Баба Марта е на прага, за юлските бебоци мартенички стяга - Тема 10

• 29 816
  • 739
  •   1
Отговори
# 570
  • Бургас
 Добро утро и Честит Празник на всички! bg bg bg

Ние вчера за първи път гледахме колички с ММ и аз имам вече нов фаворит

Това е и нашия избор за количка, още докато я погледнах и се влюбих в модела

# 571
Честит празник и от мен, мами!

# 572
Относно отпуските - ако сте болничен или отпуска по майчинство никой не може да ви накара да ги ползвате. С пумпал излезнах болничен юни месец 2012, не бях ползвала нито един ден отпуска, от ноември 2012 вече майчинство и до сега, като от майчинство излизам от юни тази година с този 45-дневен болничен и веднага след това отново майчинство. Т.е. отпуските за 2012, 2013 и 2014 не са ми пипани изобщо, и, живот и здраве догодина до юли ще е майчинството, значи още и за 2015 .. Смятайте, кажи-речи 4 месеца, които, ако се върна на работа ще трябва да чистя или на куп, или лека полека, или, ако реша да сменям работа ще трябва да ми изплатят. И в двата случая е най-добрият за мен вариант, тъй като ще имам допълнително време с децата за да ги адаптирам към ясли и т.н. .. Така че помислете дали е нужно сега да си използвате отпуските ..

Ако не взема тазгодишната отпуска, до другата година ще имам 60 работни дни, и ако изкарам до край майчинството + 30. Физически не е възможно да взема толкова дни някога, докато съм в трудоспособна възраст, а миналогодишната отпуска ще изгори.

# 573
Относно отпуските - ако сте болничен или отпуска по майчинство никой не може да ви накара да ги ползвате. С пумпал излезнах болничен юни месец 2012, не бях ползвала нито един ден отпуска, от ноември 2012 вече майчинство и до сега, като от майчинство излизам от юни тази година с този 45-дневен болничен и веднага след това отново майчинство. Т.е. отпуските за 2012, 2013 и 2014 не са ми пипани изобщо, и, живот и здраве догодина до юли ще е майчинството, значи още и за 2015 .. Смятайте, кажи-речи 4 месеца, които, ако се върна на работа ще трябва да чистя или на куп, или лека полека, или, ако реша да сменям работа ще трябва да ми изплатят. И в двата случая е най-добрият за мен вариант, тъй като ще имам допълнително време с децата за да ги адаптирам към ясли и т.н. .. Така че помислете дали е нужно сега да си използвате отпуските ..

Ако не взема тазгодишната отпуска, до другата година ще имам 60 работни дни, и ако изкарам до край майчинството + 30. Физически не е възможно да взема толкова дни някога, докато съм в трудоспособна възраст, а миналогодишната отпуска ще изгори.
Нищо няма да изгори. Защо да не е възможно да си вземеш 90 дни накуп след майчинството?
Между другото по този въпрос един ден казаха че синдикатите на работодателите били внесли предложение този пл.отпуск по време на майчинство да отпадне. Но дали ще го приемат някога един бог знае  newsm78

# 574
Добро утро и bg
Добре дошли на всички нови мами, колкото повече, толкова повече дето се вика Laughing
Сутринта ММ още спи и аз взимам компа да ви попрочета, че с нашата ваканция и всички вкъщи рядко се включвам. Та, ММ отваря едното око поглежда екрана и вика "пак твоята дрога" Joy
Така че хубав ден на всички зависими бременеещи от мен

# 575
  • София
milevami, мимето е напълно права - тези дни отпуска са ти по закон и никой и никога не може да ти откажее да ти ги даде - че нали ще си съдиш работодателя, ако ти откаже, то е ясно най-вече на него. Точно след майчинство най-лесно ги дават накуп, дали ще си 1 година майчинство или година и 3 месеца на него му е все тая. При мен, както ти писах, се събират 120 дни, и то, ако не си карам втората година майчинство сега. Иначе може и 150 да станат Grinning

# 576
  • Варна
Здравейте, мами! Честит празник на всички.

Мира, гледай ти, светът е малък (или Варна  Mr. Green). За Хариева имам предвид.

Елпет, настръхна ми косата като прочетох какво преживяване сте имали. Аз съм много настръхнала срещу държавните градини. Имах "злата участ" да се налага да ходим на частна една година и сега само сравнявам и се ядосвам.  ooooh!

За отпуските вече са писали момичетата........... По принцип за един работодател най-малко лошия вариант е да ви даде всички отпуски на куп веднага след майчинството, защото така или иначе вие сте отсъствали една или две години и още 2-3-4 месеца не е кой знае какво. Другото нещо е, че от деня, в който детето ви започне да посещава детско заведение, майчинството приключва. Вие трябва да се върнете на работа, а детето обикновено в първия месец ходи за по няколко часа. Да не казвам, че може да отнеме и доста повече време. Какво правите тогава, ако няма кой да го взима вместо вас? В този случай натрупаната отпуска е голямо спасение. А нашите бебета са юлски, а ще тръгнат на ясла, градина септември. Юли като ви свърши майчинството, август и септември (и октомври и ноември за адаптация) какво ще правите? Моят съвет е да не си я хабите сега отпуската, ще ви е много нужна. Разбира се, зависи и кой кога ще се връща, кой ще гледа детето, когато не е на градина и т.н. Аз говоря в общия случай.  Peace Peace Peace

# 577
Добро утро пупета! Честит празник! bg

# 578
Здравейте,Честит Празник на всички.Аз да ви попитам случвало ли ви се е да се сабудите сутрин сас силно чувство на глад.Сутринта направо щях да си припадна,хапнах и се пооправих и сега пак страшен глад,направо ми прималява чак.Струва ми се че започна да ми става така откакто влязох в 21седмица.Дали е вазможно.

# 579
Добро утро мами! Честит празник! bg

# 580
Ох мами много ми е зле мисля че имам цистит Sad нали е това дето постоянно ми се пишка а няма особено много за пишкане. Някоя била ли е така, че направо не знам какво да правя. Имам чувството че ще се пръсна направо и ме боли. Дали е опасно за бебето? Мога ли да пия нещо да ме облекчи. То пък нямам нищо пффффф да пращам мъжа до аптеката?

При мен цистита се прояви още в началото на бремеността. Моят доки ми предписа No-Spa 3x1 и Урокомфорт с червена боровинка. Мина цяла седмица докато ме успокои, доста е некомфортно.

# 581
Здравейте милички  Wink Честит празник на всички !!!  bg bg bg

# 582
Честит празник мами!!!  bg bg bg
Nina_88 шапките са от този сайт http://www.chochkobochko.com/index.php?route=common/home
Ние вчера за първи път гледахме колички с ММ и аз имам вече нов фаворит

Благодаря за сайта,има интересни нещица.
И аз от два дни я гледам тази количка, каква е разликата и с Adbor Zippy ?Как изглежда Adbor S Line, маневрена ли е?В цената влиза ли кошчето за кола?Сега намерих магазина в Стара Загора, май се намира около Айкото нали?

# 583
Честит празник момичета Simple Smile Ние вчера гледахме колички.Много ми хареса тази :
http://www.hippoland.net/chicco-kolichka-3v1-trio-living-brawnie , но таткото нещо е скептичен към големината на колелетата.Трябвало да бъдат големи .... Според него по неравсност ще е много трудно ....Вие какво мислите ?
bee_di, много е хубава тази количка.Само да не беше толкова голяма в сгънато състояние .... Ще се опитаме да я намерим и тук в София да я видим на живо.
На чико хубавото е, че  сгъването е тип чадър.Много компактна и с една ръка може да се сгъне и разгъне .....
Тук на този сайт не са дали подробна информация за чико количката.Но нещата които много ми харесаха е че, големият кош много лесно може да му се променя наклона, да не е пълно легнало.Много голям сенник има,почти напълно закрива количката....Коша също е голям.....Багажника отдолу е голям.....абе всичко което търся.Само да беше с по- големи гуми,че и таткото да я хареса .... Simple Smile

Последна редакция: пн, 03 мар 2014, 11:36 от leaaa

# 584
Леаа много ми хареса избора ти. Аз друго си мислех  newsm78, както ме подсети една мама, в моя случай трябва да е тясна, за да влиза в градския транспорт. Аз също съм пръвърженик на големите гуми. Ноо както каза въпросното мамче с тази количка, която има тябва да чака половин ден на спирката за да мине подходящ трамвай. Тя си е решила проблема за момента със слинг до 3мес., а сега с коша за колата който е 7.5 кг. което и откъсва ръцете ама . Вие какво ще кажете по въпроса за градския транспорт и подходящите колички ?

Общи условия

Активация на акаунт