Отговори
# 495
Здравейте,
и аз да дам отчет, че по принцип повечко чета и не пиша. Днес трябваше да сме на първа ваксина за хепатит, но за съжаление ни я отложиха. От седмица и половина на моето момче му избиха пъпчици по брадичката а след това и по бузките. Всички ми казваха да не се притеснявам било нормално, може би съм го била претоплила. И какво всъщност се оказа имаме стафилококова инфекция. Сега ще лекуваме 10 дни и като се махнат пъпчиците тогава ще правим първата ваксина. За капак сме и с лека форма на млечница. Хубавото според мен е че детето за 20 дни е наддало 800 гр., което според сестрата е много. Ами това е от мен Simple Smile

# 496
  • Пловдив
Зеленко, след всяка инхалация ли стерилизираш разпрашителния комплект? Какви ампули физ. р-р ползваш?

По-голямото дете се научи да си духа носа (като голям) сравнително скоро - като навърши 4. И въпреки това купихме Бейби Вак (а и заради бебето). Преди 2 седмици имаше хрема. Все бистри секрети излизаха, но не мога да забравя първия път като му пресуших носа с бейби вак-а, хайде да не разказвам цветно, но имаше поне една шепа материал. Процедурата я правя след инхалация.

Моята мома не се събуди тази нощ за хранене. От 23 чак в 6.30 се събуди. Та се чудя да се радвам ли. Пропуска нощно хранене, а нали то има голямо значение за дневната лактация.
Ще съм благодарна на компетентни мнения!

Нури, изключително ми напомняш на моя близка с три момичета. Някак толкова поетично обясняваш, и тя има този дар.

# 497
Amira, а как се разбра, че има стафилококова инфекция, педиатъра ли вижда, че пъпчиците са от някаква инфекция или само с изследвания. Тъп ми е въпроса, но при нас и лекарката вчера ми каза, че пъпчици е нормално, а той има много и различни видове, имаше и едни червени пъпчици с бял връх по брадата, те минаха, сега има при бакембардите.

# 498
  • Стара Загора/Сливен
Здравейте и от мен Hug! Аз повече ви чета, че за писане не остава много време. От това което чета явно и моя човек стачкува. В началото така спокойно си сучеше, а от седмица , че и нагоре е едно реване извиване и т.н. Вече почвам да му намирам цаката, гледам да го успокоя с бял шум ,люшкане или пеене, и като го приведа  Laughing в полусънено състояние си засуква. Общо взето, както казва Nurii не трябва да се предаваме. Аз го кърмя на поискване , колкото толкова, понякога суче само няколко минутки понякога и 20 мин. и нагоре важното е , че пълни памперса редовно акото му е нормално, и си наддава. Относно лигавенето и моя бебок е така, но аз бях писала и преди , че му се виждат двете зъбчета отдолу, все още не са избили, та при нас лигавенето може и да е от това. За сега толкова от мен  Hug на всички

Последна редакция: вт, 11 мар 2014, 14:21 от dolphin-mama80

# 499
salve, не сме ускали изследвания само като ги  погледна. Имаме ги вече от седмица и половина да не кажа и две седмици. И нашите пъчици са по брадата, вече се появиха по бузките, а забелязах че започнаха да се появяват червени петна без връх обаче и по главичката. Пъпчиците са с бял гноен връх. Не изглеждат да са мастни пъпки. Казаха ни, че най - вероятно нашият малък човек се е заразил в болницата и избиват след седмици. Но може и ние да сме го заразили в къщи.

# 500

Пандичка
, нали не забравяш, че всичко, от което бебето има нужда, се взема един вид за твоя сметка. При диетуване и всякакви по-сериозни ограничения на храненето това е особено актуално. "Eat to hunger, drink to thirst" e чудесно правило за кърмеща майка, което обаче май не в севсем по избраната от теб диета...

И на мен ми харесва съветът да се яде и пие когато сме гладни и жадни, но... иститната е, че аз бях НОН СТОП гладна, което не ми помогна да се чувствам добре... Трябваше да сложа храненето си под някакъв контрол и честно казано за мен нямаше по-добър начин от тази диета. И пак да кажа, че аз не я разглеждам като "диета", а като здравословен режим на хранене, защото от нищо не се лишавам. Просто ям различни неща в различни дни. Единственото, което е кофти е, че закуската е само плод, след който огладняваш още в 12-13ч и съответно трудно чакаш поне до 18.30 за вечеря. Но пък за кърмачки е позволено следобедна закуска плод или ядки, така че пак не е фатално. И в интерес на истината ми беше криво (разбирайте гладно и нервно) само първите 3-4 дни докато организмът свикне, че вече няма да се тъпче когато и с каквото му попадне. Сега нямам нужда ни от следобедна закуска, нито пък огладнявам преди да си легна вечер, когато съм вечеряла към 18.30.

Да споделя, че от снощия пия Фенугрийк и определено усещам ефект върху количеството кърма!  newsm10

За инхалациите с физ. р-р - по колко мл р-р се слага за малко бебе (някъде четох по 2мл на инхалация) и  за дете на почти 5г? Как така се стерилизира "разпрашителния комплект", както е писала Миралюба?  newsm78

Последна редакция: вт, 11 мар 2014, 15:48 от ♥Пандичка♥

# 501

Нещо за което май не сме говорили е в каква позиция спи бебето. Нощем си я оставяме или наляво или надясно, като ги редуваме, но през деня често е по гръб, да ама не, нашата педиатърка каза да не го оставяме по гръб защото щяла да му се деформира главичката  Shocked ами в количката нали пак е по гръб  newsm78

А като спи по гръб главата не е ли на една страна? Поне при нас е така, макар да я върти понякога.

babyface76 Наистина понякога си извърта главата настрана,но по често си гледа тавана  Wink
 Въпреки това аз сякаш не се притеснявам,че ще му се сплеска главата, както каза педиатърката, понеже главата винаги е на мекичко и не се застоява повече от час час и половина.

зелено човече И аз така мисля, на първо време ще залепя отгоре водоустойчива и след някой друг ден, когато така или иначе мисля да ходя, ще накарам да я сменят.  Hug Надявам се вече лимонче да е по добре и дано да е здрава дълго време (много ти се възхищавам на ентусиазма и смелоста с която всеки ден бяхте навън, така според мен ще придобие железен имунитет и болестите ще са рядкост)

Щях да пиша още и по други въпроси, но ме зове малката и то много настойчиво.

Много  Hug Hug Hug на всички!

# 502
Вчера бяхме при друг ортопед за второ мнение - еми нямаме нужда от гащи, а просто трябва да правя упражнения на всяко сменяне на памперс и да го нося по определен начин така, че крачетата да са максимално разкрачени. Много съм щастлива и спокойна вече.  Simple Smile Бях сигурна, че нищо му няма и всички мъчения са излишни!!! Яд ме е само, че не можах да отида веднага, защото нямаше свободни часове. Вече нямам доверие на лекарите имам чувството и съм сигурна, че имат облага от това да предписват разни неща. Ама не мога да разбера, защо трябва да се гаврят с децата ни!!! В интернет има теми за ортопидичните гащи - как лекарите ги изписват, защото взимат процент от това. И наистина сигурно е така, защото първият лекар ни прати точно на определено място да ги вземем. Едва ли в Пловдив само на едно място ги продават. Ама както и да е!!! Важно е, че детето ми е добре   Heart Eyes
Вече не ми се ходи по лекари все някоя простутия излиза!!!

Въпрос към ЛЛЛ: Поради здравословни причини трябваше да спра да кърмя. Опитвам се да поддържам лактацията, но кърмата постепенно започна да намалява. Април има възможност да ми намалят хапчетата и отново да имам възможност да кърмя. Дали би се увеличила с често кърмене, чай или някакво друго нещо?А ако не иска да засуче?

# 503
  • София
Да споделя, че от снощия пия Фенугрийк и определено усещам ефект върху количеството кърма!  newsm10

Панди, по каква схема пиеш Фенуйгрика? Да взема да хоръчам на ММ на връщане от работа да мине да ми вземе да пробвам, че при мен положението е плачевно.

За инхалациите с физ. р-р - по колко мл р-р се слага за малко бебе (някъде четох по 2мл на инхалация) и  за дете на почти 5г? Как така се стерилизира "разпрашителния комплект", както е писала Миралюба?  newsm78

За инхалациите - днес минах през доки и за това да попитам. Каза че е от значение с каква бързина/ скорост/за колко време инхалатора разпрашва разтвора. Като й казах, че 3 мл за около 3-5 минути, каза че инхалатора ни бил мощен и затова за Алекс да слагам 5мл физ. разтвор, а на Тони - 3 мл. За 2 мл някъде бях чела, че инхалатора няма да работи добре.
За стерилизиране- попарвам с вряла вода и подсушавам хубаво с хартиена салфетка, която не пуска власинки, за да не отидат после в дробовете. Иначе като прибера машинката - минавам всички части - чашка, маска и т.н със спирт.

И още нещо се сетих в този ред на мисли по въпроса с аптеки, лекарства и т.н - ако имате възможност - сравнявайте цените, особено за неща, които купувате редовно като АМ, памперси, физиол. разтвор. Само няколко примера ще дам - физ. разтвор на един и същи производител в две различни аптеки - разлика от 25 ст. за ампула. Фенуйгрик- аптека Ремедиум- 18лв и нещо, аптеката, от която ние си пазаруваме е 14лв. Биозин за каката ( за подсилване на имунитета) - 29 лв срещу 21 (пак в нашата аптека). АМ-17,50лв срещу 16лв (пак там)..... Само да не ме разберее погрешно, че правя реклама на тази аптека, в никакъв случай. Там например ампулите физ. разтвор са по-скъпи ( близо 60ст.), а в др. аптека са 35ст.

Последна редакция: вт, 11 мар 2014, 17:06 от Мишле_

# 504
  • Пловдив
Нашият инхалатор и с 2 мл работи.
Когато течността свърши спира да излиза пара от маската. На голямото дете правя инхалации с 3 мл.
Аз стерилизирам чрез изваряване само чашката за разтвор, разпрашителя и това което го затваря. Нищо не бърша след това, оставям да се отцедят.
Мишле, аз не разбрах ти кое забърсваш със спирт? Аз бих сприртосала само маската, но нея я мия с топла вода и само дребния я ползва.

# 505
Зеленко, след всяка инхалация ли стерилизираш разпрашителния комплект? Какви ампули физ. р-р ползваш?

Да бе. В болницата се стерилизира след изписване на детето - за следващото дете.
Вкъщи бих стерилизирала след боледуване, но не след всяка инхалация  Shocked

Пъпки "на око" не могат да се диагностицират. Само с посявка и антибиограма. Бебешкото акне много прилича на стафилококи, но няма нищо общо.

# 506
  • Пловдив
Аз също не стерилизирам след всяка инхалация. Ама питам, да знам дали да се засрамя и поправя.

Аз да си побутна питането.

Моята мома не се събуди тази нощ за хранене. От 23 чак в 6.30 се събуди. Та се чудя да се радвам ли. Пропуска нощно хранене, а нали то има голямо значение за дневната лактация.

# 507
Включвам се за цените на Фенугрийка - в Бифит е 6 лева http://befit.bg/eshop/THOMPSON-%D0%A4%D0%95%D0%9D%D0%A3%D0%93%D0 … 0%9F%D0%A1.120532https:// - макар и да излезе реклама бях длъжна да напиша като гледам какви са цените на другия  #Crazy #Crazy #Crazy

Иначе аз имам тройно критичен ден - получих двойка на изпита по математика /напълно очаквано/, скарах се жестоко с ММ /неочаквано/ и се залях с горещ чай, който ми свали горния слой на кожата на крака, сега едва ходя /абсурдно!!!/ . Та така!!! Какво ли още ще се случи до края на деня.....

# 508

И аз се присъединявам към питането. Малката вече две нощи не се буди, става чак в 6 и ми се струва, че ефектът е негативен.

Този Фенугрийк толкова го похвалихте, че се чудя дали да не пробвам...

# 509
Здравейте мами! Удивително колко трудно било да си родител. Макари с опит в гледането на бебета и деца с моето ми се струва трудно. Излиза ми се говори ми се с хора а това към момента липсва. Този кръг кърмене смяна на памперс приспиване 2-3 часа да си свърша работата и пак. Вчера се епилирах е то за сватбата инак и това нямаше да стане никакво време за мен. Имама моменти в които ме обхваща изтеричен рев бебето реве и аз рева естесвено и двамата не знаем за какво. От няколко вечери мишока се на намарда в нашето легло та двамота Митковци спат аз не Confused
Чуствам се дебела грозна изобщо слон вися....
Днес баба ми идва искаше да види бебето не дадох и истерии #Crazy
Имаме проблем с акането само като се нацокаме от шише пълним памперса от гърдите не. Има ли и други със същия проблем. От вчера слагам термометър в дупарата baby_neutralмоя прави физономии нали знаете мъжете кво им е мнението за това.
Успях днес да пия кафе и ооо не не бе сутринта а преди малко.
tonniny и аз съм имала такива дни напоследък често Shocked

Общи условия

Активация на акаунт