Отговори
# 120
  • София
Добро утро

Гласувах в анкетата със секцио по желание!

След като вчера Итън почти не спа през нея,освен в количката на вън за 3 часа тази нощ си беше програма-яденете,гушкане,преобличане,преобуване... Сутринта в 6 хапна до този момент повърна ама от проклетия 100 пъти защото не му се стоеше в столчето,в леглото и на всички други места за него ами искаше да е на ръчички. Да ама мама трябва да измие чиниите,да нахрани,облече и изпрати баткото,че и таткото Tired. Сега заспа в коша на количката докато мама беше в тоалетната и го люшкаше....  #Crazy

DeniSlava86 Има значение-1 е от 0-6м.,2 е от 6м на горе,пише си на кутиите.
Q_A И Итън има пъпки от началото. Основно по лицето. Това са хормонални пъпчици-ще изчезнат след 3-тия месец. Не ги мажи с нищо.
dolphin-mama80 Възможно е! Имам позната на която детенцето се роди със зъбче.....Късметлия

Козметика ползвам на Bьbchen

Desi_89 Лелее Деси,какво си преживяла Sad В коя болница ражда? Идиоти.... Как така ще те режат на живо...Мен ме хвана упойката за секунди. Но то е и до кадърен анестезиолог...Пфууууу. Мамицата им (извинете ме,но това е безобразие). Слава на бога,че си жива и здрава. Не се плаши от беляга,най-трудното си го преминала. За бебчо...не се безпокой и Итън се стряска и проплаква.http://mama.ladyzone.bg/topic/4593-%D1%81%D1%82%D1%80%D1%8F%D1%8 … 0%BD%D0%BD%D0%BE/
tonniny аз също съм против нормалното раждане и с две ръце ЗА секциото. Самата аз съм секцио 2 пъти по желание. Въпреки,че ще каже следното- всичко е въпрос на организъм. Има жени раждат нормално без проблем и се възтановяват скорострелно,има и такива които много трудно се възтановяват от секцио.И въпреки това аз предпочитам да заложа на малко по очакваното.... Лично аз бих родила още 5 деца със секцио. Няма го този стрес,продължителни и мъчителни болки и очакване на нещо да се случи.... Въпрос на гледна точка. Аз съм страхлива и предпочитам да заложа на по сигурното въпреки,че е ясно,че винаги има риск.
babyface76май не съм разказвала как на 10 дни Итън се задуши докато го къпех във ваничката.
Скрит текст:
Почваме да се къпем като първо съм го хванала през гърдичките в поза си представете да му измия дупето. И лекичко с една малка пластмасова чашка го обливам по гръбчето и по главичката която е на долу. Изобщо вода към лицето не е отивала. Това за минутка време. Обръщам го аз да го поставя на стойката във ваната и какво да видя-Итън целия посинял и не диша. Помислих,че му е влязла вода в нослето или устичката и се е задавил. Почвам да го друсам,тупам,тръскам,духам в устичката ,какво ли не. Това дете продължава да посинява,стана черен. Започна да се тресе като епилептик,ококорил очички и ме гледа сякаш крещеше спасиме,спасиме,спасиме. Свил ръчички в юмрук. Ужас,видях,че съм безсилна след всичко което направих и той не си поемаше дъх. Както беше мокър и аз по тениска го прегърнах силно към гърдите си и си казах"Господи помогни ми". Направо си виждах детето как умира. Между временно той се опитваше да изплаче ама на вътре.Ужас.И изведнъж си пое на късо въздух,малко по малко започна да диша. Милия ако знаете как се беше в копчил в мен ,а едва на 10 дни.И търсеше помощ...  Cry После се разтреперих цялата,плаках 1 час. Моите хора ги нямаше-бяха на тренировка. После като се прибра мъжа ми и обсъдихме той не можа да повярва,че може да е от вода. Та нали бебетата някои ги хвърлят в басейни и не се удавят. Имат много силен инстинкт за самосъхранение. После обсъдих с много хора случката с идеята да разбера какво се е случило. Единствени свекървата на сестра ми ми даде адекватен отговор,всички други гледаха опулено и се чудеха включително и педиатъра.Получило се е така,че т.к. той е бил много малък и не е могъл още да си държи главичката,аз като съм го държала в тази поза главичката му е била прекалено много увиснала надолу и към вратлето и там се е получило прекъсване на въздуха...ако се сещате... Та така...какво ли още няма да видим....

Ех,момичета дано денят ни бъде днес спокоен и слънчев. Аз в 11 отивам да взема баткото от у-ще,после до педиатъра за трети път да ми направи корекция на болничния- 3 пъти го връщат от НОИ  #Cussing out Луди калинки станахме с мъжа ми. Сега поне са написали за доктора какво да пише. Ужас. После ще останем 2 часа на вън да поиграе Дейвид и в 15 часа потегляме за Лозенец на ортопед с бебчо.
 Иначе аз съм с ужасно подута лимфа на лявата буза-имам топче (това ми се получава когато ми се срине имунната с-ма) и ужасно ми се е цепнало ъгълчето на устаната в ляво пак. Сега отивам в аптеката и ще си купя Жен - шен,Супрадин,Магне В6, и прополис в комбинация да си засиля малко организма. Това раждане ми разгони фамилийката този път.

Целувки от мен...

Хубав ден ви желая

Последна редакция: пт, 28 фев 2014, 09:05 от ronkis

# 121
  • София
Добро утро!
Деси89 честито бебче! Скоро всичко ще забравиш от кошмарното раждане. Гледай напред и се радвай на бебчето. За съжаление и знам за подобни случай-рязане, преди да е подействала упойка.
babyface76, ronkis много добре разбирам какво се преживели. Наскоро и малката така се задави с повръщано както спеше, че не си пое въздух няколко секунди и само ме гледаше с широко отворени очички.
dolphin-mama80 честити зъбчета! Simple Smile
Елг и Тонини - честито за изпитите.Много ви се радвам, че учите. Аз изкарах магистратурата си след първата годинка на сина ми.
На мен ми се счупиха два зъба и ще трябва да ходя на зъболекар. За съжаление ще се наложи и мост да си слагам.....офффф. Зъбите са ми слабо място и двете бременности направо ги разбиха. От работа ми се обадиха, че заместничката ми е напуснала. Това е втората, която напуска за няколко месеца и сега правя рокади с бабите да си ползват отпуск, за да мога да съм в офиса март месец.
Малката от храненето в 23 ч снощи още не се е събудила да яде.
Лек ден на всички!

# 122
  • София
Момичета забравих да ви попитам дали знаете добър ортодонт за моя Дейвид? Искам да направя консултация за зъбките....

# 123
  • София
Desi_89, irendira, честити рожби!

Зелено човече, би ли ми пратила линк към мястото, където се проверяваше съвместимост с лекарства/упойки? Иначе лекарите ми казаха, че с упойката, която ползват нямало проблем с кърменето. Единствено имало някакво количество адреналин, което би могло (евентуално, но не задължително) да направи бебето по-неспокойно. Но аз не исках да рискувам и за това си се изцедих и хвърлих.  ooooh!

Има специализирани справочници, не са много евтини обаче, то затова сигурно и лекарите масово не си ги осигуряват. Добър вариант е да се позвъни на националния Ла Лече Лига телефон 0888 555 385 или да се пита ЛЛЛ в подфорума за консултации с Ла Лече Лига (пиша и други варианти извън темата, тъй като проектът скоро ще приключи и е добре да се знае). За конкретни сайтове евентуално мога да пиша допълнително, че в момента не ми е възможно Embarassed

Мишле_, покрай таласемията на батко многократно съм срещала информация, че воденето на бебето и детето на по-висока надморска височина повлиява положително за повишаване на хемоглобина. Е, на Мусала от първия път сигурно не е много добра идея, ама нещо по-умеренко като за пръв път - защо не?

# 124
Добро утро,
тези дни знам, че някои минаха на памперс 3, та може и да сте коментирали,а да съм пропуснала. И ние минахме на 3, двойките ни бяха различни марки, но бели и пухкави, сега са едни шарени, тънки и корави, все едно един лист А4 си си увил. Но това да беше, страшно миришат на химикал, на лепило. Стаята мирише, детето мирише, и не мирише здравословно. Купихме веднага от друг магазин, същата работа, не са евтини памперси, да кажеш, че това е причината. Четох в интернет- има оплаквания от миризливи памперси, значи не е нормално, но защо тогава при нас всички миришат, явно не е изключение. Може би защото са тънки и химикалите са им по-агресивни, на мене тънки не ми трябват, нито картинки. Това нормално ли е, как е при вас, какви памперси да купуваме?

Аз преди мислех да ползваме многократни пелени и доста четох и гледах, но не съм виждала на живо и ми е каша в главата, ако някой може да  препоръча  тип пелени от опит, може да купим днеска, че нямаме гащи.

Имаше цяла тема някъде за секцио дето са чувствали болка по време на операцията... Confused Деси89, честито и бързо възстановяване!
Тонини, Елг- браво на вас!

Моето бебе има запек, досега памперсите винаги бяха пълни, тази нощ 3 празни смених, пъне се и се гърчи нещо, горкото. Нищо не сме сменяли в храненето, само давам капки Нистатин против гъбички, но не пише запек в страничните ефекти. Чудя се и дали е ОК да  слагаме ваксина при гъбички.  Абе все има нещо за мислене.

Аз гласувах със секцио по желание, но няма опция за промяна на гласа, защото аз желанието всъщност го изявих заради някои здравословни причини. Ако бях здрава, млада и права щях да искам нормално раждане.

# 125
salve, и ние ползвахме pampers в началото, но точно миризмата ме отказа от тях. Сега сме на 3, купувам си от Била тяхната марка Clever 56бр. за 12,80лв. Тънички са, мекички и миризмата е от акото и напишканото, а не на химикали. Ползваме ги 2месеца вече и нито един път не са пропускали

# 126
  • Пловдив
Човече, честит ти рожденник!
Честита да си и ти.   bouquet

# 127
  • София
salve, и ние ползвахме pampers в началото, но точно миризмата ме отказа от тях. Сега сме на 3, купувам си от Била тяхната марка Clever 56бр. за 12,80лв. Тънички са, мекички и миризмата е от акото и напишканото, а не на химикали. Ползваме ги 2месеца вече и нито един път не са пропускали

Още днес ще ги пробваме...Тъкмо се чудех какви да опитаме и видях http://www.lape.bg/razmer3/pufies-jumbo-midiче pufies излизат на добра цена 29ст. на бройка,памперс са 39ст.на бройка...

Вижте и мнения http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=315867

# 128
Здравейте момичета,

Благодарности на Пандичка,че ме добави във фейс-а.Много сладки снимки видях!
Направо не ни върви с тази наша първа ваксина Sad.
Уж днес, но вчера пак параноясах.Нашето момченце, до сега акаше веднъж най-много на ден, а се е случвало да пропусне два дни и чак на третия, а вчера като никога цели 4 пъти.И естествено като не ака,защо не ака, а като ака защо толкова много.Капах му и физиологичен р-р в носа и естествено както винаги до сега,повръщаше повече от обикновено.Плюс всичко описано по-горе, педиатърката каза,че ще му сложи ваксина само ако и двамата с баща му сме абсолютно здрави, а мен през деня леко ме наболяваше гърлото, и тотално се отказах Sad. Сестра ми ще прави питка на нейното бебоче  и мое племенниче в Неделя. Моля ви успокойте ме ,че вече не е толкова малък,за да има контакт с малко повечко хора, не че на питката ще са кой знае колко,просто повече от нормалното му обкръжение, понеже педиатърката беше абсолютно против събирането му с други хора, преди или след ваксината. Какво да правя вече и аз не знам! newsm78
Спи само върху мен, и понякога така се разпищява в съня си,че ужас направо.
Късметлии са мамите със зъбки вече Simple Smile, а ние....Simple Smile
Пожелавам ви хубав и успешен ден!
Съчуствам на Деси89,то тов направо е било ад Sad, смело напред, само да погледнеш личицето му и силата идва веднага Simple Smile!

# 129
Аз ги смятам на месец. Използваме 3 пакета и това са ми 40лв. за месеца. Малчо има навика да ми прави номера като го смена и дори и повече да отидат пак са ми на сметка:))) И наистина са хубави:))

# 130
Привет  Mr. Green
Аз гласувах за секцио по спешност. Т.е. по мед. и мои причини имсках секцио. Каката е секцио. Но на 24 отидох за запис на тонове и т.к. не бяха добри решиха бързо да режат  Peace
деси, тежко раждане си имала. А какво имаш предвид под това че са те срязали докато още си усещала?!? Усещаше болка или как ти дърпат кожата. Защото това придърпване на кожата е нормално да усещаш  Peace но не и да те боли  Peace . Отношението на лекарите и сестрите е било ужасно. Ама не се учудвам миличка.Преди 3 години в БП Силистра ме посрещанаха такива идиоти, а носих бебе с Т 39 от цяла седмица. Добре че докторката в инфекциозно беше добричка, а и 1 от сестрите в него отделение ми е леля, та си оправиха отношението към мен  Peace
Ще минат още няколко дни и ще си забравила всичко. Ще остане само любовта към малкия  Peace
А за стряскането - май е нормално. Каката го правеше до 3-4 месец някъде  Peace
Фейсче, слагам я да суче, но тя се дърпа. Суче само нощем, когато е полу-сънена. През деня посмъртно не иска да цока  Confused Незнам каква е логиката, но такива неща ми прави. А вие кофти случка сте имали. Няколко пъти ми се случваше подобно нещо с каката, но посреднощ. Тя милата няма как да заплаче, но като че ли нещо ме вдигаше от леглото да я погледна. За това силно вярвам в майчинския инстинкт  Peace
Елг - успех на изпита  Hug
Салве, при нас всички памперси миришат. Досега сме пробвали Пуфис, Памперс премиум, Либеро и Бочко (1бр) - при всички след 3 часа миришат. Единия път свекървата реши че е наакан, защото много миришел памперса, а той си беше просто опикан. Аз си го обяснявам с гела вътре, който да попива течноста  Peace

Аз чакам да се постопли малко водата в бойлера и ще се правя на фризьор - смятам да се боядисам сама. Не съм го правила до сега, но винаги има първи път  Mr. Green
А малкото снощи какъв номер ми извъртя. Както обикновено измих я към 8, нахраних я и по принцип тя си поиграва малко и заспива. Но снощи веднага заспа. Спа до 9 и после гледай какво става. До 11 и 30 не искаше да спи. Гука ми, мука ми и кака и покрай нея не искаше да спи, а тя днес е на градина. Нямаше го таткото да раздава правосъдие и двете ме направиха  Crazy
Иначе Йо ми се струва че добре понесе ваксината. Не е плакала вчера от неразположение някакво, беше си доволно-гукаща  Mr. Green
Дано денят ви да е слънчев, при нас е мъгляво и пак няма да се излиза  Confused А така свикнах няколко дни по разходки  Confused

# 131
Благодаря за отговорите, ние нямаме БИЛА в Англия, но поне разбирам, че не е задължително да миришат и че търсене му е майката. Мъжът ми купува памперсите след работа и аз вечер му правя рекламация, не знам колко още е склонен да търси, сега имаме 150 миризливи памперса  Simple Smile. Аз мислех, че зависи от модела и че купуваме грешния, примерно- тънки миришат, нормални- не миришат.
Ivi4ka, ама тези , които ние взехме само като отвориш плика те лъхва на лепило, много силна миризма, проветрявам стаята  след това, а плика с памперси го изнасям. Като гушнах бебето с памперса и облечено чак главата ме заболя... (е това може и да си го внушавам де Simple Smile )

# 132

Още днес ще ги пробваме...Тъкмо се чудех какви да опитаме и видях http://www.lape.bg/razmer3/pufies-jumbo-midiче pufies излизат на добра цена 29ст. на бройка,памперс са 39ст.на бройка...

Вижте и мнения http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=315867

Тази седмица ходихме в Карфур и там Пуфис бяха на промоция, двойката излизаше по 26 стотинки. Предполагам че е до края на седмицата. Пробвахме ги, тънки и удобни ми се струват, добре си попиват.Бях малко резервирана към тях, след като четох тук в една тема, но все пак реших да ги пробвам.

# 133
  • Бургас
Здравейте!!!
Не ми остава време за форума напоследък...
Благодаря на Панди за прекрасната тема и за смяната на ника ми на първа страничка  Hug Hug Hug
В анкетата гласувах с прискърбие "по мед.причини": двете предишни цезарови  Close Много исках да се пробвам нормално, но не ме оставиха  #Cussing out 8-дневното "преносване" съвсем наклони везните към тъпото секцио. Преносването е в кавички защото не беше такова, а просто неправилно изчислен термин  #2gunfire
Снощи не съм спала да плета на каката и баткото мартеници - искаха им от градината ръчно изработени от мама или баба  Tired ooooh!

# 134
аз купувам от бебе борса Пуфис 2-ка за 0.23 лв и 3-ка за 0.26..това без промоции и тем подобни 

Общи условия

Активация на акаунт