Избор на сушилня - 5

• 477 230
  • 3 120
  •   1
Отговори
# 150
Звучи ужасно!
Каква е сушилнята - с термопомпа ли е?

Опитай следните варианти:
- сушене на програма За прибиране в гардероб - тя не пресушава чак толкова и няма да са толкова измачкани
- сложи по-малко дрехи.

Пожелавам ти да се спогодите и да станете дружки  Wink

Да, с термопомпа е. Снощи пуснах на "за прибиране в гардероб", сега ги гладя. Бяха три рокли, един потник и долнище на анцуг. Е няма прибиране. ИЗмачкани са. Държа да отбележа, че не съм фенка на гладенето. Да не кажа, че го мразя и си спестявам гладенето на дрехи за вкъщи. Сега гладя и тениските от днешното сушене, които са за вкъщи.
Има ли опция уреда да бъде върнат? Не им искам сушилнята. Иди ми да ревна. 850 лв. за беля и нерви дадох.

# 151
Струва ми се, че трябва да пробвате с по-еднородни материи.
Рокли, потник и анцунг??
Но... дори и така не би трябвало да са измачкани, защото количеството е доста малко.
А на програма за памук ли ги сушихте?

# 152
Струва ми се, че трябва да пробвате с по-еднородни материи.
Рокли, потник и анцунг??
Но... дори и така не би трябвало да са измачкани, защото количеството е доста малко.
А на програма за памук ли ги сушихте?

Рокля, потник и анцуг все от памук, суших на програма памук+ вкл.бутон за лесно гладене.

# 153
 VK, успокой се. Има 2 важни неща за сушилнята, за да не ти излизат толкова намачкани дрехите. 1. Трябва да ги извадиш веднага след като е свършила програмата. 2 На памук си суши само хавлиите и хавлиените халати, останалите неща, макар и с надпис памук считай, че не са 100% памучни и затова си ги суши на синтетика. Излизат много леко влажни. Само ги изтръскваш за опъване и оставяш 30 минути да станат годни за прибиране. И няма гладене. Аз, откакто имам сушилня не гладя.Също ненавиждам тази част от задълженията ми. Само в  много редки случаи някоя риза.

# 154
  • Пловдив
Истината е, че чаршафите се мачкат. Но ако пускаш пералня тениски, бельо и т.н. не се мачкат толкова. Хватката за чаршафите е да ги извадиш докато са топли и да ги сгънеш веднага, така до другия ден са се изпънали и изглеждат добре.

# 155
Аз имам сушилня Аристон - никога повече. Хладилник Аристон - нямам оплаквания.

Дай подробности моля те - модел, оплаквания?
Е, тя е стар модел, преди 8-9 г. нямаше кой знае какъв избор. В Техномаркет имаше 4ри сушилни.

И моята е Аристон. Вече доста години ми служи вярно. Нямам оплаквания.

# 156
Благодаря за съветите  bouquet Вадя ги веднага от мерак да видя дали са или по-точно колка са измачкани.

# 157
  • София
VK, какво става, оправи ли се мачкането. Да споделя аз имам същата сушилня като твоята. Беко с термопомпа. Намачкани дрехи нямам, също мразя гладенето. Слагам всякакви дрехи накуп (памук, синтетика, хавлиени кърпи....), пускам екстра сухо и като приключи програмата веднага прибирам. Пускала съм само един път програма смес - синтетика и памук, ми те си излязоха почти мокри. Същото и за програмата за прибиране в гардероб - яко влажно, половин час на кревата е НЕдостатъчен за да отвърнат. За това бича всичко на памук екстра сухо. Чаршафите единствено ми се мачкат и то не е нещо невероятно фрапиращо, просто ги сгъвам прилежно и няма намачкано повече. А я тъпча подобаващо, понякога чакам 2 перални и пускам всичко.

# 158
Здравейте, вчера се сдобих със сушилня Ariston AQC9 4F5 T/Z1 и съм в процес на разучаването и. Ако може някой с практически опит да сподели как да я използвам най-оптимално, защото всички програми ми се виждат доста дълги като време. Основно пера памук (дрехи,хавлии, чаршафи) и синтетика. Коя е най-добрата комбинация при сушенето на памучните дрехи (програма памук, сензор, висока температура или със задаване на време) и за синтетика, но да се изсушават напълно, защото ако излезнат леко влажни трябва пак да се пускат, а това обезмисля всичко?

Слънчев уикенд! Simple Smile

# 159
  • Отвъд алеята зад шкафа
Благодаря за отговорите. Купих пералня и сушилня Аристон Хот Пойнт, все още обаче не съм ги използвала, ще ги монтират може би чак след месец. По-нататък ще дам отзиви как се справят.

# 160
  • София
Здравейте, вчера се сдобих със сушилня Ariston AQC9 4F5 T/Z1 и съм в процес на разучаването и. Ако може някой с практически опит да сподели как да я използвам най-оптимално, защото всички програми ми се виждат доста дълги като време. Основно пера памук (дрехи,хавлии, чаршафи) и синтетика. Коя е най-добрата комбинация при сушенето на памучните дрехи (програма памук, сензор, висока температура или със задаване на време) и за синтетика, но да се изсушават напълно, защото ако излезнат леко влажни трябва пак да се пускат, а това обезмисля всичко?

Слънчев уикенд! Simple Smile
Имам друга сушилня, но мога да ти дам най-общи насоки.
Програмите ти са дълги, тъй като най-вероятно уредът ти е с термопомпа - един от ефектите е, че е нужно повече време за сушене, защото работи на по-ниска температура, което пък е по-щадящо за дрехите.
Прането са изсушава по-добре, по-малко се мачка и сушилнята работи по-кратко, когато обемът е по-малък от максималния за уреда - напр. 5 кг пране в сушилня за 7 кг.
Хубаво е, като свърши програмата, веднага да вадиш и сгъваш дрехите, за да избягваш гладенето.
На моята сушилня програмата За прибиране в гардероб за памук е най-оптималната. Когато веднага извадя дрехите и те са били доволно много, имам едно усещане за остатъчна влага, която обаче се изпарява, докато ги нагъна и подредя. Това е програмата, която ползвам най-често. Програмата Екстрасухо памук пресушава прането и повече са мачка, а е и по-дълга.
Трябва да изпробваш различните програми, за да видиш коя ще ти върши най-добра работа. Прочети указанията за всяка и гледай да ги спазваш, грешка няма да направиш.
Със здраве да си ползваш новата помощничка!

# 161
Тифани, напълно подкрепям мнението на Е_ве. Аз даже рядко ползувам програма памук за гардероб, по простата причина, че освен хавлиите и чаршафите ми от египетски памук, всички останали уж 100% памучни дрехи са с някакъв синтетичен примес винаги. Затова ги пускам на синтетика за гардероб и те наистина излизат съвсем леко влажни , което ми помага да ги изпъна и докато ги сгъна са сухи. Винаги ги вади веднага след свършване на програмата, за да не ти се налага да гладиш. Всички сензорни сушилни сушат докато не се отчете достигане на предварително зададената сухост на прането. Моята има и пара за "гладене", която ми върши много работа особено за ризите на съпружеската персона. Честита нова придобивка и карай смело, с практиката ще си налучкаш най-добрите програми за твоето ежедневие. Голяма помощница е сушилнята.

# 162
Тифани, напълно подкрепям мнението на Е_ве. Аз даже рядко ползувам програма памук за гардероб, по простата причина, че освен хавлиите и чаршафите ми от египетски памук, всички останали уж 100% памучни дрехи са с някакъв синтетичен примес винаги. Затова ги пускам на синтетика за гардероб и те наистина излизат съвсем леко влажни , което ми помага да ги изпъна и докато ги сгъна са сухи. Винаги ги вади веднага след свършване на програмата, за да не ти се налага да гладиш. Всички сензорни сушилни сушат докато не се отчете достигане на предварително зададената сухост на прането. Моята има и пара за "гладене", която ми върши много работа особено за ризите на съпружеската персона. Честита нова придобивка и карай смело, с практиката ще си налучкаш най-добрите програми за твоето ежедневие. Голяма помощница е сушилнята.
Благодаря за съветите момичета, бяха ми много полезни. Първото ми впечатление е много добро от сушилнята, още изпробвам програмите, но определено с по-малко дрехи не се намачкват, макар че има опция за гънки...............Хубав уикенд!

# 163
Здравейте, аз днес си харесах ето тазисушилня втора употреба - bauknecht. Някой дали ползва такава да даде мнение Grinning

Последна редакция: вт, 12 авг 2014, 16:11 от adjenda

# 164
  • Варна
Немско качество произведено в Германия и ЗА Германия. Не съм фен на уредите втора употреба,но немците определено знаят какво и как правят.

Общи условия

Активация на акаунт