Избор на сушилня - 5

• 477 155
  • 3 120
  •   1
Отговори
# 120
Аристон са красиви, но не се славят като читава марка.

Може ли малко повече подробности, защото повечото уреди, които избрахме са на Аристон и се чудихме между тях и аналогични като екстри на Gorenje? Пералнята и сушилнята ги избрахме заради големия обем пране, което събират, нивото на шум, което е най-ниско от всички марки, които гледахме и възможността, която дава производителят за монтиране на двата уреда един върху друг (ще бъдат скрити в гардероб).
Всичко е до късмет - аз пък съм недоволна от Горение, та дано Аристона ви да е по-здрав.

# 121
  • Отвъд алеята зад шкафа
Ясно е, че всеки уред може да се повреди в някакъв момент, но ако за дадена марка се знае като цяло, че е некачествена и всичко се разваля бързо, ми се иска да знам.

# 122
  • София
Аристон е за предпочитане пред Горенье.
Моята пералня е Аристон, пере що-годе добре, но е ужасно шумна. Имаме я от 7 години, за това време й е правен основен ремонт, преди да навърши 3 - не знам какво точно значи това, техниците твърдяха, че са сменили "всичко" - амортисьори, ремъци... наскоро пак се раскърца и разхлопа - мъжът ми смени сам амортисьорите. Според мен е на доизживяване.
Родителите ми са фенове на Горенье от времето на Кореком. Равносметката два или три хладилника за последните 15-ина години, единият с фабричен дефект в изолацията от самото начало, на сегашния им дръжката на вратата се е чупила два пъти. Печката им за 10 години е ремонтирана три пъти.
Аз не бих си купила Горенье, а с Аристон ще се кръстя. Вече съм решила, че като ще купувам, ще гледам марката да е немска или поне бивша немска, или Самсунг.
Истината е, че повечето производители вече произвеждат уредите така, че да изкарат макс гаранционния срок.

# 123
От една година суша с Електролукс, често и по много и засега съм много доволна.

# 124
Аз не бих си купила Горенье, а с Аристон ще се кръстя. Вече съм решила, че като ще купувам, ще гледам марката да е немска или поне бивша немска, или Самсунг.
Истината е, че повечето производители вече произвеждат уредите така, че да изкарат макс гаранционния срок.
Според мен няма значение вече марката, всичко се прави на едно място  Confused Ясен пример е моята предишна сушилня АЕГ, купена за "скромните" 1800лв, изгоряла след 3г и 5м активно ползване и за която ми искаха 800-850 лв за рез. части +  100-150 лв още за труд. А пералнята ми е Горенье на почти 9г и трака вече, ама ей на още е "жива" (макар че точно този модел е най-скапания на марката, доста е шумна, имат я и няколко приятели и при тях е така). Хладилникът ми също е от тази марка и той е близо 9-годишен, с два мотора и е перфектен. Фурната и котлоните са ми на 7г и те са ок. Свеки има пералня Аристон (преди 4-5 г и я подарихме) - ей, страхотна е , много тиха и дори центрофугата не се чува  Wink  Мога да дам още много примери, но няма смисъл. Според мен всичко си е до късмет  Wink 

# 125
Кристалка по повод на сушилнята ти за "скромните" 1800 лв...Аз за 2000 лв си купих Миле преди пет-шест години и я експлоатирам яко, възнамерявам и в близките десетина и повече годинки да си я ползвам. Та за уреди от масовия клас, каквато и ще марка да са повече от 1000 лв не давам аз. Явно  са решили да си развалят реномето и качеството Бош и AEG, пък  държат цените си  Wink. Като ще рискувам нещо да ми се развали, поне да не съм дала 1800 лв за него, а 800.

# 126
  • Отвъд алеята зад шкафа
Хм, вкъщи имаме в момента в кухнята 2 уреда Индезит, Зануси и Gorenje, от около 10-тина години са, за късмет никой не се е развалял. Сега ще купуваме изцяло наново всичко - пералня, сушилня, индукционна плоча, абсорбатор, фурна, миялна, хпладилник....най-лесно е всичко да е на една марка, правят и голяма отстъпка. Единствено при Аристон Хотпойнт и при Gorenje намерихме уреди, с функциите които ни интересуват, които да купим заедно и да ни харесват на външен вид. Признавам, че като дизайн Аристон водят за мен. Мисля, че при Gorenje нямаше опция за хладилник. Трябва да проверя обаче каква гаранция и сервиз поддържат, това си е много важно.

# 127
Аз си купих Beko, но не си спомням модела. След пералнята, когато всички ми неща са мокри, аз просто ги слагам в сушилнята и те след 3-4 часа излизат сухи, дори не съм настройвала режима откакто я купихме. Някои от дрехите след това дори нямат нужда от ютия. Забелязах също така, че дори ако има мъхчета по дрехите ги отстранява. До сега съм нямала проблеми с нея и съм доволна. Честно казано, единственото нещо което не ми харесва е  силният и досаден звук, който издава, понякога е дразнещо.

# 128
  • София
Моята пералня Аристон, уж с награда за най-тих уред, беше тиха няколко месеца...  Елате да я чуете сега... Водещо при изборът ми беше нивото на шум, тъй като помещението е общо и да подлежи на вграждане. Още в гаранция, при неколкократно викане на сервизен техник, ми беше обяснено, че това било положението, не можели да ми помогнат.... След това замина барабанът, сумата не беше малка. С две думи-не бих си купила отново уред Аристон.
Бош е моят фаворит. Направен в Германия. Фурна, котлони, миялна, прахосмукачка, кафе-машина, ютия Simple Smile Железни!

# 129
  • София
Съгласна съм, че Аристон го докарват на дизайн - дай им на италианците да направят нещо красиво. Но в последните години качеството е занижено.
Когато купувахме пералнята, избрахме Аристон модел Маргарита, защото свекървата е с такава - няма толкова здрав уред, който над 10 години беше експлоатиран зверски - разбирай: напрежение на тока от 100 до 250 волта, постоянни токови удари, изключително варовита вода (това калгон и такива глезотии - забрави), постоянно прекаляване и задръствави с перилен препарат, никакво почистване и профилактика, претоварване с пране. И тя, милата, переше ли переше, мъркаше като коте тихичко, уникална! Убедена съм, че още щеше да си работи, ако поставената върху нея и експлоатирана по сходен начин миялна не гръмна и не я наводни....
Но моята Маргаритка няма нищо общо с тази на свеки, освен името на модела. Вие като зла кучка, не, като излитащ самолет, веднага извиках техник и още по телефона една леля ми обясни, че било "нормално", щот моторът й бил като на сешоар.  #Cussing out
То е ясно, че всеки уред може да се развали. Въпросът е на коя марка от 5 бройки 1 дефектира и на коя - от 50 бройки 1 е дефектна, и на коя от 200 бройки 1 е дефектна.

# 130
Малко офтопик, но и аз така се кълнях в марката Индезит, заради пералнята. Купихме я 99-та година и до 2012 г. беше някакво зверско експлоатиране - само веднъж сменяхме ремък. Затова пак към тази марка се насочих, но консултантите ме предупредиха, че марките не са това, което са и всичко се прави да изкара гаранцията. Затова съм се насочила към Беко - хем работят добре, хем не съм дала камара пари за тях. Сега имаме една микровълнова на 14 години и ме е страх да я хвърля и да я сменя, че кой знае какво ще вземем от магазина.

# 131
Момичета аз си взех тази сушилня и съм много доволна
http://www.technopolis.bg/b2c/details/687362/P11100201/Sushilnya-AEG-T75470AH
И какво, дадоха ли ти пластмасата с обозначенията на програмите на български? Защото аз имам 10 парчета с чешки, полски и не знам още какъв, без български.

не даже и книжка на БГ нямаше. Поискахме си от Технополиса и ни преснимаха на БГ. Но като цяло съм доволна от сушилнята .

Последна редакция: ср, 16 апр 2014, 15:48 от Marina_27

# 132
  • Пловдив
Момичета аз си взех тази сушилня и съм много доволна
http://www.technopolis.bg/b2c/details/687362/P11100201/Sushilnya-AEG-T75470AH
И какво, дадоха ли ти пластмасата с обозначенията на програмите на български? Защото аз имам 10 парчета с чешки, полски и не знам още какъв, без български.

не ни дадоха
Мхм! Хубава работа, ама българска.

# 133
Здравейте!От месеци чета мненията ви за различните марки сушилни и вече тотално съм се объркала Simple SmileПървоначално се бях спряла на Аристон защото имам миялна и пералня от тази марка и съм много доволна.Сега вече не знам каква сушилня да си избера,но се надявам,че до есента все ще взема решение Simple Smile

А по повод запитването за марката Аристон аз ползвам моите вече 5-6г. и не съм имала никакви проблеми.Не съм сигурна обаче дали това ,че са произведени в Италия(чиста случайност между другото)има някаво значение.

# 134
  • Пловдив
Аз имам сушилня Аристон - никога повече. Хладилник Аристон - нямам оплаквания.

Общи условия

Активация на акаунт