Избор на сушилня - 5

• 477 202
  • 3 120
  •   1
Отговори
# 135
  • Отвъд алеята зад шкафа
Аз имам сушилня Аристон - никога повече. Хладилник Аристон - нямам оплаквания.

Дай подробности моля те - модел, оплаквания?

# 136
  • Пловдив
Аз имам сушилня Аристон - никога повече. Хладилник Аристон - нямам оплаквания.

Дай подробности моля те - модел, оплаквания?
Е, тя е стар модел, преди 8-9 г. нямаше кой знае какъв избор. В Техномаркет имаше 4ри сушилни.

# 137
  • Пловдив
От днес съм горд собственик на сушилня Електролукс DCE 5335. Чака първата си пералня, но има неща които не са ми ясни - за какво са програмата за "Охлаждане" и " Освежаване" на дрехите?
И като начало - на каква програма да пусна - имам за Напълно сухи, Много сухи, Сухи за гардероб, Влажни за гладене, още по влажни, същите програми и за синтетика, програма "Бебе", и тези с охлаждането и освежаването....Мисля да пробвам с "Много сухи"  newsm78

# 138
  • София
От днес съм горд собственик на сушилня Електролукс DCE 5335. Чака първата си пералня, но има неща които не са ми ясни - за какво са програмата за "Охлаждане" и " Освежаване" на дрехите?
И като начало - на каква програма да пусна - имам за Напълно сухи, Много сухи, Сухи за гардероб, Влажни за гладене, още по влажни, същите програми и за синтетика, програма "Бебе", и тези с охлаждането и освежаването....Мисля да пробвам с "Много сухи"  newsm78
Охлаждане не знам за какво е - по принцип на моята охлаждането е част от всяка програма - последните няколко минути охлажда. Но отделно за какво е - не знам.
Освежаването е за дрехи, които дълго са престояли в гардероба.

Според мен, опитай първо на по-малко изсушаване как ще се справя - например За гардероб. Прекаленото изсушаване повече мачка дрехите и някои от тях е възможно дори да се свият. Аз го ползвам за много пълна сушилня, когато имам дрехи с различна дебелина.

# 139
  • Пловдив
Ev_e   bouquet
Знам, че е до количество и вид на дрехите, но колко най-малко и най-дълго трябва да суши сушилнята. Притеснявам се че върти вече час....колко още да очаквам  newsm78?

# 140
Ev_e   bouquet
Знам, че е до количество и вид на дрехите, но колко най-малко и най-дълго трябва да суши сушилнята. Притеснявам се че върти вече час....колко още да очаквам  newsm78?

Дългички са програмите на повечето сушилни. Може и до два - три часа да стигнат понякога. Зависи колко са центрофугирани дрехите преди това.

# 141
  • София
Обикновено е над 2 часа. Моята на Памук екстрасухо е почти 3 часа. Затова я пускам обикновено нощно време и не я чакам -:)

# 142
Ние се спряхме на тази сушилня - http://www.technopolis.bg/b2c/details/682508/P11100201/Sushilnya … TON-AQC9-4F5-T/Z1
Има ли отзиви за този модел, марката като цяло, защото и пералнята ще е от същата серия?

Не следя редовно темата и малко късно се включвам, но понеже имам точно същата, затова пиша.
Аз съм доволна,ползвам я от ноември 2012г.Ако нещо конкретно те интересува,ще се радвам да помогна  Peace И ако още не сте я купили виж в сайта на  Техномикс,където е на по-изгодна цена http://www.tehnomix.bg/ariston-aqc9-4f5-t-z1

# 143
  • Отвъд алеята зад шкафа
Ние се спряхме на тази сушилня - http://www.technopolis.bg/b2c/details/682508/P11100201/Sushilnya … TON-AQC9-4F5-T/Z1
Има ли отзиви за този модел, марката като цяло, защото и пералнята ще е от същата серия?

Не следя редовно темата и малко късно се включвам, но понеже имам точно същата, затова пиша.
Аз съм доволна,ползвам я от ноември 2012г.Ако нещо конкретно те интересува,ще се радвам да помогна  Peace И ако още не сте я купили виж в сайта на  Техномикс,където е на по-изгодна цена http://www.tehnomix.bg/ariston-aqc9-4f5-t-z1

Благодаря. Още не сме купили уредите. Интересува ме дали работи тихо, също така доколкото разбрах този модел има извод за оттичане на водата от кондензацията в канализацията, нали? Ние ще комбинираме тази сушилня с пералнята от същата серия, килограмите пране съвпадат, това значи ли, че ако сложа 8 кг пране в пералнята, същото количество мога да прехвърля след това в сушилнята?

# 144
  • Пловдив
Интересува ме дали работи тихо, също така доколкото разбрах този модел има извод за оттичане на водата от кондензацията в канализацията, нали? Ние ще комбинираме тази сушилня с пералнята от същата серия, килограмите пране съвпадат, това значи ли, че ако сложа 8 кг пране в пералнята, същото количество мога да прехвърля след това в сушилнята?
Всяка кондензационна има начин да се оттича в канализацията - отзад вадиш маркуча от чекмеджето и го връзваш към канала. А за 8те кг - не. Различните програми на сушилнята изискват различни килограми пране, особено тези за по-деликатни тъкани, вълна и пр. Примерно за вълна ще ти е 4кг. Изобщо пишат 8кг, обаче с времето ще установиш, че най-добре раноти с малко под максималните заложени килограми, най-добре ще суши около 7кг сухо пране. Практически намеквам, че е по-добре да си вземеш сушилня с 1 или по-добре 2кг повече от избраната пералня.

# 145

Благодаря. Още не сме купили уредите. Интересува ме дали работи тихо, също така доколкото разбрах този модел има извод за оттичане на водата от кондензацията в канализацията, нали? Ние ще комбинираме тази сушилня с пералнята от същата серия, килограмите пране съвпадат, това значи ли, че ако сложа 8 кг пране в пералнята, същото количество мога да прехвърля след това в сушилнята?

Според мен не е много безшумна,но това е първата ми сушилня и нямам база за сравнение.Виждам,че Янтра ти е отговорила на другите въпроси,аз честно казано не знам как се включва към канализация,а за кг...моята пералня е за 6кг,така че не ми се е случвало да суша повече дрехи и не мога да дам мнение от опит  Rolling Eyes

# 146
  • Пловдив
И на 6килограмовата ти пише в упътването, че суши 3кг вълна Simple Smile

# 147
  • У дома !
Когато се интересувах за сушилня един представител на Миеле ми каза,че освежаването било в случай,когато дадена дреха е чиста,но е поела миризми от цигари или храни и се умирисала лошо от тях....пускаш на тази програма и отново е свежа,обличаш и излизаш Peace

# 148
Момичета, от вчера имам Беко. Леко казано съм потресена. Или аз нещо бъркам. Но вече съжалявам за тази си покупка. Пуснах спално бельо и три мои тениски. Толкова измачкани дрехи през живота си не съм виждала ooooh! Суш ooooh!х на памук, екстра сухо. Направо ми иде да я демонтирам и подаря!

# 149
  • София
Звучи ужасно!
Каква е сушилнята - с термопомпа ли е?

Опитай следните варианти:
- сушене на програма За прибиране в гардероб - тя не пресушава чак толкова и няма да са толкова измачкани
- сложи по-малко дрехи.

Пожелавам ти да се спогодите и да станете дружки  Wink

Общи условия

Активация на акаунт