Баба Марта е на прага, за юлските бебоци мартенички стяга - Тема 10

• 29 862
  • 739
  •   1
Отговори
# 105
Здравейте и от мен! Ето че мина и  моята ФМ И аз от вълнения не спах, пък и не спря да ме боли корем, дори поревах от болка/явно някой нерв се бе прищипал/.
Моите двама мушмороци бяха на пушка /сигурно защото преди прегледа изядох една шоколадова вафла/
Потвърдено е -момиче и момче са!  newsm04 Той е 267 грама, а тя е 239 грама фина госпожица
Всичко при тях е наред. Ноо шийката е взела да поддава под влияние на тежестта и се е скъсила до 3.5 см. Аз моля мамите със серклаж на горещо да споделят с мен при какви обстоятелства са го правили, за сега няма да ми правят, но все пак да питам..  Praynig
yulianka, Mama Sancho, Мимето14 успех момичета! Днес е хубав ден и за всички ще е така . Ще имате чудесни ФВ:hug:

# 106
elpet да ти кажа и аз не съм сигурна за помпите от ибей, обаче ако те устройва механична помпа, виж какъв комплект има тук: http://www.mothercare.com/Philips-Avent-Complete-Natural-Starter … 5,default,pd.html

Този комплет ми се вижда на добра цена, като се има в предвид и че съдържа доста неща.
Аз май ще се откажа от шишетата на Tommee Tippee и ще се доверя пак на изпитаните Avent.  newsm78 Някоя от вас ползвала ли е и двата вида, за да сподели от кои е по-доволна?

Стискам палци всичка да е ОК с бебчетата на всички, които днес са на ФМ и честито на узналите вече пола.

Последна редакция: вт, 25 фев 2014, 13:01 от beb4eto

# 107
Щастлива жена, честити сини гащи!
ninka_76, браво. Дано устискате положението и не се налага да лежиш скоро в болница. Утре те чакаме с хубави новини. Стратиева ще идва в Пловдив чак на 15.03 и има да си чакам...
Мимето14, лек път.

Аз съм в болничен от почти първия ден, по медицински причини, иначе щях да си работя.
Нямам нищо от батковците, всичко съм раздала и ще купуваме, НО след раждането. Като стана 30 седмица, ще направя списък само с неща за болницата и тях ще купим. След случката миналата година, не искам да има нищо предварително. Ужасно е да си тръгнеш от болницата с празни ръце.

Pival, ти май си от Пловдив, като гледам поста ти. Аз си запазих час за ФМ при Стратиева в Селена от 12 часа. Ако ще ходиш и ти и имаш час, пиши да се видим Simple Smile И аз съм в болничен по медицински причини , но все пак  си работя от вкъщи. Усмихнат ден на всички Simple Smile

# 108
Здравейте, мамчета..И аз не спах от вълнение, заради ФМ..И познайте какво , отивам сега...имало токов удар и се счупил 4Д Cry Cry Cryтолкова го чаках...сега ще чакам да го оправят, да запиша нов час може би след 2,3 седмици:( Искам и пола да узная, исках да видя дали всичко е ок...За втори път тази бременност попадам на счупен видеозон. Но такъв е късметът ми. Дано накрая всичко е ок Hug

# 109
  • Пловдив
lokosff, ееее много гадно Sad. Добре, че си в 19-а седмица, имаш време да реагираш.

knick_knack, ММ е записал час за 11 часа май.

# 110
lokosff, ееее много гадно Sad. Добре, че си в 19-а седмица, имаш време да реагираш.

pival, до коя седмица трябва да се направи ФМ? ЧЕ може да стане и след месец чак, понеже с предните две не съм правила никакви такива изследвания

# 111
Успех на всички, които са на прегледи днес ! Чакаме само хубави новини.   Flowers Sunflower

Честито на узналите пола !

Мама Сънчо, натъжих се от историята ти с местенето и как стоиш в градинката на вече продаденото от вашите жилище. Вярвай обаче че рано или късно с ТМ ще свиете гнездо, стискам ви палци скоро да имате мечтаното жилище.  

# 112
Здравейте момичета.
Аз да ви се оплача, че днес съвсем ми се скапа настроението. Аз си нямам проблеми със свекървата, но майка ми толкова много се меси, че чак ми идва да и трясна телефона и да не се чуваме поне месец. Има доброто намерение да вземе количка на бебето и аз толкова много си харесах една количка че чак я сънувам как я бутам и я прибирам и какво ли не. Това добре и тя я одобрява, и ММ също, уредихме всичко и даже започнах да си търся столче за кола втора ръка което да става на рамата. Обаче тя ми заяви нищо да не си купувам предварително, количката ще си я получа като родя, както и всичко останало!!!  newsm61 newsm61 newsm61
Имало такова поверие и на нея така и било внушено!!! На нея моля ти се. А да не говорим че ще вземе количка, кошарка и столче за хранене които щяли да се седят у тях защото видиш ли често сме щели да оставяме детето! Тя как щяла да го къпе и повива и какво ли още не. И от сега ми обяснява как трябвало да има ред и кое как се случва. Не искам да си представям като родя и като дойде за две седмици да помага и ще лудна направо, щом от сега ми вдига нервите толкова.
А хич не се замисля че така само ми ограбва щастието да си чакам детенцето и да си избера и подготвя всичко.

Сори за негативния пост, но направо си поплаках след като говорихме по телефона и ми се искаше да споделя.

Много се радвам за всички на които прегледите са им минали добре и чакам и останалите мамчета да се похвалят Simple Smile

# 113
Както се казва нито да ги имаш, нито да ги нямаш майките и свекървите. Аз загубих мойта мама миналия юли и сега свеки ми е като мама. Майките винаги искат само да помагат  Simple Smile

# 114
  • Бургас
Здравейте, мамчета..И аз не спах от вълнение, заради ФМ..И познайте какво , отивам сега...имало токов удар и се счупил 4Д Cry Cry Cryтолкова го чаках...сега ще чакам да го оправят, да запиша нов час може би след 2,3 седмици:( Искам и пола да узная, исках да видя дали всичко е ок...За втори път тази бременност попадам на счупен видеозон. Но такъв е късметът ми. Дано накрая всичко е ок Hug
Не се претесняавай, мисли си само хубави неща. Миналата година се пльоснах на лед и си счупих глезена, доктора който ме гипсира ми каза да гледам от хубавата страна на нещата и каза- "не забравяй, че счупеното носи щастие"  Laughing Тогава ми се ревеше, но човека явно си има начини да успокоява пациентите.
Така, че просто се усмихвай и мисли за малкото човече, пък видеозона ще го оправят и пак ще разбереш пола на бебчето  Hug

Олеееее, като чета за свекърви...майки какво сте изписали направо се чудя, да се смея ли...да плача ли. Хора с различни характери- нормално е. Аз от край време съм дала да се разбере, че хич не ме е еня за хорско мнение(роднинско). Като се роди баткото свекито реши да ръси мозъци -солене, яйца във водата  ooooh!.  Ама аз понеже не се давам и казах, че не искам акъл и всеки да си гледа къщата. ММ ме подкрепи и сега ела гледай. Ако нещо се поотпусне да изрази мнения я отрязвам веднага, ако не ми изнася  Mr. Green С майка ми проблем нямам, тя се съгласява с всичко  Whistling

Последна редакция: вт, 25 фев 2014, 13:40 от misi77

# 115
lokosff съжалявам за загубата ти. Знам че майките винаги мислят най-доброто за децата си и е по-добре да са до теб в трудните моменти. Но явно и моите хормони си казват думата и на моменти сме много на контра с нея Sad

# 116
Знам че майките винаги мислят най-доброто за децата си и е по-добре да са до теб в трудните моменти. Но явно и моите хормони си казват думата и на моменти сме много на контра с нея Sad
Ох, много е труден животът с две думи. Да сме живи и здрави само, всичко се нарежда  Hug

# 117
  • Пловдив
Момичета видях тук че някой е писал за купуване на нови дрехи Simple Smile аз съм +4 кг и всички дрехи ми стават и се моля да е така поне докато стане топличко и за лятото си имам по широкички рокли така че мисля че ще си нося старите дрешки,но знам ли  Grinning.
На мен се очертава че почти нищо няма да купувам мама ще ми купи необходимото от сестра ми ще взема някои неща тя роди миналата година пък и дрехите които ще ми даде са в неутрален цвят така че стават и за момиче и момче,е и аз ще си купя някои неща,защото съм си харесала.
Добре дошли на новите мами и хубав ден   bouquet

# 118
Не се претесняавай, мисли си само хубави неща. Миналата година се пльоснах на лед и си счупих глезена, доктора който ме гипсира ми каза да гледам от хубавата страна на нещата и каза- "не забравяй, че счупеното носи щастие"  Laughing Тогава ми се ревеше, но човека явно си има начини да успокоява пациентите.
Така, че просто се усмихвай и мисли за малкото човече, пък видеозона ще го оправят и пак ще разбереш пола на бебчето  Hug
Мерси, миси77 за веселата история, мина ми малко яда...Този доктор твоя за медал направо, повече такива трябва да има. Моят джипи например също е голям веселяк. Ако отида аз и има пенсионери чакащи отвън, крещи им...Айде вие ше чакате, пускайте младото да влезе, че трябва да работи, да ви изкара пенсиите,хахаха, много смешно.. Joy Joy Joy Има надпис отвън на вратата на кабинета: Вашето здраве не струва 2,90 лев, това не е магазин всичко за 1 лев...абе изобщо голяма смешка Joy

# 119
  • София
Щастлива мама, от колко часа ти беше вчера прегледа при Марков. Аз бях от 14.20, но влязох в 15.00. Да не сме се засекли случайно в чакалнята  Simple Smile.
Иначе прегледа мина и всичко е наред с мен и бебето. Момиче е  stork-girl Rolling Eyes. Бях се притеснила и си бях направила списък с въпроси, но Марков ме успокои. Водите са в норма, плацентата е задна и категорично не е ниска, не се вижда миома, на бебето всичко му е място. Шийката ми била достатъчно дълга и според него има вероятност от преносване. Затова и контракциите не били притеснителни, да си пия магнерота и да си свиркам.  Whistling. Та с две думи почувствах се много по-спокойна и по случая след прегледа се почерпих с няколко парцала в мола. Както каза една приятелка : "keep calm and go shopping" Laughing.
За бебето още нищо не съм купувала. Повечето неща ги имам от каката, а пък ще са от един пол, та само някакви дрехи може би ще купя. И шишета - преди ползвах на Нук пластмасови, но сега мисля да се пробвам със стъклени.
Пловдивски майчета, аз понеже съм родом пловдивчанка и често пътувам към Пловдив, та ако се очертава скоро среща и ми съвпадне с плановете, с удоволствие бих се включила  Party

Общи условия

Активация на акаунт