Избор на сушилня - 5

• 478 671
  • 3 120
  •   1
Отговори
# 2 235
Топките доста помагат в такива случаи
Пробвай и периодично да вадиш чаршафите и да ги отмотаваш, да ги сгъваш преди сушене и задължително да закопчаваш копчетата на пликовете

# 2 236
  • София
Знаех си, че тази сушилня има някакъв дефект! Не сгъва дрехите сама!  Crossing Armshahaha

Благодаря за съветите ви момичета! bouquet bowuu

# 2 237
Здравейте
Имам беко сушилня.до сега нямах никакви проблеми но я държа в остъклена тераса а вече стана студено.като пусна програма тръгва и спира след минута.излиза икона за сигнал че резервоарът е пълен а той всъщност не е.моля за мнение

# 2 238
Колко градуса е на тази остъклена тераса? В сушилните водата се кондензира долу при кондензатора и помпичка я качва горе при чекмеджето. Най вероятно някъде долу има замръзнала вода винаги остава малко от предното сушене - помпата не успява да я качи и се заблуждава че резервоара е пълен.

# 2 239
Ежедневната програма е с 1200 оборота и е по книжка 90мин. Да, ама днес минаха 2 часа в сушене.
Иначе изключва си сама и наистина дрехите- чаршафи бях сложила основно- бяха си сухи.
Бяха доста омотани и намачкани, което при дрехите не е така. Има блузи, които мога да изтупам мощно и да ги сгъна и прибера без да гладя. С чаршафите някакво омотаване става и явно това забавя процеса. Разсъждавам си на глас, просто. Rolling Eyes

Но то така, никога няма да имам дрехи изсушени за по-малко от 2часа. Много ми се струва, някак. Rolling Eyes
Aз използвам само програмата за синтетика за 78 минути, дори и като суша памучни - суши си ги перфектно. И откакто имам сушилня използвам само минималните обороти на центрофугата, защото при по-високи обороти си мисля, че дрехите ми излизат смачкани от сушилнята.
Чаршафи слагам не повече от 3-4кг на 1 сушене, бих те посъветвала - не пълнИ догоре сушилнята.
Със здраве да си я ползваш  Simple Smile

# 2 240
Малко по-топло от навън.явно това е проблема както казвате вие.благодаря

# 2 241
  • Всеки ден трябва да се инжектираме с малко фантазия, за да не умрем от реалност: Рей Бредбъри
kopche, на колко оборота ти е центрофугата на пералнята? Аз имах същия проблем с първото пускане на сушилнята - пуснах само една хавлия за проба Simple Smile И установих, че при мен трябва да пусна пералнята 2-3 пъти да центрофугира и дрехите да са много Simple Smile Моята пералня е 800 оборота само ... И другото - колкото по-малко са дрехите, толкова повече ми удължава времето за сушене ...

# 2 242
Колко градуса е на тази остъклена тераса? В сушилните водата се кондензира долу при кондензатора и помпичка я качва горе при чекмеджето. Най вероятно някъде долу има замръзнала вода винаги остава малко от предното сушене - помпата не успява да я качи и се заблуждава че резервоара е пълен.
Мислих си че като я пусна няколко пъти ще загрее но уви не тръгва.трябва да си я приберем на топло.

# 2 243
  • 42°37'41.83N 23°21'53.29E
Няма как кондензираната вода да загрее достатъчно, че да разтопи замръзналия участък. Сушилните мисля ги даваха, че работят до +5 градуса.

# 2 244
Simple Smile Аааа не толкова много чаршафи - макс 4кг, защото са обемни. Остава влажно на места и като мине през сензора удължава времето. Аз се ориентирам по програмата ми за завивки - не повече от 3,5кг наведнъж.
8 кг. за сушилнята е за памучни дрехи, както при пералнята.
Питах и за обороти на сушилнята, защото моята може да се настрои от 800, през 1 000, до 1 200 - аз я държа на най-ниските, за да е по-щадящо. Така реших, не знам до колко съм права.
Центрофугата на 1 200 за дрехи, 1 400 за чаршафи, ако пералнята позволява. Изключвам деликатни и фино бельо.

Отделно установих, че старата пералня на 1 200 центрофуга и новата пак на 1 200 оборота има разлика в полза на новата. Не ми се пълни толкова резервоара на сушилнята като преди.

Elvira_123 машината ти трябва да е вътре. Електрониката и не само тя може да дефектира.
Не бива нищо да замръзва по машината.

# 2 245
Devil Rose - оборотите на сушилнята не регулират нейните обороти а с тях указваш на колко оборота си центрофугирала в пералнята  С тази информация те горе-долу преценява с каква влага постъпват дрехите в нея. Да не би сушилнята ти да няма сензор за влага по принцип от както се въведоха тези сензори указването на сушилнята с какви обороти е прала пералнята отпадна.
И 800 оборота не е най-щадящо а обратното - с 800 оборота сушилнята очаква по-мокри дрехи и суши по-дълго.

# 2 246
И аз така мисля,  че тия обороти показват как си прала

# 2 247
  • на Мелмак
Аз определено суша на куп повече чаршафи, по съвет на Девин Роуз ги суша на програма за хавлии - там за около 1.30ч. Си излизат сухи. Също и на програма за памук.
Аз нямам опция за обороти от пералня, разчитам на сензора за влага, затова сортирам дрехите вече освен по цвят и по материя, ако имам плътна памучна блуза със синтетика - времето ми се увеличава

# 2 248
  • София
kopche, на колко оборота ти е центрофугата на пералнята? Аз имах същия проблем с първото пускане на сушилнята - пуснах само една хавлия за проба Simple Smile И установих, че при мен трябва да пусна пералнята 2-3 пъти да центрофугира и дрехите да са много Simple Smile Моята пералня е 800 оборота само ... И другото - колкото по-малко са дрехите, толкова повече ми удължава времето за сушене ...
Добър въпрос. Thinking
Пералнята ми е старичка вече -ZANUSSI TL552C с горно зареждане и е с тогавашните силни 550 оборота. Grinning Grinning
За смяна ми е тя, сега избираме нова, пак тясна, заради мястото с което разполагам, но изчаквам още, понеже ми върши работа все още. А и съм пуснала да я продавам за 85лв, и чакам първо да ми се освободи място за новата. Joy
Мислиш, че е от това? По-влажни са дрехите като цяло? Thinking Логично звучи, но все пак няма указания за това на сушилнята - колко центрофугирани дрехи да и подавам от пералнята. newsm78

Simple Smile Аааа не толкова много чаршафи - макс 4кг, защото са обемни. Остава влажно на места и като мине през сензора удължава времето. Аз се ориентирам по програмата ми за завивки - не повече от 3,5кг наведнъж.
8 кг. за сушилнята е за памучни дрехи, както при пералнята.
Питах и за обороти на сушилнята, защото моята може да се настрои от 800, през 1 000, до 1 200 - аз я държа на най-ниските, за да е по-щадящо. Така реших, не знам до колко съм права.
Центрофугата на 1 200 за дрехи, 1 400 за чаршафи, ако пералнята позволява. Изключвам деликатни и фино бельо.

Отделно установих, че старата пералня на 1 200 центрофуга и новата пак на 1 200 оборота има разлика в полза на новата. Не ми се пълни толкова резервоара на сушилнята като преди.
Пералнята ми е с вместимост до 5кг сухо пране. Мокрото и то да е 5, все мислех, че до 8 има капацитет да поеме машината.
Отделно е вярно, че не деля синтетика от памук. Деля на цветно и бяло пране. Ако започна да отделям памучни от синтетика от вече изпраните дрехи, то ще имам 2 легена, да кажем, за сушене -като всеки цикъл ще се изпълнява по 90 мин. Ами то май си е по-добре заедно за 2,30ч. си мисля аз. Simple Smile

# 2 249
Kopche слабичко е 550. Затова е така с удължаването на програмите. Те са зададени някакви времена на програмите според мен оптимистични. Час и половина и всички производители така пишат. Ако всички пишат час и половина а един напише два и половина никой няма да я купи. А и всеки производител ще ни каже - ами логично е колкото по-мокри дрехи толкова повече време. Не може да се сравнява напр. нецентрофугирано пране и такова след 1400 оборота.
Моята сушилня основната и програма памук е час и 55 минути. При мен е малко по-кратко времето но аз го отдавам че ползвам 1400 оборота в пералнята.

Общи условия

Активация на акаунт