Отговори
# 330
  • София

Ронкис, дай линк за размяна на стикерите на Била, че и ние сме на тази вълна. Simple Smile
Секси гърл, прекрасни госпожички си имате. Да са ви живи и здрави. Simple Smile

С какво измервате темп. на бебетата? Биберон-залъгалка, дигитален термометър, знам, че има някакви за ухо?

Аз я меря с дигитален термометър в дупето. За 10сек.
Ето и линка Simple Smile http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=763180.420

# 331
момичета, препоръчайте ми хубава активна гимнастика с мелодии, че днес установих, че звяра се заглежда вече и се заслушва в мелодии Mr. Green

# 332
Нашата активна гимнастика е много удачна покупка. Детето беше на 17 дни когато акушерката каза, че трябвало да го стимулираме- да пеем, четем, активна гимнастика... Та още тогава я извадих от гардероба и я ползваме ежедневно. Аз мислех да взема на фишер прайс с жирафа, че най-шарена и богата ми се видя, но взех една друга пак на фишер прайс, която има пиано,4 клавиша дето детето като рита си пуска разни мелодии, супер е. Нещо такова бих препоръчала, играчки има всяка гимнастика, но това с музиката е супер допълнение, а и детето по-късно започна да обръща внимание на играчките, но още от 17-ия ден си риташе по клавишите.
Допълвам, че нашата е тази http://articulo.mercadolibre.com.co/MCO-409556159-gimnasio-con-p … onina-juguete-_JM

Последна редакция: чт, 06 мар 2014, 22:58 от Анонимен

# 333
salve,  благодаря за информацията!  Hug

# 334
момичета, препоръчайте ми хубава активна гимнастика с мелодии, че днес установих, че звяра се заглежда вече и се заслушва в мелодии Mr. Green

Зузи, нашата е такава http://iventas.bg/tiny-love/%D0%B0%D0%BA%D1%82%D0%B8%D0%B2%D0%BD … -gymini-move-play

и сме много доволни

Поздравче Hug

# 335
  • София
Здравейте момичета! Аз изпратих моите мъже-кой на работа,кой на училище.Измих чиниите и изпрах една пералня. Малкия спа от 00 часа до 6,30 сутринта  Party Та за това такава енергия от мен днес. Бързам сега да драсна няколко реда,че всеки момент го очаквам да се разбонтува. Определено обаче спи доста по-малко през деня - да речем сутрин ей сега от 9 до 11 ще е буден най-вероятно ,после след обяда ще подремне за 20мин. и после  newsm68 . След 16 ще е кисел и ще сме на ръчички. Може би защото след обяд го почват коликите,не знам.Но ако така спи през ноща като днес,напълно ме устройва тази програма.

zuzi_79, salve Т.к. аз съм най-голямата фенка на  магазин за детски играчки Imaginarium ето тази активна гимнастика ще купя аз тези дни http://www.imaginarium.bg/%D0%B7%D0%BE%D0%BD%D0%B0-%D0%B7%D0%B0- … 2%D0%B0-63693.htm

# 336
Благодаря ви,те са сладки ама...е много трудно ..направо ако нямах подкрепата от мъжа ми нямаше да се справя.. Hug

# 337
Здравейте,
Бяхме на консултация. Перфектни сме Simple Smile  Почти 6 кила и 60 см. Много му се радваха. Биха му ваксините, рева ко, после раздаде малко усмивки и заспа.

Малко по темите:
Перо, като имаш помощ пиши по често. Никаква те няма.

Фейс, за излизането. Имам дружка, която веднъж в седмицата излиза сама и веднъж с таткото. Ние с Елия правехме така. Като стана на 5,6 месеца едни петък срещу събота у майка, другия път у свеки. Така и те и се радват, глезят, пък ние почиваме. В петък беше закон да излезем, събота чистим и готвим, в неделя сме изцяло с нея. После минах бна смени, та о ъркахме графика. Сега само мсма поема децата. Хич не се смятам за лоша майка.
Хората сме различни, така че действай както ти смяташ за добре.

Да взема и аз една фотосесия да спретна newsm78 Ние нямаме много снимки 4та.

Цветно Hug най- тъмно е на зазоряване. Стига вече проблеми, ще мине и това. Много  Hug

Алиан Hug
Ох така ми липсвате дружките от лекциите.

Мишле, браво ьа покупките. Аз тези дни ще се оборудвам с бельо. Все пак ще ходим на спа, та там да се пробваме с ММ за  Embarassed

Аз в слинка не мога да го сложа. Ще се пробвам пак ама не става. Иначе го слагах 2 пъти в кенгурото за по 30 мин. И не съм с нкое гадно евтино кенгуро. Да си кажа, преди да ми се скарате  Hug

Диети, не спазвам, освен тези с яденето. Само кексове, сладки и пити правя. Сега съм 57кг, ок съм си. Чакам да пекне повече слънце и да трамбовам, за да се стегна.

Миленски, да се оправяте бързо.

Т меря с дигитален термометър в ухото. Имам и биба, но той като кака си не я иска.

Активна гимнастика имам 2 броя. Едната нали си я спечелих. Още не съм го слагала. Пускам вечер 2 музиклни играчки, едната е с проектор на таване.

Много съм несериозна с класацията, но пиша от таблета или телефона. Утре имам гаден изпит и в неделя ще ви я кача.

Пращам ви  Hug

# 338
Здравейте мами,
чета ви от самото начало много редовно, но най-после и аз се престрашавам да се запиша и да се представя в темата. Първо искам да ви благодаря за всичко, което обсъждате и споделяте тук и преди в темата в чакащи. За много от неща ми бяхте страшно полезни! Надявам се, че ще ме приемете сред вас, терминът ми беше 27.01, но нашето момче се роди 10 седмици по-рано заради преждевременно изтекли води.

Да ви разкажа накратко за нашите премеждия с раждането. За учудване на всички, включително и на моя гинеколог, при който бях на преглед един ден преди събитието, водите ми изтекоха най-неочаквано 10 седмици преди термина. Дали заради миомата, която имам или по-друга причина така и не се разбра... Веднага отидохме в болницата, където ме приеха за задържане. Дългосрочната цел беше да издържа още 4 седмици там и тогава вече да извадят бебо. Да ама не, въпреки усилията на лекари и акушерки бебо беше решил да се ражда и нищо не можеше да го спре. Grinning Два дена по-късно получих много силни болки и контракции на 2-3 минути. Прегледаха ме и установиха 5 см разкритие... Заради повишените показатели за започваща инфекция беше решено бебо да се извади с цезарово сечение. Дилемата дали да родя нормално или със секцио не беше на дневен ред, тъй като бебо беше малък и имаше риск да не успее да излезе през родилния канал... Миомата също беше на много лошо място и можеше да създаде проблеми. Поне така ми обясниха докато се гърчех от болки. Така на 21.11 се роди нашето момче с тегло 1.600 кг и 42 см. Сложиха го веднага в кувиоз и го закараха в неонатологията, но ми даваха през цялото време да го посещавам, храня и повивам...

Секциото, както и последващото възстановяване минаха повече от добре, на 4 ден ме изписаха от болницата и освен леко зачервяване на мястото на лепенката, други проблеми нямах... Тук може би е мястото да кажа, че живеем в Германия и раждах в една от най-прехвалените клиники тук в региона... Не мога да кажа абсолютно нищо лошо за клиниката, нито за обстановката, нито за персонала! Всички бяха изключително мили и разбрани и гледаха да ни направят престоя там колкото се може по-приятен.

След раждането се наложи малкия да остане в неонатологията месец и половина, докато започне да се храни самостоятелно. Той имаше типичните проблеми на недоносеното бебенце: заспиваше докато пиеше мляко, нямаше сила за нищо милия; имаше брадикардии - разбирай забравяше да диша и трябваше да му се напомня. Слава богу тези неща вече са в миналото и той вече от месец и малко си е вкъщи и се развива добре. Вече тежи над 5,5 кг и хапва здраво. Grinning В началото в болницата му бяха направили режим на 4 часа, който стриктно трябваше да спазваме, тъй като имаше опасност от слабост да си проспи яденетата, но сега се храни на поискване. Повече от 4 часа не е спал скоро, понякога иска на 1 час да хапва дори. Simple Smile
Сега осъзнаваме, че единственото хубаво на това, че бебо беше толкова време в неонатологията е, че ни научиха сестрите на абсолютно всичко! Като го изписаха знаехме от до как да се грижим за него. Да не говорим, че режима му в началото на 4 часа да се събужда ни помогна адски много да навлезнем и ние в ритъм! Иначе осъзнавам, че щеше да ни е много много трудно първите седмици, тъй като това ни е първо дете и щяхме да сме като хвърлени в студената вода!

За кърменето, така и не можахме да го научим да суче от гърда. Първоначално имахме проблем с това, че аз имам CMV вирус, който при недоносени бебета създава проблеми и нямах право да го кърмя до 36 седмица. Така започнах да се цедя на 3 часа и да им нося кърма в неонатологията, която те пастиоризираха и му даваха... Като мина 36 седмица започнахме да правим опити да го слагаме на гърда. Ами заспиваше почти веднага, все още беше много слаб, а и явно знаеше, че след това ще дойде шишето с кърмата, ако не се пъне много да суче... Wink Все пак беше задължително да си изпие дозата за да може добре да наддава. Като се прибрахме вкъщи опитвахме многократно да го науча да суче, без особен успех... Sad Вече в момента, в който го сложа на гърда и изпада в истерия след няколко минути дърпане. А не е да нямам кърма, защото продължавам да се цедя на 3 часа и виждам, че на ден събирам над 700-750 мл... Просто явно не му се занимава да дърпа от гърдата, при положение, че шишето е по-лесно и изисква по-малко усилия. Simple Smile Цеденето ми писна до не знам къде, но след като виждам, че има кърма и даже се увеличава, сърце не ми дава да спра да се цедя. Та така първо като се събуди и е гладен топля кърма, давам му със шишето и после аз пък се цедя. Доста е трудоемко и отнема супер много време, но няма начин, поне до 6 месеца ще гледам да поддържам кърмата...

Някой беше питал как да си спре кърмата, моя гинеколог ми обясни, че ако искам да спра да кърмя, да изцеждам гърдата само колкото да се освободи напрежението в нея и да разредя постепенно цеденето. Той каза, че до 2 седмици кърмата ще е намаляла значително и не е нужно да се взимат лекарства...

Също така някой беше питал за количеството мляко, което е добре да пие бебето на ден. На нас ни обясниха като ориентир в болницата, че е добре да пие между 1/5 и 1/6 от актуалното си тегло. С една дума ако тежи 5.000 гр ориентировъчно трябва да изпива между 830 и 1 л мляко на ден. Това разбира се са само чисто ориентировъчни сметки, ако пие малко по-малко или малко повече, не е проблем, още повече ако бебето качва добре...

Ами това е от мен, надявам се да не съм ви досадила много, че стана дълго! Simple Smile

# 339
boncheto, добре дошла  Hug.Много сте преживели,но важното е,че сега сте добре и двамата.Нека бебо да расте здрав и много да ви радва Simple Smile

sunflower3, при мен се получи червенина на еднта гърда и леко ме наболяваше като натъртено,само когато е пълна.Ден по-късно се появи нещо като задебеляване на мястото където беше червено.Напипваше се като голяма буца,навсякъде меко,само на едно място по-твърдо.

# 340
Момичета,привет!

Четях ви,но не можех да пиша.....защо- ами защото съкровището наака клавиатурата на лаптопа с един изключителен залп,да се гръмнеш направо Joy,исега съм с юесби клавиатура,та най-сетне мога да пиша.Естествено с едната ръка,понеже спят върху мен....

Гнусно време, да му се невиди!

Айде целувки за всички!

# 341
  • София
Момичета,привет!

Четях ви,но не можех да пиша.....защо- ами защото съкровището наака клавиатурата на лаптопа с един изключителен залп,да се гръмнеш направо Joy,исега съм с юесби клавиатура,та най-сетне мога да пиша.Естествено с едната ръка,понеже спят върху мен....

Гнусно време, да му се невиди!

Айде целувки за всички!

Как така я наака?  Shocked

# 342
Здравейте мамита,

Мисля, че е крайно време да се представя и аз.
Следя разговорите ви още от както бях бременна в четвъртия месец  Simple Smile, но все не се обаждах.
Сега обаче вече съм си в къщи и ще имам време да се включвам.
Родих на 17.01.2014 в болница Вита, планирано секцио (по мед. причини). Бебе Виктор се роди 3400 гр., 52 см, много красив  Joy
Към момента тежи 4860 гр.
С коликите се борим с Лефакс и с чайче HIPP. Мисля, че имаме резултат.
Храненето е 6 пъти на ден. 4 от тези хранения са с АМ, другите 2 - кърма.
Това ми е първо детенце и първоначално се бях много ошашкала, ама вече съм по-добре.
Последното хранене на малкия е в 21.00 часа и след това чак в 6.00, обаче малкия бръмбър се буди всяка нощ към 4.00 от болки в коремчето (попръцква стабилно и пак си заспива след около 30 мин.).
За оставянето - нямам нищо против, даже съм благодарна когато някоя от бабите ме прати да се наспя  Simple Smile
Таткото помага усилено и има голямо желание за всичко.
До момента съм ползвала само Pampers и да кажем, че съм доволна, но мисля да пробвам и други пелени. Мажа със Судокрем (пробвах и Bepanthen и Bioderma - дадоха ми тестерчета от болницата) от който съм най-доволна.
Имам голям проблем със сополите - капя капки и после с клечка за уши, което е голяма мъка, защото бръмбъра хич не се дава и така жално плаче, че ми къса сърцето.
Мисля да приключвам, за да не ви досадя  Simple Smile - приятна вечер  Simple Smile

# 343
 Добре дошли на новите мами- tikitolia и boncheto аз също в началото само четях, но когато малката се роди и всичко беше наред и аз се престраших.

# 344
Ronkis,

Ситуацията беше следната: Разстоянието между спалнята и неговото легло е около 60-70 см.Обикновено слагам комютъра,свит близо до спалнята,но сега за зла беда го оставих на килимчето на пода с отворена клавиатура.Взех малкия да го преобувам на повивалника на леглото му и се започна едно аканеееееееееееее.Първо си мислех,че ще го изчакам, и че ще си свърши работата там, и изведнуж залп под налягане,който изхвърча и прелетя,до спалнята и точно върху клавиатурата се размаза  Mr. Green Да се смееш ли,да плачеш ли.То детето не е виновно,ама,пак си ме е яд,че по този нелеп начин прецаках клавиатурата.Здраве да е!
Добре дошли на новите мами!

Общи условия

Активация на акаунт