Отговори
# 405
От една страна е гадно еди-кой си да ни занимава с глупости, а от друга е жалко, това явно е болен човек, нуждаещ се от помощ.
Аз имам напредък в кг от РХ, но и аз забелязвам, че кърмата ми е понамаляла и малката  много бързо огладнява.Не знам и аз как да си обясня намаленото количество кърма...може би наистина има някаква зависимост...

# 406
  • София
Пандичка, добре е, че се наблюдаваш покрай диетуването. Ето малко информация от добър източник, която се надявам да ти помогне в избистрянето на ситуацията.

Цитат
Gradual weight loss of about one pound per week, while consuming about 1500 to 1800 calories per day, will help you to feel good and have the energy you need to care for your baby. The composition of your milk really does not vary much with your diet. (Mothers in famine conditions can produce milk that is nutritionally perfect for their babies.) However, your health may suffer if too many of your own reserves are used to provide milk. It takes a lot of energy to care for your baby so be sure to take care of yourself by "eating to hunger" and "drinking to thirst."

Anyone who wants to start a weight loss program should consult with their physician to rule out any health problems that would contraindicate the diet or exercise.

цялата статия: How can I lose weight safely while breastfeeding?

И една по-обща статия Maternal Nutrition during Breastfeeding. В нея има и раздел за приема на мляко, както и за промяната на кърмата според диетата на майката. А ето го и заключението:

Цитат
How can I lose weight and stay healthy while breastfeeding?

Many women would like to return to their pre-pregnancy weight as soon as possible after birth. It can take several months or even a year to achieve this. Part of the weight that a pregnant women gains is an "energy deposit" to meet the extra caloric demands of breastfeeding. It is consumed gradually while the mother nourishes her child.

It is wise to wait until the baby is at least two months old before making a specific effort to lose weight. A women’s body needs about this much time to recover from the birth and establish a good milk supply. Often, a woman loses weight without specific effort during this time.

A woman who is breastfeeding should lose weight slowly. Every mother needs enough energy and nutrients to be healthy, active, and able to care for her child or children. Ideally, she should not lose more than about one to two pounds per week (two kg a month).

In conclusion...

An "ideal" diet for a breastfeeding woman is simply a varied, balanced, natural diet. Every woman will choose the diet that is best adapted to her, depending on culture, lifestyle, personal preferences, as well as the information available to her.

# 407
За съжаление трябва да ви съобщя, че потребител sexy_girl е фалшив и верочтно нуждаещ се от психологическа помощ. Прочетете до край http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=768026.msg27635199#msg27635199 Жалко за такива хора...
И после пак да чуем, че между нас има параноички, дето не искат достъп на всеки до ФБ групата Tired
+ 1

# 408
Панди, този сминдух е същият Фенугрийк, който аз пих. И на мен ми помогна много. Аз и в началото си имах кърма, но след този Фенугрийк направо можех да нахраня 2 деца. На опаковката пише, че е за смъкване на кръвна захар, така че който реши да опита да внимава ако му е ниска. Аз го намерих в аптеки Би Фийт. Изпих само 1 опаковка и имаше моментален резултат

Иначе и на мен гърдите ми омекнаха и ми е по-трудно да се цедя така. Имам чувството, че нямам кърма, но имам всъщност - просто усещанията за гърдите вече са по-различни. Продължавам да пия само от българския лактогонен чай - по ми харесва от този на Хип.

Относно диетата не мисля, че липсата на млечни продукти има някаква връзка с намаляването на кърмата - та нали повечето майки спират изцяло приема на млечни продукти докато кърмят, защото оказват неблагоприятно влияние за коликите!!!!

amira8411 за цеденето - защо да трябва да доизцеждаш гърдата след като детето е яло от нея??? newsm78 Според мен така ще си докараш свръхлактация. Това, което е изяло детето, е напълно достатъчно, за освобождаване на напрежението в гърдата.
Аз се цедя единствено и само когато съм пропуснала хранене поради една или друга причина.

Последна редакция: нд, 09 мар 2014, 15:03 от tonniny

# 409
  • София
Vilinka__, не съм от Варна, но просто питах.

Панди, браво на теб. За ФБ групата кажете как да затегнем правилата??? Все пак не може всички да се видим на живо, а всеки може да създаде фалшив профил и да се представя за друг. Наистина не е лесно да се реши.

Аз пак да си питам - много ми е силен цикъла. Нормално ли е за първо идване след забременяването?

# 410

Панди, браво на теб. За ФБ групата кажете как да затегнем правилата??? Все пак не може всички да се видим на живо, а всеки може да създаде фалшив профил и да се представя за друг. Наистина не е лесно да се реши.
Те са си затегнати, повече нищо не можем да направим.
За цикъла - нормално е да е различен след раждане, моят също се промени след първото раждане. Сега още нямам.

# 411
Аз бях почти 100% сигурна, че секси е фалшива, но не ми се занимаваше да я разследвам. Снимката също ми се струваше бегло позната, явно съм я виждала в близнашкия блог. Не знам дали става дума за болестно състояние или за социопатия някаква...

# 412
tonniny, казаха ми че трябвало да си доизцеждам гърдите, за да не получа мастит. Но и аз съм на мнение че ще се получисвръх лактация, от която е възможно тогава да си докарам бучки. Благодаря все пак за отговора Simple Smile

# 413
Q_A нашето бебе също има лепенка на коремчето, къпем го целия без проблеми, лепенката се мокри, но не се отлепя. Също така бебето се опъпчи, но аз подозирам, че може да е от непрестанните целувки, които каката му лепи, че пъпките са само по лицето Thinking За сега не мажа с нищо аз.

При нас - аз съм с много силни и непрестанни болки в гърба (споделих и във ФБ). Предполагам, че е заради постоянносто слингоносене (стигам до 8 часа на ден  Confused), но за съжаление в момета няма как да го намаля  Confused Каката само да види, че бебето е в люлка/кошница/шезлонг - няма значение будно или спи - веднага започва да го целува и мачка. Обяснявам и обяснявам, но без резултат  Tired

Кайлис На нас ни сложиха някаква антиалергична лепенка, която не е водоустойчива и казаха да не я мокрим, питах за водоустойчива, но педиатърката каза че спарвала  Sad На вас колко време ви казаха, че трябва да остане за да се прибере пъпчето? За пъпките, нито ние нито някой друг я е целувал по лицето(въпреки че ни коства огромно усилие да се стърпим да не я нацелуваме Rolling Eyes) , всички дрехи се гладят, всяка вечер се чисти основно навсякъде, лицето само с мокра ръка го минавам когато я къпем, но явно просто е наследила проблемна кожа от баща си.
 За болките в гърба съчувствам ти искрено, аз също страдам от това, в момента си ги обяснявам с непрестанното цедене, при което се налага да стоя доста приведена.На мен макар и временно много ми помага ходенето на масаж, но и там зависи на какъв масажист ще попаднеш.Дано намериш начин да облекчиш болките  Hug

Встрани от тези емоции да споделя набързо, че осезаемо ми намаля кърмата и ми е адски криво. Sad В огромна чуденка съм какво да правя, но подробно ще пиша утре или в понеделник. Лека вечер!  Hug

И при мен в един момент започна да намалява, започнах отново да пия чай на хип за кърмачки, както и други билкови, по 3-4 чая на ден и незнам дали заради това, но се нормализираха нещата.Надявам се и при теб да се получи  Hug Леле докато успея да публикувам и 24 нови отговора, та видях, че си писала че и ти пиеш такъв чай, а за млечните продукти въобще не се притеснявай, дори някъде четох че прясното мляко е най опасно заради алергични реакции и колкото и да го обичам съм го спряла тотално. И още нещо в тази връзка- "кравите не пият мляко"   Hug

И един въпрос, гледам че има промоция в Карфур на пелени Evy Baby та помня, че някои от вас ги бяха пробвали, заслужават ли си?

Q_A аз ги използвам. Не са ми пропуснали, а имаме доста материал Grinning Иначе са доста ароматизирани, но миризмата на мен ми е по- приятна отколкото на Памперс.

Благодаря за отговора, най вероятно ще ги пробваме.  

Последна редакция: нд, 09 мар 2014, 16:41 от Q_A

# 414
Как ни мяткаше тази псевдо майка на тризначки....ако е истински юзър,дано получи професионална помощ,че това е супер плашещо...
Бейбифейс,до колкото знам е нормално обилно кръвотечение при първия цикъл,аз още нямам и се чудя как ще е,но една от жените, с които бях в болницата каза,че направо е било като кръвоизлив силно при нея.Сестра ми не ми се е оплаквала след раждането на първия племенник,а сега още не и е дошло след втория Grinning.
Момичета,напоследък,бебока се оригва (че от начало изобщо не се), и веднага след това започва хълцане.Какво не правя както трябва.Вдигам го внимателно, брадичката му е на рамото ми и го поглаждам по гръбчето.И следва оригване и веднага след това хълцане...
Гледам дискусия във фейса,наистина ли е толкова вредно спането по корем,понеже през деня само така се успокоява да спи върху мен.
И последно-пак във фейса,прочетох,че белите топченца в акото са признак на коликите и не би трябвало да е нещо обезпокоително,нали.
Завиждам на всички дето скоро ще се връщат на работа,не за друго,ами сама вкъщи и без разходки...ужас просто.
Хубав ден и  Hug

# 415
  • София
Q_A, а ако се наложи няколко месеца с лепенки  Whistling Whistling Whistling За пръв път чувам за такова спарване аз... батковото пъпче лепихме до 6-тия месец за хернията с водоустойчиви лепенки. Къпали сме го с тях, смяна само при нужда, че бая здраво държат.

ell_83, хубаво чети в сурат-тефтеря, до края  Mr. Green

# 416
Зелено човече,

Как ме разсмя с името на фейса.Давам био гайа всеки ден(това е заключението в постовете),и явно отговорът е-да, на коликите се дължат белите зрънца в акито Naughty.
Понякога като чета диагонално и така става,разбрала недоразбрала.Мерси,че ми обърна внимание!

# 417
  • София
Ето ме и мен, кърмим се и мога да пиша с една ръка...

Бях на фризьор, върнах се с прическа и се наложи да отменим снимките - малката е прекалено нервна. Ще изчакам да мине малко време да и минат пъпките и тогава ще пробваме пак Simple Smile

Фейсче, от такава свеки бегай, ужас. Много криво ми стана като прочетох какво ти е казала. Никой няма право да ти държи сметка, нагло бабе...

Елг, завид за спа-то Simple Smile Аз съм почитател и много обичам, но ММ не е голям фен. Въпреки това и аз по-натарък съм запланувала един самостоятелен уикенд Simple Smile Хубаво да си изкарате  Hug

Мама тодорова док каза вит. Д сутрин на гладно, по 2 капки, че още няма много слънце. Но да си призная го дадох няколко пъти към обяд

Q_A, Тонини, ще проверя за тази добавка за вана на топфер, ще питам док дали става и за нас за нейните пъпки. Много искам да се оправи бързо, че се измъчи милата.

Панди честито за новата придобивка Simple Smile Браво на ТМ.
Страшен детектив си  Hug браво
Не мисля да коментирам повече за фалшиментото, излишно е!

Кайлис за болките в гърба ти писах във ФБ, ако искаш инфо къде съм ходила, кажи Simple Smile Оправяй се бързо

Съжалявам ако съм пропуснала някой

Гуш от мен

# 418
За съжаление трябва да ви съобщя, че потребител sexy_girl е фалшив и верочтно нуждаещ се от психологическа помощ. Прочетете до край http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=768026.msg27635199#msg27635199 Жалко за такива хора...

Ох,ужасно  #Crazy.Според мен тя ще се завърне или вече се е завърнала с нов профил.Много неприятна история Sad.

# 419

Е може ли такива психари да има бееееееее..... То бива бива извращения, ама чак пък да се вкарваш в подобни роли ...това си е за лекарска намеса и жълт картон (да не кажа червен)

Връщам се да ви чета, че бая сте изписали
Гуш на всички Hug

Последна редакция: нд, 09 мар 2014, 17:09 от aneli_7

Общи условия

Активация на акаунт