Избор на сушилня - 5

• 477 247
  • 3 120
  •   1
Отговори
# 165
Bauchnecht е високият клас на Whirlpool, ако не се лъжа.

# 166
Здравейте, след като изчетох цялата тема за ориентиране в новата все още за мен територия на сушилните, реших да купим Бекото с термопомпа. Идва и голямото "НО" - измерих вратата на остъклената тераса, където сме предвидили място за сушилнята, и тя е само 58 см., т.е. по-тясна с 2 см. от размерите на сушилнята. Изпаднах в потрес. На 6 етаж сме, т.е. няма да може да я вмъкнем през прозорците на терасата. И сега ще трябва да се преориентирам към по-старата технология без термопомпа (55 см. ширина), само заради нещо толкова банално, като размер на вратата.
Ако на някого му хрумне как да "заобиколим" проблема, моля да се включи.

# 167
През вътрешния прозорец - който е между остъклената тераса и стаята? При нас това беше варианта.

# 168
Няма такъв вътрешен прозорец - единствената свързваща част между стаята и терасата е въпросната тясна врата.

# 169
  • София
Измери ли лично сушилнята? Не бива да разчиташ на дадените размери в магазина. Дълбочината й каква е? Обикновено е по-малка от 58 см.
Ако свалите балконската врата, отворът не става ли по-широк?

# 170
Не съм я мерила лично, всъщност ако може да помоля някой, който го има въпросното Беко с термопомпа да му измери ширината?
Вратата и да се свали, няма да увеличи разстоянието, за съжаление.

# 171
  • София
Ширина и дълбочина - ако тя е по-къса, ще я вкарате завъртяна странично. Моята е друга и не мога да ти помогна с реалните размери, но съветът ми е лично да се увериш какви са, щом трябва да мине през толкова тясно пространство.
Дано намерите вариант!

# 172
  • На брега на реката
Беко с термопомпа :
ширина      - 60 см.
дълбочина  - 62-3 см. /вратата е изпъкнала/

# 173
Бобулина, благодаря ти за труда   bouquet
Много тъпа ситуация, но продължавам да мисля.... дали няма как да се поразглоби сушилнята и да я вкараме на части?

# 174
  • София
Сигурно може, но първо трябва да се огледа хубаво какво ще се маха, за да не вземат после да ти откажат гаранция... Има риск.
Разгледай и другите марки с термопомпа и виж дали няма някоя по-тясна или по-къса. Вярно, ще е по-скъпа,но явно нямаш друг вариант.

# 175
Разгледах, но от тези, които мога да си ги позволя, няма по-теснички Simple Smile Започнах да мисля да сложим сушилнята над пералнята в кухнята, но тя пък е доста антична (пералнята), и при центрофугиране тресе здраво, махаме нещата, които са сложени върху нея, че падат. Ще се купува нова пералня, но това ще е като се прави цялостен ремонт на кухнята, което пък няма да е по-скоро от следващото лято.

# 176
Тази есен вече съм решила, че ще се купува сушилня. Харесала съм си една на Електролукс с термопомпа.
Въпроса ми е какво ще рече парогенератор?

# 177
  • София
Разгледах, но от тези, които мога да си ги позволя, няма по-теснички Simple Smile Започнах да мисля да сложим сушилнята над пералнята в кухнята, но тя пък е доста антична (пералнята), и при центрофугиране тресе здраво, махаме нещата, които са сложени върху нея, че падат. Ще се купува нова пералня, но това ще е като се прави цялостен ремонт на кухнята, което пък няма да е по-скоро от следващото лято.
Mome, на първо време я сложете в коридор. Ние сме изнасяли фризер на остъклена тераса, като разглобихме стъклото от дограмата на прозореца (Как така имате само врата, а нямате прозорец към терасата ми е странно, не мога да си го представя?)

# 178
Имам предвид, че от стаята към остъклената тераса нямаме прозорец.
Да я внесем през прозорците - хубаво, но сме на 6-и етаж в 7-етажен блок, т.е. трябва да я спуснем от покрива  Laughing
За коридора - няма място - количката ми стои в широката му част, в друга ниша е хладилникът, който няма къде другаде да сложа.

# 179
  • София
Моме, аз предната сушилня в стария апартамент  я държах в една от спалните (водата се кондензираше в специален съд, после само изливаш в тоалетната). Сегашната ми стои в банята за гости (това при теб не е вариант...)

Общи условия

Активация на акаунт