На добър час в ПЪРВИ клас! - 7

• 44 975
  • 742
  •   1
Отговори
# 540
  • у дома
здравейте,
при нас имаше обява за състезанието Математика без граници.
Ще ходим на него. Нещо знаете ли за това състезание?

И" при нас също ще се провежда-аз погледнах и видях,че от тази година за пръв път има за първи клас...
Ето от тук свалих задачи  http://www.mathematicalmail.com/category.php?id=64 ,обаче още не ги е решавал...

ston ,браво на детенце,то си е за гъделичкане!

# 541
Кога е това състезание без граници..

# 542
bubcheto15, благодаря много!   bouquet
Сега ако ми кажеш и къде да проверя точките на останалите, че не помня моето колко имаше. Praynig Hug
За кой град?
София. Peace

# 543
  • у дома
Кога е това състезание без граници..

Състезанието се провежда в удобно за училището време в периода от 21 до 27.04.2014 г.;

# 544
  • София

И" при нас също ще се провежда-аз погледнах и видях,че от тази година за пръв път има за първи клас...
Ето от тук свалих задачи  http://www.mathematicalmail.com/category.php?id=64 ,обаче още не ги е решавал...

свалих задачите, но като ги прегледах ми се струват по-трудни отколкото на тези на кенгуруто или по-скоро начина на формулиране на задачите  newsm78.....

# 545
Точно тези задачи класната на сина ми каза да ги погледнем, че били интересни. Но не знам дали ще записват за това състезание, кога е и пр. подробности.
Според мен не са по-трудни, отколкото на кенгуруто. Но пък си зависи от детето. Има такива, които се справят по-добре с пространствени задачи, а други с логически, с текстови. За моя първокласник определено тези са по-лесни.
ston, браво на детето.
Иво има 65 точки на кенгуруто. По-малко, отколкото очаквах според това, което сподели, че е решил. Но повече, отколкото очаквах по принцип да направи на това състезание.

# 546
  • София

свалих задачите, но като ги прегледах ми се струват по-трудни отколкото на тези на кенгуруто или по-скоро начина на формулиране на задачите  newsm78.....

Пух, до кога е срока за записване в нашето училище? Нашата класна отсъства, а заместничката не е казала нищо. newsm78

На Великденското се тръшна и отказа да отиде. Решаваме вкъщи от предишните години, но някакси не успява да се съсредоточи като решаваме заедно.

# 547
  • София
Аз пък съм на вълна задачи от Великденското, но повече от няколко теми няма да успеем до събота да решим. Според близначките те били по-трудни от Кенгуруто тази година..
За новото състезание, което обсъждате при нас не са споменавали, но мисля да го пропусна, че много станаха.

# 548
  • София
Reni,
не знам кога ще се проведе - класната само правеше списък на децата, които ще ходят и събираше пари. Таксата е 4 лв.
Говори утре със заместничката, едва ли е изтекъл срокът, ако ще се провежда след Великден.

# 549
Според близначките те били по-трудни от Кенгуруто тази година..
На Великденското трудността му много варира. Задачите отт 2006-та и 2007-ма са доста трудни, а от 2010-2011-та нататък вече трудността спада главоломно.
Ако нямате време за всички, решете поне последните 3-4 години, трябва да е достатъчно, особено ако не се затрудняват.

# 550
Kaзахстанските задачи поне 1/2 ги има 1:1 в сборника на Рухова, вчера ги .. При нас голям зор е броенето на фигури, как ги нагажда .. вижда най-големия отговор и после ги търси  Mr. Green

# 551
  • София
Материалът заложен в учебниците се променя, съответно се променят и състезанията.

# 552
В учебниците освен сметки до 20, друго няма. Поне в този на "Просвета".

# 553
  • София
Да, тази година само смятат до 20, а не ми се мисли как другата ще трябва да знаят таблицата за умножение и да умновават и делят.

# 554
Да догодина имат 2 месеца за смятане до 100 и се почва с умножението newsm78, кото междувременно трябва да са научили таблицата през лятото

Общи условия

Активация на акаунт