Избор на сушилня - 5

• 478 666
  • 3 120
  •   2
Отговори
# 2 250
  • София
Даааа, има смисъл! Wink

Благодаря ви момичета за съветите и насоките! Определено имам нужда от тях не само за правилната експлоатация на сушилнята, но ми давате и хубави жокери при избора на новата пералня! bouquet bowuu

# 2 251
  • София
При 550  оборота ще суши дълго - със сигурност доста по-дълго от даденото време по подразбиране. Т.е. ако програмата за памук сухо за гардероб за 8 кг е 2 ч. и 15 мин. (примерно), това времетраене е осреднено при центрофуга на пералнята на 1000 оборота, значи при теб би сушило да речем 3 часа, може и повече, в зависимост  какво и колко си заредила. За да скъсиш времето за сушене и да облекчиш сушилнята, можеш да пускаш допълнително центрофугиране след края на програмата на пералнята.
За много сушилни машини пише в указанията да им подаваш дрехи, центрофугирани на 1000 оборота. Не че ще им стане нещо, ако са на 500 оборота, но при всички случаи работата на сушилнята се променя.

Пп междувременно са ти отговорили и други...

# 2 252
Аз пък забравих да спомена че ако сушилнята е кондензационна независимо с термопомпа или не, ако стои на по-студено това също удължава времето. Просто в началото на цикъла по-бавно се затопля въздуха вътре.

# 2 253
Момичета аз да питам пак , от тези решетки отдолу на сушилнята излиза ли топъл въздух ? Че ме притеснява да не духа от там и да прави мухъл в стаята .
И друго - много ли е шумно като работи сушилнята ?
Моята по-скоро не духа, въпреки че понамирисва на препаратите, но влага определено не усещам. За шума - чува се , че работи нещо, но не е болка за умирене. (говорих по телефона точно до сушилнята и умишлено питах отсреща дали се чува - не чуваха). Като има копчета е малко по-шумно от тракането им.

kopche, и аз мисля, че е оборотите са си малко и просто й е трудно на машината - втора центрофуга ще подобри положението докато избереш новата Wink.

# 2 254
Аз центрофугирам на 600 оборота, пускам пералня около 4 кг пране, да не е пълна, че да се и изсуши добре и в 7 кг сушилня ми суши синтетика и микс по 50-60 минути, рядко 70 мин.
На програма памук пускам само чаршафи, тя е околко 80-90 мин.

# 2 255
500-600 оборота на центрофугата са наистина малко.
Аз дрехи центрофугирам на 1 200. Само за най-финните материи е достаъчно 600-800 те по принцип не задържат вода като памука или смесените с памук тъкани. Нямам скъсани неща по тази причина
Копче като си вземеш нова пералня ще установиш разликата. Аз не исках да оставам без пералня и за това старата прекара няколко дни насред кухнята докато си намери нов собственик. Помисли нямаш ли къде да я позиционираш твоята стара за известно време.
За разделянето на прането - тениски и други от сорта тънки блузи, памучното бельо на детето пера и суша заедно. Пуловерите са отделно повечето предимно памучни. Деликатното бельо може да се комбинира с тънки ризи тип шифон. Чаршафи и кърпи е ясно.
Аз нямам много бели неща - винаги прането е цветно комбинирано. Отделям тъмните дрехи.
Всичко е до навик и опознаване на машината.

# 2 256
Аз пера всичко заедно по цветове, после ако има някоя материя, която е по-специфична, я отделям и суша отделно.

# 2 257
Аз като пера разделям само светло от тъмно. А за сушилнята джаскам всичко заедно. А след 1400 центрофуга някои материи са сухи и въобще не ги пускам в сушилнята.

# 2 258
  • Всеки ден трябва да се инжектираме с малко фантазия, за да не умрем от реалност: Рей Бредбъри
Аз като пера разделям само светло от тъмно. А за сушилнята джаскам всичко заедно. А след 1400 центрофуга някои материи са сухи и въобще не ги пускам в сушилнята.

И аз като теб в сушилнята:) Даже и в пералнята не деля ..., но и нямаме дрехи, които да пускат от цвета си - слагам добър, за мен, прах и една кърпичка за улавяне на цвят ..., ако случайно нещо пусне; после прехвърлям с все кърпичката в сушилнята. За сега не съм имала оцветени или неизсушени дрехи. Суша на програма "памук" всичко ... Това ми е и най-дългата като време програма.

# 2 259
А сушите ли термобельо (тъничките термоблузки от типа на тези в  лидл и  декатлон имам предвид) в сушилнята, че според етикета не трябва?

# 2 260
Хич не се съобразявам с мези знаци. От кумова срама тогава пускам опция - нежно изсушаване хихи.

# 2 261
А сушите ли термобельо (тъничките термоблузки от типа на тези в  лидл и  декатлон имам предвид) в сушилнята, че според етикета не трябва?
Аз суших тези дни термобельо точно от Лидл, никакви проблеми.

# 2 262
Здравейте,
сега почнах да се замислям за вариант перална със сушилня.. препоръки?

# 2 263
2 в 1 никога,на програма сушилня трябва да вадиш половината пране и не суши добре

# 2 264
Има лоши миризми и бързо заминават гумените уплътнители.
Приятелка е с комбиниран уред - никога не вади сухи дрехи, винаги са влажни и недоизсушени.
Отделно се оплака от свити дрехи, когато е ползвала сушене за гардероб. Много нагрява.

Общи условия

Активация на акаунт