На добър час в ПЪРВИ клас! - 7

• 46 604
  • 742
  •   1
Отговори
# 75
  • София
  В нашето училище 145-то, тъй като всички са и към Шилер заниманията са да 5 следобед. 4 от дните сме ги записали и на допълнителни занимания за да може да са до 6 часа. Няма как и двамата сме на работа и дори и така малко трудно се организираме понякога.

# 76
Понтес, ти си пристрастна! Hug И без това си една от първите, които я видя след раждането! Wink

# 77
Лекси, от къде намираш задачите от австрийското кенгуру?
Иска ми се да видя и други, и непреведени ми вършат работа.

# 78
  • София
Лекси, от къде намираш задачите от австрийското кенгуру?
Иска ми се да видя и други, и непреведени ми вършат работа.
Най-отдолу има много линкове: http://en.wikipedia.org/wiki/Mathematical_Kangaroo  (уж европейско, а има и иранско даже  Wink

# 79
Много благодаря Simple Smile
Не е европейско, то си е австралийско по принцип, ние участваме в европейския му клон, иначе има по целия свят. Канада, САЩ, Малайзия...

# 80
Днес си имам малка колежка на работата. Вчера бяхме на зъболекар, че от няколко дни я боли зъбче и тя го остави отворено. Има гангрена и такава била практиката. Да, но вчера на два пъти при хранене й попадаше храна в дупчицата и я заболяваше много, плачеше. След почистване бързо отшумяваше болката, но не посмях тази сутрин да я пратя на училище. Излишно е да казвам, че тя е изключително доволна. Взели сме си писане, но поседява и на компютъра  Wink. Пазари се да получи дюнер за обяд.

# 81
Да минава бързо!
Винаги съм се чудила как се обработват зъби на малки деца. Моите, слава Богу, са ходили на профилактични прегледи само. Големият има 4 пломби, но след V клас, когато общо взето вече можеше да седи мирно. Аз за първи път имах пломба в ХІ клас чак, вече като голям човек.
Все съм си мислила ако на малкия се наложи нещо да се прави, как се процедира? Слагам им упойка /местна/ или нещо друго?

# 82
Благодаря!  Hug Нашата й слага упойка, както на възрастните. Но първо пръска малко да изтръпне и после с инжекция. Неприятна е процедурата, всички знаем, има малко плач, но тя знае, че после докато работи с машинката няма да има болка и някак приема нещата. Правили сме вече поне две пломби. Но имаше проблем при първия опит, беше и по-малка де. Не пожела да отвори устата, хапеше наред и зъболекарката и баща си и който беше наоколо  Embarassed. Вадили сме и зъб.

# 83
Ох, болна тема ми е това. На моят младеж, докато му видя петното за кариес и му запиша час и то вече станало на пулпит Sad. Има вече 5 пломби. Последният път му записах час за един зъб и докато стигнем до зъболекаря ме се беше образувало гнойно топче на друг. Добре поне, че отворя устата без проблеми. За сега са му ги правили без упойка.

# 84
  • София
При нас засега само много начални кариесчета са правени, без упойка, няма проблем, оъваря, седи не мърда и казва, че не боли. Направо с кеф ходи.

# 85
И на дъщеря ми без упойка. Два пулпита изтърпя да й обработят, с големи стенания и викове  Confused Обаче си отваряше устата и търпеше. За всеки от зъбите ходи по 3-4 пъти, докато се изчисти хубаво и всеки път - много болезнено.
Преди това не можех по  никакъв начин да и обясня колко е важно да си мие зъбите. То не бяха лекции, то не бяха книжки за Чук и Пук, нищо не помагаше. Нищо! След посещенията при зъболекаря никога повече не съм я гонила с четката. По-прилежна от нея няма  Laughing
Някои неща просто трябва да ги разберат от личен опит.
Сега като ходи на контролен преглед се притеснява дали пак няма да има някой кариес, но никога няма. Така вижда, че от старанието има резултат и продължава да го полага.

# 86
Вие ме ужасихте- пулпити, без упойка. То и аз малко откъм зъболекари съм страхлива, абе много съм даже, но ходим да ни гледат.
Моите се мият редовно, но доколкото съм говорила със зъболекари е много индивидуално това, със зъбите. Много са факторите, основно било храна, оттам- киселинност на слюнката, гъстота на самите зъби, ген, чак тогава идвало редовното миене.

# 87
Judy, то при пулпитите на млечните зъби не се вадят и почистват нерви на корените:), за това става номера без упойка:).

# 88
А, така може. Аз съм имала един пулпит понеже на постоянен зъб и не можах да си го представя на малко дете и то без упойка това чудо...
А какво се прави при пулпита при малките, тогава?

# 89
Почиства се зъба и се слага лекарство, което се сменя два-три пъти преди да се затвори.

Общи условия

Активация на акаунт