Избор на сушилня - 5

• 477 478
  • 3 120
  •   1
Отговори
# 2 790
  • София
Добре е сушилнята:
................................
- да е за повече килограми от пералнята.

Защо?

Защото ако пералнята зарежда макс 6 кг сухо пране, то накрая изпрано и изцентрофугирано ще тежи 8 кг примерно, затова сушилнята трябва да е за 8 кг.

Защо се тормозите с тези програми, като после ще ползвате точно 1 или 2 макс!

# 2 791
  • София
Не е така, сушилнята също е за едиколко си кг сухо пране. Няма никакъв проблем да са с еднакъв капацитет. Естествено колкото по-малко е прането и повече свободното място в барабана - по-малко ще се мачкат дрехите.

# 2 792
  • София
На моята сушилня, а предполагам, че не е единствената,  единствено програмите за памук са за максималния й капацитет - 7кг. Всички останали програми са за по-малко кг. (3-4) Попринцип и при пералните е така. Пералнята ми е с капацитет 5 кг. Сушилнята суши 2 пъти по-бързо от стандартно зададеното време и не мачка изобщо дрехите, тъй като мокрото пране от пълна пералня запълва едва 1/3 от сушилнята.
За мен е важно сушилнята да е с по-голям капацтет. Simple Smile

# 2 793
  • София
Не е така, сушилнята също е за едиколко си кг сухо пране. Няма никакъв проблем да са с еднакъв капацитет. Естествено колкото по-малко е прането и повече свободното място в барабана - по-малко ще се мачкат дрехите.
Няма логика, в сушилнята слагаш мокро а не сухо пране и съответните кг са за мокро пране, иначе за барабана е ясно, че като е по-голям по-не се мачкат дрехите.

# 2 794
  • София
Има си логика, идват от пералня където слагаш определено количество сухо пране, същото следва после да го сушиш.

За да не е само чиста логика, отворих на посоки книжка на миеле - 8кг (сухо пране) пише за макс. капацитет.
Та така...

Последна редакция: чт, 10 мар 2016, 09:34 от Angel_Dust

# 2 795
  • София
Аз вече съм собственик на сушилнята - Бош. Програмите са точно както bebcheto87 е описала. Според мен си заслужава парите. Пералнята от промоцията не ми харесва, че е 1000 оборота. Аз съм се спряла на една за 8кг. и 1400 оборота, но е малко по-скъпа. Иначе в момента съм с комбинирана на Аристон. Еми нямат сравнение двата уреда - функцията изсушаване имам предвид. Комбинираната така ги мачка, че и ютията не може да ги оправи. Да не говоря каква смрад се носи, но това си е от модела. Аз и затова се реших на отделен уред. Скоро мисля да взема и пералня Бош, а пък старата ще я пусна за продаване.
Може ли линк към въпросната пералня на Бош за 8 кг.
Заповядай:
http://www.tehnomix.bg/bosch-wat-28460-by

# 2 796
# 2 797
  • Бургас
Аз вече съм собственик на сушилнята - Бош. Програмите са точно както bebcheto87 е описала. Според мен си заслужава парите. Пералнята от промоцията не ми харесва, че е 1000 оборота. Аз съм се спряла на една за 8кг. и 1400 оборота, но е малко по-скъпа. Иначе в момента съм с комбинирана на Аристон. Еми нямат сравнение двата уреда - функцията изсушаване имам предвид. Комбинираната така ги мачка, че и ютията не може да ги оправи. Да не говоря каква смрад се носи, но това си е от модела. Аз и затова се реших на отделен уред. Скоро мисля да взема и пералня Бош, а пък старата ще я пусна за продаване.
Заповядай:
Пробва ли вече сушилнята? Доволна ли си как суши?

# 2 798
  • На брега на реката
Единствената логика за мен, относно това, капацитета на сушилнята да е по-голям от пералнята е:
-дрехите се изсушават по-бързо и не са намачкани!!!
Всяка дреха когато се намокри, нейният обем спада и съответно обратния процес при сушене.
/имам опит със сушилня с еднакви с пералнята кг и с новата, която е по-голяма/

# 2 799
На нас в магазина ни казаха че се гледа мокрото пране колко кг е , а не колко сухо си сложил в пералнята.

# 2 800
  • София
 ooooh! ок
Бош също пишат в упътването си - максимално зареждане спрямо сухото тегло на тъканите.
Та Бош и Миеле...
На моето зануси не пише изрично. Но в ръководството на Електролукс (а зануси им е дъщерна) също пише - Максималното количество се отнася за сухи друхи.

Много ме съмнява едни уреди да са така, други иначе.

Но ако някой все пак намери в упътването на сушилнята си да пише, че се отнасят за кг мокро да сподели за коя марка се отнася.

А за в магазина какво казали, не го взимам под внимание, защото в повечето  пъти са крайно некомпетентни. Помня как рекламираха един отоплителен уред, че работел на принципа на слънцето Wink

Последна редакция: чт, 10 мар 2016, 09:33 от Angel_Dust

# 2 801
Честито със здраве да си я ползваш.

Заповядай:

# 2 802
  • София
Заповядай:

Даже няколко пъти. Супер доволна съм. Не съм пробвала още на вълна и чаршафи, но предполагам и там ще е добре. Не съжалявам за избора си.

# 2 803
На нас в магазина ни казаха че се гледа мокрото пране колко кг е , а не колко сухо си сложил в пералнята.
Смятай колко са компетентни!

# 2 804
  • Бургас
Заповядай:

Даже няколко пъти. Супер доволна съм. Не съм пробвала още на вълна и чаршафи, но предполагам и там ще е добре. Не съжалявам за избора си.
Супер. Явно ще заложим и ние на нея. То за 999 лв. е страхотна сделка.

И пак да си побутна въпроса - при поставяне на пералня и сушилня една над друга ми казаха, че за свързващия кит, е необходимо пералнята и сушилнята да са на една марка. Вярно ли е това?

Общи условия

Активация на акаунт