Отговори
# 150
Ние от около месец сме на Бейбилъв. Като цяло много ги харесвам, зщото нямат гадна миризма, мекички са, еластични, на добра цена. НО съм и разочарована, защото вече почти на всяко ако ми пропускат. Sad Докато бяхме на 2-ка мислех, че причината може да е в това, че са й умалели, но сега и с 3-ката се случва. А преди малко докато сучеше в класическата поза, не знам как, но като се изпишка и двете бяхме мокри.  #Crazy

Babyface, пропускат ли ти тези турски памперси? Странно, че Премиум кеър са по-евтини от "обикновените". Миришат ли гадно? Доволна ли си? А за случката - лелееее, ужасно!!! Дано никога не се повтаря!! Sad  Praynig  Hug

Ронкис, лелелееее, ужасна историяяяя!!!!! Sad Sad Sad Направо не знам как си била адекватна в такъв момент, аз сигурно бих припаднала. А ти и самичка?? Наистина УЖАС!  ooooh! ooooh! Дано никога не се повтаря и дано подобно нещо не се случва нокому!!  Praynig Praynig Praynig

Последна редакция: пт, 28 фев 2014, 18:09 от ♥Пандичка♥

# 151
Сияна А, не се притеснявай за пъпките - няколко поста по-нагоре вече беше обяснено, че се появяват от хормоните, това е обичайно за бебчовците. Повечето педиатри съветват да не се мажат. А какви са тези памперси Canbaby? За първи път ги чувам  newsm78

За подсичането при смяна на памперси - това за първи път го чувам честно! Аз за месец смених 3 марки и не се е подсякъл нито веднъж!!!! Купила съм 3-ката на Бочко, но ми се струва, че още е малък за нея и не съм ги почнала. Ще кажа допълнително, но вече писах, че като изпълнение на материята не ми харесват - груби ми стоят. Има намаление на Бочко в ДМ - 25 лв големия пакет., че иначе са доста скъпички - май към 29 бяха. Както са писали вече - има намаление на Пуфис в Била. Мерси за съвета и ще пробвам и памперсите на Била как са. Не се притеснявам от подсичане - мажа със Судокрем и не съм имала оплакване досега!
В предния си пост писах, че съм доволна от Бейбилав, но май съм по-доволна вече от Пуфис - железни са!

Бейбифейс, Ронкис - пропуснах в предния пост - наистина кошмарни изживявания! Добре, че всичко се е разминало! Дано повече да не се повтарят тези случки! И на никого също да не се случва подобно нещо!

# 152
Миленски, и аз правих така с каката. Не често де. Успех и да плащат.
Анели и Сънчоглед, мерси.
Фейс, ще се нагодите. Hug
Севи, ако е само ясла май се записваха на място

Аз да се похваля, купихме столче за каката от Рая тойс. Имаха намаление до днес 30%. По принцип столчето при тях беше с 40лв по евтино, че са вносители( 109лв там). Та приятно се изненадах. Но жалко, че беше само до днес.

# 153
tonnyni ето ги памперсите http://www.minimod.bg/can-bebe/%D0%BF%D0%B0%D0%BC%D0%BF%D0%B5%D1 … D1%87%D0%BA%D0%B8, май пак са турски, а относно пъпките и хормоните и аз го бях чела това, и питах педиатърката тя ми се скара да не чета в нета и че това били глупости, ако били хормони щели да избиват по интимните части на бебетата... а мазилото от дерматоложката е с хормони едното, тя каза че тези пъпки, които са с бял връх и приличат на стафилококи, което е кофти.

# 154
Ох,аз от вчера съм с треска Sad.Оказах се с мастит  newsm45.
Не мога да си обясня как се докарах до тук Sad.Гърдите ми не са били препълнени,даже точно обратното,млякото едвам му стигаше да се нахрани.Лекарката каза,че ако не мине до 24 часа с топли компреси трябва да пия антибиотик Sad.Аз обаче не се подобрявам,даже ми се появиха бучки Cry.

Въпрос към ЛЛЛ:Не знам дали въпросът е подходящ за вас,но съм много притеснена. Лекарката ми изписа Сумамед(Азитромицин) ако не се подобри състоянието ми,а то определено се влошава.Каза,че мога да кърмя докато го пия,но аз в листовката прочетох,че е добре да се избягва при кърмене.Сега не знам какво да правя.Според вас дали трябва да преустановя кърменето докато го пия.Много се притеснявам да не навреди на бебо,но пък от друга страна не искам излишно да го лишавам от кърма.

# 155
  • Германия
Ох,аз от вчера съм с треска Sad.Оказах се с мастит  newsm45.
Не мога да си обясня как се докарах до тук Sad.Гърдите ми не са били препълнени,даже точно обратното,млякото едвам му стигаше да се нахрани.Лекарката каза,че ако не мине до 24 часа с топли компреси трябва да пия антибиотик Sad.Аз обаче не се подобрявам,даже ми се появиха бучки Cry.

Въпрос към ЛЛЛ:Не знам дали въпросът е подходящ за вас,но съм много притеснена. Лекарката ми изписа Сумамед(Азитромицин) ако не се подобри състоянието ми,а то определено се влошава.Каза,че мога да кърмя докато го пия,но аз в листовката прочетох,че е добре да се избягва при кърмене.Сега не знам какво да правя.Според вас дали трябва да преустановя кърменето докато го пия.Много се притеснявам да не навреди на бебо,но пък от друга страна не искам излишно да го лишавам от кърма.
Bebetoo срещу бучките можеш освен топлите компреси и веднага след това кърмене, да опиташ напр. с малка бутилка пълна с топла вода да търкаляш, там където е твърдото, за да се "разкарат". Друг вариант е да сложиш бебето в такава позиция, така че брадичката му да се пада на бучката и така сучейки, масажира мястото. Между кърменията и могла да сложиш компреси от зелево листо /виж един от предните постове към S@ndr@ е описано как се процедира. И най-важното - много, ама наистина много почивка и спокойствие! Една от причините за мастит е и прекален стрес. Tired
Azithromycin може да бъде приложен по време на кърмене, ако има индикация. При повечето кърмачета няма сипмтоми, може да се стигне до по-течно изпражнение, рядко до разстройство. Имало е дискусия заради възможна връзка между макролидна експозиция чрез кърмата и пилорна стеноза, но не е било доказано. Източник тук, уви на немски. На английски мога да ти предложа тази дискусия Майките не съобщават за странични ефекти.
Според справочнита на Т. Хейл Medikations & mothers milk съставката е с ниво L2 ..."Clinical: The predicted dose of azitromycin received by the infant would be approximately 0.4 mg/kg/day. This would suggest that the level of azitromycin ingested by a breastfeeding infant is not clinically relevant"
Надявам се горната информация да ти е полезна и стискам палци да се почувстваш добре.
Не забравяй: почивка, почивка и много спокойствие!

# 156
pepelyashka,благодаря за полезната информация  Hug.Ще продължа с топлите компреси,а утре и зелеви листа.Дано подейства,антибиотика ще бъде наистина в най-краен случай.

# 157
Babyface,и аз незнам как спя през два часа,но ...ми стигат,а ако се прекара да спи 3,направо съм кукуряк(случвало се е точно 2 пъти Joy)Обикновено се събужда през час и половина яде за 10 минути и на 15-тата сме по леглата и двамата до следващото ядене.
Деси89,тежко ти е било раждането,но ти беше казвала за тая Силистренска болница и преди,а за усещанията по време на секциото някой беше питал -болка ли усещаше или просто бутане и дърпане,защото то е нормално и не е много приятно въпреки всичко.
Тонини,браво -отличничка си!
Елг,нищо,че е 5 -пак си отличничка,и аз имам още няколко изпита ама кой да ти седне да ти учи,че да ги вземе Crazy
Бебето,и аз онази вечер бях с някаква много странна треска и безсъние,но моите гърди не са препълнени и нямам все още бучки.Възможно да е от това ли треската?
Относно памперсите- и аз за един месец смених 3 вида памперси и минах на първоначалния избор-турски Памперс.За болницата бяхме на Памперс,после бях на Пуфис 2-ка,но ми пропускаха и не бях доволна,после ММ взе Vip Baby-пак са турски не бях ги чувала и останах доволна от тях,без миризма са,но уви само от 3-6 кг и имам почти цял пакет ,който не мога да ползвам,тъй като Борко е над 6 кила след първия си месец и минахме пак на Памперс  3-ка и са ни  ОК Wink
ще пробвам и на Била памперсите,въпреки че кожата му е много чуствителна и постоянно е зачервен и се мажем с 3 мазила изписани ни от дерматолог ,а Судокрема го спрях,че много изсушава кожата.
Бейби фейс,Ел_83,никакъв режим не мога да му въведа на моя хубосник,яде толкова хаотично -на час и половина два,не можем да излезем на спокойствие,няма вкъщи ,няма вънка-половин един час и...  newsm45 и айде вкъщи за ядене и докато кача количката да го нахраня ,да се намотаме и ме домързява пак да свалям и..хамалогии.Незнам вашите чеда как са и по колко спят навънка,обаче нашия не признава навън или вкъщи.
Елг,честито столче на малката сигурно ще се радва!

Сигурно пропуснах някой,лека вечер на всички!!!  bouquet

# 158
Инъче имаме пъпки от месец на сам, на дерматолог го водихме, мазила ни изписаха и салицилов спирт 1 %, а педиатърката вчера неудобри идеята. Някой пъпчици са с бял връх, избиват незнайно от какво (а мн си подбирам храната - не ям шоколад <е по 1 парченце на 2-3 дена си позволявам де>, яйца, боб, зеле, грах, леща, да съм намаляла месото и кво ли не) Неможем да разберем от какво излизат. Спряхме и козметиката - бях на Бюбхен, сега на Мустела, но май и от козметиката избиват или е съвпадение и се къпем само с вода и на седмица, две 1 път с Мустела. Било нормално, била му нежна кожата, бяла да не съм го мажела (да ама бяха стигнали до пъпчето, избиха почти по цялото телце, няма да си оставя така детенцето).

Бях ви питала и аз за пъпките, е днес ходихме на педиатър и се оказа атопичен дерматит  Cry изписаха ни адвантан и после А Дерма.

За пелените сменили сме памперс премиум, либеро,чико,белла и пуфис и е нямало проблем с подсичане, предполагам крема за подсичане също е важен!

# 159
  • София
ell_83, не се е подсичал от турския памперс актив бейби. Между другото там има и турски премиум кеър. Специално актив бейби ги сравнявах с тези не-турските и нямаше никаква разлика.

Панди, пропускат ми турските, но ако рядко се случва, даже почти никога, пишено пропускат понякога, защото той много пишка, пък и вече са му малки 2-ка. В началото не пропускаха почти. И аз не останах очарована от бейбилав. С тях постоянно беше омазан и мокър. Пробвай едни и ще видиш.

За режима - гледам да яде през около 3 часа, но днес той спа 4 ч следобяда и пропусна храненето в 3, яде чак в 4. Еми не исках да го будя - спях и аз. Сега няма да го будя пак. лягам и когато стане.

Хайде лека, пропуснала съм някой сигурно, но едвам гледам....

# 160
  • София
Здравейте! Ние бяхме на преглед при д-р Геров в 1-ва детска консултативна клиника Лозенец. Да ви кажа колко съм очарована.Първо от клиниката-е не бях влизала на подобно място,ми то по хубаво и от най-хубавото детско клубче.Сестрите,докторите и тези на информацията бяха облечени във весели униформи. Феноменално място. Самия д-р Геров-изключително любезен,интелигентен и подробен доктор. Как сладко му говори на Итън и го гушна. Въпреки,е Итън повърна млякото си на леглото,той пак му каза колко бил сладичък и,че мама му е дала май малко в повече млекце (което си беше така  Embarassed,ама не за друго а за да издържи повече време). Прегледа го на ултра звук. Всичко е ок. Ще ставал футболист.... Laughing Каза ни да му направим на 6-7г. преглед отново при ортопед профилактичен. Та сега ще водя Дейвид.Изобщо много съм доволна. И всичко с направление.
tonninyкаква е цената на Babylove памперсите?Честито за оценката. И аз така все 6-ци в академията....
Elg ама вие сте страхотни. Браво за изпитите...И честито столче  Wink
Сияна А.браво на вас Simple Smile Я кажи бебето ли си записала за ясла?От сега?  #Crazy
milensky1980и аз съм същата с работата. Нямам заместничка и от другата седмица ще трябва да позаработвам. Дано майка ми удари едно рамо....  #Cussing out Confused
aneli_7  Hug
mammapakхайде кажи и ти сега пък за Лидълските памперси-цена и бройка? Simple Smile
Сияна А.аз сега като майка с опит пак ще кажа,че пъпчиците по лицето-бели с връх са си чисто на хормонална основа. Тази твоята педиатърка нещо е сбъркана. Не я слушай. Питала съм няколко доктора още с големия ми син като беше бебе и всички казаха това. Стафилококи.... #2gunfire Не се шашкай!
bebetooЩе се оправиш. Спокойно. Сега не е като едно време. Има си медикаменти ако не успееш с компресите  Hug Аз всеки ден по време на душ в банята,когато съм насапонисана с душ гела правя хубав масаж на гърдите. Много е яко..сащото се плъзга и е супер удобно пък и напипваш всичко....

За крема за подсичане,аз съм най най доволна от този на бюбхен. Невероятен е.... Здраве ми е доста тежък....

Хайде,това е от мен.Лека и спокойна неревлива и без пъшканици нощ  Crazy

# 161
  • София
Момичета днес пуснах на Billa допитване за памперсите им и ето отговора им за цени,размер и бройка. Дано ви е полезно...
 Clever, MAXI, 50 бр/опаковка, 7-16кг – 13,69 лв за 1 опаковка Clever, JUNIOR, 44 бр/опаковка, 12-25кг – 15,06 лв за 1 опаковка Clever, MIDI, 56 бр/опаковка, 4-9кг – 12,78 лв за 1 опаковка

# 162
Честита Баба Марта, мамчета! Желая много здраве и щастие на вас,  и семействата ви! Пиша за бързо, за да чесття хубавия празник и отивам да лягам докъто бебка спи, че тази нощ не и се спеше хич  Grinning Откри, че може да гука и да се смее, и кеф голям! От 2 до 6 си гукахме буквално  Grinning Правих няколко опита да я оставя сама и да си легна, но без успех.. Искаше компания детето.  baby_neutral Та сега да използвам "намалението"  и да дремна един кокоши сън!  Grinning
Хубав ден на всички!    bouquet  Hug

# 163
Честита Баба Марта! Да сте живи и здрави, весели и засмени!

По случай празника кантарът след първата 4-ка от диетката ме зарадва и най-накрая тръгна надолу.  bowuu

Хубав ден на всички!  Hug

# 164
Добро утро Simple Smile

Аз днес съм по-добре,поне нямам температура Simple Smile,но пък на бебо му излязоха пъпки по лицето .Нямам представа от какво са,не съм му давала нищо ново,нито съм го мазала с нещо различно от до сега.Добре,че не започнах да пия антибиотика,защото щях да реша,че са от него пъпките му.
За памперсите,ние ползваме белия памперс,като го купуваме от Кауфланд,на промоция е доста изгоден.Доволна съм за сега,като само миризмата ужасно ме дразни.

Мама Тодорова,щом като ти е минала бързо треската и нямаш бучки и червинини по гърдите,едва ли е било мастит.При мен всичко стана много бързо и неусетно.Гърдите ми не бяха препълнени или подути.След кърмене усетех,че ме наболява едната гърда,нещо като натъртване,но нямах бучки,нито червенини и си беше съвсем мека.След 2 часа вдигнах температура около 39 градуса,всичко ме болеше и треперих.Аз реших,че съм се разболяла.След като отидох рано сутринта на лекар,като ми огледа гърдите вече имаше червенина,по-късно се появиха и бучките.

ronkis,благодаря за подкрепата  Hug

Пожелавам хубав и успешен ден на всички  family

Общи условия

Активация на акаунт