Избор на сушилня - 5

• 477 162
  • 3 120
  •   1
Отговори
# 105
  • София
Преди време виках техник за пералнята от гаранционния сервиз (тя отдавна не е в гаранция, но реших, че са спецове). Между всичко останало човекът убедително ми обясни, че едно специфично тракане е причинено от спикан барабан. На пералнята й оставало съвсем малко живот. Нямало смисъл да се ремонтира, щяло да струува над 400-500 лв. ММ се изнерви, като му разказах, амбицира се, купи нови амортисьори, смаза пружините на казана. Пералнята вече не трака. Не знам дали й и спукан барабана, но от тогава минаха 5 месеца, а аз също като теб здраво я експлоатирам. Та не бих се доверила на компетентно заключение, че трябва да си изхвърлиш хубавия уред просто така. Опитът с колите ми показва същото.

По отношение на новия модел - аз ползвам такъв и съм много доволна, но ми е първа сушилня и нямам база за сравнение. На мен не ми е шумна - пералнята и миялната ми са нетърпими, тази ми се струва тиха. Чува се дрънченето на циповете, когато са чаршафи примерно, тихичко мърка.
Преценява влажността на дрехите и съкращава или увеличава времето.
Няма осветление вътре.
Чети внимателно условията за удължената гаранция, защото е по-скоро застраховга и понякога се пъема ът странни сервизи. Не се доверявай напълно на консултантите, нямат за цел да ти помогнат.

# 106
Ev_е, благодаря ти за съветите   bouquet Аз обаче не можах да устоя и се сдобих тази вечер с нова, точно модела, за който питах. Даже вече я и изпробвах, същата като старата ми е като функции, само че тази няма наистина лампа в барабана (това единствено не ми харесва) и е доста по-тиха (и старата уж за такава ми я продадоха, но ... ). Гаранцията я удължихме, всичко си е като при нормалната гаранция, само ако сменим адреса, на който е сушилнята трябва да съобщим, иначе няма да важи гаранцията.
На старата за съжаление и изгоряха компресора и платката, а те са много скъпи. Баща ми утре щял да я разфасова  Rolling Eyes и ще види все пак дали става за нещо,но според мен наистина са изгорели, защото си миришеше на изгоряло като спря да работи. То няма какво толкова да се обърка за компресора - един обикновен техник може да каже изгорял ли или не, поне според мен.
И така за съжаление трябваше да си купя нова сушилня, плановете ми за почивка в Сицилия заминаха на кино заради нея, утре отивам да плащам другата почивка (всяка година сме в Анталия) преди още нещо да е гръмнало  (за 20 дни няколко неща се развалиха вкъщи, но слава богу далеч не толкова скъпи) Rolling Eyes

# 107
  • София
Честита придобивка! Да ти служи вярно!

# 108
  • Пловдив
Искам да питам, кое е най дебелото нещо, което сте пускали в сушилня. Хвърлила съм мерак на моите възглавници за диван, нооо....все пак дунапрена как се държи в сушилнята?не че вече имам такава, но постоянно събирам преимущества, които изтъквам на съпружеското тяло, ха дано ми върже.

# 109
  • София
Сушила съм възглавниците на дивана - декоративните, другите са мноооого големи и в 7-кг ми сушилня не биха влезли. Нито пък в пералнята, така че само ги замазвам с разни препарати  Laughing
Иначе суша дебели якета, завивки, няма проблем.
Не знам защо мъжете така се инатят - разправии за миялна, разправии за сушилня, пък после - ау, колко е хубаво....

# 110
  • Варна
Щото не мият,не перат и не простират те  Laughing
Аз си суша завивките също - олекотените Simple Smile

# 111
Аз суша завивки, одеяла, възглавници, играчки - всичко!

# 112
  • Русе
Аз суша завивки, одеяла, възглавници, играчки - всичко!

И аз.

# 113
  • Отвъд алеята зад шкафа
Ние се спряхме на тази сушилня - http://www.technopolis.bg/b2c/details/682508/P11100201/Sushilnya … TON-AQC9-4F5-T/Z1
Има ли отзиви за този модел, марката като цяло, защото и пералнята ще е от същата серия?

# 114
Аристон са красиви, но не се славят като читава марка.

# 115
Запис да следя  Peace И за да не е спам, много съм си доволна от Бекото  Mr. Green
newsm10

# 116
Ох, моята пералня нещо ми върти номера...ще викам техник явно. Кат оцентрофугира на високи обороти се чува едно тракане като от някакъв болт, което я разбалансира и тя не може да завърши центрофугирането, а намалява оборотите. Явно трябва да я погледне специалист. На шест години е и се чудя дали не е изчислена точно толкова да изкара. Иначе е с иноксов казан, уж като по-дълготрайна я взехме. Стискайте палци да не трябва да я сменям, че хич не ми се разправя с монтажи и демонтажи, после пък чудене къде да дяна старата.

# 117
Момичета аз си взех тази сушилня и съм много доволна
http://www.technopolis.bg/b2c/details/687362/P11100201/Sushilnya-AEG-T75470AH

# 118
  • Пловдив
Момичета аз си взех тази сушилня и съм много доволна
http://www.technopolis.bg/b2c/details/687362/P11100201/Sushilnya-AEG-T75470AH
И какво, дадоха ли ти пластмасата с обозначенията на програмите на български? Защото аз имам 10 парчета с чешки, полски и не знам още какъв, без български.

# 119
  • Отвъд алеята зад шкафа
Аристон са красиви, но не се славят като читава марка.

Може ли малко повече подробности, защото повечото уреди, които избрахме са на Аристон и се чудихме между тях и аналогични като екстри на Gorenje? Пералнята и сушилнята ги избрахме заради големия обем пране, което събират, нивото на шум, което е най-ниско от всички марки, които гледахме и възможността, която дава производителят за монтиране на двата уреда един върху друг (ще бъдат скрити в гардероб).

Общи условия

Активация на акаунт