Тичане

• 41 100
  • 748
  •   1
Отговори
# 30
  • София
Имам питане към редовно тичащите, защото все някога са били начинаещи.
Тъй като работата ми е много застояла, от около месец започнах да се раздвижвам на пътека във фитнеса. Започнах с бързо ходене, като от време на време подтичвам, но твърдо съм решила да не се претоварвам и да го правя "колкото мога". Дотук добре, но от седмица изведнъж, започнаха зверски да ми се подуват краката - направо ми умаляха обувките, а дори и като бременна не съм отичала така. Другото, което ме притеснява е една странна болка в задната част на единия крак, по дължина на цялото бедро. Дали е възможно, все пак да съм се претоварила? Ходя/тичам 5 дни в седмицата за мининум 40 минути, често и по час. Събота и неделя просто нямам сили...

Скрит текст:
(Последните години, натрупах 10-15 кг., които допълнително ми тежат... но това е друга тема Sad )

# 31
Напълно е възможно да е от претоварване, щом сте водили застоял живот. Аз преди години във фитнеса от една никаква тренировка си бях докарала такъв спазъм на мускулите на прасците, че един ден не можех да си разпъна краката изобщо и ходех като инвалид Sad Не си поставяйте високи цели в началото, но гледайте да сте редовна. Мисля, че в първите 2-3 месеца това трябва да е главната цел. При 40-50 мин дори и бързо ходене ще даде резултат. Най-добре навън, защото на пътечката тичането е по-друго, а и еднообразието може да ви откаже.
За подуването на краката не знам...на мен ми отесняват обувките при повече километри, но не съм забелязала да се подуват. Ако имате някакви здравословни проблеми, може би е добре да се консултирате с лекар.

# 32
  • София
Съгласна съм с горното мнение + бих препоръчала консултация с нефролог. Отокът около глезените може да говори за задържане на вода, което сочи недобра работа на бъбреците.

Също според мен можеш да включиш и хранителен режим за да свалиш някой и друг килограм, защото ставите ни различно се натоварват когато носят 60 кг и 80 кг (примерно).

Аз сега съм точно на този етап, влязох във форма, по-издръжлива станах, но усещам, че съм си тежка да се нося и ти бягайки. Трябва да сваля 7-8 кг.

# 33
  • София
  bouquet
Благодаря ви, момичета! Значи, продължавам с тренировките и внимавам да не се претоварвам и да не си вдигам летвата прекалено високо. Общо взето, вашето мнение доближава моето Simple Smile
Иначе, в най-скоро време съм решила да си направя общи изследвания и непременно ще проверя и бъбреците, въпреки че за тях съм почти сигурна, че са ОК.

# 34
Забравих да спомена, че маратонките си взимам с цял номер по-големи отколкото нормалните обувки. Това по препоръка на различни източници за тичане.

# 35
След голямо мислене и избиране, си поръчах тези маратонки. Не се шашкайте колко са шарени  Mr. Green

http://www.bruegelmann.de/asics-womens-gel-nossa-fast-2-flash-ye … -pink-356882.html

Преди малко дойдоха и сега ще ги пробвам за едно тичане. Взех 38 номер, нося 36-36,5. На големина ми пасват добре. 

mimeime, давай, не се отказвай! Дай си ден два почивка и подхващай тренировките пак. По-принцип, раъпростаняваща се болка в целия крак, може да идва и от нервите на гръбначния стълб, лумбалната част. Може и нещо сухожилията да се обаждат, ако си се претоварила настина.
Отоци по кракара може да идват и от сърцето, не само от бъбреците.

Хубава вечер, спортни   bouquet

# 36
  • София
Ауууу, страшно много ми харесват маратонките ти, Имате поща! Със здраве да си ги носиш и много километри да пробягаш Simple Smile

И аз съм все като цветен телевизор със спортното облекло, че са все крещащи цветове спортните стоки, но ми харесват доста.  Mr. Green

Тази вечер направих грешката да хапна по-обилно и се надявам сега като ида да тичам да не ми е много тежко.
Снощи пък имах друг проблем - заради дъжда имаше супер много охлюви и червеи по пътеката, лошото беше, че беше и тъмно и все се стрясках като храсне някоя черупка. Много ми беше неприятно - вече след дъжд ще тичам само по светло.

# 37
Този трик за 1 номер по-големи маратонки не го знаех, но при следващата покупка ще го приложа... Hug

Аз не ям преди бягане, дори и по 3ч да е, пак се чувствам тежка, гледам да е само ядки или някакъв плод.  Peace

# 38
Супер маратонки!

И аз тичам с доста ярки дрехи. Такива ги правят, сигурно, за да се забелязваме като профучаваме през парка  Laughing

Засичате ли си трасето с гпс програми? Кои ползвате? Аз - runtastic.

Не яжте до 40 мин преди тренировка. Ако се налага - може банан.

# 39
  • София
Оооо то беше час и половина преди тренировка и пак тичах на инат. Много ми беше неприятно, но така е като не погледнах часовника на време.

Знам си аз, че 3 часа преди бягане не трябва да ям, но...

Имам 3 приложения за следене на тренировката, но още не съм ги ползвала - runtastic, Sports Tracker и RunKeeper (това е нещо като личен треньор, който ти помага да си поставяш цели и уж те мотивира да си ги постигнеш). Все забравям да си пусна някое, само свалям Simple Smile

А днес тичах без музика и ми се плачеше, развалиха ми се слушалките  Cry

# 40
Бягам винаги с включено Ендомондо, страшно много ме мотивира, следя се времето, километрите, кой лайква, кой коментира, много доволен  Flutter
Маратонки по-голям номер, хм, не го знаех, моите са си моя номер и ми е супер!  Hug
Аз да спирам да чета, ама да хуквам, че тази седмица нямам запис още  Blush

# 41
Идвам да си докладвам новите маратонки.  Mr. Green Тичах 6 км с тях, бяха ми комфортни, нямах чувството за нова обувка. Знам, че не се прави така, директно да се хукне да се бяга с тях, ама пусто нетърпение.  Blush

В спортното облекло и аз съм като папагал. Все се хвърлям на шарении. Може би, понеже работа ми изисква еднообразно и едноцветно облекло ежедневно, та ме избива на цветно при всяка възможност.  Crazy

Ще го пробвам това Ендомондо. Мен много ме мотивира като си чувам резултатите докато бягам. Така имам и представа дали напредвам.

# 42
  • София
...
mimeime, давай, не се отказвай! Дай си ден два почивка и подхващай тренировките пак. По-принцип, раъпростаняваща се болка в целия крак, може да идва и от нервите на гръбначния стълб, лумбалната част. Може и нещо сухожилията да се обаждат, ако си се претоварила настина.
Отоци по кракара може да идват и от сърцето, не само от бъбреците.

Хубава вечер, спортни   bouquet
  bouquet

Да, вероятно е някое сухожилие, точно така го чувствам. Вече имам една тренировка, след 3 дни почивка и добрата новина е, че положението не се влоши, така че продължавам.
Сърцето е проверено и слава Богу е ОК, предстои ми проверка на общото здравословно състояние - ще си пускам пълни изследвания, ама след известно време, че първо очаквам едни "войски" в портмонето, както се казва. Grinning

п.с. Маратонките са много яки и са любима марка  Peace

# 43
След голямо мислене и избиране, си поръчах тези маратонки. Не се шашкайте колко са шарени  Mr. Green

http://www.bruegelmann.de/asics-womens-gel-nossa-fast-2-flash-ye … -pink-356882.html

Чудни са ти маратонките! Честито!
Като цветове залитам по черно-люлякови комбинации, или черно-тъмно лилаво. Иска ми се да се разнообразя скоро с нещо ново.
Тичам сутрин на гладно най-вече, по някога вечер или на обяд, според зависи, а и според сезона.
Не свалям обаче. Имам си едни 5-6 кила за сваляне от две-три години, които ме тормозят много. Свалям 3, задържам ги, после пак ги качвам и така вече две години. Още не мога да намеря цаката на храненето....но не се отказвам.

# 44
  • София
Deziderata, и аз не свалям, но имам чувството, че започнах и повече да се храня откакто тичам.

Аз вчера си оцених маратонките - след дъжда онзи ден много се бяха накаляли и вчера ги изпрах, съответно излязох да тичам с едни стари кецове. Е познайте! Сега съм с набити възглавнички! Отделно онзи ден паднах по стълбите и съм цялата синя, та днес ходя като робокоп  hahaha

Някоя от вас има ли пулсомер?

Общи условия

Активация на акаунт