Екзема по ръцете

• 66 065
  • 132
  •   1
Отговори
# 90
От външната страна на дланта ли е или от външната сърбили ви? Аз имам подобен проблем от години появяват се мехурчета които много сърбят и се пукат докато кожата се нацепи ! казаха  ми че е екзема /псориазис една от формите му !не успях да намеря крем който да ми помогне !!!! Прави ми впечатление че когато съм нервна и стресирана се появява повече !

Последна редакция: чт, 08 яну 2015, 23:36 от Fiore-79

# 91
  • София
Да същото, при мен са засегнати три пръста, сега е основно долната страна. И аз като че ли забелязвам,че при стрес, ядове се обостря.

# 92
  • ПРИ ЛЮБИМИТЕ ХОРА
Аз също съм така както описвате Fiore-79 и magnet_for_happiness.Дори когато е студено положението е ужасно с ръцете, въпреки че излизам с ръкавици и крем на ръцете.Когато съм нервна  положението се влошава, а също така забелязах че около цикъл пак се възпаляват ръцете ми.Имам чувството че вече няма спасение!

# 93
  • София
Да и при цикъл. Сега съм поръчала поредното мазило и ще споделя как е. Направо съм луднала тия дни от сърбежи, болки, нацепвания и мехурчета и лющене на кожа,яко съм яхнала метлата.

# 94
Милинка, как си. Има ли подобрение. Четох в старите постове, че си миеш ръцете с фрош. Защо не пробваш с измиващо олио на юсерин. Аз го ползвам за измиване и на ръцете и на тялото. После ръцете ги мажа с дексерил, а тялото с екзомега на адерма или с хемозе на юриаж. А вместо диета може да пробваш с пробиотици + омега 3. Май се изчерпах откъм съвети.  Много се надявам всички да се оправите.

# 95
Здравейте момичета, случайно видях темичката, при мен при екзема с нацепване и зачервяване отгоре на ръцете, което се появява след мокрене на ръцете обикновено през зимата, особено при често миене с течен сапун, много помага мазане с дефламол + смяна на сапуна с обикновен, т.е. е течен. Бях прочела за дефламола в интернет, някой препоръча, при мен има невероятен ефект  Peace

# 96
И при мен се появи от течен сапун.

# 97
  • София
Аз от много години ползвам серен сапун(има го в аптеките) мисля че той помага обаче за жалост напоследък го парфюмират доста, а това хич не е добре за проблемна кожа. Иначе съм пробвала с какво ли не, Алергозан, Судокрем, Нютроджена, един руски за проблемна кожа, тридерм, дипросалик, дипроджента, Епадерм,Юсерин- всичките не помагат кой знае колко. Последният който си купих и бях сигурна че също няма да ми помогне- някакъв за 2лв- от DM - BIOTEN за много суха кожа, за сега ми действа супер, НО е доста парфюмиран- пише че е с арганово масло и уреа. Да видим до кога ще има ефект, мажа се само вечер, че през деня - няма смисъл постоянно нещо трябва да мия и ефекта се губи. Това е от мен.

# 98
  • Плевен
Здравейте, на мен ми помогна това кремче http://apteka.framar.bg/30004777/%D0%B1%D0%B5%D1%82%D0%B0%D0%B4% … -15-%D0%B3%D1%80- Дано да съм била полезна  Simple Smile

# 99
Здравейте, имам същия проблем не знам какво да правя някой може ли да ми препоръча добър лекар в Пловдив от 4 години ръцете ми са по този начин

# 100
katq20, цитирам си постта от преди година. От тогава тази гад не е излизала , а 17години ме мъчи.

Здравейте момичета. Страдам от подобна екзема от дете, за всичките години са опитала много лекове и съм посетила много лекари. По принцип ми се появяват ситни пъпки пълни с течност, които сърбат, след като се спукат завяхват , кожата се нацепва и става на рани - това нещо е по стъпалата и по ръцете. Забелязала съм ,че се появят от препарати, от много студена вода,от спарване (ръкавици и изкуствени обувки). Това лято открих моят лек - каза ми го една медицинска сестра. Показах и ръцете ми - които Юли месец бяха целите на рани и пак бях сменила 3 крема. Лекарството се казва Маз на Вишневски. Изключително неприятно - кафяво и с ужасна миризма , но за 1седмица ме излекува и от тогава проблем нямам. Прилагах го заедно с Капки Ксизал - мажех си ръцете с дебел филм по кожата, слагах ръкавици и така приспивах. Надявам се да помогна на някой да се отърве

# 101
  • Пловдив
На мен не ми помогна за жалост  Sad

# 102
Здравейте, имам същия проблем не знам какво да правя някой може ли да ми препоръча добър лекар в Пловдив от 4 години ръцете ми са по този начин
Здравейте, аз съм с атопичен дерматит. Мога да препоръчам да тествате следната домашно приготвена смес: 1супена лъжица кокосово масло+7-8 капки чаено масло се разбъркват. Става мазна смес с аромат на камфор. Веднъж дневно (аз го правя вечер преди лягане) се намазва на засегнатите места (не по лицето). Облекчава сърбежа и лекува до известна степен.

# 103
Благодаря ви ,пробвах лекарството на Вишневски и има леко подобрение

# 104
Здравейте,и аз съм така от години. Ту добре,ту зле. Сега съм зле от 3 месеца. Искам да ви препоръчам theresienoil , олио за трудно затастващи рани. От него нацепеното ми минава за часове до ден.Сега вървя към оправяне благодарение на него. По принцип е доста скъпо 15 мл 70 лв, аз си купувам по 1мл -5лв. Едно такова пакетче ми стига за 4-5 дни.
Мисля да пробвам и вашите предложения- годжи бери , по един ден в седмицата да гладувам и да спра млечните продукти.

Общи условия

Активация на акаунт