Отговори
# 555
tonniny,
Не пия прясно мляко по принцип - просто не обичам, но пък кисело... И преди, и по време на бременността ми, беше със съществено присъствие в менюто ми. Сега съм го намалила значително и ограничавам всякакви други производни - сирене, кашкавал, масло... Все пак трябва да се внимава да не се избива в крайности и се надявам, че наваксвам липсите на полезни съставки с витамини от аптеката.
Четох доста за млякото покрай рефлукса. За да го изкараш напълно от организма били необходими около две седмици след налълно спиране на приема. През това време продължаваш да предаваш ензими към детето чрез кърмата. Ако ядеш по кофичка мляко на ден и по чаша прясно мляко - било приемливо и ок. Аз хапвам вече наполовина на тази порция, а понякога и по-малко или изобщо.
Струва ми се, че няма доказана зависимост между рефлукс и киселото мляко или поне ми се иска да е така. И без това си имам достатъчно драма и филми, та предпочитам да не го мисля.Wink
Друг е въпросът колко кисело е киселото млякото, което купуваме от магазина... Според мен е твърде далеч от продукта, който евентуално би предизвикал реакция при бебето.

# 556
Фрауст, благодаря за включването. И моята логика беше същата, като това, което казваш. Особено за"истинското" мляко, което консумираме. При мен киселото мляко на ден понякога е достигало до 2 кофички. Сирене също много ям - всъщност мога да живея на него.  Та вероятно големите количества, които приемам, все пак имат някакво влияние. Просто не знам вече. Все пак съм длъжна да опитам. Лекарката каза само седмица, аз може да пробвам и две - няма да умра. И ще се моля да не е това причината.
Ти какви витамини приемаш, за да наваксаш липсата на млечните продукти?

# 557
 Здравейтеее на всички, леле колко нещо се е изписало, ще се опитам да взема отношение по всичко, за което смятам че съм компетентна, почвам да чета и да пиша  kaffeetrmker_2

За оригването Повечето от методите бяха изброени, но съм забелязала,дигна ли я да се оригне и заспи ли няма оригване, ако ще и час да я нося на рамо, затова я оставям на една страна и тя в 90% от случаите сле няколко минути се пробужда и следва оглушителна оригня  Joy

За хълцането Аз доста се смях, когато ми казаха, че като им е студено хълцат, но останах изненадана с някаква такава зависимост(например най често когато сменям памперс и е по голо дупе почва хълцане), въпреки че както и  при повечето от вас, след оригване почва хълцане, продължавам да я нося на рамо докато спре или се разреве.

За заглавието на следващата тема На мен също много ми хареса  Hands Clap

За звуците Беба също издава много сладки звуци вече, но точно гукане няма, ама много смях пада като се извика а ааааааааа ииииииии  rotfImbo

За фейсбукНие с ММ още в началото на връзката си решихме да прекратим регистрации във всякакви социални мрежи и форуми и оттогава едва преди няколко месеца се регистрирах тук, ама все пак  сме си много полезни  Hug

За ваксините - и ние ще ги делим на две, през две седмици, доколко е по-добре вече незнам, но каквото такова.

♥Пандичка♥ Браво за чудесните резултати от диетата и се радвам че вече няма проблем с кърмата  Hug

Iv Min^smile Леле ама много бързо растете, браво на вас!

За храненето В началото и аз си хапвах доста яйца и кисело мляко, но след като излезнаха тези пусти пъпки, спрях и яйца и мляко и всичко  Weary въпреки че не съм прекалявала и с двете и надали пъпките са резултат от това.

И отново за пъпките резултата от къпането с добавката за вана на Topfer и мазането с Адерма на тялото, както и с преварен зехтин(който според описанието и цената става и за козметика) на главата дава резултати и вече сме сравнително добре. Кое е помогнало най-много незнам  Thinking

Ха да ви кажа и за пелените съм станала като пилот изпитател, де що има видове вече почти всички или съм ги минала или тепърва  ми предстои.Почнах с памперс премиум и либеро, минах през белло, пуфис и чико, а вчера по стечение на обстоятелствате се сдобих с еви бейби, бейбилав и тези Лидълските. След като изпробвам всички тогава ще пиша за впечатленията си от всички, но засега първо място на либеро, последно на чико.

Пожелавам на всички болни скорошно оздравяване и на Тонини изгореното бързо да минава и Тони с ММ също сме си казвали неща, които са ни наранявали, но след спокоен разговор се оказва, че не ги мислим, а просто в яда си сме искали максимално да се засегнем  Hug

Е този път вече се олях, сори за безкрайния пост и много  Hug на всички!

Последна редакция: ср, 12 мар 2014, 22:43 от Q_A

# 558
Здравейте!
Аз отдавна не съм писала тук,във фейсбука съм по активна Simple Smile
Панди, включвам се да ти кажа, че се бях усъмнила,че баткото има синузит. Педиатърката му ми каза, че това било невъзможно защото синусите им не са развити на тази възраст. Беше на 5 годинки. Най-вероятно сте с трета сливица и от там е задната хрема. Да кажа с какво го оправях. Банка физ.разствор и със една спринцовка теглиш 2 кубика и впръскваш рязко в едната ноздра, после повтаряш в другата. После издухвате нослето хубаво. Излиза всичко, но трябва да го правиш известно време. И капвах в носа по три капки от разтвор - 10 мл. сребърна вода с 3 капки клеева тинктура-три пъти дневно. Ще го израсте, но е кофти. Особено ако прави отити. Ние до там не сме стигали. Simple Smile

Уви, третата сливица е извадена, миналата година точно по това време преживяхме и това. Уви, без ефект. Sad Задната хрема си остана, като понякога (като сега) просто се влошава. Другите две сливици са огромни и честно казано съжалявам, че тогава не ги махнахме и тях, защото на нея определено й създават проблеми. За синусите - дам, рентгенологът каза, че дори до 12г не се развивали синусите, което ми звучи прекалено,  но така или иначе каза, че в момента според него не са развити докрай и според него няма синузит. Предадох думите му на пед., която буквално се изсмя, паралелно с другата педиатърка (млада), която й помага, и мед. сестрата. Думите бяха "дооообре, в книгите по педиатрия пише друго...  Rolling Eyes " И като казах, че за всеки случай ще покажа снимката на следящата я УНГ, сякаш се позасегна. Но ми дреме на шапката.  Rolling Eyes Сега ме кара да слагам Бактробан без да чакам посявката от носа. Ама не съм сигурна, че е чак за Бактробан, при това без да сме видели количеството бактерии. То ясно, че им бактерии, въпросът е какво количество и необходимо ли е лечение с този локален АБ...

И понеже веднага ми пристигна маркучът на инхалатора (нали го бях загубила и поръчах нов) и започнахме инхалациите, имам следния в-с към разбиращите. Като не може детето да изхрачка, в какво се изразява благоприятното влияние на инхалациите с физ.р-р???  newsm78 Анди посмъртно не може да отхрачва и колкото и да й обяснявам, докато сама не го усети, няма как да стане... Sad

# 559
  • София
... диетата върви супер, пу-пу. Чувствам се отлично! За 2 седмици съм -4кг.

Само имай пред вид, че това е доста агресивно и скоростно отслабване, което по-скоро не е много добра идея за кърмеща майка, особено с толкова малко бебе. В материалите, които бях пускала, споменаваха 2 кг. за месец като ОК. При теб е четири пъти по-бързо. Нищо чудно от това да е ситуацията с кърмата... 

# 560
Здравейте момичета,

Отдавна се каня да ви питам (тези които са на АМ), сменихте ли вече биберона на 1+, ние още сме с бебешкия, но той Калин и с този се дави понякога, та се чудя по-силна струя няма ли да го затрудни ( 2 м и 4 дни е вече).

Има ли някоя мама, на която мъника да не спи в количката,като излезем с моя и ела виж чудо, мрънка,реве и добре, че е биберона да го поразходя...е има и мноого редки изключения, в които се излъгва да дремне.Уви,количката ни няма функция,която да повдига леко главата, според вас, да му сложа ли една кърпа под главата,леко да го надигна,все имам чуството,че му е неудобно.

Пожелавам ви приятен ден и хубави разходки!

# 561
... диетата върви супер, пу-пу. Чувствам се отлично! За 2 седмици съм -4кг.

Само имай пред вид, че това е доста агресивно и скоростно отслабване, което по-скоро не е много добра идея за кърмеща майка, особено с толкова малко бебе. В материалите, които бях пускала, споменаваха 2 кг. за месец като ОК. При теб е четири пъти по-бързо. Нищо чудно от това да е ситуацията с кърмата...  

Да, имам го предвид.

Еуфория, за третата сливица си писала, че се израства. Ммм зависи от третата сливица. На дъщеря ми беше трета степен, хъркаше повече от мъжа ми-дъскорезницата, но това беше най-малкият проблем. На моменти просто спираше да диша... Отити - да, и това правеше често. Но най-страшното беше дишането!! Нямаше как да не се извади.  Peace

Последна редакция: чт, 13 мар 2014, 11:06 от ♥Пандичка♥

# 562
Фрауст, благодаря за включването. И моята логика беше същата, като това, което казваш. Особено за"истинското" мляко, което консумираме. При мен киселото мляко на ден понякога е достигало до 2 кофички. Сирене също много ям - всъщност мога да живея на него.  Та вероятно големите количества, които приемам, все пак имат някакво влияние. Просто не знам вече. Все пак съм длъжна да опитам. Лекарката каза само седмица, аз може да пробвам и две - няма да умра. И ще се моля да не е това причината.
Ти какви витамини приемаш, за да наваксаш липсата на млечните продукти?

Момичета,аз също пробвах какво ли не..Но ако няма признаци на нетолерантност на детето към млякото( вижда се по кожата) ,означава че повръщането не е от млечните продукти..Първия месец ограничих всичко,но пак повръщаше..Така че аз си продължих да си ям всичко...

# 563
Ето ме и мен!
Пандичка - да се оправя бързо каката ви! Това, което разказваш прилича на моето ежедневие в последните 2 месеца и половина Confused Само дето ММ се прибира към 20 часа вечер и бебето ми никак не е кротко  Mr. Green Направо ми идеше да скоча от балкона по едно време Tired
...

Кайлис, Панди, спокойно, има и по- лоши и тежки варианти - 4 деца вкъщи, 3 от които болни, 2 от тях се редуват да реват, ако не реват ще се насерат  Heart Eyes и т.н. ...  Mr. Green
Торииии  Hug Hug Hug Hug Hug
Аз не знам дали бих се оправила с толкова деца Rolling Eyes

Аз минавам да се похваля - бяхме при ортопед, всичко с бебето е наред. Whistling
И да се оплача - след 3 дни на ясла - каката ни вече е със сополи Tired
Днес купуваме инхалатор и ние.

# 564
  • София
Здравейте! Много на бързо че ме чака готвене,а тъкмо приспах момчетата.Бяхме 3 1/2 часа на вън-разкошно време.Не ми се прибираше,но се поизморихме. А баткото беше вир вода. Такава хубава баня си направи -40мин. къпане  Grinning
Кайлис-браво за ортопеда!
Ell_83 ние също сме си още с 1 биберони. Не виждам как скоро ще качим на горе. Той и сега се дави. Ще го изчакам малко.Пък и имам чувството,че от стерилизирането са се разширили дупките малко.Иначе за в количката-първо да кажа,че обличането ни е кошмар-едно напъване ,едно сумтене,ужас.Слагам го в количката само с биберон иначе така опакован в скафандър се чувства некомфортно и реве. Иначе съм сложила една пеленка сгъната на възглавничка,да не е съвсем на равно и му е добре. Но щом го сложа в количката с бибероната и пусна гюрука,след 2мин. е заспал. За сега спи през цялото време на вън. Дано и за напред да не създава проблем. Аз много си обичам помощното средство-биберон!  Flutter Хайде да сготвя,че хладилника вика ЕХО-ЕХО До довечера...

# 565
Здравейте, момичета. Днес голямо затишие. Simple Smile Явно всички са били на дълга разходка. И ние излизахме, но при нас освен слънчицето си имахме задължителния морски вятър и не се задържахме много.
За хълцането в МД ми казаха, че може да е от преяждане. Дали?
За болните бебчета и каки/батковци - бързо да се оправят и да не се влошават.  Hug
Фейс, Десита Бонита, как са мъничетата след ваксините?
Исках да попитам или ли кърмещи мами, на които вече се е регулирала изцяло кърмата и няма рефлекс на потичане. При мен редовно все още като наближи времето за хранене започва да тече на струи, както и от свободната гърда, докато кърмя. Ставам цялата мокра, а и беба се изнервя от силната струя. Кога би трябвало да отмине това?
Хубава вечер ви желая.

# 566
  • Пловдив
Сънфлауър, аз все още ползвам подложки. Иначе все съм мокра.

# 567
Кайлис , браво! А за справянето , то като ти дойде на главата няма къде да ходиш  Mr. Green
За кг: аз си стоя на 60кг,  точно толкова тежах, когато си се прибрахме от болницата .. имам да свалям още 5кг за да си върна предишния облик  Heart Eyes

# 568
Миралюба, и аз ползвам, без тях накъде? Wink Но понякога, главно през нощта дори и те пропускат. А ги сменям често.   Rolling Eyes
И все пак докога така?

# 569
Здравейте януарски мами Simple Smile
сега я видях темата и се изядох от яд,че съм я изпуснала,но на компютър не съм сядала от 2 месеца. Но сега и аз ще се разпиша тук,защото сте ми много интересни и като ми остане време ще прочета всичко назад,за да съм в крак с Вас  Laughing
Първо: Честити Ви януарчета  Hug да са Ви живи и здрави и много радост да Ви носят.  bouquet

Нашият син се казва Александър. Роди се на 3.01.14. 3.100 и 51 см. Вчера бяхме на консултация-5.470 и 60 см. Биха ни ваксините. И ние слагаме cool-patch лепенки,но днес сложих и риванол,че са се подули малко.Дано това чудо да има пране,чееее... ooooh!
На кърма сме само,но миналия месец ми дойде и понамалява в тези моменти. Много ми е криво-мислех,че ще ме пропусне някой друг месец,но уви... Sad

Иначе и аз искам да почна диета,но докато кърмя не смея. Пандичка ти на 90-дневната ли си?
Извинявам се,ако нещо не се разбира,но пиша от телефона.
А,да...онзи ден и аз ядох яйца и малкия се изрина зад ушетата.

Общи условия

Активация на акаунт