероиди станах само по -зле. Задължително миене и чистене( дори и само лъжичка за кафе да е) с хирургични ръкавици без талк и най-вече отстраняване на причинителя. При мен май беше един климатик до който седях и ми изсушаваше много кожата. Разбира се това са само предположения и за съжаление винаги може да се върне гадината.

# 83
  • София
Ох и дексерил ще пробвам! Аман значи егати напастта!

# 84
  • Пловдив
Оф,няма отърване от това:(  Някой подлагал ли се е на тестове за алергия,че си мисля и това да направя?

# 85
  • София
Оф,няма отърване от това:(  Някой подлагал ли се е на тестове за алергия,че си мисля и това да направя?
Направи си кръвен тест, по-добър е но е скъп.

# 86
  • Пловдив
Днес си купих Дексерил. Мажа и с Дипрогента пак. Ако не се подобря до дни,отивам в кожния и там ще плащам каквото трябва. При мен е зле само показалеца на дясната ръка и от време на време малък участък от лявата. Ужасно е. От студа сега се влошава. А от днес пак на работа не ми се мисли Sad

# 87
Тестове за алергия ми правиха във ВМА. Нищо не излезе. Забравих да кажа, че пих и Омега 3 повече от месец, та може и това да е помогнало. В няколко статии съм чела, че Омега 3 помага при екзема и псориазис.

# 88
  • Sofia
получих някакви обриви и сърбежи по ръцете и слабините,пръсках с Октенисепт,мазах се с Betnovate 0,1%,и съм по-добре Praynig

# 89
И аз имах контактен дерматит по ръцете малко след раждането. Бях ходила на кожен, съответно ми изписа някакви мазила, които облекчаваха проблема, докато ги мазах. В момента, в който ги спрях, обаче всико си се върна. Обаче установих тогава, че главните дразнители ми бяха шампоана на бебето - Бюбхен и препарата за съдове на Ехо. В момента, в който сменихме шампоана и препарата за съдове, и почна да ми се подобрява положението.

Общи условия

Активация на акаунт