Баба Марта е на прага, за юлските бебоци мартенички стяга - Тема 10

• 29 858
  • 739
  •   1
Отговори
# 525
Мами зъбчето трябва да се умъртвява, дали лекарството което трябва да се постави е опасно за бебето .
Зъболекарката каза че не е опасно но знае ли човек.

Аз питах наблюдаващата ми лекарка какви услуги мога да ползвам когато ходя на зъболекар тъй като и аз имам нужда , каза всичко друго без умъртвяване на зъб заради лекарството , което ползват че било вредно

# 526
  • Бургас
Утре сутрин сме на фетална морфология. Моля, мами, кажете на гладно ли ходите за скриминга?

Стискайте ми палци!
Не.

# 527
Ох мами много ми е зле мисля че имам цистит Sad нали е това дето постоянно ми се пишка а няма особено много за пишкане. Някоя била ли е така, че направо не знам какво да правя. Имам чувството че ще се пръсна направо и ме боли. Дали е опасно за бебето? Мога ли да пия нещо да ме облекчи. То пък нямам нищо пффффф да пращам мъжа до аптеката?
Не рискувай със самолечение!Една приятелка редовно си страдаше от цистит и като забременя също. И тя с уринал реши сама да се лекува, но е било крайно недостатъчно,тръгнала е инфекция. СЪВЕТВАМ ТЕ - ОТИДИ НА ЛЕКАР! Simple Smile

# 528
Добро утро момичета ! Heart Eyes

Искам да помоля Мимето да ме сложи в списъка на първа страничка. Термина ми е 08.07 , първа бременост и чакаме момиче  Wink От София но живеем в Мелбърн.

Много полезни неща за къпането, ще си ги сложа  в списъка за да знам какви нещица да си търся. Аз съм си купила малко дрешки предимно от намаленията, но за големите неща все още отлагам с надеждата, че можеби ще хвана някаква промоцийка  Mr. Green

Тъй като нашето ще е зимно бебе (тук сега свършва лятото  Sad) моля мамите с опит да споделят дали 2 одялца ще са ми достатъчни или да си купя повече, все пак тук не е някаква страшна зима..

Здравей! Сина ми е зимно бебе и на мен две одеяла ми бяха достатъчни. Зависи от детето. Моето не се цапаше изобщо и всичко ми беше в повече и бодита и чаршафчета. Но ако детето повръща много , може би няма да ти стигнат.

# 529
лекарството за умъртвяване на зъб е вредно само ако стои много време, иначе няма проблем и на мен в трети месец ми умъртвяваха.

# 530
Аз сега се обадих на моята лекарка,тя каза че може всичко да се слага даже и лека упойка,каза да отивам да го правяза да не се стигне  до инфекция.

# 531
Благодаря ви момичета  Hug
За начало ще си взема само две  пак ако има нужда ще докупуваме впоследствие, хич не ми се иска да се затрупвам с вещи предварително които може даже и да не влезнат в употреба.

Относно ФМ няма проблем да си хапнеш преди това, но ме посъветваха да съм изпила поне 2 чаши вода преди самия преглед.

Milevami Ще чакаме да се похвалиш с хубави новини !

# 532
Здравеите.Аз сам нова при вас с термин 12.07.Минахме ФМ и си чакаме момченце.Искам да попитам,дали е нормално да ми се гади много в 21седмица.Парвите три месеца повращах само сутрин,а сега от няколко дни е страшно постоянно гадене и едва се ударжам.Не успях да прочета всичко написана и незная дали сте писали,дали усещате вече бебчето и дали всеки ден трябва да го усещам в този период от бременността ,при мен като не мрадне един ден и се ушашквом много.Иначе си я карам много тежко,постоянно ми е лошо,имам паническо разтройство,пия еутирокс за щитовидната,боря се с инсулинова резистентност и понякога толкова се отчаивам че не спирам да плача.Но най важното е бебчето ми да е добре.

# 533
Ох мами много ми е зле мисля че имам цистит Sad нали е това дето постоянно ми се пишка а няма особено много за пишкане. Някоя била ли е така, че направо не знам какво да правя. Имам чувството че ще се пръсна направо и ме боли. Дали е опасно за бебето? Мога ли да пия нещо да ме облекчи. То пък нямам нищо пффффф да пращам мъжа до аптеката?
Не рискувай със самолечение!Една приятелка редовно си страдаше от цистит и като забременя също. И тя с уринал реши сама да се лекува, но е било крайно недостатъчно,тръгнала е инфекция. СЪВЕТВАМ ТЕ - ОТИДИ НА ЛЕКАР! Simple Smile

разбира се ще отида просто днес нали е неделя и за това утре. То пък утре е празник те пак няма да работят. Ако пак стане така като снощи, не знам какво да правя. Тука имам номера на една акушерка може да и се обадя за съвет.

# 534
Здравеите.Аз сам нова при вас с термин 12.07.Минахме ФМ и си чакаме момченце.Искам да попитам,дали е нормално да ми се гади много в 21седмица.Парвите три месеца повращах само сутрин,а сега от няколко дни е страшно постоянно гадене и едва се ударжам.Не успях да прочета всичко написана и незная дали сте писали,дали усещате вече бебчето и дали всеки ден трябва да го усещам в този период от бременността ,при мен като не мрадне един ден и се ушашквом много.Иначе си я карам много тежко,постоянно ми е лошо,имам паническо разтройство,пия еутирокс за щитовидната,боря се с инсулинова резистентност и понякога толкова се отчаивам че не спирам да плача.Но най важното е бебчето ми да е добре.
Rali4etooo Добре дошла на правилното място  Hug Явно мъжките мами по-трудно я карат. Аз още не знам пола, но подозирам, че ще е мъж, щото и мен ме мъчи паника често и си плача. Но тук минава времето, споделяме си и както се казва в евент. нова тема"Половината мина" newsm10

# 535
Много ти благодаря,вярно че половината мина,дано натам да ме поотпусне малко,че направо се плаша.Не сам вярвала че маже да е толкова трудно,всичките ми познати караха що годе лека бременнос,а при мен какво стана направо се чудя.Но ще стисам заби и това е.И с този голям апетит,ужас.

# 536
Rali4etooo не се страхувай! Тук сме много жени, които лекуваме и щитовидна и куп други неща.Някои от нас я караха до скоро на легло, други в болници влизаха Това, че имаш тежка бременност не значи че твойто момченце е изложено на по-голям риск. Накрая ще се роди здрав сладур.  Wink А за ритниците-зависи много къде е разположен, колко е активен.Мами, които са раждали казват, че това с ежедневните ритници важи вече за накрая. Аз мога да ти кажа как е при мен -едното ме ритна всеки ден, по много, другото е значително по-кротко и рядко се обажда, но и двете са си с нормални жизнени показатели на прегледите. Ако повръщаш и ти е много лошо- сподели с гинеколога. Иначе за емоциите-всички сме по-чувствителни, но не трябва да се отдаваш на лоши мисли. Дори да е тежка бременността-замисли се за радостта на края  Hug Кураж и търси слънчевите лъчи дори на днешното мрачно небе.  Flowers Sunflower

# 537
Така се нуждаех от такива положителни мисли,благодаря ти.Аз си мислех,че само при мен е така . От паническото разтройство се шашкам за най малкото нещо и това ме товари още повече.Сега например имам високи левкоцити в кравта17.и неможем да открием от каде са и направо се побарквам.

# 538
  • Бургас
разбира се ще отида просто днес нали е неделя и за това утре. То пък утре е празник те пак няма да работят. Ако пак стане така като снощи, не знам какво да правя. Тука имам номера на една акушерка може да и се обадя за съвет.

Много дни ти се събират за чакане с тези празници. После стерилната урина ще излезе след още няколко дни...  ooooh! Аз бих отишла на дежурен лекар днес през деня. Имах жестока криза в началото на бременността. До момента имах само положителен кръвен тест. Стисках зъби цял ден, докато в 11 ч. вечерта се предадох и отидох в спешното. Шокова зала ме препратиха към АГ-отделение, защото бях потенциално бременна, АГ-отделение ме прегледаха на видеозон, но казаха, че не могат все още да потвърдят бременността ми и нищо не могат да направят за мен. Не се трогнаха, че пикая кръв, по това време не можели да будят уролога, за да ме прегледа и ме върнаха. През деня поне имаш шанс да намериш лекар.
Иначе след това се лекувах с Неоренал СР, който на мен ми действа по-добре от Уринала. Предписа ми го гинеколог, в доза двойна в сравнение с листовката. Каза, че е абсолютно безвреден за плода. Пих го някъде около месец. Паралелно с това приемах и хомеопатични лекарства, предписани след консултация с хомеопат. Антибиотиците се разминаха. Обаче искам да обърна внимание, че има едно лекарство за бъбреци, което е с почти същото име като Неоренала - Неоралит СР и първоначално по грешка ми го бяха дали в аптеката. Добре, че винаги чета листовките и като видях, че е неподходящо за бременни, се върнах да го сменям  Crazy
Може и да не ти стане зле като снощи, може и от само себе си да се оправиш, пожелавам ти го дори, но няма гаранция. Ако имаш номера на гинеколога си, поне му се обади по телефона да ти каже какво да правиш до вторник. Гинеколог, не акушерка  Peace

# 539
Здравейте мами да се похваля чакаме момченце  Simple Smile Heart Eyes stork-boy  babyuu ЧЕСТИТА БАБА МАРТА!
С пожелание за Здраве, Щастие, Късмет,
Сбъднати Мечти и Успех навред!

Последна редакция: нд, 02 мар 2014, 15:48 от Sem.Djambazovi

Общи условия

Активация на акаунт