Баба Марта е на прага, за юлските бебоци мартенички стяга - Тема 10

• 29 870
  • 739
  •   1
Отговори
# 555
  • Варна
Ох мами много ми е зле мисля че имам цистит Sad нали е това дето постоянно ми се пишка а няма особено много за пишкане. Някоя била ли е така, че направо не знам какво да правя. Имам чувството че ще се пръсна направо и ме боли. Дали е опасно за бебето? Мога ли да пия нещо да ме облекчи. То пък нямам нищо пффффф да пращам мъжа до аптеката?

От моя личен опит мога да ти препоръчам като нещо допълнително, но много облекчаващо - липов чай в промишлени количества. Не е вреден за бременни, а наистина много помага. Когато аз имах цистит лекарката ми каза да го пия вместо вода и си носих по 1 бутилка с липов чай на работа. Сега също пия, защото имам болки при уриниране (в корема), макар че изследванията ми са отлични. Помага ми и бързо ме облекчава.

# 556
Sisi_28 А ИгМ пускала ли си? Имала ли си контакт наскоро с болен? Ако само ИгГ е положително, значи си я карала и имаш имунитет.
пусках само ИгГ ( дали съм  я карала така ме посъветва доки) ,да имам контакт с малкият вече му е трети ден и така се е изпъпчил милия че само сигърно на пишлето има 30 пъпки ужасно е

# 557
Sisi_28 А ИгМ пускала ли си? Имала ли си контакт наскоро с болен? Ако само ИгГ е положително, значи си я карала и имаш имунитет.
пусках само ИгГ ( дали съм  я карала така ме посъветва доки) ,да имам контакт с малкият вече му е трети ден и така се е изпъпчил милия че само сигърно на пишлето има 30 пъпки ужасно е
ОК, положителен ИгГ значи текуща или прекарана инфекция. Ако нямаш друга симптоматика, с голяма вероятност си я прекарала и сега си в безопасност. Но редно беше да ти назначи и ИгМ, след като имаш и болен в къщи просто ...

# 558
  • София
Искам и да питам нещо свързано с платения отпуск - за тази година имам 25 дни, от които не съм ползвала нищо. При положение, че отпускът ми по майчинство започва в средата на юни, ще имам ли право на тия 25 дена преди това, или само на част от тях?
Можеш да си ползваш платения отпуск по всяко време на годината, стига да имаш 8 месеца трудов стаж.

# 559
VeryMe  благодаря ти ще видя какво ще каже в вторник

# 560
Искам и да питам нещо свързано с платения отпуск - за тази година имам 25 дни, от които не съм ползвала нищо. При положение, че отпускът ми по майчинство започва в средата на юни, ще имам ли право на тия 25 дена преди това, или само на част от тях?
Можеш да си ползваш платения отпуск по всяко време на годината, стига да имаш 8 месеца трудов стаж.

ОК, мерси. Някъде бях мярнала, че отпуск се начислява за отработени дни през годината, а аз тази ще работя най-много до юни. Хич не съм на "ти" с тези неща. Тогава изниква и друг въпрос, ако не ги ползвам сега, дали ще мога след майчинството, при положение че в нашата фирма отпуска не може да се прехвърля за другата година... но за това ще говоря с шефовете.

# 561
Здравейте, мамита!
Гледам за цистит си говорите.Споменах ви, че имам бактерии в урината и доки каза да пусна стерилна. Пуснах, но тя пък излезе без развитие на бактерии. А сега ми кажете какво е това нещо? newsm78
За зъбите - наистина е по-добре да се лекуват навреме. Бебето на една от майките, с която бях в родилното, беше на АБ. Та акушерките я питаха дали не е имала проблеми със зъбите през бременността и , че това  може да е причината.

# 562
Здравейте, мамита!
Гледам за цистит си говорите.Споменах ви, че имам бактерии в урината и доки каза да пусна стерилна. Пуснах, но тя пък излезе без развитие на бактерии. А сега ми кажете какво е това нещо? newsm78
За зъбите - наистина е по-добре да се лекуват навреме. Бебето на една от майките, с която бях в родилното, беше на АБ. Та акушерките я питаха дали не е имала проблеми със зъбите през бременността и , че това  може да е причината.
Ми замърсена проба, най-вероятно. Щом нямаш растеж.. на стерилната

# 563
Ох, и аз не знам вече на какво да вярвам. Ще видя докито какво ще ми каже. Доста се бях изплашила, че майка ми( незнайно как и защо) бърсала дреби с моята кърпа. И съм се засилила да давам  и негова проба. По този повод да питам мъжките мами - освен с колекторче за стерилна урина, мога ли да взема такава по др. начин? Мин. седмица го дреби час и кусур и не пожела да се изпишка.

# 564

ОК, мерси. Някъде бях мярнала, че отпуск се начислява за отработени дни през годината, а аз тази ще работя най-много до юни. Хич не съм на "ти" с тези неща. Тогава изниква и друг въпрос, ако не ги ползвам сега, дали ще мога след майчинството, при положение че в нашата фирма отпуска не може да се прехвърля за другата година... но за това ще говоря с шефовете.

А аз, мами, изчиствам още миналогодишната отпуска от следващата седмица - 6 работни дни. После имам 30 работни за тази година и смятам след Великден да ги съединя с отпуската за подготовка за раждане. Нали става или е много нагло пред работодателя?

# 565
  • София
Относно отпуските - ако сте болничен или отпуска по майчинство никой не може да ви накара да ги ползвате. С пумпал излезнах болничен юни месец 2012, не бях ползвала нито един ден отпуска, от ноември 2012 вече майчинство и до сега, като от майчинство излизам от юни тази година с този 45-дневен болничен и веднага след това отново майчинство. Т.е. отпуските за 2012, 2013 и 2014 не са ми пипани изобщо, и, живот и здраве догодина до юли ще е майчинството, значи още и за 2015 .. Смятайте, кажи-речи 4 месеца, които, ако се върна на работа ще трябва да чистя или на куп, или лека полека, или, ако реша да сменям работа ще трябва да ми изплатят. И в двата случая е най-добрият за мен вариант, тъй като ще имам допълнително време с децата за да ги адаптирам към ясли и т.н. .. Така че помислете дали е нужно сега да си използвате отпуските ..

# 566
  • Варна
Да се включа за отпуските и лягам. По принцип и моя работодател държи да не се прехвърлят отпуски, но пък аз с първата си бременност 2011г. като излязох в болнични бях ползвала едва 5 от 22та дни, които ми се полагат. Та сега есента изчистих отпуската за 2011, 2012, 2013 накуп(моя работодател така предпочете, понеже така и така колежката, която ме заместваше по време на майчинството, можеше да ме замества и по време на отпуската). Бяха ми много полезни за адаптацията на малкия в яслата. И тъкмо когато трябваше да се върна, се присъединих към вас.  Laughing

# 567
  • Телиш/Плевен
Добро утро и честит празник, мамчета! bg bg bg

Да сме горди, че сме българи не само днес! И дано се раждат все повече българчета.  bouquet

# 568
 bg bg bg Честит Трети Март, момичета Simple Smile
Присъединявам се към поздрава на Лале в дъжда Simple Smile
Хубав празник на всички !

# 569

А аз, мами, изчиствам още миналогодишната отпуска от следващата седмица - 6 работни дни. После имам 30 работни за тази година и смятам след Великден да ги съединя с отпуската за подготовка за раждане. Нали става или е много нагло пред работодателя?

става става и аз така ще правя.Пада ми се точно до Велик ден да съм на работа и после пл.отпуск и болничния  Grinning

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК ТУМБАЧЕТА!

Общи условия

Активация на акаунт