В момента чета - 26

• 49 546
  • 733
  •   1
Отговори
# 135
Големи сте подстрекателки с 11/22/63. В някоя от темите бяхте дали линка към Читанка и я свалих да отлежава. Човече теб защо те препъна?

За Вакантния пост - аз нали бавно осмислям  ooooh! Flutter
Скрит текст:
тоя Хауърд дето спечели поста нали малко умря и сега ще трябва друг да избират. Тоест четох книгата и накрая действието пак се върна в началото. Е, за какво я четох?  Tired

Сега не знам какво да почна. Май ще е някое трилърче което се чете бързо и не изисква много осмисляне.
Пробвай "Пощальонът" Flutter
Има го в ел.вариант в МБ  Peace
Не съм си свалила МБ - много сложно ми се струва.

Започнах това: http://chitanka.info/book/5766-cherni-rozi

И аз искам Долангенгър в ел. вариант.

# 136
bmb - зарази ме нещо  Crazy Долангенгър в ел. вариант намерих само на английски в tuebl.

# 137
  • Варна
bmb - зарази ме нещо  Crazy Долангенгър в ел. вариант намерих само на английски в tuebl.

Cry

# 138
Мишчица, за сега нямам представа. Открих едно място в нета, където се продават 4те книги, без 5тата за 45 лв. ама някак си. .. да дам толкова пари нещо не ми се вярва.

Ще потърся от един познат, той е ходил при някакъв човек, който има цели 2 апартамента пълни с книги + един гараж. Може и да излезе нещо Simple Smile

Радвам се, че ви заразявам момичета, така заедно може и да открием по-бързо търсените от нас книжки  Peace

# 139
След малко започвам това:

Толкова слушах за тази книга и то все хубави неща, дано ме грабне и мен  Crazy

# 140
Аз продължавам с  "Трима мъже в снега" на Кестнер. Дали я има филмирана? Мисля, че ще е голям майтап, ако беше филм. Но като роман ... не съм очарована. Харесвам много детските книжки на Е.Кестнер и вероятно бях с по-големи очаквания.  Hug
На хартия чета "Безсмъртната Хенриета Лакс". Интересна е и не е тежка и тъжна. За сметка на това на моменти ми идва твърде медицинска и се връщам да препрочитам пасажи, за да ги разбера.

След тях ми се ще да прочета нещо на арабска/ислямска вълна.

Забравих да спомена, че под влияние на разни прочетени напоследък коментари, зачетох "Любов" на Шафак и .... определено не е моята книга  Naughty

# 141
  • София
Прочетох "Тайният живот на пчелите" - много хубава, тъжна, но изключително мъдра книга.
Оценка 4/5 дадох в ГР.

# 142
  • на североизток от Рая
 Аз прочетох

Норвежки автор, скоро коментирахме скандинавските автори. Мрачна книга, сякаш студено ми ставаше докато чета. Интересен сюжет, но не знам защо на корицата пише, че е трилър, а аз не мога да я определя книгата като трилър. Общо взето ми хареса, но не е нещо особено. 5/10

# 143
Ами аз в момента чета "Бялата масайка", изключително сериозна и интересна книга, която изисква съсредоточаване в нея.

По диагонал изчетох втората част на книгатакоятоненазоваме и започнах третата също по диагонал. Просто защото не изоставям книги ...

# 144
Аз снощи приключих със Завой на пътя на Никълъс  Спаркс ...не ме впечатли особено ,сюжетът не е особено оригинален , но пък се  четеше леко и бързо.
Сега започнах Изгубената дъщеря на Шилпи Сомая Гоуда(ох, какво име Laughing) преди съм чела положителни мнения за книгата и определено началото ми харесва , усещам ,че историята ще ме трогне.
Утре очаквам да ми доставят и Зимна приказка в Ню Йорк, на която възлагам много надежди, от трейлъра ми се струва ,че и филма  ще е интересен:)

# 145
  • На високо
Аз преполових Twisted Evil
Погълна ме тази книга, а все заобикалях вампирските истории.

# 146
  • София, България
И аз се чудя как някой може да зареже "Мизъри"?

Чета "Мидълсекс" и въздишам тежко, то бива да ми е скучна, бива ...  ooooh!

# 147
  • Плевен
Здравейте, искам да попитам срещал ли е някой "Мостът на Дрина"в ел. вариант. Току-що я прочетох и много ми хареса. Търсих, но не можах да намеря. И хартиеното издание е изчерпано.
По темата, отдавна не съм се включвала. То с мойте темпове на четене.....
В момента чета "Атентат" на Амели Нотомб. За пръв път се сблъсквам с автора. Надявам се да ми хареса и да прочета и други нейни.

# 148
  • София
Мона Лиза, много, ама наистина много често забелязвам, че мнението ми съвпада с твоето... Никак не бях очарована от "Мидълсекс"..., а на всичкото отгоре е толкова обемна...  Peace

kalinua, не съм срещала "Мостът на Дрина" в електронен вариант, а не съм виждала и по-новото й издание. Аз я четох в онзи супер-стар вариант... И бих си я купила веднага, ако някой се навие читаво да я преиздаде. Страхотна книга!

# 149
Мона Лиза, много, ама наистина много често забелязвам, че мнението ми съвпада с твоето... Никак не бях очарована от "Мидълсекс"..., а на всичкото отгоре е толкова обемна...  Peace

kalinua, не съм срещала "Мостът на Дрина" в електронен вариант, а не съм виждала и по-новото й издание. Аз я четох в онзи супер-стар вариант... И бих си я купила веднага, ако някой се навие читаво да я преиздаде. Страхотна книга!
Тъкмо щях да пиша на Мона Лиза - и аз като вас за "Мидълсекс"  Laughing (ние с нея и "Старецът, който..." толкова харесахме). Но все пак ще опитам и другата книга на Юдженидис.  

А "Мостът на Дрина" на изд. "Унискорп" била с още по-хубав превод, но наистина не се намира.

Аз още съм с леля Беси Глас.  Laughing

Скрит текст:
"При това „честно предупреждение“ госпожа Глас, която отново се бе втренчила в синьото килимче, кимна разсеяно. И в същия миг, заслужава да подчертаем, ако Зуи бе видял лицето ѝ и особено очите ѝ, вероятно би го обзел силен порив, мимолетен или не, да си вземе думите назад, да възсъздаде по друг начин, да преиначи повечето от това, което бе казал от началото на разговора им – да поусмири, да смекчи казаното. От друга страна, можеше и да не е така. През 1955 г. да изтълкуваш правдоподобно изражението на госпожа Глас и особено на огромните ѝ сини очи, беше много рисковано начинание. Докато преди, няколко години по-рано, само очите ѝ можеха да съобщят (на хората или на килимчетата за баня) новината, че двама от синовете ѝ са мъртви — единият се е самоубил (най-свидният, най-сложно акордираният, най-благият ѝ син), а другият — загинал  във Втората световна война (нейният единствен син с весел и безгрижен нрав), — докато някога само погледът на Беси Глас можеше да съобщи всичко това с такова красноречие и видима склонност към задълбаване в детайлите, че нито съпругът ѝ, нито някое от порасналите ѝ живи деца биха могли да го понесат, сега, през 1955 г., тя бе склонна да използва същото това ужасно келтско сечиво, за да предаде — обикновено от входната врата, че новият разносвач не е донесъл навреме агнешкото бутче за вечеря или че бракът на някоя си полуизвестна холивудска кандидатка за слава бил здравата разклатен."

"Франи и Зуи", Дж. Д. Селинджър

Общи условия

Активация на акаунт