Избор на сушилня - 5

• 477 481
  • 3 120
  •   1
Отговори
# 1 995

Взимай смело ! Страхотна е ... аз я имам от скоро ,препоръчаха ми я момичетата от темата. Много съм доволна ,това е любимият ми уред, след съдомиялната ,разбира се  Grinning С удължена гаранция за 5 години съм сигурна ,че ще я ползвам доста дълго ,а после и да се развали няма да съжалявам ,че съм дала три пъти повече за по-скъпа. И моята дилема беше същата между двете които си посочила ,но предпочетох тази с дисплея ,наистина е доста удобно .А и за един килограм повече не си заслужава другата според мен  Wink

Знаете ли колко децибела е? Не намерих такава информация. Шумна ли е много?

# 1 996
  • София
Скрит текст:

Взимай смело ! Страхотна е ... аз я имам от скоро ,препоръчаха ми я момичетата от темата. Много съм доволна ,това е любимият ми уред, след съдомиялната ,разбира се  Grinning С удължена гаранция за 5 години съм сигурна ,че ще я ползвам доста дълго ,а после и да се развали няма да съжалявам ,че съм дала три пъти повече за по-скъпа. И моята дилема беше същата между двете които си посочила ,но предпочетох тази с дисплея ,наистина е доста удобно .А и за един килограм повече не си заслужава другата според мен  Wink

Знаете ли колко децибела е? Не намерих такава информация. Шумна ли е много?
65 по данни от тук:
http://sushilni.pazaruvaj.com/beko/dcu-7430-p128975617/#opisanie

ЕНЕРГИЙНА КОНСУМАЦИЯ: 3.13 kWh - това не е ли доста за сушилня?

# 1 997
  • на Мелмак
Имам чуденка  newsm78
Имам пухени завивки - не съм прала в пералня , за да не се събере пуха на топка , давам на химическо.
Сега като имам сушилня - има и програма специално за завивки , пише , че нямало да станат на топка.
Не вярвам , ще им сложа топки , но на пералнята да слагам ли топки ?
Вие как сте ги прали ?
Дали няма да ги съсипя?
 bouquet

# 1 998
  • София
Благодаря ви!  bouquet
Рошличка, а защо мъжа ти не иска с термопомпа?

Ами от финансова гледна точка.  Grinning Според него сушилнята е ненужна и е някаква моя си прищявка. Като цяло не е склонен да дава много пари за техника.  dontknow

# 1 999
etty775 моя опит с завивки и якета с пълнеж сочи, че всичко зависи и как са ушити. Ако завивката е капитонирана и пълнежа е пришит на малки участъци всичко е наред. Но ако е в голяма площ без да се "държи" след пране става на топка.
Топките биха могли да нормализират нещата, но ги ползвай и при пране. Мисля, че тези за сушилня се ползват и за пералня.
Аз не съм ползвала до сега.
Рошличка купувай си уреда, защото теб ще отменя и радва.
Много е вероятно, ако купиш сушилня без термопомпа да имате дискусия за сметката на тока и недоволство от резултата при сушене.
Приятели купиха уред 2-ра ръка, за да е евтино, но след 1г. си взеха нова сушилня от магазина с термопомпа.
Давам мнение от позицията на човек, който когато купува винаги взема актуалното за момента, което да е адекватно още 3г. поне. Стандартите се сменят много бързо.

# 2 000
  • на Мелмак
etty775 моя опит с завивки и якета с пълнеж сочи, че всичко зависи и как са ушити. Ако завивката е капитонирана и пълнежа е пришит на малки участъци всичко е наред. Но ако е в голяма площ без да се "държи" след пране става на топка.
Топките биха могли да нормализират нещата, но ги ползвай и при пране. Мисля, че тези за сушилня се ползват и за пералня.
Аз не съм ползвала до сега.
Каптонирани са и са на малки участъци, значи ще сложа топките и в пералнята !
Благодаря ти  bouquet

# 2 001
  • София
Ети, нали знаеш - ако е естествен пух, трябва да ползваш специален препарат за пране, примерно за вълна, че тези с ензимите прецакват пуха. Трябва и да го изсушиш много, много хубаво, никаква остатъчна влага, защото иначе рискуваш да се вмирише. Споделям от личен опит  Wink

# 2 002
Сушилнята ми действително се върти в двете посоки,  успокоих се

# 2 003
Сушилнята ми действително се върти в двете посоки,  успокоих се
Еееее честито!!! Simple Smile

# 2 004
Да,  благодаря ти много че ме успокои и ме накара да се загледам  bouquet

# 2 005
  • на Мелмак
Ети, нали знаеш - ако е естествен пух, трябва да ползваш специален препарат за пране, примерно за вълна, че тези с ензимите прецакват пуха. Трябва и да го изсушиш много, много хубаво, никаква остатъчна влага, защото иначе рискуваш да се вмирише. Споделям от личен опит  Wink

Мисля с Первол да ги пусна и после  ще гледам ако е  нужно ще ги пусна допълнително с топъл въздух.

Благодаря!

Последна редакция: нд, 06 дек 2015, 08:52 от etty775

# 2 006
  • София
Благодаря на всички за съветите!  bouquet Снощи вкъщи ме чакаше Бекото - 7 кг.  Heart EyesДаже вече направи няколко цикъла и съм много доволна!  Laughing

# 2 007
  • На брега на реката
А мъжо още ли смята, че е ненужен уред? Laughing

# 2 008
Благодаря на всички за съветите!  bouquet Снощи вкъщи ме чакаше Бекото - 7 кг.  Heart EyesДаже вече направи няколко цикъла и съм много доволна!  Laughing
Честито! Дрехите измачкани ли са много, питам, защото няма опция "лесно гладене".

# 2 009
  • София
Буболина, цитирам "Лелеее е наистина ли за 1 час ги изсуши?!... Ехаа какви са меки кърпите  Shocked" Grinning

Krem112, първата порция бяха кърпи и чаршафи. Кърпите нямат нито една гънка, докато тези, които суша на простора са си смачкани и след като изсъхнат (пералнята ми центрофугира на 1400 об.). Чаршафите също бяха в пъти по НЕсмачкани. Втората порция беше на "Синтетика за гардероб" - разни блузки, домашни анцузи иии няма нищо за гладене.  Flutter  Преди малко се въртяха дънки на програмата за дънки. С изключение на един мой черен панталон който си е скапана материя всичко останало може направо да се обува. Сухо е по всички ръбчета и сгъвки. Simple Smile

Не знам какво точно представлява функцията "лесно гладене", но в книжката пише, че след приключване на програмата през 10 мин. ги върти в продължение на 2 часа. Още не съм го тествала това обаче. А на сайта на Беко в описанието на продукта пише :
"Автоматично отстраняване на намачкването - Тази функция осигурява пране, което може да се облече незабавно, тъй като внимателно действие на барабана разделя прането и осигурява ненамачкването му."
Или има някаква друга функция против намачкване?  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт