Избор на сушилня - 5

• 477 453
  • 3 120
  •   1
Отговори
# 1 965
Здравейте, искам да попитам, вярно ли е че дрехите трябва да са изцентрофугирани на минимум 800 оборота, преди да се сложат в сушилнята?

# 1 966
Ferda, имам подобна АЕГ от около 1 година - беше на промоция в Технополис - 9кг, А+++, сензорни бутони.
Качила съм я над пералня Зануси, която очаквам да ме изостави всеки момент. Тресе се и вибрира доста, а на 1.5 см от двете машини виси бойлера, та е чудна картинка.Wink
Използваме свързващ кит между двете. С крачетата на самия кит може да донивелирате сушилнята, ако се наложи.
Не сме слагали нищо под пералнята.

# 1 967
  • на Мелмак
Ferda Mravkata - Аз онзи ден си взех сушилня, повече от доволна съм , моите съмнения бяха от друго естество относно сушилните , сега съжалявам , че съм  я взела чак сега , но се случиха едни неща при нас преди около месец и взимането на сушилня беше наложително , та си казах - каквото - такова !
Въобще не мислех , че ще ми хареса като уред и , че ще се справя толкова добре .
Сега я обичам  Heart Eyes Crazy
Не мога нищо да ти кажа за марката и за слагането в колона , но мисля , че в темата ще намериш всичко необходимо и като дойде утре и ти ще си щастлива  Hug

# 1 968
Моята пералня също доста се тресе, никакъв проблем със сушилнята нямам. Без кит са при това. Спокойно. Ако може- опитайте пак да нивелирате малко по-прецизно пералнята.

# 1 969
  • 42°37'41.83N 23°21'53.29E
Здравейте, искам да попитам, вярно ли е че дрехите трябва да са изцентрофугирани на минимум 800 оборота, преди да се сложат в сушилнята?

То не, че "трябва", но колкото по-ниски са оборотите, толкова повече се увеличава времето на сушене.

# 1 970
Ядосах се че моята сушилня върти дрехите само в едната посока, мъжът ми твърди че всички са така, но не съм убедена. При вас как е- само в една посока ли върти дрехите, или сменя?  Tired
Вие не бяхте ли със сушилня Уърпул като моята? Не си спомням точното название на модела сега - май завършваше на 420 или нещо такова. Моята върти и в двете посоки но не е като пералня. Върти 2-3 минути в едната посока а после 30 секунди в другата. Иначе ако върти само в една чаршафи например стават на топка и отвън ще са сухи а вътре мокри. Забелязала съм например чаршафи и калъфки и други по-дребни неща как стават на топка когато върти в основната си посока ( по часовниковата стрелка), но след няколко минути завърта обратно и те се развиват и отново започва да си върти в основната си посока.

# 1 971
Да, мисля че са ни еднакви
Ми освен да не съм я гледала достатъчно дълго  newsm78 Днес пак ще гледам, защото ме хвърли във размисъл

# 1 972
Привет , кое е по- добрият вариянт , Миеле втора употреба - само 5кг. или сушилня Беко със термопомпа клас А++ за 7кг. ????Това ми се блъска в главата от доста време. Пералнята ми е Горение , което центруфугира само на 600 оборота от втората световна война ...

# 1 973
Аз веднъж я загледах тъй като един чаршаф беше обгърнал всичкото останало пране и аз се притесних че той ще изсъхне първо и след като той ще се докосва до сензора за сушене и ще заблуди автоматиката но след малко топката се беше развила. Тогава загледах и я видях какво прави. За програма памук съм 100% сигурна че го прави - но гледай достатъчно дълго, все пак не съм засичала време - може да не са 2-3 минути а и повече

# 1 974
Точно заради чаршафите се ядосах много, бяха станали на топка ( но то е защото не следвам собствения си съвет да сгъвам чаршафите преди слагане в сушилнята). Гледах, гледах- не, върти в една посока пущината. След като купих вълнените топки се пооправи това- наистина помагат да се "разбърка" прането.
Довечера ще я наблюдавам пак  ooooh!

klem4e, имала съм Бош доста нов модел 2 ръка...3 пъти на ремонт в гаранционния срок, 1 път извън него, и няколко пъти мъжът ми я поправя. За мен лично не си струва. Винаги бих взела нов уред, ако ще по-евтин да е.

# 1 975
Точно заради чаршафите се ядосах много, бяха станали на топка ( но то е защото не следвам собствения си съвет да сгъвам чаршафите преди слагане в сушилнята). Гледах, гледах- не, върти в една посока пущината.
Няма абсолютно никакъв смисъл чаршафите да се сгъват преди сушене. Още след първото превъртане те се омесват. По-добре пробвайте да сушите чаршафите с дупка, ако нямат копчета или зип, отделно от другите. Много пъти съм писала, че така сумарно времето за сушене намалява значително, а самото пране изобщо не се намачква.

# 1 976
  • София
Вашите сушилни са с люкове ли, че виждате какво става.
Аз все съм мислела, че върти в две посоки, защото  върти, върти, спре за няколко секунди и пак върти, върти и така и все мислех, че при тези спирания обръща посоката, но реално нито пише за нея нещо, нито мога да погледна.

Аз си сгъвам  чаршафите и нямам проблеми. И при прането така, преди да почна да ги сгъвам ми ставаха топки, сега не.
Вариант е просто и да се завърже дупката, но тогава ест се смачва повече вързания чаршав.

# 1 977
Не е по темата съвсем, но аз затова си взимам вече спално бельо с тик так копчета на торбата. Като се закопчае отдолу няма как нищо да влезе нито при пране, нито при сушене. А тези торби с дупката по средата и аз суша отделно, ама пера с други дрехи и понякога прането в пералнятат ми става на топка.

# 1 978
  • 14°25´17˝ ... някъде по линията...
...ако искате мога да снимам списанието и да го приложа....
Искаме и ще сме много благодарни. Hug

Как мога да приложа сканираните страници (PDF формат)?
Тъй като това е чешко списание за защита на потребителите, съм превела основните категории, според които се провежда теста.

# 1 979
  • София
Трябва да качиш страниците в някой от сайтовете от сорта на prikachi.com и да публикуваш тук линка, форумът не дава право директно в съобщението да слагаш изображения и файлове.

Общи условия

Активация на акаунт